Първоначално изпратено от Kosmonavta
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво понижение очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ 1
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение2 тролчета ревнали, че някой повече от тях спами, верно сме странно племе ))
Може ли малко информация какво е покачването на доходите, потребителската активност, нивото на безработица, очакванията и нагласите за икономическата активност, защото моето мнение е, че българинът в пазарното си поведение, точно както и американеца, и германеца, и гърка се ръководи основно от икономически показатели.
После ще видим кой как спами
Определено не ми е приятно като реша да оспамя някой форум и да видя че вече са го направили. Това е като да идеш за гъби и да остановиш че кравите са минали преди теб (стадата с крави изяждат ядливите гъби за тези които не са гъбари).
Та какво имам предвид катоказвам че българина не се ръководи от пазарни принципи - в България цените на недвижимите имоти никога не са съответствали на приетите коефициенити за възвръщаемост на инвестицията, за цена спрямо брой наеми, за цена спрямо брой заплати. Налице е характерната за българина психология да издигат жилищата в култ и да купуват жилища за бъдещи поколения(същият синдром го има и във Великобритания). Налице е и силно засиленото стадно чувство - една жена купи апартамент и цената му е скочила 5 пъти... Иначе показателите които търсиш (или поне част от тях, защото някои не се изчисляват от отризирани организации) спокойно можеж да ги извадиш от гугъл и га ги сравниш с учебниците и с пазарите в развитите държави. За да не се тормозиш ще ти кажа какво ще получиш (аз съм го правил при дипломни и курсови работи) - че средната цена на недвижим имот в София трябва да е около 100 евро на кв.м... Тя очевидно не е... Именно за това твърдя, че цените на НИ имоти в БГ не се влияе от общоприетите икономически показатели.
ПС. Нали на мен няма да ми се обидиш и имаш чувство за хумор?
Коментар
-
Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнениеЗа Образование!
Асен се е опитал да каже нещо, но съвсем едностранно, почти като теб - каквото ви отърва.
Като не са научили нищо студентите, защо са завършили?
за мен не студентите са виновни,че не си учат уроците,а вината е в преподавателите,че преподават невярна или исторически изостанала материя!
според мен студентите колкото по НЕ учат ,толкова по НЕ затъпяват.ако ти преподават "затъпяване" ,следва,че колкото по малко си учил,толкова по малко са успели да те промият. на пръв поглед звучи абсурдно,но за мен е така,ако трябва да тъсиме логика:
колкото по "зле" си се представил в университета,толкова по голям шанс има да израстнеш интелекруално в обществото и да се развиеш.точно пълните "отличиници" според мен са НАЙ ОБРЕЧЕНИ в реализацията си в РЕАЛНИЯ ЖИВОТ.колкото и странно да звучи.
доказателството ще ти го представя по " друг " ъгъл :
някои ще ти кажат,парите се правят от наука , други ще ги контрят- трябва пари , за да има наука.
ами и едните и другите са еднакво прави, и едните и другите са еднакво грешни! истината е,че парите и науката са изкючително свързани-едното води до другото и другото води до едното.
за да имаш тотално колабиране на индустриялния , технологичния и антропънюърски сектори , трябва да има ЛИПСА на пари и на наука ЗАЕДНО.
а сега ще ти докажа,че и самите пари по себе си са наука:
тва са икономистите - в бг имаше рекорден за целия свят наплив на инвестиции спрямо БВП в продължение на близо ПЕТИЛЕТКА!
къде са тия пари? в тухли и бетон ! защо?
ами защото УНСС и сие университети НЕ СА УНИВЕРИСТЕТИ,А ПОТОЧНА ЛИНИЯ ЗА ПРОМИВАНЕ НА МОЗЪЦИ , с преподаване на няква полупланова икономика,омешана с неразбиране на пазарната икономика и грешна терминология от "академичните тела"
кво следва- парите като се управляват от аборигени,кво може да стане? ами аборигенщина,кво друго!
после инжИнерите - другата част от прогреса в следствие на рейшиото пари / наука :
ми те като са също аборигени,как ще привлекат капитал към тях?нали трябва да донесат с ЗНАНИЯТА СИ продуктивност,надхъвляща цената на парите ? ти готова ли си да финансираш абориген? науката е едно от най избиващите се в пъти инвестиции,като лотариен билет е ! ами защо в бг НЕ Е ? ами защото имаш история на физиката,а не последни технологии във физиката-кой ще ти преподаде последните развития,като тия дето пишат учебиците,дори английски не знаят и пишат " история " ? също и с химията и т . н . в БГ НЯМАШ ИНЖЕНЕРИ , имаш ИСТОРИЦИ ПО ИНЖЕНЕРНИТЕ НАУКИ !
ама те не го знаят и за тва държавата им е виновна,че не ги дооценявала .
а тези,които виждат кьопавостта на днешните "инженери" не могат да видят истината-не осъзнават,че университетите са поточна линия за промиване на мозъци.
не могат да възприемат,че човек може да затъпее от 5 години учене,следователно търсят причината другаде-казват,че ОНИЯ са МЪРЗЕЛИВИ .нещели да работят ..
а "държавата или мързела" -бг дилемата на тва, кой е виновен, всъщност са СЛЕДСТВИЯ НА ВИНАТА, А НЕ ПРИЧИНА! бърка се причинно следствената връзка-при отричане на причината като възможна,търси се вина в следствието-а причината е БГ ОБРАЗУВАНИЕТО!
кво се получава когато икономисти,прависти и инженери са всичките взети заедно промити мозъци?
ами получава се това,което виждаш в бг- вместо прогрес и индустриялен и технически напредък , имаш БЮРОКРАЦИЯ .
един недъгав висшист къде е единственото място,където може да се " ЛАНСИРА " ?
ами като номенклатурчик, бюрократ, преподавател, или абсурдни държавно финансирани институции, като БАН (българска академия по недоумението)
тва са единствените места,където можеш да прогресираш с НЕКАДЪРНОСТ!!!!!!!
тва са местата с "общ" капитал от данъците на хората. тва е държавността!
и те ти накрая цяла българия ,където сигурно има най големия процент на ДИПЛОМИРАНИ ВИСШИСТИ В ЦЕЛИЯ СВЯТ , се е превърнала в една абсурдна бюрократична структура.
не ти ли се струва поне мааааалко ПАРОДОКСАЛНО , че в бг всички са висшисти ,а държавата е в пълен колапс ?
как така държавата с най много висшисти от глава на населението ще е най деградиращата държава ? дори и на румънците вече им дишаме прахта ,е как така,нали сме много УМНИ И ИНТЕЛИГЕНТНИ?
извода е само един: висшето образУвание произвежда некадърници със самочувствие,вместо реални кадри!!!!!
а некой,който "случайно" е бил прекалено "резистентен" към произвеждането му в некадърник,първото нещо,което ще направи като завърши е да щипне в чужбина,където рейшиото ПАРИ/НАУКА е проферсионално!
и добрия икономист има къде да се лансира в структури,където се търси финансиране на науки с цел печалба,а и бг НЕпромития инженер пък ще си намери работа,която е финансирана от професионали икономисти!!!!!
в бг остава плявата-бурените,дето поради некадърността немогат да създадат нещо в стил пари/наука ,нито пък някой на запад иска промити мозъци .
и кво става с най промитите мозъци от бг образуванието? ами стават ПРЕПОДАВАТЕЛИ ,УЧЕНИ В БАН или НОМЕНКЛАТУРЧИЦИ .
ако нещо не си съгласна с мен,моля сподели, че мен "логиката" ми до тук ме отвежда , в бг няма образование има образУвание ... децата не ги образоват,а ги образУватLast edited by acen1975; 03.07.2011, 21:46.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Zashtontcho Разгледай мнениеКажи колко е реалната цена за тоя имот? Само бягаш и се скатаваш като те питам нещо конкретно.
Коментар
-
Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнениеПървоначално изпратено от Zashtontcho Разгледай мнениеМиналата седмица обсъждах с част от редовните участници във форума каква трябва да е справедливата разлика между имот, купен от брокер и същият имот, купуван от ЧСИ. Имаше полезни мнения от други участници, а още повече бяха мненията на бандата на лайнометите. Инвестор толерира писаниците на лайнометите, защото те разводняват темата и скриват всеки по-смислен аргумент, който показва защо цените на НИ ще продължават да се понижават. Инвестор печели от продавачите на имоти и от брокерите, които пускат реклами на сайта, така че има интерес да се говори предимно за покачване на имоти. Тези реклами обаче трябва да стигнат до крайния потребител и колкото по-честна и непредубедена е една медия, толкова по-предпочитана е тя от потребителите. Доказан с тежеста на времето факт, който когато бъде пренебрегнат, след време напомня за това по болезнен начин
Някои ЧСИ в комбинация с някои банки проявяват завиден тарикатлък в ловенето на балъци. С все по-нарастващата популярност на търговете на ЧСИ нарастват и опитите на банки и близки до тях ЧСИ да пробутват имоти на надути цени. Банката има интерес да удължава реализирането на един имот и да се опита да получи максимална цена за него, ЧСИ има интерес да работи с банката, защото от нея идват най-много поръчки и най-много печалби. Как успяват банката и ЧСИ-то да повлият на оценителя на имота, това вече си е тяхно качество и техни умения. Факт е, че все по-често се появяват търгове, в които цената на имота е отпуснатия заем от банката преди години + част от дължимата лихва до момента. Докато преди години тези случаи бяха епизодични, сега те се срещат доста често.
Ето един пример - имот от ЧСИ, ж.к. сухата река, с площ 79 кв.м. Искат се 116 250 лв, или 1 472 лв. м2, или по брокерски 753 евро м2. Найс, а? http://www.sales.bcpea.org/?q=node/30446
Една бърза проверка в брокерският сайт imot.bg, който е по-добър за потребителя от още по-манипулативния сайт homes.bg, показва:- Същият квартал, същата площ - 84 065 лв. Разлика с офертата на ЧСИ - минус 32 185 лв. Брокерът иска 32 185 лв. по-малко, като цената може да падне още. http://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act...130&f1=details
- Същият квартал, същата площ - 93 840 лв. Разлика с офертата на ЧСИ - минус 22 410 лв. Брокерът иска 22 410 лв. по-малко, като цената може да падне още. http://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act...174&f1=details
- Същият квартал, същата площ - 107 525 лв. Разлика с офертата на ЧСИ - минус 8 725 лв. Брокерът иска 8 725 лв. по-малко, като цената може да падне още. http://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act...684&f1=details
Или какво имаме? Цените на брокерите са по-ниски от цените на ЧСИ! Явно някое ЧСИ си е повярвало много. Или пък банката е решила, че може да прави същите номера и тарикатщини, както с кредитополучателите. Факт е, че тази оферта от ЧСИ е силно надценена.
Колко трябва да бъде началната цена на търга на ЧСИ? За да е справедливо, трябва да е с 20-40% по-ниска от брокерските цени. Колко трябва да стане цената? 85 500 лв.? 76 000 лв.? Друга? Колко е справедливата начална цена за търга?
Коментар
-
Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение...... Аз очаквам до края на годината с възхода на икономическите показатели, да се стабилизират и цените на НИ.Първоначално изпратено от Kosmonavta Разгледай мнение........ Знаеш за какво говоря - пазарното поведение на българина, никога не се влияе от пазарни фактори. ...
Може ли малко информация какво е покачването на доходите, потребителската активност, нивото на безработица, очакванията и нагласите за икономическата активност, защото моето мнение е, че българинът в пазарното си поведение, точно както и американеца, и германеца, и гърка се ръководи основно от икономически показатели.
После ще видим кой как спами
Коментар
-
Напоследък има доста веселба в тзи тема и покрай откровените обиди и простотии има и доста интересни неща (даже българомразеца и хамериканомист хасенси 12345 се е включил, което е доста показтелно). Пускам ви един линк, който наскоро прочетох: Тъжният залез на Европа - авторът пише за Германия и нейните проблеми - демографски, образователни, етнически, наложените клишета и стереотипи и т.н., но статията спокойно може да се пренасочи и за България, като само се сменят малцинствата и името на държавата, като се отчетат и някои специфични факти.
Статичта с дълга, но според мен си заслужава 10-те минути четене. Само да добавя, че авторът на книгта Тило Сарацин е бил уволнен от добре платената си банкерска службичка заради тази книга. какво свобода на словото, а - наш Бойко има бая да се учи от европейските си партньори в тази сфераNever argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнениеВ какъв спор се превърна тази хубава тема!
Спорят една гражданка, един селянин и един разносвач на пици в "Голямата ябълка" за българското образование. Както винаги в БГ , хора нищо не разбиращи по предмета на темата, разпалено обясняват какво трябва да се прави. Ами направете си тема за образованието, тук е за тренда на имотите. Аз очаквам до края на годината с възхода на икономическите показатели, да се стабилизират и цените на НИ.
Коментар
-
В какъв спор се превърна тази хубава тема!
Спорят една гражданка, един селянин и един разносвач на пици в "Голямата ябълка" за българското образование. Както винаги в БГ , хора нищо не разбиращи по предмета на темата, разпалено обясняват какво трябва да се прави. Ами направете си тема за образованието, тук е за тренда на имотите. Аз очаквам до края на годината с възхода на икономическите показатели, да се стабилизират и цените на НИ.
Коментар
-
Браво, браво. Така ми харесвате.... Абе ще стане от Вас професионални форумни писачи..... Скоро няма да имате нужда от нас троловете. Само трябва и лекичко да преплитате недвижими имоти в мненията си - това все пак е темата... Например: Защотчо е заловен да прави френска любов на цигане под моста Подуене. Цената на парцелите от типа УПИ в този район се е понижила с около 70% в последните две години. Или друго - Бате Пешо се ядосва на визшистите защото е основно образувание и спи с овце, притеснен е и от факта че не може да определи цената на къщата, която обитава по метода на пазарните аналози, поради липса на представителна извадка от сделки в района, през последните 12 месеца. Или - Съни се шие с негри, с мечта да си купи апартамент в Лозенец, на улица Цветна градина, защото ликвидността на имотите там не се е променила съществено в последната година и вижда перспектива за спекулативна печалба в следващите месеци, а и това е начин да избие провинциалният си комплекс. Както знаете всички селяни живеят в ЛозИНИЕЦ или ЮжнИТИ райони... И така..
ПС. Примерите са с конкретни имена, но нямам нищо лично към споменатите. Само примери.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение......напомни и да не пише категорични глупости и да твърди че съм писал неща които не съм.Когато разбере че не може някой друг да е виновен за твоите успехи или падения тогава е добре дошла.
Единственото, което написах, беше, че според теб Държавата си е Ок(това е факт, след като твърдиш, че тези, които управляват, начело с премиера са прави), а виновен е "скапания"(обобщено от мързел и неграмотност) народ.
А ти ме подхвана на някакви "къси вълни", че и полемика се опитваш да правиш....при това сега ми набутваш на мен реплики, които аз пък никога не съм си и помисляла...Никога не съм твърдяла, че Държавата трябва да храни, просто ей така(изключенията за болни и стари хора), напротив, Държавата трябва да си гледа нейната работа и да НЕ пречи на хората!
А каква е работата на Държавата(ако я има), в лицето на Борисов, Дянков, Трайков, Караджова...?
Няма ли да проумееш някога че ролята на държавата е да осигури върховенството на закона а не да раздава работа и заплата на който и поиска.Тези студенти дето са пратени за овчари и за тази работа не стават.
Та, това е проблемът, че Държавата не осигурява именно това върховенство на Закона. Не променя калпави закони, не променя устройство, което видимо не позволява нормално функционираща съдебна система, по закон е задължена да създаде органи, контролиращи основни права на гражданите й, но тя ги създава ялови - КЗК, ДКВЕР...и един куп комисии, които точно Държавата храни, но не в полза на обществото!
Там ги търси хрантутниците, тези с някакви помощи по няколко месеца от 200-300лв. не са й голям проблем..
Не забравяй, че Държавата преразпределя 40% от БВП.
За какво?
За Образование!
Асен се е опитал да каже нещо, но съвсем едностранно, почти като теб - каквото ви отърва.
Да, лошо е образованието. Но колко милиона от данъци отиват в Министерство на Образованието? За какво? Да го прави все по-немощно и корумпирано като патрона си ли?
Като не са научили нищо студентите, защо са завършили? В много страни приемът е далеч по-лесен и без пълнене на джобове на една клика за зубрене на разни теми, но завършващите са поне 30% редуцирани.
За Асен - влизал ли си в някой технически вуз или хти-то.Как се преподава химия без елементарни пособия, като колби и химикали, за апаратури да не говорим. Как се създава наука без пари за изследвания?
Факт е, че много от завършилите нямат елементарни знания дори за лаборанти.
Но къде е Министерството със законите му, къде е тестовата система, къде са данъчните облекчения в интерес на фирмите да отпускат средства за изследвания...?
Същото е и с юристите - всеки един уни си направи филиал къде ли не и срещу парици се нароиха юрисконсулти, които не знаят как да защитят дори работодателя си.
Но има и много умни деца, които въпреки това се развиват и знаят.
Но тях тук, системата ги изхвърля, ако са без връзки.
И да излезе Борисов пред тези, на които трябва да разчита за бъдещото на нацията и да казва - има работа за Овчари.
Да, много станаха овчарите, но за съжаление, овчата мисъл забравя да се сети какво е нивото на селското стопанство.
Ти, случайно да знаеш изменението на броя овце през последните години?! За 10годишен период плавно намаление.
И като ги изпращаш с лека ръка хората по селата - ти и Държавата какво направихте, за да има условия - напр. полиция, която не оставя цигани да ти обират реколтата нощем или разни мутри да налагат цени за изкупуване...
Пак няма да разбереш, но си направих труда да ти отговоря, защото си прекалено елементарен да включваш и други хора в някакви филми.
Накратко,
Ако Държавата преразпределя/голяма част директно прибира 40% от националния доход, то ТЯ какво трябва да прави?
Коментар
-
Първоначално изпратено от acen1975 Разгледай мнениеаз имам съвсем друга "гледна точка" .нито ти си прав,че те са виновни,защото са мързеливи,нито те са прави,че търсят вина в държавата!
истината се крие съвсем другааде-тя е в бг образУванието!
то създава некадърници ,осакътява мозъци и произвежда затъпяване.....
от там идва цялата работа,не мога да разбера защо никой не обръща внимание на този момент от истината,а търси отговор на дилемата с кокошката и яйцето-демек едните-"държавата виновна",
другите-"не вие е виновна държавата,а вие,че сте мързеливи" ......
никой дори и не допуска ,че може вината да е в образУвателната система....
ами ако случайно се случва така,че за 5 години университетстване произведения "вишист" е станал по тъп,отколкото е бил преди да почне да "висшиства" ?
то колкото и да ти се работи,като системата е произвела осъкатен продукт,как този продукт ще носи добавена стойност? кво се прави с бракуваната стока? изхвърля се... един компютър като е брак се изхвъря-не чакаш да ПОЧНЕ работи,защото е нов!
подобно е с бг- произвежда се бракуван матрЯл..... колко и да го чекаш да проработи,нема да стане..... мързелив,немързелив.... тва наистина няма значение!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеКазах ясно че не желая да плащам данъци за да хрантутя висшисти завършили с рушвети и преписване и неумеещи нищо.Щом плащам данъци ще имам мнение.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеКато са толкова умни и способни да регистрират фирми и да започват да се борят с живота а не само да мрънкат и да искат.Решил някой да учи примерно международни икономически отношения и после Бойко му виновен че нямал работа и апартамент в София.И държавата нищо не правила за него и никой не му помагал.Ей такива мърди и за овчари не стават.Вместо да мрънкат да вземат нещо да правят а не само да искат.Този калпав прост и мързелив матриял трябва да разбере че трябва да прави нещо а не само да мрънка и да виси по молове и кръчми.Като нямаш работа и доходи продаваш си жилището или го залагаш срещу кредит и започваш.Уверявам че не е толкова лошо да се живее на село в диапазон от 15-20 км от голям град.Уверявам те също че на мен лично никой министър не ми е пречел като изключим Жан Виденов.Който иска да работи намира какво който не иска намира оправдания и мрънка.Аз не желая държавата да помага на такива.
истината се крие съвсем другааде-тя е в бг образУванието!
то създава некадърници ,осакътява мозъци и произвежда затъпяване.....
от там идва цялата работа,не мога да разбера защо никой не обръща внимание на този момент от истината,а търси отговор на дилемата с кокошката и яйцето-демек едните-"държавата виновна",
другите-"не вие е виновна държавата,а вие,че сте мързеливи" ......
никой дори и не допуска ,че може вината да е в образУвателната система....
ами ако случайно се случва така,че за 5 години университетстване произведения "вишист" е станал по тъп,отколкото е бил преди да почне да "висшиства" ?
то колкото и да ти се работи,като системата е произвела осъкатен продукт,как този продукт ще носи добавена стойност? кво се прави с бракуваната стока? изхвърля се... един компютър като е брак се изхвъря-не чакаш да ПОЧНЕ работи,защото е нов!
подобно е с бг- произвежда се бракуван матрЯл..... колко и да го чекаш да проработи,нема да стане..... мързелив,немързелив.... тва наистина няма значение!
Коментар
-
Първоначално изпратено от prodigal Разгледай мнениеАве, бат Пешо,
съни(тя) е доста умна дама, а на теб къде ти е възпитанието и какво значи няма да се церемониш, все едно някой те пита.
Човека хич не мрънка, изразява мнение.
С което в случая, аз примерно, съм съгласен.
Коментар
Коментар