IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
    Не си подготвен и говориш глупости в момента. Т.е. карам ти се с любов

Попрочети и се ограмоти малко, ако не знаеш питай - само не ми вкарвай едни голи твърдения кат' "аксиоми", дет' да висят във въздуха ( защото ти си мислиш така, т.е. твоята информация е такава ).

Прощавай, ако съм засегнал. Малка водка за извинение
    Единствено не бях съгласен сравняването на международни моряшки и миньорски синдикати, ако има миньорски де Международен миньорски синдикат (ако има такъв) нищо не може да направи в БГ, защото са никой тука. .....
    Ако ми кажеш в това което съм казал, къде са глупостите, че и липсата на четене и грамотност?!?!

Коментар

Попрочети и се ограмоти малко, ако не знаеш питай - само не ми вкарвай едни голи твърдения кат' "аксиоми", дет' да висят във въздуха ( защото ти си мислиш така, т.е. твоята информация е такава ).

Ами аз съм чел и знам. Ти говориш за животозастраховане, а не за синдикати.

Ама няма да споря - щом казваш, че моряшкия и миньорския синдикат са еднакви и могат да се сравняват - твоя воля.

Всякакви две неща в света могат да се сравняват - дори между бабата и космоса може да се намери нещо общо...
      Last edited by luboil; 05.01.2012, 15:46.

Коментар

• Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнение
        Не говорим на различни езици. Това което си написал е така и съм съгласен.

Единствено не бях съгласен сравняването на международни моряшки и миньорски синдикати, ако има миньорски де Международен миньорски синдикат (ако има такъв) нищо не може да направи в БГ, защото са никой тука. .....

Коментар

Бебе,

аз те разбирам прекрасно и в случая намесваш 1 много специфичен раздел от международното право при корабите, конвенции и спобогодби.

Не това имам предвид, а че такива кат' мИня са най-горе по веригата и дали ще е стока Х, кака Пена, кораб Угрек или мина - все ми е двайсе - няма как да си без иншуранс, както му викате
          -------------------------------------------
          Та, пак повтарям какво си мисля, че е станало - кинтите договорени в периода на подем 2003-2007 при влизане в ЕС да бъдат еди-колко си. Щом си се подписал ще си го спазваш, влязло е в класификатор-а, а там заплащанията са високо спрямо средните за страната.

Лашва кризата парите са толкова, а няма откъде и сега шутове на пътя. В много браншове е това - и доста сектори ще литнат през 2012 г.

Затова хората да престанат да мрънкат и да клинчат за пари ( демек да се правят на гърци ), щот' файда няма - просто няма откъде да им се платят и ще има редуциране на числения състав по ведомости, както го наричате тук.

Сега разбра ли ме? ( че говорим на различни "езици" сякаш ). Единствено казах, че съжалявам за Стара Загора, прекрасен град с прекрасни хора.

Чиърс!
          Не говорим на различни езици. Това което си написал е така и съм съгласен.

Единствено не бях съгласен сравняването на международни моряшки и миньорски синдикати, ако има миньорски де Международен миньорски синдикат (ако има такъв) нищо не може да направи в БГ, защото са никой тука. При корабите е друго, щото кораба не е в БГ. Мината няма как да отиде в друга държава...

Аи чиърс бай МарАнди, иначе в БГ освен Стара Загора, много други хубави региони затриха и продължават да затриват. Вчера гледах вожда - как наливал пари по Черноморието...е тази държава да не е само Черноморие и София? Но като цяло отдавна съм го осъзнал, че политиката на държавата е такава - обезлюдяване на всички региони с изключение на София, Варна и Бургас. За съжаление така държава не се прави.

Коментар

Чиърс Маранди!

Аз говоря за синдикатите, ти говориш за животозастраховане. ......
            Бебе,

аз те разбирам прекрасно и в случая намесваш 1 много специфичен раздел от международното право при корабите, конвенции и спобогодби.

Не това имам предвид, а че такива кат' мИня са най-горе по веригата и дали ще е стока Х, кака Пена, кораб Угрек или мина - все ми е двайсе - няма как да си без иншуранс, както му викате
            -------------------------------------------
            Та, пак повтарям какво си мисля, че е станало - кинтите договорени в периода на подем 2003-2007 при влизане в ЕС да бъдат еди-колко си. Щом си се подписал ще си го спазваш, влязло е в класификатор-а, а там заплащанията са високо спрямо средните за страната.

Лашва кризата парите са толкова, а няма откъде и сега шутове на пътя. В много браншове е това - и доста сектори ще литнат през 2012 г.

Затова хората да престанат да мрънкат и да клинчат за пари ( демек да се правят на гърци ), щот' файда няма - просто няма откъде да им се платят и ще има редуциране на числения състав по ведомости, както го наричате тук.

Сега разбра ли ме? ( че говорим на различни "езици" сякаш ). Единствено казах, че съжалявам за Стара Загора, прекрасен град с прекрасни хора.

Чиърс!
            Last edited by marandi; 05.01.2012, 14:15.

Коментар

Мога да сравнявам и още как? Нали минавате в категория задължително животозастраховане/общо застраховане по ЗБУТ - демек задължителна застраховка живот на работните места от работодателя.

Не искам да ти навлизам в детайли, но по принцип миньорите живеят малко, поради тежки условия на труд. Затова имат облекчен режим на пенсиониране. Тия минимално осигурителни прагове са договорени ( предполагам още по членството за ЕС като влизахме 2007 г. ).

Предполагам са били на стъпаловидна формула направени, т.е. да достигнат примерно 1/2 или 1/3 от средните в Света. Нашите са подписали тогава. Сега лашва кризата и няма как да им се плаща.

Затова ще има съкращения, защото трябва да си изпълним договореностите като цена на труд за тази професия.

П.П. Субективизма и партийното яхване на метлата не ме интересува. Казвам ти какво мисля, точно за тия хора - които не знаят какво се случва и защо ще литнат на пътя. Просто, защото парите са Х, а трябва да ги вдигнат на Игрек и няма как да стане. Затова излязоха от нашата икономика и "корифеите" на ЕОН, Марица и прочие. Просто изцедиха до последно и продадоха. Сега 'орицата се чудят какво става?

Русото винаги пази достойнството на хората и съжалявам, но не мога да огрея навсякъде. Та, толкова за флагмана Стара Загора на имотите ( според моя приятел Пешо Немския и Джоанката, където им слушах дивотиите с години ) - иначе хората там са страхотни и ми е кофти за тях. Имам даже и роднини, но трябва да се преквалифицирват светкавично, ако не искат да са на "пътя"

П.П. Ще подготвя 1 материал спешъл за БГ-то като препоръки за кризата.

И после ще ошаткам 1 за Световната криза и ония па да се освестят малко, че правят глупости с тия план А, план Б и т.н., а то се влошава.

Чиърс!
              Чиърс Маранди!

Аз говоря за синдикатите, ти говориш за животозастраховане. Различни неща са.
              Аз заговорих за синдикатите, защото ти каза, че миньорите имали международен такъв и имали определени някакви минимални заплащания.
              Това исках да ти кажа, че за моряците е вярно, но за миньорите в БГ не е вярно.
              Иначе никъде не съм нито казал, нито писал, че работата на миньорите е лека и живота им е дълъг. Това е съвсем друга тема.

П.П. Ще се опитам съвсем просто да обясня. Когато кораб под ITF отиде в пристанище, ако моряците са недоволни могат да извикат ITF и корабът да бъде арестуван ако е основателно. Това е възможно, защото екипажа е една националност, корабът е друга, пристанището е трета.
              Миньорите в мините кого да извикат? Да не си мислиш, че някакъв международен синдикат може да стъпи тука? Затова си има БГ синдикат, който както казах отдавна не е такъв, а дори може и ръководствата на синдикатите да са в бордовете на директорите или в управителните съвети на съответните компании.
              Как ти се струва - председател на синдикат, а в същото време член на борда на директорите на същата фирма.
              Относно минималните заплати и осигурителни прагове по браншове - това не са европейски дириктиви, т.е. спуснати от ЕС, а са синдикални договорки и винаги могат да се променят чрез колективните трудови договори.

Ама настрана от този въпрос. Аз смятам, че всеки има право да стачкува, за да защити правата си, ако е основателно. Случаят с БДЖ обаче ми беше много смешем - хората масово се вдигнаха на стачка - а те щели да решават дали стачката била законна. Според мен по закон, трябва да се направи, че ако 50%+1 стачкуват - стачката е законна. Другото което ми беше смешно е че от казионното управление на БДЖ облъчваха непрекъснато как стачката намалявала загубите (т.е. било добре за компанията) тъй като стачкуваха само пътническите, а товарните се движеха. В същото време същото това управление яростно твърдеше че стачката е незаконна и щели да я дадат на съд А бе смешна работа - хем печелят от стачката, хем ще я обявяват за незаконна.
              Last edited by luboil; 05.01.2012, 09:36.

Коментар

Бай МарАнди,

Не може да се сравнява моряшки и миньорски синдикат и какви действия могат да предприемат работниците. Докато моряците са в чужбина и могат да извикат ITF (моряшкия синдикат, по-точно транспортния) и да наложат натиск върху корабособственика, то миньорите се уповават на българския синдикат. Относно минималните заплати в бранша - ами трябва да си член в този синдикат. Не знам обаче дали бг миньори членуват в международен синдикат.

Иначе общото между бг моряшкия и бг миньорския синдикат е, че отдавна не са по предназначение, казионни, поръчкови...и каквото искаш се сети

Поздрави и чиърс!
                Мога да сравнявам и още как? Нали минавате в категория задължително животозастраховане/общо застраховане по ЗБУТ - демек задължителна застраховка живот на работните места от работодателя.

Не искам да ти навлизам в детайли, но по принцип миньорите живеят малко, поради тежки условия на труд. Затова имат облекчен режим на пенсиониране. Тия минимално осигурителни прагове са договорени ( предполагам още по членството за ЕС като влизахме 2007 г. ).

Предполагам са били на стъпаловидна формула направени, т.е. да достигнат примерно 1/2 или 1/3 от средните в Света. Нашите са подписали тогава. Сега лашва кризата и няма как да им се плаща.

Затова ще има съкращения, защото трябва да си изпълним договореностите като цена на труд за тази професия.

П.П. Субективизма и партийното яхване на метлата не ме интересува. Казвам ти какво мисля, точно за тия хора - които не знаят какво се случва и защо ще литнат на пътя. Просто, защото парите са Х, а трябва да ги вдигнат на Игрек и няма как да стане. Затова излязоха от нашата икономика и "корифеите" на ЕОН, Марица и прочие. Просто изцедиха до последно и продадоха. Сега 'орицата се чудят какво става?

Русото винаги пази достойнството на хората и съжалявам, но не мога да огрея навсякъде. Та, толкова за флагмана Стара Загора на имотите ( според моя приятел Пешо Немския и Джоанката, където им слушах дивотиите с години ) - иначе хората там са страхотни и ми е кофти за тях. Имам даже и роднини, но трябва да се преквалифицирват светкавично, ако не искат да са на "пътя"

П.П. Ще подготвя 1 материал спешъл за БГ-то като препоръки за кризата.

И после ще ошаткам 1 за Световната криза и ония па да се освестят малко, че правят глупости с тия план А, план Б и т.н., а то се влошава.

Чиърс!
                Last edited by marandi; 04.01.2012, 22:42.

Коментар

Има обаче и международен синдикат, който регулира минималните заплащания за професии като миньори - отразени са в класификатор-а. Подобно на "моряшки" синдикат и т.н.

Бай МарАнди,

Не може да се сравнява моряшки и миньорски синдикат и какви действия могат да предприемат работниците. Докато моряците са в чужбина и могат да извикат ITF (моряшкия синдикат, по-точно транспортния) и да наложат натиск върху корабособственика, то миньорите се уповават на българския синдикат. Относно минималните заплати в бранша - ами трябва да си член в този синдикат. Не знам обаче дали бг миньори членуват в международен синдикат.

Иначе общото между бг моряшкия и бг миньорския синдикат е, че отдавна не са по предназначение, казионни, поръчкови...и каквото искаш се сети

Поздрави и чиърс!

Коментар

Не успявам да следя тази тема, щот' ми е безинтересна.

По принцип винаги има злоупотреби и т.н.

Има обаче и международен синдикат, който регулира минималните заплащания за професии като миньори - отразени са в класификатор-а. Подобно на "моряшки" синдикат и т.н.

Т.е. казуса ми е доста смешен и затова си пасувам

П.П. Жалко за Стара Загора, че ще тръгне да "потъва" като цени на имотките. Преди 2-3 години с Пешо Немския - той с възторг говореше за Стара Загора.

Романтиката в тоя регион приключи. Както и да е и наистина съжалявам, че не мога да им помогна. В крайна сметка помагам на някой, който ме търси, а не на някой който ми се "дзвЕри" каква двИздъ бил.

Поздрави и не дразни хората за трагедията, която ще се случи там като регион.

Чиърс-а дан' забрайкам!
                    Каква трагедия? Какво ще се случи?

Коментар

• Първоначално изпратено от bate Goiko Разгледай мнение
                      За манафите от Стара Загора съм напълно съгласен! Но за собствениците на малки бензиностанции мисля, че не си прав. Уредите които им изискват да инсталират струват 20-25 000 лева, хората протестират защото това е непосилно за тях.
                      Не успявам да следя тази тема, щот' ми е безинтересна.

По принцип винаги има злоупотреби и т.н.

Т.е. казуса ми е доста смешен и затова си пасувам

П.П. Жалко за Стара Загора, че ще тръгне да "потъва" като цени на имотките. Преди 2-3 години с Пешо Немския - той с възторг говореше за Стара Загора.

Романтиката в тоя регион приключи. Както и да е и наистина съжалявам, че не мога да им помогна. В крайна сметка помагам на някой, който ме търси, а не на някой който ми се "дзвЕри" каква двИздъ бил.

Поздрави и не дразни хората за трагедията, която ще се случи там като регион.

Чиърс-а дан' забрайкам!
                      Last edited by marandi; 04.01.2012, 20:13.

Коментар

• Първоначално изпратено от Oscar de la Hoya Разгледай мнение
                        Лелее, аз ли не съм нормален или нещо е сбъркано ТОТАЛНО у некои хора в тази държавица -не че това е темата, ама да споделя почудата си:

Значи, първо по новините с укор и прискърбие съобщават, че горките миньори в Марица работели на студа, били взели 1300 лв премия за Коледа, 800 лв за отопление и средно 1550 лв заплата и забележете, са готови да стачкуват, защото заплратите били ниски ,а условията -гадни!!!!

После -дават едни дебили с ланци и разгърдени ризки, се едно сме 95 -собственици на бензиностанции, които ултимативно заплашват, че ако не им позволят да крадат от държавата и от всички нас още две години, щели да фалират!!!Разбирате ли, аз просто не мога да осмисля какъв е този АБСУРД.Ми ако искаш фалирай, ако искаш си еби майката, твоя воля, кво ме занимават, просто нямам думи, така не съм се ядосвал отдавна!!!

Са, аз ако бех, ПЪРВО, УВОЛНЯВАМ АБСЮЛЮТНО ВСИЧКИ МАНАФИ ОТ СТАРА ЗАГОРА И НАЗНАЧАВАМ НА ТЯХНО МЯСТО ХОРА, КОИТО ЖЕЛАЯТ ДА РАБОТЯТ.

Второ, пускам проверки ПО УСТАВ до дупка на оплакващите се дебили и им помагам да фалират и да освободят място за желаещи да рпаботят нормално и по правилата.

Ставам ли за премиер или съм прекалено твърд, а кво ще кажете???
                        За манафите от Стара Загора съм напълно съгласен! Но за собствениците на малки бензиностанции мисля, че не си прав. Уредите които им изискват да инсталират струват 20-25 000 лева, хората протестират защото това е непосилно за тях.

Коментар

• тия бензинаджии извънмерно ме дразнят и мен - ако не им дават да продължават да лъжат щели да фалират. един път само съм зареждал на безименна бензиностанция и после сменях дюзи. мамка им.

Коментар

• Лелее, аз ли не съм нормален или нещо е сбъркано ТОТАЛНО у некои хора в тази държавица -не че това е темата, ама да споделя почудата си:

Значи, първо по новините с укор и прискърбие съобщават, че горките миньори в Марица работели на студа, били взели 1300 лв премия за Коледа, 800 лв за отопление и средно 1550 лв заплата и забележете, са готови да стачкуват, защото заплратите били ниски ,а условията -гадни!!!!

После -дават едни дебили с ланци и разгърдени ризки, се едно сме 95 -собственици на бензиностанции, които ултимативно заплашват, че ако не им позволят да крадат от държавата и от всички нас още две години, щели да фалират!!!Разбирате ли, аз просто не мога да осмисля какъв е този АБСУРД.Ми ако искаш фалирай, ако искаш си еби майката, твоя воля, кво ме занимават, просто нямам думи, така не съм се ядосвал отдавна!!!

Са, аз ако бех, ПЪРВО, УВОЛНЯВАМ АБСЮЛЮТНО ВСИЧКИ МАНАФИ ОТ СТАРА ЗАГОРА И НАЗНАЧАВАМ НА ТЯХНО МЯСТО ХОРА, КОИТО ЖЕЛАЯТ ДА РАБОТЯТ.

Второ, пускам проверки ПО УСТАВ до дупка на оплакващите се дебили и им помагам да фалират и да освободят място за желаещи да рпаботят нормално и по правилата.

Ставам ли за премиер или съм прекалено твърд, а кво ще кажете???

Коментар

• Първоначално изпратено от bbzz24 Разгледай мнение
                              20% от 1990 насам, т.е. под 1% годишно, капитализиран при това. напълно в унисон с моята информация.
                              прочети коментарите на линка, който ти пратих: изобилието от апартаменти под наем е причината за този много нисък растеж, просто данъчните облекчения за рентиерите са по-големи от тези за собствениците и отдавна пазара се е пренаситил с жилища и цените не мърдат.
                              Това, че Германия избегна имотен балон е поради монетарната школа, която изповядват от всички видове школи.

Трябва да размятам десетки графики, за да се разбере защо резултата е такъв и че той бил контролиран, както от ЕЦБ, така и от правителството им.

П.П. Като перспектвива не е добре и ще се получи плавен спад там, спрямо покупателната способност на 'орицата в близките 5-10 години като средни цени, без пикове.

Вярно е, че Мюнхен е бялата лястовица на Германия, но и там неизбежно ще последва всеобщия тренд за страната им по съвсем други причини, ако днешното статукво се запази.

Пийте си пиенето и нека всеки, който се чувства добре, където е в момента да е жив и здрав и дай Боже и да помага на останалите, ако има възможност

Чиърс-а дан' забрайкам - хихи
                              Last edited by marandi; 03.01.2012, 18:39.

Коментар

• Първоначално изпратено от silistra Разгледай мнение
                                Аз говорех за Мюнхен за последните 10тина година, иначе за периода който пишеш си прав , май и двамата сме прави
                                ако имаш и поне свястна работа, не мисли да се връщаш, тук безработицата е над 2 пъти по-висока, а доходите са да кажем... под средно европейските
                                етини самолетни билети бол, ако ти домъчнее, по-добре май и да кацаш в букурещ, че е по-малка цигания...

Коментар

Working...
                                X