IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнение
    Да, точно така, малко избързах.

Но дори и ток да има, ако няма вода - лошо. Малко ми е трудно да си представя поддръжката на една сграда без вода - след 1 месец, след 6 месеца, след 1-2 години. Какво ли се случва с една сграда в която не е имало вода да кажем 2 години?
    Примерно - не е ставало наводнение.....

Коментар

Нали откриваш собствена партида...Комуналните монополисти не са ли на кяр ако някой им плаща? Или и те са като БДЖ - колкото по-малко влакове/клиенти - толкова по малко загуби
      Така е...но нали преди също има някаква партида и им свети с по четири нули.....
      Всъщност не споря..!
      Ако някой пита и купи да казва...цените са супер...
      Аз това имам като инфо, това споделих. Даже и за съсед ставам
      Не тропам , не пия, не се караме,плащаме си разходите, чистиме си....

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
        С тока нямаш проблем, но с водата да. Имат общи водомери, освен индивидуалните. Не се ли плати сумата по общия водомер - няма вода целия комплекс.
        Да, точно така, малко избързах.

Но дори и ток да има, ако няма вода - лошо. Малко ми е трудно да си представя поддръжката на една сграда без вода - след 1 месец, след 6 месеца, след 1-2 години. Какво ли се случва с една сграда в която не е имало вода да кажем 2 години?

Коментар

• Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
          Ako е нямало индивидулани партиди, а по написаното- изглежда е така, трябва първо да се изчистят "общите" задължения и след това да се премине към личен пломбиран водомер/електромер.
          Не става. ВиК пак ще те цакат. Нещо от сорта на Топлофикация е случая. ВиК са до входа на комплекса и си търсят парите по общия водомер. Разпределят по индивидуалните партиди разликите плюс индивидуалната консумация и ако се получи задължение (някой не си плати) - спират водата на целия комплекс.

Поне това ми е като информация.

Коментар

• Ako е нямало индивидулани партиди, а по написаното- изглежда е така, трябва първо да се изчистят "общите" задължения и след това да се премине към личен пломбиран водомер/електромер.

Коментар

Нали откриваш собствена партида...Комуналните монополисти не са ли на кяр ако някой им плаща? Или и те са като БДЖ - колкото по-малко влакове/клиенти - толкова по малко загуби
              С тока нямаш проблем, но с водата да. Имат общи водомери, освен индивидуалните. Не се ли плати сумата по общия водомер - няма вода целия комплекс.

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
                С това почерненото ми уби желанието за отговор....
                Ще пиша какво съм подочул, а ти ще си направиш изводите.....
                При ЧСИ има 5-6 апартамента - обзаведени, нови, готини......за по 20-30К лв !!!
                Отделно тези на по-високи цени, които споменаваш - 20-30 К в евра........
                Питах един познат от района и той ми каза за следните казуси... Управляващите фирми на тези апартаменти са потънали в дългове към ВиК, Енергото, общини и т.н...точили, точили като за последно - хиляди левове.....( вземат от собствениците но не се разплащат с комуналките...)
                Ще кажеш какво ме интересува, аз го купувам без дългове - това е вярно.....но....
                Няма кой да ти пусне комуналките докато не си вземат дължимото - ти нямаш дългове към тях, но те не ти пускат услугите - пар 22...
                Ако ти се влиза в една схема на съд. спорове - действай....
                Аз също следя обявите и ако ми остане време ще питам ЧСИ за подробности.....
                Успех

Коментар

• Първоначално изпратено от Pastir2 Разгледай мнение
                  Здравейти,

Бих желал да се обърна към светилата в тази тема, както и към всеки, който е компетентен по въпроса.

Гледам, че по Банско вече се явяват апартаменти по EUR 350 - 400 в апарт хотели. Едностайни парчета идват EUR 15-16k с обзавеждането. Вече почнах да се замислям дали да не посегнем на един такъв апртамент. Има ли хора, които са запознати с таксите за управление и средната доходност на апартаментите в апарт хотелите :| из този така презастроен (и все още сравнително приятен) български курорт.
                  С това почерненото ми уби желанието за отговор....
                  Ще пиша какво съм подочул, а ти ще си направиш изводите.....
                  При ЧСИ има 5-6 апартамента - обзаведени, нови, готини......за по 20-30К лв !!!
                  Отделно тези на по-високи цени, които споменаваш - 20-30 К в евра........
                  Питах един познат от района и той ми каза за следните казуси... Управляващите фирми на тези апартаменти са потънали в дългове към ВиК, Енергото, общини и т.н...точили, точили като за последно - хиляди левове.....( вземат от собствениците но не се разплащат с комуналките...)
                  Ще кажеш какво ме интересува, аз го купувам без дългове - това е вярно.....но....
                  Няма кой да ти пусне комуналките докато не си вземат дължимото - ти нямаш дългове към тях, но те не ти пускат услугите - пар 22...
                  Ако ти се влиза в една схема на съд. спорове - действай....
                  Аз също следя обявите и ако ми остане време ще питам ЧСИ за подробности.....
                  Успех

Коментар

• Здравейти,

Бих желал да се обърна към светилата в тази тема, както и към всеки, който е компетентен по въпроса.

Гледам, че по Банско вече се явяват апартаменти по EUR 350 - 400 в апарт хотели. Едностайни парчета идват EUR 15-16k с обзавеждането. Вече почнах да се замислям дали да не посегнем на един такъв апртамент. Има ли хора, които са запознати с таксите за управление и средната доходност на апартаментите в апарт хотелите :| из този така презастроен (и все още сравнително приятен) български курорт.

Коментар

Под болна нямам впредвид, че не е по темата за имотите (случая дето го казваш), а в професионално отношение ми е болна, защото когато колега капитан, независимо какви усилия е положил, независимо колко и как е рискувал живота си, независимо колко хора е спасил, при дадените обстоятелства го приемат за престъпник - т.е. при нас е виновен до доказване на противното. Но това е много общо казано от моя страна. Иначе никога не съм чул да има арестуван пилот на самолет, защото имало наркотик в самолета му (не говоря за частните), или е станала катастрофа и пилота да е подсъдим. Пилота, когато с действията си спаси човешки живот е герой, и така трябва да бъде. На море не е точно така за съжаление.

За имотките...ами иска ми се един кратък анализ от някой безпристрастен, който не е нито купувач, нито продавач(брокер). Малко ми омръзна джавкането на вятъра тука
                      На Winner ми допадат анализите, но и там пак се прокрадва малко брокерска нишка. На него му е простено, защото човекът открито си казва какъв е и си защитава тезата.

Моята лична прогноза за тази година е, че имотите в БГ ще продължат да падат плавно, не рязко. Да кажем 10-15% до края на годината. Разбира се ако няма някакви катастрофи - както политически, икономически, природни. Основанието ми да мисля така е обедняването на населението. Тука разбира се ще има спор дали обеднява или не, но според мен едно 70-80% от хората обедняват. Относно растежа на депозити - те наистина са порастнали, но не чак толкова - но моя анализ показва, че а) голяма част от парите са в ръцете на малка част хора, б) много е вероятно да има външни пари, които просто да си стоят на по-високи лихви тука и които никога няма да бъдат използвани в БГ.

Е, това е моят скромен анализ, разбира се може да се иска повече, но така се ражда дискусията

Все пак няма да хвърля всички карти на масата от раз

Поздрави и се надявам вече да си се излекувал
                      според данни на БНБ, в края на 2010 г. 68% от всички спестявания са държани в само 4.8% от общия брой банкови сметки на граждани (!).” Ако основателно предположим, че богатите имат повече бнкови сметки, то вероятно говорим за 1-2% от населението.
                      http://milom.blog.bg/

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                        Темата не е "болна", а си е баш за имотките, защото както на сушата има имотки, то така има имотки и в морето, но малко хора го знаят какво значи кой байрак се вее на кораба и кой се пада МОЛ ( материално-отговорно лице - в лицето на държавна собственост ) Демек държавна територия
                        Т'ва са си мои глупости и няма значка!

П.П. Анализ за имотките в БГ-стан ...? - хихии

Развесели ме! По кой индекс ги искаш и спрямо какво?
                        Под болна нямам впредвид, че не е по темата за имотите (случая дето го казваш), а в професионално отношение ми е болна, защото когато колега капитан, независимо какви усилия е положил, независимо колко и как е рискувал живота си, независимо колко хора е спасил, при дадените обстоятелства го приемат за престъпник - т.е. при нас е виновен до доказване на противното. Но това е много общо казано от моя страна. Иначе никога не съм чул да има арестуван пилот на самолет, защото имало наркотик в самолета му (не говоря за частните), или е станала катастрофа и пилота да е подсъдим. Пилота, когато с действията си спаси човешки живот е герой, и така трябва да бъде. На море не е точно така за съжаление.

За имотките...ами иска ми се един кратък анализ от някой безпристрастен, който не е нито купувач, нито продавач(брокер). Малко ми омръзна джавкането на вятъра тука
                        На Winner ми допадат анализите, но и там пак се прокрадва малко брокерска нишка. На него му е простено, защото човекът открито си казва какъв е и си защитава тезата.

Моята лична прогноза за тази година е, че имотите в БГ ще продължат да падат плавно, не рязко. Да кажем 10-15% до края на годината. Разбира се ако няма някакви катастрофи - както политически, икономически, природни. Основанието ми да мисля така е обедняването на населението. Тука разбира се ще има спор дали обеднява или не, но според мен едно 70-80% от хората обедняват. Относно растежа на депозити - те наистина са порастнали, но не чак толкова - но моя анализ показва, че а) голяма част от парите са в ръцете на малка част хора, б) много е вероятно да има външни пари, които просто да си стоят на по-високи лихви тука и които никога няма да бъдат използвани в БГ.

Е, това е моят скромен анализ, разбира се може да се иска повече, но така се ражда дискусията

Все пак няма да хвърля всички карти на масата от раз

Поздрави и се надявам вече да си се излекувал

Коментар

Ех,

зачекваш една много болна тема.

Обичаите, правилата, законите, нормите, конвенциите... са такива, че ако пилот на самолет оцелее след катастрофа ще бъде герой, докато при аналогични обстоятелства капитанът на кораба се приема за престъпник, независимо колко човешки живота са спасени. Това е така за съжаление, но риска на професията...

Темата не е "болна", а си е баш за имотките, защото както на сушата има имотки, то така има имотки и в морето, но малко хора го знаят какво значи кой байрак се вее на кораба и кой се пада МОЛ ( материално-отговорно лице - в лицето на държавна собственост ) Демек държавна територия
                          -----------------------------

При самолетчетата е друго, аз като подготовка съм малко зле там, т.е. знам им принципите на въздухоплаване, физика и прочие - ама имам страхотен проблем като се кача на тях, защото започвам да ги смятам в интеграли и деферинциали и викам дано тия ( колеги ) са си свършили работата как си трябва, че "тресат" като ги вдигнат в разреден слой 10 км надморска, с цел икономичен разход на гориво и там шанса за оцеляване клони към 0.
                          --------------------------------------

Вече имам проблем от вестибуларния си апарат - демек от спорта, дет' изпонатръшках през годините и всичко, което ме тресе и ми се клати ме откача. А на химия няма да мина.

Т'ва са си мои глупости и няма значка!

П.П. Анализ за имотките в БГ-стан ...? - хихии

Развесели ме! По кой индекс ги искаш и спрямо какво?

Коментар

Ъм, хич не е, вчера си хапнах една чепка бяло, сладко беше, уверявам те

Ей, аз щях да те отсвирвам ...

Коментар

• Първоначално изпратено от master of the seven seas Разгледай мнение
                              То и гроздето е кисело.
                              Ъм, хич не е, вчера си хапнах една чепка бяло, сладко беше, уверявам те

Ей, аз щях да те отсвирвам ...

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                                Чест и почитания за капитанството от мИня!

БГ-капитаните се раздават до дупка, когато плават под Български флаг.

Оня случай с пожара на танкера ни в Румъния, където остана само капитана и евакуира целия екипаж ( т.е. ги спаси и остана само той ), но остана да запази кораба Български, че уж румънците го "гасили" и щяха да ни отнемат плавателен съд под Български флаг ( демек територия ) .... т.е. успя да запази територията Българска и по море като рискува да жертва живота си за Отечеството и т.н..

Този Човек заслужава всички видове държавни отличия и доживотна държавна пенсия.

П.П. Няма да ме разберат за какво говоря! Та, да си говорим за мацки и пиене викам аз, че ми е по-приятно.

Чиърс и успех през новата 2012 Г-н Капитан! Чест и почитания още веднъж от мИня!
                                Ех,

зачекваш една много болна тема.

Обичаите, правилата, законите, нормите, конвенциите... са такива, че ако пилот на самолет оцелее след катастрофа ще бъде герой, докато при аналогични обстоятелства капитанът на кораба се приема за престъпник, независимо колко човешки живота са спасени. Това е така за съжаление, но риска на професията...

Ама хайде повече да не спамим темата за имотките

Чакам някой хубав анализ от някого за новата година

Коментар

Working...
                                X