Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво понижение очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от master of the seven seas Разгледай мнениеСтрашно си паметлив, щом помниш някаква дискусия от преди година. Не разбирам защо всички трябва да сме като тебе, да помним кога сме били прави и кога не. А това че аз съм си кдп от 2003 си е факт, който не зависи от твоето мнение.
Ако миньорите имат синдикат и нашите са ЧАСТ от него, тогава да ще се намеси. Ама ако нашата структура не е част от него. И Любчо, в една от стачките помолихме, като изцяло БГ екипаж, нашият 'синдикат' да се намеси. Отговорът бе, че не сме под БГ флаг. Значи те са си местни, без връзка с международните. Когато се обърнахме към ITF, те пратиха инспектор, после адвокат, съд и си получихме всички пари с обезщетението.
Смятам че това е достатъчно като отговор,но на теб пак ти го обяснявам, тъй като явно имаш нужда. След като си е синдикат на БДЖ, или Подкрепа или миньорите не значи че е международен. След като не се намесват международните структури, значи че нашите си вземат целият членски внос САМО за себе си. За да се намеси някой друг синдикат,ти трябва да си негов ЧЛЕН. Това че има примерно железничарски синдикат, не значи че той може да се намесва винаги. ТРЯБВА да си негов член.
А се намесих за синдикатите,тъй като виждам че въобще не ти е ясно. И помня че се изявяваше като морски общественик. След като не са ти ясни основни положения в трудово-правните отношения на море, а имаш претенции, представям си как си в застраховането
Написал си няколко елементарни истини, които вече съм ги казал. Кажи нещо, което не съм го казал преди или не го знам.
Всичко това говори, че пак пишеш без да си прочел дискусията, поради което те отсвирвам.
Коментар
-
Страшно си паметлив, щом помниш някаква дискусия от преди година. Не разбирам защо всички трябва да сме като тебе, да помним кога сме били прави и кога не. А това че аз съм си кдп от 2003 си е факт, който не зависи от твоето мнение.
Ако миньорите имат синдикат и нашите са ЧАСТ от него, тогава да ще се намеси. Ама ако нашата структура не е част от него. И Любчо, в една от стачките помолихме, като изцяло БГ екипаж, нашият 'синдикат' да се намеси. Отговорът бе, че не сме под БГ флаг. Значи те са си местни, без връзка с международните. Когато се обърнахме към ITF, те пратиха инспектор, после адвокат, съд и си получихме всички пари с обезщетението.
Смятам че това е достатъчно като отговор,но на теб пак ти го обяснявам, тъй като явно имаш нужда. След като си е синдикат на БДЖ, или Подкрепа или миньорите не значи че е международен. След като не се намесват международните структури, значи че нашите си вземат целият членски внос САМО за себе си. За да се намеси някой друг синдикат,ти трябва да си негов ЧЛЕН. Това че има примерно железничарски синдикат, не значи че той може да се намесва винаги. ТРЯБВА да си негов член.
А се намесих за синдикатите,тъй като виждам че въобще не ти е ясно. И помня че се изявяваше като морски общественик. След като не са ти ясни основни положения в трудово-правните отношения на море, а имаш претенции, представям си как си в застраховането
Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнениеРазбира се, че не си прочел дискусията.
Ако беше я прочел, щеше да знаеш.
Нали това казвам, което си писал, ама си заслепен от жлъч, по повод на темата за кап.Собаджиев и че те разобличих там, че не си никакъв офицер, а си моряк.
И кой казва, че има нещо общо със застраховането? Я пак?
Ей, много ме разсмя бре мучо
Тогава, като не съм прав, я ми кажи, защо ITF-а не защити и не се намеси при стачката на БДЖ? Нали железничарите са транспортни работници?Щото марандича твърди, че международния миньорски синдикат щял да се намеси в стачката на миньорите в Марицатъй като имало минимално заплащане по международни норми, и това било като международния моряшки синдикат (не са мои думи за синдикат).
Ето ти и един мой цитат, което доказва, че въобще не четеш и пишеш глупости:
П.П. не ме занимавай с глупости, че гледам мача. Ти като искаш върви се натискай с марандича в някой ъгъл на форума, ти може да му спретнеш една стачка, той може да те животозастрахова. Перфектно.
П.П.2 И да те открехна - да, има моряшки синдикат, това че не знаеш, говори много и само по себе си.Тъй като не знаеш, без да съм пробвал, ще ти кажа да напишеш "моряшки синдикат"в чичо Гугъл и съм сигурен е ще ти излезе нещо.
Коментар
-
относно моряклъка
Да ви напомня онова, за онзи капитан...
Моряците на един кораб отдавна били забелязали, че преди маневра капитанът бърка в джоба си, вади едно картонче и чете нещо от него. Веднъж любопитковците го издебнали като си бил съблякъл китела, извадили картончето, а на него пишело: носът - отпред, кърмата - отзад.
Защо ли го написах.....Партия была, есть и будет есть!
Коментар
-
Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнениеБлагодаря ти и за пожеланията и за достойнството да напишеш този пост!
.................
Айде, аз подавам ръка, ако искаш приеми я, да се здрависаме
Относно някоя история с курва има много по моретата, истории и смешни и тъжни.
Винаги имаш ръката ми - аз стискам кратко и здраво!
Коментар
-
Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнениеГолям мач правят тия! Чиърс!
П.П. Не ме четеш внимателно, казах ти, че т.нар. "Тристранка" е договор за партньорство между Правителство/Бизнес/Професии. Синдикатите уж се "борят" за интереса на професиите в цял Свят.
После ти казах, че имаш суша и море и е специфично. Не съм искал да се заяждам за нищо и с никого, ако така си се почуствал. Но синдикат, в частност моряшки, в частност БГ - не е основното от цялата "схема" и не е върха на сладоледа, както звучат твоите постове.
Горе подчетах партньорство, т'ва е ключовата дума, че когато има договорни отношения между партньори трябва да се спазват от всички страни, които представляват структурите си под тях юридически.
------------------------------------------------------------------------
Добронамерен съм и ми разкажи някоя история за курва или за напиване - понеже пишеш доста свежо и се ме разсмивал хиляди пъти като те чета! Имаш дарба определено!
Със здравве и поздрави на прекрасното ти семейство с 3 наследника! Благословен си, но още не го знаеш
Чиърс!
А това, че съм благословен всяка вечер го знам, двете малките като ми скочат едната на гърба, другата на шията, а голямата ме гледа в очите и чета голяма обич...
Целият спор започна (не знам дори защо) когато ти казах, че не може да се сравняват международни миньорски (ако има) и моряшки синдикати ( да кажа ITF, че хавлията да не ми се озъби) по отношение на това, как могат двете организации да влияят върху работодателите и че докато на море ITF има възможности, то надали международен миньорски синдикат ще се намеси в БГ - не казвам, че си казал, че ще се намеси.
Съжалявам, ако това, което съм писал ти се е сторило, че синдикатите са на върха и решават всичко. Или нещо не съм се изразил правилно, или ти не си ме разбрал. Все пак и аз по същия начин си помислих, че казваш, че иншурънса е на върха - може би си се изразил неправилно или аз не съм разбрал.
Айде, аз подавам ръка, ако искаш приеми я, да се здрависаме
Относно някоя история с курва има много по моретата, истории и смешни и тъжни.
Ама ако искаш може да предоставим Хавлията да ни разкаже една, като знак на помирение/коректност или както и да е. Все пак е още пресен-пресен, таман е слязал от кораба, мирише още на сол и на други работи (нежни разбира се)
Коментар
-
Първоначално изпратено от master of the seven seas Разгледай мнениеПросто изръси невероятно количество глупости. И бай да уей съм участвал в 5 стачки, три като екипа и две като капитан
БГ-капитаните се раздават до дупка, когато плават под Български флаг.
Оня случай с пожара на танкера ни в Румъния, където остана само капитана и евакуира целия екипаж ( т.е. ги спаси и остана само той ), но остана да запази кораба Български, че уж румънците го "гасили" и щяха да ни отнемат плавателен съд под Български флаг ( демек територия ) .... т.е. успя да запази територията Българска и по море като рискува да жертва живота си за Отечеството и т.н..
Този Човек заслужава всички видове държавни отличия и доживотна държавна пенсия.
П.П. Няма да ме разберат за какво говоря! Та, да си говорим за мацки и пиене викам аз, че ми е по-приятно.
Чиърс и успех през новата 2012 Г-н Капитан! Чест и почитания още веднъж от мИня!Last edited by marandi; 08.01.2012, 18:29.
Коментар
-
Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнениеРазбира се, че не си прочел дискусията.
...................
П.П. не ме занимавай с глупости, че гледам мача. Ти като искаш върви се натискай с марандича в някой ъгъл на форума, ти може да му спретнеш една стачка, той може да те животозастрахова. Перфектно.
П.П.2 И да те открехна - да, има моряшки синдикат, това че не знаеш, говори много и само по себе си.Тъй като не знаеш, без да съм пробвал, ще ти кажа да напишеш "моряшки синдикат"в чичо Гугъл и съм сигурен е ще ти излезе нещо.
П.П. Не ме четеш внимателно, казах ти, че т.нар. "Тристранка" е договор за партньорство между Правителство/Бизнес/Професии. Синдикатите уж се "борят" за интереса на професиите в цял Свят.
После ти казах, че имаш суша и море и е специфично. Сега сигурно ще ми "обясниш" и за ДИК - морския КАТ и т.н. Не съм искал да се заяждам за нищо и с никого, ако така си се почуствал. Но синдикат, в частност моряшки, в частност БГ - не е основното от цялата "схема" и не е върха на сладоледа, както звучат твоите постове и не откривате "топлата" водя.
Горе подчетах партньорство, т'ва е ключовата дума, че когато има договорни отношения между партньори трябва да се спазват от всички страни, които представляват структурите си под тях юридически.
------------------------------------------------------------------------
Добронамерен съм и ми разкажи някоя история за курва или за напиване - понеже пишеш доста свежо и се ме разсмивал хиляди пъти като те чета! Имаш дарба определено!
Със здравве и поздрави на прекрасното ти семейство с 3 наследника! Благословен си, но още не го знаеш
Чиърс!Last edited by marandi; 08.01.2012, 18:10.
Коментар
-
Първоначално изпратено от master of the seven seas Разгледай мнениеЛюбчо, маранди е прав. Ти надрънка толкова глупости,че си за...
Първо - НЯМА моряшки синдикат. Има International Transport Federation, ITF. Което е синдикат на ТРАНСПОРТНИТЕ работници. Моряците сме част от тях. Те са основно синдикат на пристанищните работници и поради това, когато ТЕ ги извикат, се арестува кораба. естествено, ако и моряците ги извикат, пак се арестува ( ама даваш 20% от парите, които вземеш). Никой не моге да се бори с тях, тъй като, като забранят обработката на кораба, какво ще правиш с товара???
И нямат нищо общо със застраховането.
Просто изръси невероятно количество глупости. И бай да уей съм участвал в 5 стачки, три като екипа и две като капитан
Нали това казвам, което си писал, ама си заслепен от жлъч, по повод на темата за кап.Собаджиев и че те разобличих там, че не си никакъв офицер, а си моряк.
И кой казва, че има нещо общо със застраховането? Я пак?
Ей, много ме разсмя бре мучо
Тогава, като не съм прав, я ми кажи, защо ITF-а не защити и не се намеси при стачката на БДЖ? Нали железничарите са транспортни работници?Щото марандича твърди, че международния миньорски синдикат щял да се намеси в стачката на миньорите в Марицатъй като имало минимално заплащане по международни норми, и това било като международния моряшки синдикат (не са мои думи за синдикат).
Ето ти и един мой цитат, което доказва, че въобще не четеш и пишеш глупости:
П.П. Ще се опитам съвсем просто да обясня. Когато кораб под ITF отиде в пристанище, ако моряците са недоволни могат да извикат ITF и корабът да бъде арестуван ако е основателно. Това е възможно, защото екипажа е една националност, корабът е друга, пристанището е трета.
Миньорите в мините кого да извикат? Да не си мислиш, че някакъв международен синдикат може да стъпи тука? Затова си има БГ синдикат, който както казах отдавна не е такъв, а дори може и ръководствата на синдикатите да са в бордовете на директорите или в управителните съвети на съответните компании.
П.П.2 И да те открехна - да, има моряшки синдикат, това че не знаеш, говори много и само по себе си.Тъй като не знаеш, без да съм пробвал, ще ти кажа да напишеш "моряшки синдикат"в чичо Гугъл и съм сигурен е ще ти излезе нещо.Last edited by luboil; 08.01.2012, 16:54.
Коментар
-
Любчо, маранди е прав. Ти надрънка толкова глупости,че си за...
Първо - НЯМА моряшки синдикат. Има International Transport Federation, ITF. Което е синдикат на ТРАНСПОРТНИТЕ работници. Моряците сме част от тях. Те са основно синдикат на пристанищните работници и поради това, когато ТЕ ги извикат, се арестува кораба. естествено, ако и моряците ги извикат, пак се арестува ( ама даваш 20% от парите, които вземеш). Никой не моге да се бори с тях, тъй като, като забранят обработката на кораба, какво ще правиш с товара???
И нямат нищо общо със застраховането.
Просто изръси невероятно количество глупости. И бай да уей съм участвал в 5 стачки, три като екипа и две като капитан
Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнениеЕ щом ти го казваш, че иншурънса е всичко на света, сигурно е така.
Щом казваш, че моряшкия синдикат и миньорския са едно и също - сигурно си прав.
От друга страна щом казваш, че не трябва да се намесват морето и сушата - сигурно си прав, въпреки, че това е в пълно противоречие на горното. Ама ти знаеш всичко.
От 10 поста дрънкаш едно и също. Аз му казвам, че хляб се прави така, той ми казва "не, ти си тъп, ти не си чел, не се правят така кисели краставички". Разбира се нормално е троловете след като видят че са разобличени да се мъчат да сменят темата и да омаловажат грешките си. Мен хич не ми пука колко си неук в някои сфери (разбира се не всички, аз за разлика от теб съм коректен).
Лошо е да не знаеш, ама е по-лошо да не искаш да научиш това, което не знаеш, какъвто е твоя случай.
Относно спасяването ти на БГ - разсмя ме хубаво тази сутрин. Ти наистина си болен.
Относно стола ми и шефа ми - самото ти изказване говори, че нищо не знаеш.
На това, освен, че явно си напълно изтрещял, друго не мога да ти кажа.
Поддържах цивилизована дискусия, нито веднъж не съм те обидил, а ти не спря - това говори, че си много раздразнителен. А защо си раздразнителен - да не би да ти се клати стола от спасяването на БГ?
Обяснение за нищо не съм ти искал, още повече в застрахователна насока. Но ти сам си задаваш въпроси и сам си отговаряш, като в същото време плюеш на 360 градуса. Сигурно избиваш някакви комплекси с тези иншурънси. Интересно как им се казваше на тези, които сами си задават въпроси и сами си отговарят, като претендират това да са две лица?
Щом опитите ми за поддържане на добрия тон във форума са лицемерие - ами така да бъде - аз няма да падна на твоето ниско ниво, а ти си на най-ниското, защото не само, че не разбираш областта нито на морското застраховане, нито на морските синдикати, а обиждаш с цел да прикриеш незнанието си. Защото аз знам къде и как се застраховат и корабите и товарите и екипажите, ама това не си ти.Това, че си бил завършил корабостроене не те прави специалист и може да си дрънкаш глупостите свързани с корабоплаването и други може и да ти се вържат, не поради някакви знания, опит или стаж, а просто поради сладкодумието и начина на обеждаване.
Та аз приключват тази полемика с теб на високо ниво - без да съм казал една обидна дума. По умния отстъпва.
Чиърс.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ludakrava Разгледай мнениеmarandi, готин блог имаш - прочетох някои статии, имаш дар слово и се четат на един дъх.
доразвил ли си темата за ММ и нет-бизнеса, че ми стана интересно а не виждам тема-продължение? (статистиката колко често се сменя работа и бранш ме замисли сериозно, надявам се е достоверна)
една критика - с последната ти статия съм съгласен на 99%, но защо оплюваш името на кауфман? той човечеца няма нищо общо с простотиите на германия а и е българин от русе, професор и носител на медали вкл. стара планина 1ст и кирил и методи...
а, бай дъ уей, ако блога ти се радва на популярност няма ли да ти е по-добре да си го преместиш на твой си домейн а не да правиш трафик на блог беге?
п.п. а, още една интересна статия от блога ти, ще ти пусна въпросче на лични.
Ще ти отговоря само на 2 от тях - когато съм писал тази статия 2009 ( преди почти 3 години ), не очаквах, че нашите ще правят толкова глупости. Т.е. моите приоритети се промениха от тогава. Затова не ми остава време да развия темата.
1. Работя по въпроса БГ - колкото и да е странно, щот' си обичам Родината и ще го видиш скоро, ако Господ не ми дръпне шалтера. Затова за БГ-то не пускам собствен домейн, а всичко е фрии през Инвестор.бг - те са юридическо дружество и няма как да "изчезне" - аз също съм юридическо дружесто. После ще стартирам проект "Световна криза" - там едва ли ще разбереш, че е моя тема даже - защото и световните политици правят глупости, но БГ ми е приоритет в момента.
2. Нищо лично не съм казал към фамилия Кауфман - просто това ИМЕ за проект и БЪЛГАРСКИ Фолклор - твърдо - НЕ!
Обучен съм като машина за убиване по търговски марки от англо-саксонците точно. Няма да ме разбереш защо така съм реагирал и не е лично към професор Кауфман или семейството му.
Чиърс!Last edited by marandi; 07.01.2012, 05:28.
Коментар
-
marandi, готин блог имаш - прочетох някои статии, имаш дар слово и се четат на един дъх.
доразвил ли си темата за ММ и нет-бизнеса, че ми стана интересно а не виждам тема-продължение? (статистиката колко често се сменя работа и бранш ме замисли сериозно, надявам се е достоверна)
една критика - с последната ти статия съм съгласен на 99%, но защо оплюваш името на кауфман? той човечеца няма нищо общо с простотиите на германия а и е българин от русе, професор и носител на медали вкл. стара планина 1ст и кирил и методи...
а, бай дъ уей, ако блога ти се радва на популярност няма ли да ти е по-добре да си го преместиш на твой си домейн а не да правиш трафик на блог беге?
п.п. а, още една интересна статия от блога ти, ще ти пусна въпросче на лични.Last edited by ludakrava; 06.01.2012, 21:41.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнениеМаранди,
Би ли споделил с нас от къде ти идват доходите в момента..в какво си инвестирал...и тн. Любопитно ми е, защото от писанията ти излиза, че си набарл мекото на хляба със страшна сила.
Поздрави
(рано е за чиърс)
2009 г. бях писал 1 статия в блог-а си, когато лашваше Кризата, която си пропуснал може би.
Парите са само в ума ни и тяхното количество, обикновено 'орицата ги свързват с "играчките", които притежават. Аз не притежавам нищо на физическо лице, освен разни дялове оттук-оттам.
Не поемам ангажимент за нищо, ако няма пряк и пълен контрол по цялата верига. Работя бързо, т.е. идвам гледам 2-3 дена организацията и после давам коментар по мача. Не вземам пари напред, а единствено си искам разходите, за да проуча казус Х, които не са големи. После искам договорни отношения за бъдещи печалби, т.е. ако т'ва, което съм предписал като "лекарство" се е случило. Демек съм спасил от фалит дружество или защититил активите по казус, на когото и да е. Издавам винаги и документ и плащам данъци. Слушам и казвам мога или не мога да помогна. Толкоз!
http://marandi.blog.bg/biznes/2009/0...ealnost.402071
Поздрави!
П.П. Страхотни лапета са Цвети и Григор - станах и на химн-а ни като го пуснаха. Евала за децата ни! Господ нека да е с тях!Last edited by marandi; 06.01.2012, 17:53.
Коментар
-
Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнениеЕ щом ти го казваш, че иншурънса е всичко на света, сигурно е така.
Щом казваш, че моряшкия синдикат и миньорския са едно и също - сигурно си прав.
Чиърс.
Благодаря ти предварително!
Чиърс!
Коментар
Коментар