IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от silistra Разгледай мнение
    Не по немско, а в Бавария, тук не е немско и е дин вид е обида

Последната година цените на имотите тук подлудяха нещо, само за една година жилището което купих струва с около 40к по–вече, а и има индикации през следващите 2–3 години да добави още толкова. Решил съм като стигне 500к да го продавам, е и за 400к ще се съглася.
    интересно какви ги разтягаш, германия бе единствената страна, която я подмина имотния бум, цените са на 90% от това, което са били 2000-та според 1 графика, която сега не мога да намеря, а според тази последните 5 години няма никакъв растеж:

http://www.globalpropertyguide.com/r...house-prices/G

Коментар

• Първоначално изпратено от Crux Разгледай мнение
      Хаха, хитреят от малки. Да ти е жива и здрава!
      Поздрави!

П.С. Да се върнем на темата за цените на имотите най-сетне, че отидохме много встрани?
      И твойте да са живи и здрави.

Наистина много се оплеснахме от темата.

Ама като няма дразнители като Ландлорд31, всички други са на едно мнение.....

Коментар

• Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнение
        Е, за 10ч работен ден 650 лв е добра цена.

Твоя е на 2 г, мойта малката е на 2,5 и от Окт на ясла. Ама от малка се научи на тарикатлаци и да се прави на болна за да не ходи на ясла... Смях голям пада...
        Хаха, хитреят от малки. Да ти е жива и здрава!
        Поздрави!

П.С. Да се върнем на темата за цените на имотите най-сетне, че отидохме много встрани?
        Never underestimate the predictability of stupidity

Коментар

Декември 2011 стана на 2 и се надявам да успея да го запиша в градината на брат му от септември 2012.
          Това за 1200 лева го казах само като пример - една от кандидат-гледачките, млада жена на 30-ина години, искаше толкова + кола. Естествено я отсвирихме. Но просто за под 600 лева реални оферти няма. Нашата гледачка се съгласи на 650 за 10-часов работен ден (от 9 до 19 часа), но реално и плащахме по около 700 месечно - я ще закъснеем от работа (5 лв./ч. допълнително), я ще решим с жена ми да излезем вечерта и ще я помолим да остане - и така се понатрупваха още 50-ина лева на месец.
          Е, за 10ч работен ден 650 лв е добра цена.

Твоя е на 2 г, мойта малката е на 2,5 и от Окт на ясла. Ама от малка се научи на тарикатлаци и да се прави на болна за да не ходи на ясла... Смях голям пада...

Коментар

Мюнхен е притегателен център с ниската си безработица и високите заплати, а и миналата година го обявиха на 4 място в света по качество на живот в някаква международна класация. Всеки ден облъчват немеца как еврото е в опасност, допълнено с ниските лихви по кредити около 3,5% в момента за 10–15 годишен кредит и мижавите лихви по депозити около 2–2,5% и хоп гарантирано вдигане на цените.
            Миналата година в Мюнхен са построени 6000 нови жилища, от кметството казаха, че има парцели за строене до 2020г. После какво правим

http://www.terrafinanz.de/odinshain/grundrisse.html
            Това е наблизо до нас , вижте какви цени искат а и ги плащат.
            После New-Munich на Луната

Майтап ве, просто съм в добро настроение...

Иначе ако ти харесва и си щастлив там, в Мюнхен, какво значение има колко струва имота ти? Човек се интересува обикновено ако иска да се махне...

Коментар

Ето на, че всичко си идва на място. Значи за 650 лв, а не 1200лв - за 650 е нормално да намериш нещо добро. Относно детето на 8 месеца - наистина е малко и не е подходящо за ясла. На 1,5 годинки вече е добре. Разликата между нас е, че на твое място нямаше да оставя детето на непозната. Достатъчно близки и познати имам и при достатъчен аванс във времето щях да си намеря. Вярно, че и там няма гаранция, но все пак когато някой е препоръчан от роднина си наляга парцалите. Е и това не е винаги вярно де.

Но в ситуация като твоята са много малко хора - и надали вашата ситуация е определяща за цената на детегледачката. Имам впредвид, че на вас спешно ви е трябвало, и така се вдига цената, но в общия случай не е така, а като се вземе и икономическата обстановка цени от 1200 са надути много.

Поздрави и успехи. Малкия на колко е сега?
              Декември 2011 стана на 2 и се надявам да успея да го запиша в градината на брат му от септември 2012.
              Това за 1200 лева го казах само като пример - една от кандидат-гледачките, млада жена на 30-ина години, искаше толкова + кола. Естествено я отсвирихме. Но просто за под 600 лева реални оферти няма. Нашата гледачка се съгласи на 650 за 10-часов работен ден (от 9 до 19 часа), но реално и плащахме по около 700 месечно - я ще закъснеем от работа (5 лв./ч. допълнително), я ще решим с жена ми да излезем вечерта и ще я помолим да остане - и така се понатрупваха още 50-ина лева на месец.

Коментар

• Мюнхен е притегателен център с ниската си безработица и високите заплати, а и миналата година го обявиха на 4 място в света по качество на живот в някаква международна класация. Всеки ден облъчват немеца как еврото е в опасност, допълнено с ниските лихви по кредити около 3,5% в момента за 10–15 годишен кредит и мижавите лихви по депозити около 2–2,5% и хоп гарантирано вдигане на цените.
                Миналата година в Мюнхен са построени 6000 нови жилища, от кметството казаха, че има парцели за строене до 2020г. После какво правим

http://www.terrafinanz.de/odinshain/grundrisse.html
                Това е наблизо до нас , вижте какви цени искат а и ги плащат.

Коментар

ОК, ще ти обясня.
                  Компанията, в която работи жена ми, беше купена от друга компания. Имаше много дублирани позиции, вкл. тази на жена ми. Наложи се да се върне на работа, за да може да си защити позицията. Не че щяха да я уволнят, то законово не може, но сам знаеш, че когато не си желан на работното си място, скоро сам ще напуснеш. Та, когато се случи това, детенце беше на 8 месеца - твърде малко за ясла. Родителите ми са в София, но са вече доста възрастни. Като поотрасна детето и проходи стабилно, го взеха те да го гледат. Но за периода от 8 месеца до годинка и половина взехме гледачка.За 650 лева, не за 1000, както обясних вече. Търсихме близо 2 месеца, тъй че не е било от днес за утре. И за варианта с познати и роднини обясних защо не ми харесва, отделно че не намерих никой, който да се съгласи да гледа 8-месечно бебе. Родителите на жена ми живеят в провинцията.
                  Аз лично съм против яслите. Според мен детето до 3 години е все още твърде мъничко, за да го дадеш да го гледат в ясла. Лично виждане. Виж, детската градина е ОК и е много по-добро решение от седене у дома до 1-и клас.
                  Ето на, че всичко си идва на място. Значи за 650 лв, а не 1200лв - за 650 е нормално да намериш нещо добро. Относно детето на 8 месеца - наистина е малко и не е подходящо за ясла. На 1,5 годинки вече е добре. Разликата между нас е, че на твое място нямаше да оставя детето на непозната. Достатъчно близки и познати имам и при достатъчен аванс във времето щях да си намеря. Вярно, че и там няма гаранция, но все пак когато някой е препоръчан от роднина си наляга парцалите. Е и това не е винаги вярно де.

Но в ситуация като твоята са много малко хора - и надали вашата ситуация е определяща за цената на детегледачката. Имам впредвид, че на вас спешно ви е трябвало, и така се вдига цената, но в общия случай не е така, а като се вземе и икономическата обстановка цени от 1200 са надути много.

Поздрави и успехи. Малкия на колко е сега?

Коментар

Не по немско, а в Бавария, тук не е немско и е дин вид е обида

Последната година цените на имотите тук подлудяха нещо, само за една година жилището което купих струва с около 40к по–вече, а и има индикации през следващите 2–3 години да добави още толкова. Решил съм като стигне 500к да го продавам, е и за 400к ще се съглася.
                    имотите в Германия са заспалата възможност за финансовия и сектор. Очаквам да започнат да облъчват масата спестовни германци как имотите са добра защита от инфлация, което ще доведе то поне 15% ръст годишно + траен за имотния сектор.
                    това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

ОК, ще ти обясня.
                      Компанията, в която работи жена ми, беше купена от друга компания. Имаше много дублирани позиции, вкл. тази на жена ми. Наложи се да се върне на работа, за да може да си защити позицията. Не че щяха да я уволнят, то законово не може, но сам знаеш, че когато не си желан на работното си място, скоро сам ще напуснеш. Та, когато се случи това, детенце беше на 8 месеца - твърде малко за ясла. Родителите ми са в София, но са вече доста възрастни. Като поотрасна детето и проходи стабилно, го взеха те да го гледат. Но за периода от 8 месеца до годинка и половина взехме гледачка.За 650 лева, не за 1000, както обясних вече. Търсихме близо 2 месеца, тъй че не е било от днес за утре. И за варианта с познати и роднини обясних защо не ми харесва, отделно че не намерих никой, който да се съгласи да гледа 8-месечно бебе. Родителите на жена ми живеят в провинцията.
                      Аз лично съм против яслите. Според мен детето до 3 години е все още твърде мъничко, за да го дадеш да го гледат в ясла. Лично виждане. Виж, детската градина е ОК и е много по-добро решение от седене у дома до 1-и клас.
                      +1
                      това е реалността, а другото са си лаладжийски приказки
                      аз като казвам 1000 визирам 700-800 кинта за гледачка (зависи колко часа, защото ротителите ако са на 8ч работен ден това прави минимум 10ч гледачка) + 200 кинта, които отиват за транспорт + кафе в работата...ако има и обяд разхода скача.

поздрави
                      това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Не по немско, а в Бавария, тук не е немско и е дин вид е обида

Коментар

Не те разбирам. Защо, само ти ли си с дете?

Аз имам три и двете са на ясла и градина, а голямата на училище. ОДЗ. Като моите деца са поне 80% от децата.

За да сме наясно обясни ни защо твоето не е в ОДЗ, не е в часта ясла, не го гледа баба му... че чак си стигнал до гледачка на 1000 лв/

Друго да ти кажа, че доколкото разбрах ти в последния момент си тръгнал да решаваш проблема. Какво очаква? Всичко добро на добра цена се намира с време. Поне едно 2-3 месеца предварително проучване, споделяне с всички близки и познати и т.н. Е, ти ако искаш от вчера да имаш детегледачка тъй ще е. Тъй и тъй не разбрах защо не частна ясла? Лично според мен яслата е много по-добро решение не заради цената, а за това детето да се отпусне и да развива някакво социално общуване.
                          ОК, ще ти обясня.

Коментар

• Първоначално изпратено от ludakrava Разгледай мнение
                            още десет пъти като повториш и всичко ще си дойде на мястото
                            то не били компютри ами компоти
                            Не се хаби, нека си вярват.

Коментар

За много години на всички първо.!

Гледам темата се изместила в посока бавачки. Ами то има бавачки със сигурност за 500лв има и за над 2000лв, въпросът е в качеството на услугата.

Да се върнрм на темата , според статистиката и сайтовете за продажба цените в София са спаднали с около 10% , а за Варна около 5%. За който е имал кеш и не си е купил имот и го е сложил примерно на лихва за около 7% намалението е още по–драстично. Който е послушал Бат Маранди *Господ здраве да му дава* със сигурност не съжалява. Моята прогноза от миналата година за спад бе по–радикална, но все още падането продължава. То преди 3 години като започнахме да предупреждаваме ни имаха за луди

П.С. Нека всички бъдем живи и здрави през 2012!
                              Всичко най-хубаво и на теб Силистра.

Още ли си по Немско?

Коментар

• Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнение
                                Бабата започва от 400, и после лесно стига 700-800. И на всичко отгоре, щото е напуснала работа "заради теб" (мизерна работа за 500 лв 12 часа на ден), след като детето е тръгнало на градина, я издържаш още 2-3 години докато стигне пенсия. Вярно, че детето като боледува има къде да го гледат, но малко скъпа услуга излиза. От друга страна как да я "изгониш" бабата?
                                За каква баба говориш - родната или просто някоя баба(възрастна жена).

А относно другото - че вярвате, че цените на гледачките са към 1000 лв - ами вярвайте, ще вдигнете стандарта, ще свалите безработицата, ще повишите покупателната способност на населението.

Да се борим с кризата с високи заплати за детегледачките казвам аз

Коментар

Working...
                                X