IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение

Ама, аз те питах за написаната от теб прогноза от далечния АВГУСТ 22-ра. Що се правиш на улав? Кога започна спада според твоите прогнози?
    Къде съм я писал?

Коментар

• Първоначално изпратено от Laconic Разгледай мнение

Спадът е налице и статистиката го показва! Лихвите вече се покачват и у нас и сривът няма да ни се размине! Горд съм, че прогнозите ми се сбъдват и ще се радвам, ако съм спасил повече мераклии кредитополучатели!

Ама, аз те питах за написаната от теб прогноза от далечния АВГУСТ 22-ра. Що се правиш на улав? Кога започна спада според твоите прогнози?

https://m.dir.bg/business/comments/z...ite-12-mesetsa
      Last edited by Bailor; 06.06.2023, 20:41.

Коментар

Лаконик, ти ще се извиниш ли за грешната ти прогноза от август 22-ра, че срива почва до седмици, с което заблуди милиони купувачи на недвижими имоти в България?
        Спадът е налице и статистиката го показва! Лихвите вече се покачват и у нас и сривът няма да ни се размине! Горд съм, че прогнозите ми се сбъдват и ще се радвам, ако съм спасил повече мераклии кредитополучатели!

Коментар

• Първоначално изпратено от Traicho_80 Разгледай мнение

Милиони?
          Много надценяваш мащабите на този форум.
          Иначе аз също го послушах и мисля, че няма да съжалявам!
          Ми, какво да кажа, освен да ти пожелая успех в покупката, само, че има една уловка. Колкото повече стагнира икономиката, желания имот от конкретен купувач, като параметри, му се изплъзва, като килим върху сапунена мазна маса.

Коментар

Лаконик, ти ще се извиниш ли за грешната ти прогноза от август 22-ра, че срива почва до седмици, с което заблуди милиони купувачи на недвижими имоти в България?
            Милиони?
            Много надценяваш мащабите на този форум.
            Иначе аз също го послушах и мисля, че няма да съжалявам!

Коментар

• Аз отдавна съм казал на жена ми, че не е важно колко ще се вдигнат цените на имотите, а колко ще изкарвам на месец

Коментар

• Първоначално изпратено от Laconic Разгледай мнение

Отново се изказваш некомпетентно и не осъзнаваш, че твоите желания нямат нищо общо с реалността!

https://money.bg/property/stroitelst...z-2009-ta.html

Cпopeд Nаtіоnwіdе Вuіldіng Ѕосіеtу цeнитe нa жилищaтa в Oбeдинeнoтo ĸpaлcтвo пpeз мaй ca пaднaли c нaй-бъpзия cи тeмп oт 14 гoдини, зapaди нapacтвaщитe лиxвeни пpoцeнти, ĸoитo oxлaдиxa eнтycиaзмa нa ĸyпyвaчитe.

Коментар

• Първоначално изпратено от 6000 Разгледай мнение

Все още чакаме да се извиниш за грешната си прогноза че нямало да се печатат кинти в УСА и щели да фалират

Второ лихвите по ипотеките в УК намаляват от поне 6 месеца насам от около 7% през октомври до под 5% в момента

Трето в Април беше отчетено първо месечно поскъпване на имотите от Август миналата година а вероятно ще има отчетено поскъпване и в Май
                  Отново се изказваш некомпетентно и не осъзнаваш, че твоите желания нямат нищо общо с реалността!

​​​​​​​Cпopeд Nаtіоnwіdе Вuіldіng Ѕосіеtу цeнитe нa жилищaтa в Oбeдинeнoтo ĸpaлcтвo пpeз мaй ca пaднaли c нaй-бъpзия cи тeмп oт 14 гoдини, зapaди нapacтвaщитe лиxвeни пpoцeнти, ĸoитo oxлaдиxa eнтycиaзмa нa ĸyпyвaчитe.

Коментар

• Първоначално изпратено от MorskiShop Разгледай мнение

Ясно. Ами той си знае в крайна сметка. Аз приемам за достоверна информация само изчерпателно описани портфейли. Другото е "взел Кольо, дал Кольо" или просто нечии хъстлърски фантазии
                    Купил е в квартал, еквивалентен на Факултето в София. Пълно с албанци, негри и други маргинали. Аз затова се отказах от Солун в полза Бургас, въпреки, че Солун ми е по-близо, а до Радомир, фрапиращо по-близо. Опашките по гръцката граница, допълнително ме отказаха от инвестиция в гречко. Ако инвестирам нещо за в бъдеще, ще е след продажба в София.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

именно защото страхът е на много ниски нива. теглещите ипотеки са убедени, че инфлацията ще им изяде кредита, а доходите им ще вървят ръка за ръка с инфлацията .... това минава, но за определено време, а после нещата стагнират и доходите се оказват недостатъчно.
                      Берти това сме коментирали и преди по време на предишната криза 15% от хората си загубиха ипотеките при много по друго съотношение на вноска/заплата

При евентуална тежка криза в момента не повече от 5% биха загубили имотите си

Това е крайно недостатъчно да бутне съществено пазара на имотите да не говорим че докато стигнат до пазара тези имоти ще минат поне 3г

В същото това време ще бъдат напечатени поне 6 ТРИЛИОНА (два пъти икономиката на Германия)

Както казах и в предният пост и на мен цените ми се струват нереални но явно пътят е нагоре и просто трябва да се свиква на мен вече ми е все по трудно и в БГ не съм купувал вече над 2г

Коментар

• Първоначално изпратено от MorskiShop Разгледай мнение

Ясно. Ами той си знае в крайна сметка. Аз приемам за достоверна информация само изчерпателно описани портфейли. Другото е "взел Кольо, дал Кольо" или просто нечии хъстлърски фантазии
                        По интересното е че чак до 2021-ва продължаваше да твърди че пазара след 2017-та пада и че е продал на върха

Едва 2022-ра си призна че се е прекарал

Коментар

• Първоначално изпратено от 6000 Разгледай мнение

Берти вероятно искаше да кажеш обратното, но както и да е

Цените на имотите и за мен са неоправдани но не виждам как биха паднали като и ипотеките се увеличават

Явно има достатъчно хора които са готови да ги плащат тия цени
                          именно защото страхът е на много ниски нива. теглещите ипотеки са убедени, че инфлацията ще им изяде кредита, а доходите им ще вървят ръка за ръка с инфлацията .... това минава, но за определено време, а после нещата стагнират и доходите се оказват недостатъчно.
                          това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

не пропускай Лакомията, когато страхът е наврян в ъгъла - Лакомията движи пазара ' с двеста'...
                            Берти вероятно искаше да кажеш обратното, но както и да е

Цените на имотите и за мен са неоправдани но не виждам как биха паднали като и ипотеките се увеличават

Явно има достатъчно хора които са готови да ги плащат тия цени

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

Cтpoитeлcтвoтo нa жилищa във Beлиĸoбpитaния ce cвивa c тeмпoвeтe, нaблюдaвaни пo вpeмe нa ĸpизaтa пpeз 2009-тa

Cпaдът в cтpoитeлнaтa aĸтивнocт пpи жилищaтa e яceн знaĸ, чe cтpoитeлнитe пpeдпpиeмaчи ca чyвcтвитeлни нa пo-cлaбия пaзap нa имoти, ĸaтo нaмaлявaт пpoeĸтитe. Cпopeд Nаtіоnwіdе Вuіldіng Ѕосіеtу цeнитe нa жилищaтa в Oбeдинeнoтo ĸpaлcтвo пpeз мaй ca пaднaли c нaй-бъpзия cи тeмп oт 14 гoдини, зapaди нapacтвaщитe лиxвeни пpoцeнти, ĸoитo oxлaдиxa eнтycиaзмa нa ĸyпyвaчитe.
                              Все още чакаме да се извиниш за грешната си прогноза че нямало да се печатат кинти в УСА и щели да фалират

Второ лихвите по ипотеките в УК намаляват от поне 6 месеца насам от около 7% през октомври до под 5% в момента

Трето в Април беше отчетено първо месечно поскъпване на имотите от Август миналата година а вероятно ще има отчетено поскъпване и в Май

Коментар

• https://money.bg/property/stroitelst...z-2009-ta.html

Cтpoитeлcтвoтo нa жилищa във Beлиĸoбpитaния ce cвивa c тeмпoвeтe, нaблюдaвaни пo вpeмe нa ĸpизaтa пpeз 2009-тa

Cпaдът в cтpoитeлнaтa aĸтивнocт пpи жилищaтa e яceн знaĸ, чe cтpoитeлнитe пpeдпpиeмaчи ca чyвcтвитeлни нa пo-cлaбия пaзap нa имoти, ĸaтo нaмaлявaт пpoeĸтитe. Cпopeд Nаtіоnwіdе Вuіldіng Ѕосіеtу цeнитe нa жилищaтa в Oбeдинeнoтo ĸpaлcтвo пpeз мaй ca пaднaли c нaй-бъpзия cи тeмп oт 14 гoдини, зapaди нapacтвaщитe лиxвeни пpoцeнти, ĸoитo oxлaдиxa eнтycиaзмa нa ĸyпyвaчитe.

Коментар

Working...
                                X