Първоначално изпратено от Бате Пешо
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво понижение очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
-
напълно те подкрепям. 5К за семейство с 1-2 малки деца в София са достатъчни за изплащне на кредити до 1-1.5К и норамлен живот. Е, има си времена и времена - аз съм имал периоди, преди да срешна жената, дето по 2к не ми стигаха месечно (това преди 8 години),а в момента не мога (не че не мога, ама), абе вмествам се в 2К с разходите (включително минимум 2 екскурзии на минимум 1000 км от Бг годишно), а останалото - е, останалото съм като Джордж бест - половината си пари пропилях по курви и алкохол, а другата половина - за глупости
Първоначално изпратено от Crux Разгледай мнениеЕ, това е леко прекалено - 5-6 хиляди лева месечен доход са предостатъчно за нормален живот в София. С такъв доход можеш преспокойно да плащаш ипотека за добро жилище. Или да спестяваш по 1500 - 2000 лева на месец. Или, ако си мераклия, да карате нови коли с жена ти, да ходите по екскурзии, да си пазарувате маркови парцалки и играчки и т.н.
Аз бих казал, че едно семейство с деца може да живее прекрасно в София с 3000 лева на месец. Това при условие, че не изплаща ипотека. Ако имат ипотека, нещата стават по-сложни.
Но си напълно прав за едно - повечето хора, като се видят с малко повече пари, и се самозабравят. И се почва - апартамент в Лозенец, нова кола от магазина, почивка на Канарските острови, уикенд турове по моловете за парцалки и по кръчмите и клубовете... Е така и с 10 000 лева на месец няма да се справиш!Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнениеМомци, имам странното чувство, че огромната част от вас нямат никаква представа за ситуацията в София, хеле пък за банките. Тъй като имам доста близък човек, който баш с такива неща се занимава, мога да ви дам твърда гаранция, че в София, като се включат и бонусите, в централите (подчертавам в Централите), поне в половината банки, касиерките са на 1К+ месечно. Разбирайте го както искате - със злоба, със завист, с недоверие, с насмешка - просто това са фактите. Виж по "селата", както и извън централите, нещата са малко по други и наистина в прованса 5-600 кинта са си бая добра заплатка. Реалии, к'во да правиш....
Чиче, аз пък познавам човечец дет и сега си взема 15К+ и ако ти кажа с какво обезщетение си тръгна от предната работа, ще те заболи главата, но такива хора са наистина единици - радостно е, че има и такива, никога не съм им злобял за парите, които вземат.
Бате Пешо и той се изказа, принципно му харесвам писаниците, хеле пък за земеделието, ама сега е неподготвен. Били го осигурявали на 500 кинта - ами то на колко те осигуряват и колко вземаш са 2 коренно различни неша за сигурно 80% от частните фирми в милата ни татковина. Пък и сега инджинерините не се харчат много-много.
Аз продължавам да съм на мнението, че средната заплата в Сф е над 800 чисти. като тук вкарвам и чистачиките с по 120 кинта и менаджеро с 100К+. да не давам лични примери, че ще е некоректно, ама само си задайте въпроса кой прави задръстванията по празниците на Кулата и по магистралите в петък вечер към морето лятос и бая неща ще ви се изяснят. Колкото и да псувам Боко, в София (не казвам в Бг, а в София) все още се живее не лошо...
Коментар
-
Първоначално изпратено от ivo111 Разгледай мнениеТова от този форум http://forum.imoti.net/read.php?6,343698,page=8
146 кв. 80 400 Евро -http://wagner-es-tarsa.ingatlan.com/4695676
100 кв. м. 44 700 Евро http://ingatlan.com/elado+tegla-epit...+100m2/5684094
вижте цените в Будапеща и после коментирайте, ако се сравняваме с Будапеща, цените на 90 % от жилищата в София , не трябва да надвишават 200Е на м2.......
Коментар
-
Това от този форум http://forum.imoti.net/read.php?6,343698,page=8
146 кв. 80 400 Евро -http://wagner-es-tarsa.ingatlan.com/4695676
100 кв. м. 44 700 Евро http://ingatlan.com/elado+tegla-epit...+100m2/5684094
вижте цените в Будапеща и после коментирайте
Коментар
-
Първоначално изпратено от Ov4ar4eto_KaliTko Разгледай мнениеАз пък не мога да разбера какъв е тоя спор дали средната заплата е 800лв или 1000 лв. И в двата случая хората на такава заплата все са в киреча. Замислете се в евро ако в лева не схващате : де е 400 евро на месец там са и 600...
Та, хората в нашата страна имат тотално сбъркани разбирания за заплата.
Аз лично немога да си представя как бих могъл да гледам семейство (да речем четиричленно) ако нямам сигурен поне 5-6к лева месечен доход - ама минимум!!! И това, за да водя живот без никакъв лукс. За нещо повече си е нужно двойно. (В момента имам тези доходи само, проблема е, че са макар от напълно легален, но несигурен източник и за в бъдеще ако трябва да разчитам на заплата... незнам) Иначе за сам човек без собствено жилище са му необходими 1.5-2к лева за да се справя нормално без да пести.
Другия много странен момент е, че масово хора с мега могъщата четирицифрена заплата от 1200 лв примерно си правят сметка, че са големи играчи.... Знаете как е парцалки, телефони, коли (на кредит, на лизинг). И докато проблема с това, че масово хората си купуват неща над стандарта им е пределно ясен за мен по очудващото е самочувствието дето вадят!!! Еле пък някой да порехвърли 2к лева заплата и вече се не говори с него. Малеееее - а не осъзнава, че взима заплатата на една чистачка в Австрия примерно.
По темата: според мен наистината средната за София е там някъде 800-1000-1200 според зависи за кои професиии. Баш средната е по-скоро в долния край на рейнджа, който съм задал поради многото "невидими" работещи на по 500лв. Те са невидими, защото са от дома на работа и от работа у дома. Тези хора хич, ама хич не са малко!!!
Като цяло мизерията е голяма и сме много, много далеч от нормалните доходи.
Идеята ми е, че щом средната е далече от 3к лева няма голямо значение дали е 800 или хиляда.
Аз бих казал, че едно семейство с деца може да живее прекрасно в София с 3000 лева на месец. Това при условие, че не изплаща ипотека. Ако имат ипотека, нещата стават по-сложни.
Но си напълно прав за едно - повечето хора, като се видят с малко повече пари, и се самозабравят. И се почва - апартамент в Лозенец, нова кола от магазина, почивка на Канарските острови, уикенд турове по моловете за парцалки и по кръчмите и клубовете... Е така и с 10 000 лева на месец няма да се справиш!Never underestimate the predictability of stupidity
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнениеМомци, имам странното чувство, че огромната част от вас нямат никаква представа за ситуацията в София, хеле пък за банките. Тъй като имам доста близък човек, който баш с такива неща се занимава, мога да ви дам твърда гаранция, че в София, като се включат и бонусите, в централите (подчертавам в Централите), поне в половината банки, касиерките са на 1К+ месечно. Разбирайте го както искате - със злоба, със завист, с недоверие, с насмешка - просто това са фактите. Виж по "селата", както и извън централите, нещата са малко по други и наистина в прованса 5-600 кинта са си бая добра заплатка. Реалии, к'во да правиш....
Чиче, аз пък познавам човечец дет и сега си взема 15К+ и ако ти кажа с какво обезщетение си тръгна от предната работа, ще те заболи главата, но такива хора са наистина единици - радостно е, че има и такива, никога не съм им злобял за парите, които вземат.
Бате Пешо и той се изказа, принципно му харесвам писаниците, хеле пък за земеделието, ама сега е неподготвен. Били го осигурявали на 500 кинта - ами то на колко те осигуряват и колко вземаш са 2 коренно различни неша за сигурно 80% от частните фирми в милата ни татковина. Пък и сега инджинерините не се харчат много-много.
Аз продължавам да съм на мнението, че средната заплата в Сф е над 800 чисти. като тук вкарвам и чистачиките с по 120 кинта и менаджеро с 100К+. да не давам лични примери, че ще е некоректно, ама само си задайте въпроса кой прави задръстванията по празниците на Кулата и по магистралите в петък вечер към морето лятос и бая неща ще ви се изяснят. Колкото и да псувам Боко, в София (не казвам в Бг, а в София) все още се живее не лошо...Never underestimate the predictability of stupidity
Коментар
-
Аз пък не мога да разбера какъв е тоя спор дали средната заплата е 800лв или 1000 лв. И в двата случая хората на такава заплата все са в киреча. Замислете се в евро ако в лева не схващате : де е 400 евро на месец там са и 600...
Та, хората в нашата страна имат тотално сбъркани разбирания за заплата.
Аз лично немога да си представя как бих могъл да гледам семейство (да речем четиричленно) ако нямам сигурен поне 5-6к лева месечен доход - ама минимум!!! И това, за да водя живот без никакъв лукс. За нещо повече си е нужно двойно. (В момента имам тези доходи само, проблема е, че са макар от напълно легален, но несигурен източник и за в бъдеще ако трябва да разчитам на заплата... незнам) Иначе за сам човек без собствено жилище са му необходими 1.5-2к лева за да се справя нормално без да пести.
Другия много странен момент е, че масово хора с мега могъщата четирицифрена заплата от 1200 лв примерно си правят сметка, че са големи играчи.... Знаете как е парцалки, телефони, коли (на кредит, на лизинг). И докато проблема с това, че масово хората си купуват неща над стандарта им е пределно ясен за мен по очудващото е самочувствието дето вадят!!! Еле пък някой да порехвърли 2к лева заплата и вече се не говори с него. Малеееее - а не осъзнава, че взима заплатата на една чистачка в Австрия примерно.
По темата: според мен наистината средната за София е там някъде 800-1000-1200 според зависи за кои професиии. Баш средната е по-скоро в долния край на рейнджа, който съм задал поради многото "невидими" работещи на по 500лв. Те са невидими, защото са от дома на работа и от работа у дома. Тези хора хич, ама хич не са малко!!!
Като цяло мизерията е голяма и сме много, много далеч от нормалните доходи.
Идеята ми е, че щом средната е далече от 3к лева няма голямо значение дали е 800 или хиляда.
Коментар
-
Бъди здрав и ти марандич - искрено се радвам, че има такива хора в татковината ни. успех и ще чакам и продължението.
Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнениеБлагодарско
и мерси за "стреличката" за комплексите. Все пак си Левскарче, а аз ЦСКА-арче, но няма лошо - все сме ми братя по оръжие
Point of no return - ми е любимата кауза, точно защото изглежда, че 100% всичко е загубено и ще се мре.
Аз като прост конструктор навремето съм обучен, че "няма начин - да няма начин"? Демек, к'вот ти се зададе изядаш асфалта и гониш срокове. Както и да е
П.П. Предполагам, че ще успея другата седмица да пусна другата статия, дет' ще хокам нашите с любов и малко да побачкат и те - поне 3-4 месеца ще им стигнат. И после почвам цялото Кълбенце, че и там сте на Point of no return, а не само БГ-то. Та, Point of no return ми е любимата тема
Бъди здрав, братле!Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Момци, имам странното чувство, че огромната част от вас нямат никаква представа за ситуацията в София, хеле пък за банките. Тъй като имам доста близък човек, който баш с такива неща се занимава, мога да ви дам твърда гаранция, че в София, като се включат и бонусите, в централите (подчертавам в Централите), поне в половината банки, касиерките са на 1К+ месечно. Разбирайте го както искате - със злоба, със завист, с недоверие, с насмешка - просто това са фактите. Виж по "селата", както и извън централите, нещата са малко по други и наистина в прованса 5-600 кинта са си бая добра заплатка. Реалии, к'во да правиш....
Аз продължавам да съм на мнението, че средната заплата в Сф е над 800 чисти. като тук вкарвам и чистачиките с по 120 кинта и менаджеро с 100К+. да не давам лични примери, че ще е некоректно, ама само си задайте въпроса кой прави задръстванията по празниците на Кулата и по магистралите в петък вечер към морето лятос и бая неща ще ви се изяснят. Колкото и да псувам Боко, в София (не казвам в Бг, а в София) все още се живее не лошо...Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеЧиче не мога да рабера само защо някои като седнат у кръчмата и почнат едни големи приказки колко са големи заплатите у София.по форумите също.Говоря с роднините те ми показват фишове а там друго пише.Племеника ми е инженер.Много умно кротко и работливо дете.Три работи смени навсякъде 700-800 кинта чисто.Осигуряваха го на не повече от 500кинта.Питам го как е а той вика вуйчо най ме е яд че толкова работа върша а шефа всеки ден в края на работното време праща някой за бутилка уиски и сядат да пият.Аз съм с колата и не пия.За две години работа веднъж или два пъти му е давал по 100 кинта на ръка.Това е истината.Не казвам че няма хора които вземат повече от 1000 кинта но те са малцинство.
Масовката е с толкова...И аз познавам човек, който вземаше 15 000 лв на месец !!!!!!! заплата.....но 2 години....сега пак е на 3 К
Да не говорим за сегашното състояние на фирмите.( строителство, търговия, услуги - най-вече водопроводните).....МОР......
Само държавните са добре - хем заплати вземат , хем цицат от бизнеса - питай един от форума, той знае.....
Коментар
-
Обслужващият персонал в София (касиери в банки вкл.) наистина мизерства. Но има фирми, за които обикновеният гражданин не е и чувал, не знае, че съществуват или не е влизал в досег с тех, за да разбере, че възможностите за нормален живот в София изобилстват, ама не всеки има потенциал да се намаже на такава филия.
В много сектори и в момента има глад за кадърни хора, ама тва са 0.2% от населението.
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнениеКойто иска повече да си ходи......
Балдъзата ми е на гише и е толкова....
Коментар
Коментар