IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• маранди, поздравления за поста - много истини си сложил в него, макар да знаеш мнението ми принципно за блоговете - избиване на комплекси, но ти си знаеш. Само мога да те критикувам за едно нещо - нещата в Родината ни са почти на 100% необратими и или са стигнали Point of no return Или сме много близо до нея, за съжаление. Най-голямият проблем в страната ни е, че хората не виждат бъдеще, а децата се разждат с една основна цел - за да се изпратят да емигрират в чужбина. Много ми е гадно, че го казвам, но е факт. Още веднъж - поздравления за труда ти.

Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
    Не съм се оправил още и затова бързам да приключа, с това което съм обещал.

Искаше анализ за имотките в БГ-стан? Пускам ти го и тук:

http://marandi.blog.bg/biznes/2012/01/09/.879778

П.П. Излизам да си купя некви цигари и малко бира, че се изтормозих докато я приключа тази статия.

Демек к'ви имотки като те напъват отвсякъде отвсякъде да сменяш табелата на цялата Държава и останахме без деца, за да ни вземат храната и водата.

Битката за БГ-то продължава - спокич и докато "хвърчим" - ще се млатим, няма как. Шутове и ритници - любимата ми тема

Чиърс!
    Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
      С това почерненото ми уби желанието за отговор....
      Ще пиша какво съм подочул, а ти ще си направиш изводите.....
      При ЧСИ има 5-6 апартамента - обзаведени, нови, готини......за по 20-30К лв !!!
      Отделно тези на по-високи цени, които споменаваш - 20-30 К в евра........
      Питах един познат от района и той ми каза за следните казуси... Управляващите фирми на тези апартаменти са потънали в дългове към ВиК, Енергото, общини и т.н...точили, точили като за последно - хиляди левове.....( вземат от собствениците но не се разплащат с комуналките...)
      Ще кажеш какво ме интересува, аз го купувам без дългове - това е вярно.....но....
      Няма кой да ти пусне комуналките докато не си вземат дължимото - ти нямаш дългове към тях, но те не ти пускат услугите - пар 22...
      Ако ти се влиза в една схема на съд. спорове - действай....
      Аз също следя обявите и ако ми остане време ще питам ЧСИ за подробности.....
      Успех
      И мене цените ме радват, ама требва да се види каква е работата с подводните камъни.

Имайки бегла представа за БГ действителността, тва с комуналните услуги ми се струва като бял кахър. По-сериозните ми притеснения са свързани с таксите за управление, дали ше се отчитат всички нощувки в моя апартамент (или ше потъват в дружеството, което управлява комплекса), или пък дали няма да се настаняват гостите предимно в непродадените апартаменти на строителя (който вероятно е и собственик на управляващото дружество).

Коментар

• Не е в София.Годината е 2011.А банката няма да ти кажа щото не е коректно.Но е от топ 10 според класацията на вестник Банкер.От роднини и приятели които работят в банки знам че една кака дето е на гише взема 600-700 кинта.И няма разлика между София и Пловдив да речем или Варна.

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
          Честита нова година на всички.Желая живот и здраве другото ще си го купите.Крукси аз и друг път съм писал но ще повторя.Преди няколко месеца отидох до банката в кото имам сметка а там като ме видят идва главната счетоводителка и ме приема в кабинета си и там ме обслужват.И не щото съм хубав или пък много добър е..ч.Та женицата отиде да направи кафенце на машината и да донесе нещо за почерпка а аз понеже съм окат скивах един лист който се оказа фишовете за заплати на персонала.Уверявам те че заплата над 1000 лева имаха само шефката на клона и главната счетоводителка ....
          Бате Пешо,
          това в София ли се случва или другаде ?
          (и коя банка - ако е в София? и коя година?)

Първоначално изпратено от Crux Разгледай мнение
          Ето, значи и ти даваш заплати доста над 1000 лева - какво тогава се разпеняви, като казах, че средната заплата на служител в частна фирма е 1000 лева? Ясно, че чистачката взима 400, а търговците по 1500. Средна заплата 1000 лева не значи, че всики взимат по 1000 лева :-)
          а, ето това твърдя и аз - и то само за София-град! не Варна, Пловдив, Русе и тн.
          "средната" = свинско със зеле;
          трябва ни медиана(дано доживеем да я видим от НСИ) - и тогава нема да подскачат толкова тия дето не са съгласни..
          Last edited by Longin; 10.01.2012, 05:21.
          "the trend is your friend until the end..."

Коментар

• Първоначално изпратено от bbzz24 Разгледай мнение
            запознай се с методологията:
            http://www.nsi.bg/otrasal-metodologia.php?otr=26

в тези 927 са и данъците и осигуровките, които фирмата плаща за служителя (около 13%), разходите за униформа, транспорт, храна, които покриват, дори някои административни разходи.
            прегледах "методологията" (файла Labour_Method_1.1.pdf) и не става изрично ясно че тия изброени "Други разходи за труд – направените разходи на работодателя за използваната от него работна сила извън разходите за работна заплата" влизат в "Средната месечна работна заплата"; възможно е да си прав но не става ясно от един бърз прочит на този документ
            Първоначално изпратено от bbzz24 Разгледай мнение
            сивата икономика не е доход над заплатата, ако не си наясно.
            с това не съм съгласен - ако работодателя плаща 700 лв официално и дава още 500 в плик - това за мен Е сива икономика; и официалните 700 намаляват средната по НСИ (до "927")
            сива икономика в секторите с най-високи заплати: финанси, застраховане, енергетика, ИТ, добивна промишленост де факто не съществува. нискоквалифицираният (и следователно нискозаплатен) труд е в основата на сивата икономика. добави авто монтьори и тенекиджии, бензинджии и пласьори на контрабандни цигари, магазинерки в групата с шивачките и строителите и що годе си покрил 90% от заетите в сивия сектор.
            за първите изброени сектори съм съгласен че почти няма сива икономика; но за монтъорите, бензинджиите и другите - чак до прословутите "шивачки" - не; според мен те работят за значимо повече (пр. x2) от своите колеги в провинцията именно заради възможностите за алтернативна заетост и секторите с голяма добавена стойност съсредоточени в СФ - и осигурявайки се на минимума свалят нивото на официалните данни от НСИ; а "шивачки" на минимална раб заплата в Сф според мен въобще няма - защото могат да работят нещо друго например за 500-600 лв , осигурявайки се на МРЗ обаче...

в София е съсредоточена държавната администрация, тя е със 780лв среден месечен доход, което вдига мноооого средния доход, това са над 20% от работещите в София, де факто 'средната класа'
            тая "средна класа" според мен е под средната софийска класа - няма как с 780 лв брутна заплата да пълнят кръчмите и дискотеките нито да правят оборота по магазините и услугите при софийските цени... а някой го прави тоя оборот, и това е населението на София а не милионерите; и затова цените в Сф и Полски Тръмбеш са различни; колко примерно струва едно стандартно подстригване с София и колко в страната? - всеки може да си прецени

*друг интересен подход за оценка на "реалната средна заплата" в София е съпоставка м/у средния БВП за страната и за София(град) може и област или дори Югозападен регион - и там има огромна разлика, ще се поиграя по натам да направя и това сравнение (връзка м/у БВП и доходи определено има)

[не споря заради самия спор - тезата която аз защитавам е че реалната средна заплата в София е над 1000 лв - малко , но отгоре, примерно 1100-1200; там наякъде е нормалното възнаграждение ( а и разходите )за типичен средно(не високо) квалифициран служител с 8-10-12 г стаж, някакъв що годе език + "умението" да пуска Word/Excel & IE- или еквивалентен специалист, бачкатор или "майстор"... и не говоря за ИТ,финанси, мениджърче или подобно
            + на средния държавния служител доходите са по ниски]
            Last edited by Longin; 10.01.2012, 04:46.

Коментар

• Първоначално изпратено от bbzz24 Разгледай мнение
              нещо си се пообъркал, явно счетоводството не ти е от силните страни. колкото и да си декларира като заплата 1 собственик на ЕООД, това има значение само върху статистическата заплата отчитана от НСИ, защото печалбата на фирмата е облагаема с 10% данък печалба, а дохода, който си даде като дивидент или на комисионно е облагаем като личен доход. няма начин да скриеш парите, ако искаш да ги харчиш, освен с двойно счетоводство де.
              може да откриеш разликата в 100-те лева (ако не се лъжа) по-висок доход от месечната заплата на глава от населението, там са и наемите и лихвите от влоговете обаче.
              предимствата на фирмите е, че може да изписват горивото, джиповете и така да си намаляват данъчната основа, а ти си мислиш, че това си го позволяват заради високия, доход, то всъщност е заради приходите, не дохода
              точно за статистическата заплата отчитана от НСИ става въпрос тук, а не счетоводството на ООД ... колко според теб е най-често плащаната заплата на управителя на едно Е/ООД, развиващо дейност (каквато и да е тя - може и внос/износ/търговия), среден размер , поне няколко човека персонал и/или минимум шестцифрен оборот ? т.е. това което влиза в НСИ
              а истинският въпрос е колко реално струва труда на управителя на подобна фирма ? 800-900 лв ? или за каква заплата би се хванал за управлява друга фирма ако трябва е 100% легално? защото аз мисля че разлика има, и то не малка - и тая разлика именно е част от сивата икономика
              и такива фирми (управители) има доволно в именно София не в Полски Тръмбеш или при "шивачките" където и да са те

Коментар

• Абе къде ги гледате тея обяви за ЧСИ???Дайте линк нещо, особено по морето ако има за 20 бона верно
                А иначе за зимните курорти знам случаи от първа ръка -купуваш си имот в апартхотел, твой си е, всичко е ОК по документи, обаче нищо не работи -няма рецепция, няма ресторант, няма ток, няма вода, зверски студ, тръбите наистина са замръзнали -не знам какви са били., абе трябва да отидеш на свещи примерно да си запалиш газова печка и да караш ски.Както казваше един приятел -БЕЗ ХИГИЕНА -От г.за в устата!
                И най якото в случая е, че всичко е напълно законно и никой не може да каже копче на инвеститора.А хотелът се отвори с фанфари, коктейли и т.н.

Коментар

Така е...но нали преди също има някаква партида и им свети с по четири нули.....
                  Всъщност не споря..!
                  Ако някой пита и купи да казва...цените са супер...
                  Аз това имам като инфо, това споделих. Даже и за съсед ставам
                  Не тропам , не пия, не се караме,плащаме си разходите, чистиме си....
                  Здравей ,Чичи!Къде може да се разгледат обявите?
                  Животът е дар от бога за изживяване, а не план за изпълнение!

Коментар

• Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнение
                    Под болна нямам впредвид, че не е по темата за имотите (случая дето го казваш) ...

За имотките...ами иска ми се един кратък анализ от някой безпристрастен, който не е нито купувач, нито продавач(брокер).

...............

Поздрави и се надявам вече да си се излекувал
                    Не съм се оправил още и затова бързам да приключа, с това което съм обещал.

Искаше анализ за имотките в БГ-стан? Пускам ти го и тук:

http://marandi.blog.bg/biznes/2012/01/09/.879778

П.П. Излизам да си купя некви цигари и малко бира, че се изтормозих докато я приключа тази статия.

Демек к'ви имотки като те напъват отвсякъде отвсякъде да сменяш табелата на цялата Държава и останахме без деца, за да ни вземат храната и водата.

Битката за БГ-то продължава - спокич и докато "хвърчим" - ще се млатим, няма как. Шутове и ритници - любимата ми тема

Чиърс!
                    Last edited by marandi; 09.01.2012, 21:26.

Коментар

Споко.... от 10 г не се ползват металните тръби...Много е скъпа работата....
                      Аз като водопроводчик, ти го казвам....
                      Между другото водопроводчиците ще бъдат много търсена и доходоносна професия към 2050 г.
                      Към тази дата предполагам, че поради намаляване на населението на БГ, вече ще се продават по цели входове наведнъж. Една фамилие - един вход 6-7 етажа. Тогава ще трябват такива професии...

Коментар

По принцип си прав,
                        но разни газари си слагат медни,,,,,,,,,,,,,
                        Пък и парни инсталации,,,,,,,,,,,,
                        Ще черпя КРАДЛИВАТА МИЖАТУРКА малка биричка някога !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от REDA Разгледай мнение
                          Не е ама инсталацията е изгнила
                          до няколко години, ако е метална,
                          а със сигурност ще има спокани тръби
                          в следствие на студъ през зимата !!!!

Коментар

Примерно - не е ставало наводнение.....
                            Майтапа на страна, ама ако няма вода 2 години в една сграда то там няма как да живеят хора и състоянието на сградата предполагам ще се влоши. Друг вариянт за сграда без вода да се засели се сещам единствено сграда с цигани

Коментар

Примерно - не е ставало наводнение.....
                              Не е ама инсталацията е изгнила
                              до няколко години, ако е метална,
                              а със сигурност ще има спокани тръби
                              в следствие на студъ през зимата !!!!
                              Ще черпя КРАДЛИВАТА МИЖАТУРКА малка биричка някога !!!

Коментар

Така е...но нали преди също има някаква партида и им свети с по четири нули.....
                                Всъщност не споря..!
                                Ако някой пита и купи да казва...цените са супер...
                                Аз това имам като инфо, това споделих. Даже и за съсед ставам
                                Не тропам , не пия, не се караме,плащаме си разходите, чистиме си....
                                Задълженията по партидите се търсят от титулярите на партидите, затова се правят партидите.
                                И затова е така както каза в началото - купуваш без задължения, но дали ще имаш вода зависи от други неща.

Ех, ако всички комшии са като тебе...

Коментар

Working...
                                X