IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
    Не сте прави. Гледачките в ниския ценови диапазон не бих ги препоръчал и на враговете си. За 500-600 кинта (за пълен работен ден) ще се уредите с някоя изфирясала бабка (в най-добрия случай лелка), която ще компенсира ниското заплащане с неработене и ровене в хладилника ви. За мен това с гледачките на работещи майки е краен случай, когато си притиснат до стената. Имам познати - имат кредит, жената взима 2К от които 1К отиват за гледачка и транспорт до работата и обратно, но остават 1К, което в случая е съществена сума за семейния бюджет..та искат не искат оставят го детето на лелка и отиват да се трудят. Друг случай са кариеристките, които може с нулев ефект (заплатата да отива за гледачка и транспорт 100%) но се връщат на работа, защото правят кариера...тях не мога да ги разбера..не се и опитвам.

поздрави
    Вярно и аз не мога да разбера доста неща, то затова съм и Рус предполагам.

Какви са тия феноменални истории чак не мога да повярвам - хихи
    Значи бачка половин година за Фиск-а ( толкова ли беше да си плати данъците+осигуровките и това, което й остава само за труда си ), демек дохода й стана 1/2. После дава още 1/2 на баМката, т.е. стана 1/4 и после дава останалото за бавачка, за да й останат разходите за текучество топло, светло, вода + данъците и застраховките? Т.е. вече е "светнала" на минус и някой покрива разликата, налЕ?

Тия хора не са нормални или аз съм ненормален. Да се събират там няколко приятелки й да си цепят разходите тогава, то където се гледа 1 детенце там се гледат и 5 примерно. План Б да говори с работодателя си и ако фирмата им е читава да отделят 30 квадрата и децата на служителките да са там. Ще назначат пак 1 жена и готово и ще й излезе 50 лв приспадане от заплатата тая "бавачка".

П.П. Защо си казва заплатата тогава като тя нищо не хваща от нея? Т'ва ми е интересно. То по тая схема и 50 хил. да взема на седмица пак няма да й стигат
    Last edited by marandi; 03.01.2012, 13:02.

Коментар

• ами без особени проблеми за 650 лв ми е гледачката, като не и плащам нищо друго,

мисля, че ако жена ми не беше направила грешката първа да каже сума, щехме и на 600 да я вземем.

Жената е на 50 години, не е бабка, но не е и първа младост, но има опит с деца и се справя с мойто, което е бая палаво.

За 700, а и за 800 няма да има абсолютно никаква нужда да търся повече от 1 ден.

Дайте да не се изхвърляме ненужно.

Това малко като вица, в който в Париж се срещнали двама новобогаташи и единия се похвалил, че си е купил вратовръзка за 500 евро, Другия му се присмял и му казал, ей че си глупак, тая същата две преки понадолу е 700 евро

Коментар

• Първоначално изпратено от art-lubitel Разгледай мнение
        Crux, ти значи твърдиш че не може да се намери ( или много трудно) гледачка за под 600 лв. заплата в София ?. Странно
        За мен има едно обяснение - че живееш в някой краен квартал и пътуването до там за гледачката е малко проблемно, неудобно или изисква собствен транспорт.
        Не сте прави. Гледачките в ниския ценови диапазон не бих ги препоръчал и на враговете си. За 500-600 кинта (за пълен работен ден) ще се уредите с някоя изфирясала бабка (в най-добрия случай лелка), която ще компенсира ниското заплащане с неработене и ровене в хладилника ви. За мен това с гледачките на работещи майки е краен случай, когато си притиснат до стената. Имам познати - имат кредит, жената взима 2К от които 1К отиват за гледачка и транспорт до работата и обратно, но остават 1К, което в случая е съществена сума за семейния бюджет..та искат не искат оставят го детето на лелка и отиват да се трудят. Друг случай са кариеристките, които може с нулев ефект (заплатата да отива за гледачка и транспорт 100%) но се връщат на работа, защото правят кариера...тях не мога да ги разбера..не се и опитвам.

поздрави
        Last edited by bertram; 03.01.2012, 12:40.
        това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Crux, ти значи твърдиш че не може да се намери ( или много трудно) гледачка за под 600 лв. заплата в София ?. Странно
          За мен има едно обяснение - че живееш в някой краен квартал и пътуването до там за гледачката е малко проблемно, неудобно или изисква собствен транспорт.

Коментар

• Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнение
            Глупости, за под 5 бона не ставам от леглото...
            Вярно ве, за 5 бона трябва да ме черпят с чичо Джак

Коментар

• Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнение
              Ех,

аз мисля, че за нивото на форума е несериозно да говорим тука за заплати под 5 бона.
              За под 5 бона само правим кафе
              Глупости, за под 5 бона не ставам от леглото...

Коментар

• Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнение
                Има и по-просто обяснение - очевидно в София заплатите са двойно по-високи от Варна, така и двамата сте прави. Като още един софиянец, да потвърдя и аз - несериозно е да се коментират суми под 1000 лв, това са само чистачки, охранители-пенсионери и подобни, във форума всички са милионери, нали така.
                Ех,

аз мисля, че за нивото на форума е несериозно да говорим тука за заплати под 5 бона.
                За под 5 бона само правим кафе

Коментар

• Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение
                  Щом казваш Явно фирмата, която ръководя не е в реалния свят и 50-те човека в нея са малоумници и не бягат на високите заплати. Явно работя с най-избушените банки, които незнайно защо продължават да имат служители, въпреки че за коледа им раздадоха по 200 кинта. Явно вече мога да разчитам на добро образование за сина си, защото учителите получават заслуженото. Явно всички мои контрагенти са в някаква паралелна реалност Пич, слез на земята!!! Радвам се, че си над тези 1000, радвам се че и жена ти е много над тях, щом дава хилядарка за бавачка вместо да си гледа детето. Но реалността не е това за съжаление
                  Има и по-просто обяснение - очевидно в София заплатите са двойно по-високи от Варна, така и двамата сте прави. Като още един софиянец, да потвърдя и аз - несериозно е да се коментират суми под 1000 лв, това са само чистачки, охранители-пенсионери и подобни, във форума всички са милионери, нали така.

Коментар

• Първоначално изпратено от megamind Разгледай мнение
                    Дано второто ми дете премине през майчинството, преди педали като вас да са я прецакали. Пък после, когато видите, че нищо не става от вас, но искате майчинство, да го духате. Ако се правите на осигурени, духайте! Само да не ми предлагате шепи на едната ръка с бебе в другата на кръстопътите
                    Ти верно си някакво озверено човече или се бъркам?

Не ме кълни, защото става лично и тогава аз па трябва да се позащитя и да не се окаже, че Германия ти е тясна и да те прибера тук да ми го кажеш лично в очите т'ва същото.

АйПи адреса ти ( той е уникален ), от който пишеш мога да го разбера точно за 1 ден, т'ва ти е пощенската кутия демек, без значение дали е служебен или личен. Казах ти внимавай и не говори лично на педали/клошари и прочие за хора, които не познаваш, щот' си се напил вероятно.

П.П. Т'ва е последно предупреждение, понеже вчера ти се извиних като си мисля, че си бил добронамерен и даже те поздравих. Ти нещо ми се кикериш ли какво? Тон ли ми държиш, демек като обяснявам какво ще се случи в БГ-то - понеже никъде го няма т'ва "майчинство"?

Имаше доста никове, които внезапно изчезнаха - надявам се ти да не си следващият ( приятелски )
                    Last edited by marandi; 03.01.2012, 01:16.

Коментар

• Това е във личен план или "сива" икономика, понеже тия числа, които се подмяткват за един работодател не са нето към работника, а брутото става убийствено, за да си изряден към Фиск-а.

В БГ-стан още са свикнали да си казват заплатите нето, навсякъде навън се обявяват бруто като годишен доход.

П.П. Ако има някой, който да троши по 15к нето за бавачка на година, то или той не може да изкарва толкова и се прави само или отива в графата под 1%, които могат да си го позволят, но те не го афифират или идеята е някой да им наглежда къщата и да я поддържа, а не толкова да се прави на бавачка, понеже е наблъскал вътре ценностии, които в момента, в който къщата е празна ще го изгърбят. Та, да светка лампите там някоя женица, колкото да се вижда, че там живеят хора. ( това не са бавачки )

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                        Определено бъркаш!

В живото-то няма пазар в момента отдавна и следва тренда на строителството, демек от 2008 г. насам идентично като вълна, както и целият финансов сектор баМки и сие, както го води класификатор-а.

Там са важни контактите и хората, понеже са качествени. Също и обученията - иначе съм омахал над 1 софийско жилище като разходи, но си струва, понеже имат ноу-хау и т.н. и наистина има какво да научи чиляк. Визирам през брокер, а не на заплатка - погледни колко е лиценза брокер по живото за БГ-то, а не по Общо и ще се ориентираш като сегмент.

Като абсолютна стойност висим на последно място, вместе със Сърбия и ще минат поне 20-30-40 години докато се зацепи, т.е. т'ва ще е процес.

Иначе като цяло набързо Цетралните баМки ( демек държавите Фиск-а ) държат около 6% към днешна дата. Търговските баМКи към 15% и Застрахователите около 12% от всички хартийки, които обикалят Света всеки ден под формата на .... един 15 годишен Гленливет ( както си се изразил ).

П.П. Та, аз никога не говоря за тая форма на спестяване кат' някои колеги тук. Просто за какво да дразня хората като те се чудят откъде да теглят стинки и развалят активи, а па аз да ги дразня колко 'убау било чиляк да спестява.

Дръж си ги 200к за момента и ако някой ден се срещнем, ще имам въпроси и тогава ще ти кажа мога или не мога да ти помогна в рамките на 1 час време. Ако не мога - нема си хабим времето - спокич.
                        Дано второто ми дете премине през майчинството, преди педали като вас да са я прецакали. Пък после, когато видите, че нищо не става от вас, но искате майчинство, да го духате. Ако се правите на осигурени, духайте! Само да не ми предлагате шепи на едната ръка с бебе в другата на кръстопътите

Коментар

• Първоначално изпратено от Crux Разгледай мнение
                          Това ясно, въпросът е, че беше много мъничък, на 8 месеца, и не смеехме да го пуснем на ясла (то така или иначе май толкова малки там не взимат) и се спряхме на варианта с гледачката, докато поотрасне. И се почна едно ходене по мъките... Ма вярно каза тука бате Пешо, сит на гладен не вярва, явно на никой друг не му се е налагало да търси подобна услуга и не се е сблъсквал с реалността.
                          Реалността е, че най-дългото майчинство е в България, от което етносите прекрасно се възползват и затова започват по "схема" да ги цвъкат всяка година още от 12 годишни, както е в БГ-то, а то е навсякъде това.

П.П. Прегледай холандския модел да кажем и ще се ориентираш в коя посока ще отидат нещата. Последно помня 6 месеца макс майчинство и майката да отива да бачка и да вади пари - държавата й гледа поданика си. Обикновено ги мятат още на 2-3 месеца по яслите и бачкат кат' луди.

Разбирам ти сантимента, защото това е твое детенце и искаш най-доброто за него!

Но тия придобивки, ще изчезнат в скоро време и проблема на БГ-то е, че българките не искат да раждат вече. Ако отиде в чужбина там е без забележки и се наглася веднага, без значение религията. Тук се правят на поп-фолк двИзди ...

Та, смесваш казусите, но над 5-10% от годишния си доход за бавачка, няма нормален който да даде без значение в коя държава. Ако ще й бавачката му да е баварка с карирана престилка, забратка и да пее песнички в тиролски стил ( ония ойла-рипи-ла-рипи ла рипи и т.н.

П.П. Гърция затова ги наиграха, щот' се самозабравиха и жената да не бачкала, а па да е с прислуга и то млади в активна възраст хора. Няма как да стане това - сметката никога не излиза. В Италия поне гледат възрастни жени и не е показно, а защото имат нужда кой да им гледа родителите. В Австрия са па болни на тема кухня и се обиждат на "твоя готвач" не става.

Няма как да издържи подобен модел - поне не за всички, т.е. за 90-95% от населението. Та разговора ви за бавачки е "грешен" - понеже тия, които си го позволяват не го афишират, а те са около 1% само - без значение държавата.

Поздрави!
                          Last edited by marandi; 03.01.2012, 00:46.

Коментар

• Първоначално изпратено от индианеца Разгледай мнение
                            Прати го на градина. Ще ти излезе по-евтино.
                            Това ясно, въпросът е, че беше много мъничък, на 8 месеца, и не смеехме да го пуснем на ясла (то така или иначе май толкова малки там не взимат) и се спряхме на варианта с гледачката, докато поотрасне. И се почна едно ходене по мъките... Ма вярно каза тука бате Пешо, сит на гладен не вярва, явно на никой друг не му се е налагало да търси подобна услуга и не се е сблъсквал с реалността.
                            Never underestimate the predictability of stupidity

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                              Маранди,
                              интересно ми е какво би посъветвал някой с примерно 200К дълги пари. Като те слушам върти сучи нищо не става само животостраховките май ставали? Може и да бъркам

наздраве
                              (отворил съм си един 15 годишен Гленливет - да започне новата година класно)
                              Определено бъркаш!

В живото-то няма пазар в момента отдавна и следва тренда на строителството, демек от 2008 г. насам идентично като вълна, както и целият финансов сектор баМки и сие, както го води класификатор-а.

Там са важни контактите и хората, понеже са качествени. Също и обученията - иначе съм омахал над 1 софийско жилище като разходи, но си струва, понеже имат ноу-хау и т.н. и наистина има какво да научи чиляк. Визирам през брокер, а не на заплатка - погледни колко е лиценза брокер по живото за БГ-то, а не по Общо и ще се ориентираш като сегмент.

Като абсолютна стойност висим на последно място, вместе със Сърбия и ще минат поне 20-30-40 години докато се зацепи, т.е. т'ва ще е процес.

Иначе като цяло набързо Цетралните баМки ( демек държавите Фиск-а ) държат около 6% към днешна дата. Търговските баМКи към 15% и Застрахователите около 12% от всички хартийки, които обикалят Света всеки ден под формата на .... един 15 годишен Гленливет ( както си се изразил ).

П.П. Та, аз никога не говоря за тая форма на спестяване кат' някои колеги тук. Просто за какво да дразня хората като те се чудят откъде да теглят стинки и развалят активи, а па аз да ги дразня колко 'убау било чиляк да спестява.

Дръж си ги 200к за момента и ако някой ден се срещнем, ще имам въпроси и тогава ще ти кажа мога или не мога да ти помогна в рамките на 1 час време. Ако не мога - нема си хабим времето - спокич.
                              Last edited by marandi; 02.01.2012, 23:58.

Коментар

• Маранди,
                                интересно ми е какво би посъветвал някой с примерно 200К дълги пари. Като те слушам върти сучи нищо не става само животостраховките май ставали? Може и да бъркам

наздраве
                                (отворил съм си един 15 годишен Гленливет - да започне новата година класно)
                                Last edited by bertram; 02.01.2012, 20:35.
                                това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

Working...
                                X