IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ 1

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Zashtontcho Разгледай мнение
    Отново темата се напълни с постове на ботове, с идеи за покриви от цинк, стени от битум и плочи от мидени черупки Всичкото платено бот на инвестора пък се впуска да обяснява как ще поскъпват имотите, щото се увеличило кредитирането и идвало лятото.

Нищо напротив нямам нито против ботовете, нито против рекламните интервюта на пощенска банка из медиите. Който не чете отчетите на БНБ за банковата система, защото не ги разбира, чете медийни фишеци и им вярва. Нека обаче за пореден път да видим какви са реалностите на пазара на НИ и да отличим реалните цени от нереалните, тези на пазара от тези в брокерските мечти.

Апартамент в ж.к. Надежда, 86 кв.м за 67 950 лв. от ЧСИ http://www.sales.bcpea.org/?q=node/28615

Ето и офертите от брокерските сайтове, където се пускат обяви от форумците брокери и техните колеги:
    • Същият квартал, същата площ - 111 450 лв., или горница 43 500 лв. Това е защото, по думите на брокера, "До супермаркет 'Фантастико' и много други социални заведения" - затова цената е нагоре с 50 000 лв. На печелившите честито, честито и на агенция Бърт пропърти. След продажбата да се съберат в социалното заведение Фантастико и да се почерпят http://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act...277&f1=details
    • Същият квартал, същата площ - 116 300 лв., или горница 48 350 лв. Продава се обзаведен, сигурно затова е толкова скъп. Благодарение на агенция Сити-НС. http://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act...228&f1=details
    • Същият квартал, същата площ - 121 200 лв., или горница 53 250 лв. Не се казва защо е толкова скъп, сигурно защото по вестниците пишат, че ИМОТИТЕ СКАЧАТ! Честито на печелившите, и на агенция Имоти БГ http://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act...927&f1=details

И като съвет към форумците - който още не е теглил кредит и не е закупил имот, да побърза. Форумецът Пунко чел някъде, че се дига кредитирането, значи и цените се вдигат. Хайде всички да теглят кредити и да купуват апартаменти , докато не са поскъпнали отново!
    Да ви открехна, че се заражда нова Брокерско-Банкерска далавера, на гърба на закъсали ипотекари.

1. Намира се някой, кото не може да си плаща вноските по ипотеката от месеци.
    2. Банкера го заплавшва с ЧСИ, и не дава съгласие за диркна продажба на ипотеката
    3. Намира се купувач за 200-300 Е на квадрат
    4. Урежда се потребитлески за остатъка на продавача и нова ипотека на купувача
    5. поделят се комисионната

Опция - допуска се свободна игра с различни банки

Да живее БГ далаверата

Коментар

• незнам как ги мсятате нешата ама дори по 200 лева на квадрат да излиза покрива
      за 200-300 квадрата покрив са 40 000 -60 000

единствения начин покрива да ти е колкото къща от 300 000 лева е да е по 1000 -2000 лева квадрата което няма начин от каквото и да е направен...

Избрани моменти
      http://www.youtube.com/watch?v=l5yHp2B83tA
      Last edited by marketleverage; 08.06.2011, 04:23.
      mWPCloud.com

Коментар

Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнение
        На мен покрив 240 м2 с битумни керемиди ми излезе около 40 000. Тю, колко глупав съм бил да не си взема "специалист" като теб да ми го направи за под 10 000.
        Казвай колко дървен матриал, крепежи, изолации, керемиди ти излезе като количество. Не ми се обяснявай с готови цени и цени за квадрат.
        Аре бе, нещо запецна? Като свършиха аргументите, почнаха увъртанията и обидите. Кажи колко дървен материал, крепежи, пирони, изолации, керемиди си поръчал и платил, да ги сметнем да видим кое как идва.

Какво сменяш темата и увърташ. Типична брокерска хватка, това струва толкова, щото е скъпо и щото се дигат цените. Смешна работа, ептен се излага инвестора с ботове като вас.

Коментар

• Първоначално изпратено от Мажоритаря Разгледай мнение
          Остави го Защончо... Все едно говориш с транзистор...

Иначе Ивкоо е прав за цените на покрива, а тия дето правят покриви за по 10 000 лева ги знам...
          Прав е, че е много скъпо с мед и цинк, но не е прав, че излиза повече от целия останал строеж и довършителни.

Коментар

• Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнение
            На мен покрив 240 м2 с битумни керемиди ми излезе около 40 000. Тю, колко глупав съм бил да не си взема "специалист" като теб да ми го направи за под 10 000.
            Остави го Защончо... Все едно говориш с транзистор...

Иначе Ивкоо е прав за цените на покрива, а тия дето правят покриви за по 10 000 лева ги знам...
            Мнението не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа.

Коментар

Казвай колко дървен матриал, крепежи, изолации, керемиди ти излезе като количество.

Не ми се обяснявай с готови цени и цени за квадрат.

Коментар

Ти и Боби Би сте много зле, и двамата. Как може да твърдиш, че се занимаваш с покриви и че разбраш от тая работа. Според мен ти си един еххх брокер и нищо повече. Ако разбираш малко от малко, щеше никога да не даваш цени за кв.м, а за конкретни неща.

Сега ще ти кажа колко излиза един обикновен покрив с площ 300 кв.м.

Скъпите керемиди са по 70-80 ст., 12 броя са 1 кв.м, идва по 9,6 лв. за кв.м. 300 х 9,6 идва 2 880 лв. Може да сложиш +7%/10% повече разход на керемиди заради наклона, идва крайна цена 3 200 лв.
                Хидроизолация под покрива - около 700 лв. ще дойде (полизол например).
                За крепежи и полагане на скара - 1000 лв.
                Дървен матриал - при керемидите трябва да е по-солидна дървената конструкция, така че тук идва по-скъпо в сравнение с метално изпълнение. Сложи 4 500 лв. разход.

Значи при всичко като ти е на 6, покрива идва 9 400 лв., сложи го 10 000. И това при условие, че всичко го правиш както си трябва. Може да се изпълни и доста по-евтино. Къде ги виждаш тия 50 000 лв. за покрив бе, Ивкоооуу замаян? И тоя БоБиБ дето приглася и той същата шматка.

Коментар

• Първоначално изпратено от Ivkoo Разгледай мнение
                  То обикновен дървен покрив с битумни керемиди ще ти излезе около 50 000 лева за тази площ. (300 кв.м)
                  Ти и Боби Би сте много зле, и двамата. Как може да твърдиш, че се занимаваш с покриви и че разбраш от тая работа. Според мен ти си един еххх брокер и нищо повече. Ако разбираш малко от малко, щеше никога да не даваш цени за кв.м, а за конкретни неща.

Сега ще ти кажа колко излиза един обикновен покрив с площ 300 кв.м.

Скъпите керемиди са по 70-80 ст., 12 броя са 1 кв.м, идва по 9,6 лв. за кв.м. 300 х 9,6 идва 2 880 лв. Може да сложиш +7%/10% повече разход на керемиди заради наклона, идва крайна цена 3 200 лв.
                  Хидроизолация под покрива - около 700 лв. ще дойде (полизол например).
                  За крепежи и полагане на скара - 1000 лв.
                  Дървен матриал - при керемидите трябва да е по-солидна дървената конструкция, така че тук идва по-скъпо в сравнение с метално изпълнение. Сложи 4 500 лв. разход.

Значи при всичко като ти е на 6, покрива идва 9 400 лв., сложи го 10 000. И това при условие, че всичко го правиш както си трябва. Може да се изпълни и доста по-евтино. Къде ги виждаш тия 50 000 лв. за покрив бе, Ивкоооуу замаян? И тоя БоБиБ дето приглася и той същата шматка.

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                    Месеци остават до въвеждане на паспортизацията , след това старите жилища отпадат от продажба и цените на новите щ скочат жестокооо !Няма време !!!!!!!!!!!!!!!!!
                    Не останааааа....

Коментар

Е не, вече прекали в извъртанията. На къща 500 квадрата нормалното е покрива да е върху плоча 140-150 квадрата, т.е. около 220. Е, ако цялата е на един етаж от 500 м2, покрива може и на 750 м2 да отиде с разни чупки и кубенца, да сложим 1 мм дебела медна ламарина със златни кубета по ъглите и може и да докараме цена за покрива повече от цялата къща плюс довършителни.
                      Сега ако ти проектираш на милионери с извратен вкус, друг въпрос.
                      Въпросът зададен към мен от Защончо беше за двуетажна къща. Прочети долните постове... Казал съм че ако къщата е 500 кв. и има еркери на втория етаж, то тогава РЗП-то на втория етаж е 270-300 кв. и оттам прая сметките в долния пост. И ако щеш ми вярвай сметките въпреки че са груби са много близо до реалните цени с ДДС.

И за да съм още по точен ще добавя, че говоря за къща без сутерен.
                      Last edited by Ivkoo; 07.06.2011, 19:52.

Коментар

• Първоначално изпратено от Ivkoo Разгледай мнение
                        Пак правите бакалската сметка...

Забравяте следните неща...

1. Покривите имат стрехи 40-80 см. от всички страни на сградата. Ако последния етаж е 270 кв.м. то покриваната площ може да стигне 300 кв. за тези 270 използваема площ.

2. Наклона на покрива увеличава площа на покривния материал. Ако площа + стрехите е 300 кв. То ще са нужни към 370-400 кв.м медна ламарина, а и като добавим застъпванията е сложни елементи цифрата набъбва допълнително.

3. Когато става дума за покрив винаги в неговата цена се включва и конструкцията. Защото в зависимост от покритието се определя самата конструкция независимо дали и дървена, стоманобетонна или стоманена.

4. В така наречената покривна конструкция се включват улуците и водосточните тръби, които са от същия материал, като покривното покритие... Както се добавят и снегозадържащи елемнти и т.н.

И с тези вече реалистични сметки цената става фантастчна, но все пак това е вечно.

Но това е лукс за богати хора, а не за хора които следят ЧСИ или търсят прИмоцията...
                        Е не, вече прекали в извъртанията. На къща 500 квадрата нормалното е покрива да е върху плоча 140-150 квадрата, т.е. около 220. Е, ако цялата е на един етаж от 500 м2, покрива може и на 750 м2 да отиде с разни чупки и кубенца, да сложим 1 мм дебела медна ламарина със златни кубета по ъглите и може и да докараме цена за покрива повече от цялата къща плюс довършителни.
                        Сега ако ти проектираш на милионери с извратен вкус, друг въпрос.

Коментар

• Пак правите бакалската сметка...

Забравяте следните неща...

1. Покривите имат стрехи 40-80 см. от всички страни на сградата. Ако последния етаж е 270 кв.м. то покриваната площ може да стигне 300 кв. за тези 270 използваема площ.

2. Наклона на покрива увеличава площа на покривния материал. Ако площа + стрехите е 300 кв. То ще са нужни към 370-400 кв.м медна ламарина, а и като добавим застъпванията е сложни елементи цифрата набъбва допълнително.

3. Когато става дума за покрив винаги в неговата цена се включва и конструкцията. Защото в зависимост от покритието се определя самата конструкция независимо дали и дървена, стоманобетонна или стоманена.

4. В така наречената покривна конструкция се включват улуците и водосточните тръби, които са от същия материал, като покривното покритие... Както се добавят и снегозадържащи елемнти и т.н.

И с тези вече реалистични сметки цената става фантастчна, но все пак това е вечно.

Но това е лукс за богати хора, а не за хора които следят ЧСИ или търсят прИмоцията...

Коментар

• Първоначално изпратено от Moesia Разгледай мнение
                            Медна ламарина:
                            0.5 мм - 2х1м - 9 кг. т.е. 4.5 кг. квадрата

Цена на ВАС за 1кв.м - 95.8лв. - 21.8лв кг. това е цена без ДДС, т.е. с ДДС повече, но като сметнем, че те продават малко по-скъпо може да се приеме цена 20-21лв. кг

т.е. 4.5х 20= 90лв. + 20% застъпвания= 108.5лв. само материал на квадратен метър от покрива.
                            + 100% труд и разни други салтанати и крепежи
                            = 200лв. м2
                            Да, около 10 пъти повече спрямо битумни керемиди Тегола на същите ВАС доколкото си спомням. Демек един покрив 250 квадрата се оскъпява с близо 50 000 лв. Сериозна цифра, но някои правят довършителни и за много повече пари.
                            Това поне е вечно, но доста бие на очи.

Коментар

• Медна ламарина:
                              0.5 мм - 2х1м - 9 кг. т.е. 4.5 кг. квадрата

Цена на ВАС за 1кв.м - 95.8лв. - 21.8лв кг. това е цена без ДДС, т.е. с ДДС повече, но като сметнем, че те продават малко по-скъпо може да се приеме цена 20-21лв. кг

т.е. 4.5х 20= 90лв. + 20% застъпвания= 108лв. само материал на квадратен метър от покрива.
                              + 100% труд и разни други салтанати и крепежи
                              = 200лв. м2
                              Last edited by Moesia; 07.06.2011, 19:27.

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                                Месеци остават до въвеждане на паспортизацията , след това старите жилища отпадат от продажба и цените на новите щ скочат жестокооо !Няма време !!!!!!!!!!!!!!!!!
                                То има и един закон за конкуренцията в ЕС,
                                та не се знае знае ли се чадо !!!
                                --е за НАДЕНИЦАТА ви отепах!!!
                                http://farm6.static.flickr.com/5248/5222600580_2e7c1c2264_b.jpg

Коментар

Working...
                                X