IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Crux Разгледай мнение
    Поради стечение на обстоятелствата се наложи жена ми да се върне на работа 8 месеца след раждането на малкия ни син и бяхме принудени да наемем гледачка. Най-евтината оферта, която получихме, беше за 700 лева нето месечно - възрастна жена на почти 70 години. Гледачките в трудоспособна възраст (под 60-65 години) искат минимум 1000 лева нето, а тези под 40 - минимум 1200.
    Тъй че, освен ако не търсиш касиерка или склададжия - успех в намирането на персонал за под 1000 лева!
    Първоначално изпратено от Crux Разгледай мнение
    За десети път повтарям, минал съм по тоя път и цените са такива - 600-700 лева на месец за нормална, разбрана жена, на която да оставиш детето си без притеснения.

още десет пъти като повториш и всичко ще си дойде на мястото
    то не били компютри ами компоти

Коментар

• За много години на всички първо.!

Гледам темата се изместила в посока бавачки. Ами то има бавачки със сигурност за 500лв има и за над 2000лв, въпросът е в качеството на услугата.

Да се върнрм на темата , според статистиката и сайтовете за продажба цените в София са спаднали с около 10% , а за Варна около 5%. За който е имал кеш и не си е купил имот и го е сложил примерно на лихва за около 7% намалението е още по–драстично. Който е послушал Бат Маранди *Господ здраве да му дава* със сигурност не съжалява. Моята прогноза от миналата година за спад бе по–радикална, но все още падането продължава. То преди 3 години като започнахме да предупреждаваме ни имаха за луди

П.С. Нека всички бъдем живи и здрави през 2012!

Коментар

Бабин дом е идеалният случай, разбира се, ама ако бабите са извън София? Познавам хора, които са дали едногодишните си деца на отглеждане при баба и дядо на другия край на България и ги виждат веднъж в месеца за по един уикенд! Аз лично никога няма да причиня подобно нещо на децата си и на себе си, па ако ще да се наложи да караме на боб и кренвирши Леки (Бертрам) или да въртя геврека нощно време като бакшиш.
        Бабата започва от 400, и после лесно стига 700-800. И на всичко отгоре, щото е напуснала работа "заради теб" (мизерна работа за 500 лв 12 часа на ден), след като детето е тръгнало на градина, я издържаш още 2-3 години докато стигне пенсия. Вярно, че детето като боледува има къде да го гледат, но малко скъпа услуга излиза. От друга страна как да я "изгониш" бабата?
        Изобщо, едно е да се обсъжда по някакви хвърчащи обяви, съвсем друго е реалността. И няма как разни многознайковци дето иначе бърсали дупета в шести клас да имат и най-малката идея за какво става дума. Което не е порок, но е смешно да се коментира от хора без представа за нещата.

Коментар

Бабин дом е идеалният случай, разбира се, ама ако бабите са извън София? Познавам хора, които са дали едногодишните си деца на отглеждане при баба и дядо на другия край на България и ги виждат веднъж в месеца за по един уикенд! Аз лично никога няма да причиня подобно нещо на децата си и на себе си, па ако ще да се наложи да караме на боб и кренвирши Леки (Бертрам) или да въртя геврека нощно време като бакшиш.
          Е, аз пък знам как бабите от другия край на страната идват в София да гледат внучетата. Друг е въпросът ако не искате бабата край себе си. Там е сложноууууу човешките взаимоотношения са сложна работа.
          Last edited by luboil; 03.01.2012, 14:21.

Коментар

Точно така е. Нашият случай е в общи линии същият. И аман от форумни многознайковци, които вадят някакви обяви от Интернет, ама никога не са се сблъсквали с проблема по отглеждане на малки деца от работещи родители. Примерно това с комбинирането - никоя гледачка няма да се навие да гледа повече от 2 деца, камо ли 5. Отделно проблемът с изхранването, настаняването... Какво, ще се редуват всяка седмица в апартаментите на 5-те семейства ли? Забрави тая работа. Гледането от роднини (не баба и дядо) е опция, но има много минуси. От една страна е много задължаващо, ако жената не ти взима пари. А ако ти взима, то каква е разликата дали ще го дадеш на втората братовчедка на майка си, дето си я виждал 3-4 пъти през живота си, или на непознат човек?
            За десети път повтарям, минал съм по тоя път и цените са такива - 600-700 лева на месец за нормална, разбрана жена, на която да оставиш детето си без притеснения.
            Не те разбирам. Защо, само ти ли си с дете?

Аз имам три и двете са на ясла и градина, а голямата на училище. ОДЗ. Като моите деца са поне 80% от децата.

За да сме наясно обясни ни защо твоето не е в ОДЗ, не е в часта ясла, не го гледа баба му... че чак си стигнал до гледачка на 1000 лв/

Друго да ти кажа, че доколкото разбрах ти в последния момент си тръгнал да решаваш проблема. Какво очаква? Всичко добро на добра цена се намира с време. Поне едно 2-3 месеца предварително проучване, споделяне с всички близки и познати и т.н. Е, ти ако искаш от вчера да имаш детегледачка тъй ще е. Тъй и тъй не разбрах защо не частна ясла? Лично според мен яслата е много по-добро решение не заради цената, а за това детето да се отпусне и да развива някакво социално общуване.

Коментар

• Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнение

Бабите и на 400 лева ще са готови, само и само да са с млади и да има смисъл в остатъка от живота им. Иначе другата им алтернатива е да си завършат дните с гледане на Дързост и красота.
              Never underestimate the predictability of stupidity

Коментар

• Първоначално изпратено от road_runner Разгледай мнение
                ами без особени проблеми за 650 лв ми е гледачката, като не и плащам нищо друго,

мисля, че ако жена ми не беше направила грешката първа да каже сума, щехме и на 600 да я вземем.

Жената е на 50 години, не е бабка, но не е и първа младост, но има опит с деца и се справя с мойто, което е бая палаво.

За 700, а и за 800 няма да има абсолютно никаква нужда да търся повече от 1 ден.

Дайте да не се изхвърляме ненужно.

Това малко като вица, в който в Париж се срещнали двама новобогаташи и единия се похвалил, че си е купил вратовръзка за 500 евро, Другия му се присмял и му казал, ей че си глупак, тая същата две преки понадолу е 700 евро

Бабите и на 400 лева ще са готови, само и само да са с млади и да има смисъл в остатъка от живота им. Иначе другата им алтернатива е да си завършат дните с гледане на Дързост и красота.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                  Не сте прави. Гледачките в ниския ценови диапазон не бих ги препоръчал и на враговете си. За 500-600 кинта (за пълен работен ден) ще се уредите с някоя изфирясала бабка (в най-добрия случай лелка), която ще компенсира ниското заплащане с неработене и ровене в хладилника ви. За мен това с гледачките на работещи майки е краен случай, когато си притиснат до стената. Имам познати - имат кредит, жената взима 2К от които 1К отиват за гледачка и транспорт до работата и обратно, но остават 1К, което в случая е съществена сума за семейния бюджет..та искат не искат оставят го детето на лелка и отиват да се трудят.
                  Точно така е. Нашият случай е в общи линии същият. И аман от форумни многознайковци, които вадят някакви обяви от Интернет, ама никога не са се сблъсквали с проблема по отглеждане на малки деца от работещи родители. Примерно това с комбинирането - никоя гледачка няма да се навие да гледа повече от 2 деца, камо ли 5. Отделно проблемът с изхранването, настаняването... Какво, ще се редуват всяка седмица в апартаментите на 5-те семейства ли? Забрави тая работа. Гледането от роднини (не баба и дядо) е опция, но има много минуси. От една страна е много задължаващо, ако жената не ти взима пари. А ако ти взима, то каква е разликата дали ще го дадеш на втората братовчедка на майка си, дето си я виждал 3-4 пъти през живота си, или на непознат човек? А ако, не дай си Боже, не си доволен как гледа детето и и биеш шута - почва едно вайкане и цупене, цялата рода се чувства оскърбена, а ти си черен неблагодарник.
                  Last edited by Crux; 03.01.2012, 14:12.
                  Never underestimate the predictability of stupidity

Коментар

Не сте прави. Гледачките в ниския ценови диапазон не бих ги препоръчал и на враговете си. За 500-600 кинта (за пълен работен ден) ще се уредите с някоя изфирясала бабка (в най-добрия случай лелка), която ще компенсира ниското заплащане с неработене и ровене в хладилника ви. За мен това с гледачките на работещи майки е краен случай, когато си притиснат до стената. Имам познати - имат кредит, жената взима 2К от които 1К отиват за гледачка и транспорт до работата и обратно, но остават 1К, което в случая е съществена сума за семейния бюджет..та искат не искат оставят го детето на лелка и отиват да се трудят. Друг случай са кариеристките, които може с нулев ефект (заплатата да отива за гледачка и транспорт 100%) но се връщат на работа, защото правят кариера...тях не мога да ги разбера..не се и опитвам.

поздрави
                    Това е за хора без приятели, познати и близки и роднини, ама реални, не виртуални от фейсбук.
                    Който има познати и от познати през роднини до близки хора винаги се намира кадърен човек. Било студентка за по няколко часа (както е при нас) било безработна или млада/мвр пенсионерка
                    Тези с познати само в интернет си намират и по-скъпо - за по 1200-1500лв. Ама те са баровци, щото нямат време за реални социални контакти.

Коментар

• Аз пък всеки път сутрин паля частната си Чесна само и само да ви направя кефа да ви драсна някой ред във форума на инвестора

Коментар

Маранди,

не си в час по темата. не едно а 5 да се комбинирали. Знаеш ли, че гледачките се мръщят и не искат близнаци сами да гледат, а си тръгнал 5 да им връчваш. И не знам защо ти е странно, че жената е отишла да бачка за 2К от които и остават 1К - ами това им е вноската по ипотеката, а заплатата на съпруга и остава за да си покриват нормалните разходи. Ако от нея трябваше да извадят 1К..трябваше да карат на боб и кренвирши леки.

поздрави
                        Виж нека мине 2012 и ще видиш кой на какво ще се "мръщи", че нещо 'орицата са се позабравили по всички вериги.

Не за пари, а само за хляб и да са топло ще бачкат, ама т'ва е друга тема и аз не искам да влизам в ролята на лошия вестоносец

Коментар

• Хайде стига сте се карали за гледачки,дайте мнение по това материалче:
                          http://milom.blog.bg/biznes/2012/01/03/.876322
                          и трябва да се забрани гледачки над 30-а кой ще наглежда и таткото
                          http://milom.blog.bg/

Коментар

• Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнение
                            Очевидно нямаш деца. Само тия дето нямат, разбират най-много от деца.
                            Очевидно кат' съм бършел нааканите задници на племенниците си, понеже станах чичо още в 6-ти клас и ги гледах всяко лято по 2-3 месеца, ся същите "спецове" кат' тИбя разправят, че сами си били гледали децата и никой не им бил помогнал за нищо.

Та, ще влезем в една друга тема, където си ми ясен какво ще говориш на останалите след време кат' ти поотвръкнат киндерите

Та, чезвам от тая тема, малко да поразпусна. Оправяйте се, имате глави на раменете си.

Успех!

Коментар

• Маранди,

не си в час по темата. не едно а 5 да се комбинирали. Знаеш ли, че гледачките се мръщят и не искат близнаци сами да гледат, а си тръгнал 5 да им връчваш. И не знам защо ти е странно, че жената е отишла да бачка за 2К от които и остават 1К - ами това им е вноската по ипотеката, а заплатата на съпруга и остава за да си покриват нормалните разходи. Ако от нея трябваше да извадят 1К..трябваше да карат на боб и кренвирши леки.

поздрави
                              това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                                Вярно и аз не мога да разбера доста неща, то затова съм и Рус предполагам.

Какви са тия феноменални истории чак не мога да повярвам - хихи
                                Значи бачка половин година за Фиск-а ( толкова ли беше да си плати данъците+осигуровките и това, което й остава само за труда си ), демек дохода й стана 1/2. После дава още 1/2 на баМката, т.е. стана 1/4 и после дава останалото за бавачка, за да й останат разходите за текучество топло, светло, вода + данъците и застраховките? Т.е. вече е "светнала" на минус и някой покрива разликата, налЕ?

Тия хора не са нормални или аз съм ненормален. Да се събират там няколко приятелки й да си цепят разходите тогава, то където се гледа 1 детенце там се гледат и 5 примерно. План Б да говори с работодателя си и ако фирмата им е читава да отделят 30 квадрата и децата на служителките да са там. Ще назначат пак 1 жена и готово и ще й излезе 50 лв приспадане от заплатата тая "бавачка".

П.П. Защо си казва заплатата тогава като тя нищо не хваща от нея? Т'ва ми е интересно. То по тая схема и 50 хил. да взема на седмица пак няма да й стигат
                                Очевидно нямаш деца. Само тия дето нямат, разбират най-много от деца.

Коментар

Working...
                                X