IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от bbzz24 Разгледай мнение
    20% от 1990 насам, т.е. под 1% годишно, капитализиран при това. напълно в унисон с моята информация.
    прочети коментарите на линка, който ти пратих: изобилието от апартаменти под наем е причината за този много нисък растеж, просто данъчните облекчения за рентиерите са по-големи от тези за собствениците и отдавна пазара се е пренаситил с жилища и цените не мърдат.

Аз говорех за Мюнхен за последните 10тина година, иначе за периода който пишеш си прав , май и двамата сме прави

Коментар

• Първоначално изпратено от silistra Разгледай мнение
      ...
      20% от 1990 насам, т.е. под 1% годишно, капитализиран при това. напълно в унисон с моята информация.
      прочети коментарите на линка, който ти пратих: изобилието от апартаменти под наем е причината за този много нисък растеж, просто данъчните облекчения за рентиерите са по-големи от тези за собствениците и отдавна пазара се е пренаситил с жилища и цените не мърдат.

Коментар

• Смет около 120 евро, за вода и мръсен канал около 170 или грубо 300 евро общо.

Още нещо да добавя извън темата, Всички моторетки до 125 кубика са освободени от данък, само застраховка е нужна.
        Last edited by silistra; 03.01.2012, 18:22.

Коментар

За около 80 квадрата, по българските стандарти сигурно 130 плащам 260 евро на година данък сгради, смет отделно, но не е голяма сумата , ако те интересува точно мога да видя довечера.
          ако може и за сметта ориентировъчно,че при нас вървят в комплект-не е нужна точна цифра
          http://milom.blog.bg/

Коментар

• За около 80 квадрата, по българските стандарти сигурно 130 плащам 260 евро на година данък сгради, смет отделно, но не е голяма сумата , ако те интересува точно мога да видя довечера.

Коментар

• http://www.bulwiengesa.de/fileadmin/...FW_Bulwien.pdf

Графика за Бавария, страница 24 .

http://www.bulwiengesa.de/fileadmin/...6_Muenchen.pdf

Страница 2

Ето още нещо

http://de.statista.com/statistik/dat...-wohneigentum/

Коментар

Маранди,

в Мюнхен могат да се построят максимим 50хил. нови жилища в рамките на най–много 15 до 20 години. После парцели няма ,цените са само нагоре, спомням си как преди 10тина години имаше боксониери и гарсониери за 35к, сега същите са 50–60хил. Аз си обичам Родината и ако реша да се върна, осребрявам без да ми мигне окото, и бих имал приличен стандарт без да трябва да работя до края на живота си, но имам още 2–3 важни неща за довършване през следващите 7–8 години.
                Силистра,сподели какви са имотните данъци при вас,че пуснах един материал

http://milom.blog.bg/biznes/2012/01/03/.876322
                да попълним пъзела
                http://milom.blog.bg/

Коментар

Маранди,

в Мюнхен могат да се построят максимим 50хил. нови жилища в рамките на най–много 15 до 20 години. После парцели няма ,цените са само нагоре, спомням си как преди 10тина години имаше боксониери и гарсониери за 35к, сега същите са 50–60хил. Аз си обичам Родината и ако реша да се върна, осребрявам без да ми мигне окото, и бих имал приличен стандарт без да трябва да работя до края на живота си, но имам още 2–3 важни неща за довършване през следващите 7–8 години.
                  Т'ва в черничкото предполагах и то е важното.

Иначе липсва ми смеха при "битките" на брадър-и и лузър-и ли как ги кръщаваха едно време, че вече не помня

Бъди здрав, братле!

Коментар

Много обичам как някой, който може би не е стъпвал в Мюнхен да ръси шменти–капели, както му викате.

http://szmstat.sueddeutsche.de/texte/anzeigen/35464

Ако разбираш немски го прочети, иначе есенцията на втора стр. е , че за 2 години цените са се вдигнали с 25%, а за последните 10 да не говорим. Имоти с лоша локация може и да са поевтинели, но не и в Мюхен.

Мюнхен е червеното, синьото е Германия , средна цена на кв. м.

средната цена няма нищо общо с растежа, според тези хорица 1% годишен растеж до 2008 е било нормата, което съвпада с моите професионални наблюдения до 2007, но ти явно знаеш повече, макар и да противоречиш на всякакви писмени доказателства, разбира се без никакви доказателства:
                    http://www.toytowngermany.com/lofi/i...p/t115307.html

покажи 1 графика с годишните изменения, ако е поне малко достоверен източник, ще ти се извиня, защото това е статия за най-скъпия апартамент с панорамна гледка към целия град за 20 милиона евро... и цена 2 пъти по-ниска на 1м2 от тези в москва за луксозни апартаменти без подобна гледка. на това отгоре, този пич се занимава с реновации, прави по 13-16% печалба като модернизира жилищата, т.е. влага си труда, а не стои в кафенето и да вика 'имотите рипат, имотите рипат'...
                    за стандарта на живот нямам забележки, човек се чувства много добре като живее в град или квартал с висок стандарт щом и той го има , хвала на теб за избора

Коментар

Маранди,

Верно ли?

Че то и тук в София си ги има гарсонки по 50К. Дори при желание може да се намерят и по-скъпи

Коментар

• Маранди,

Коментар

Много обичам как някой, който може би не е стъпвал в Мюнхен да ръси шменти–капели, както му викате.

Ако разбираш немски го прочети, иначе есенцията на втора стр. е , че за 2 години цените са се вдигнали с 25%, а за последните 10 да не говорим. Имоти с лоша локация може и да са поевтинели, но не и в Мюхен.

Ако си уловил тренд 40к чисти за 1 година, аз бих ги взел веднага, ако могат да се осребрят.

Т'ва е мое мнение, но Германия като икомика не е с добра перспектива за следващите няколко години и т'ва принципно би засегнало дори и частни случаи като Бавария, в частност Мюнхен.

Поздрави!

С подобни средства в любимата ти Варна, ще имаш 3 години не лош живот и свободно време, за да се радваш на близките си и да упражняваш хобито с фотографията из БГ-то. Мое мнение повтарям .

Коментар

За много години на всички първо.!

Гледам темата се изместила в посока бавачки. Ами то има бавачки със сигурност за 500лв има и за над 2000лв, въпросът е в качеството на услугата.

Да се върнрм на темата , според статистиката и сайтовете за продажба цените в София са спаднали с около 10% , а за Варна около 5%. За който е имал кеш и не си е купил имот и го е сложил примерно на лихва за около 7% намалението е още по–драстично. Който е послушал Бат Маранди *Господ здраве да му дава* със сигурност не съжалява. Моята прогноза от миналата година за спад бе по–радикална, но все още падането продължава. То преди 3 години като започнахме да предупреждаваме ни имаха за луди

П.С. Нека всички бъдем живи и здрави през 2012!
                            Нека! Ще!

Чиърс, братле!

Ама не ми се четат вайканията за великата тема бавачка, че то по-голяма от мИня няма. Всеки минава кютва ти нЕкво дете и после бил 'ноу зает. А па аз щот' не съм. Че не те и предупреждават и ми блокират моето време да ръся кинти по чужди киндери, щот' детенце си е детенце. Не можеш да му се сърдиш за простотията на родителите му. Само дет' после имаме друг разговор с т.нар. "отговорни" родители и втори път няма.

Това лято излизам да се видя с едно бившо гаджо и съм се наточил да се посмея, че си беше дошла от друго място и тя ми се появява с киндер на нейна приятелка, дет' 4 часа била 'ноу "заета" да бачка, та отиде ми половината ден, щот' тряя го заведеш на кръчма с детски кът и да си играе там с другите деца, да му плащаш количките, тортичките и сладоледчетата и т'ва ми влиза кат' разход още 20 кинта от нищото. И не е въпроса в 20-те кинта, а че от нагласа за 1 час да се видя с една мацка, отиде половин ден и размествах целия си график по телефоните - демек отсвирих всичко и демек аз и кинти не изкарах тогава.

Същите сапуни съм ги слушал от кого ли не, дет' си тръсва детенце в къщи да е на топло светло и да има и подарък накрая и майка му била на курсове по не знам си какво, а после па 3 дена щели да ходят в Париж и 2-те му баби не можели да го гледат те, ами го кютват на мИня да се правя на Майкъл Джексън.

Както и да е децата не са виновни за простотиите на родителите си! Голямо вайкане, голямо нещо падна с тия бавачки - ама частна да бъдела, ама и педагог и възпитател и да не краде и т.н. Бе, гледайте си децата, че после точно вие дрънкате глупости как "сами" сте си ги гледали, щот' най-лесно да ги тръснете на някой балък и да се правите на заети докато пукате по кръчмите

Коментар

• Много обичам как някой, който може би не е стъпвал в Мюнхен да ръси шменти–капели, както му викате.

Коментар

• Първоначално изпратено от bbzz24 Разгледай мнение
                                интересно какви ги разтягаш, германия бе единствената страна, която я подмина имотния бум, цените са на 90% от това, което са били 2000-та според 1 графика, която сега не мога да намеря, а според тази последните 5 години няма никакъв растеж:

http://www.globalpropertyguide.com/r...house-prices/G
                                Доколкото си спомням, Силистра си взе жилище в Мюнхен. А цените там нямат нищо общо с цените в другите германски градове, вкл. Берлин. Веднъж четох анализ на пазара на имоти в големите европейски градове и там бяха споменати 4 града, в които цените са многократно по-високи от средните за страната и които са притегателна сила за богаташи от цял свят. Та тези 4 града бяха Лондон, Париж, Рим и... Мюнхен. Тъй че нищо невероятно няма жилището на Силистра наистина да е поскъпнало значително за кратко време.
                                Never underestimate the predictability of stupidity

Коментар

Working...
                                X