IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
    Който иска повече да си ходи......
    Балдъзата ми е на гише и е толкова....
    Чиче не мога да рабера само защо някои като седнат у кръчмата и почнат едни големи приказки колко са големи заплатите у София.по форумите също.Говоря с роднините те ми показват фишове а там друго пише.Племеника ми е инженер.Много умно кротко и работливо дете.Три работи смени навсякъде 700-800 кинта чисто.Осигуряваха го на не повече от 500кинта.Питам го как е а той вика вуйчо най ме е яд че толкова работа върша а шефа всеки ден в края на работното време праща някой за бутилка уиски и сядат да пият.Аз съм с колата и не пия.За две години работа веднъж или два пъти му е давал по 100 кинта на ръка.Това е истината.Не казвам че няма хора които вземат повече от 1000 кинта но те са малцинство.

Коментар

• Първоначално изпратено от Longin Разгледай мнение
      прегледах "методологията" (файла Labour_Method_1.1.pdf) и не става изрично ясно че тия изброени "Други разходи за труд – направените разходи на работодателя за използваната от него работна сила извън разходите за работна заплата" влизат в "Средната месечна работна заплата"; възможно е да си прав но не става ясно от един бърз прочит на този документ

с това не съм съгласен - ако работодателя плаща 700 лв официално и дава още 500 в плик - това за мен Е сива икономика; и официалните 700 намаляват средната по НСИ (до "927")

за първите изброени сектори съм съгласен че почти няма сива икономика; но за монтъорите, бензинджиите и другите - чак до прословутите "шивачки" - не; според мен те работят за значимо повече (пр. x2) от своите колеги в провинцията именно заради възможностите за алтернативна заетост и секторите с голяма добавена стойност съсредоточени в СФ - и осигурявайки се на минимума свалят нивото на официалните данни от НСИ; а "шивачки" на минимална раб заплата в Сф според мен въобще няма - защото могат да работят нещо друго например за 500-600 лв , осигурявайки се на МРЗ обаче...

тая "средна класа" според мен е под средната софийска класа - няма как с 780 лв брутна заплата да пълнят кръчмите и дискотеките нито да правят оборота по магазините и услугите при софийските цени... а някой го прави тоя оборот, и това е населението на София а не милионерите; и затова цените в Сф и Полски Тръмбеш са различни; колко примерно струва едно стандартно подстригване с София и колко в страната? - всеки може да си прецени

*друг интересен подход за оценка на "реалната средна заплата" в София е съпоставка м/у средния БВП за страната и за София(град) може и област или дори Югозападен регион - и там има огромна разлика, ще се поиграя по натам да направя и това сравнение (връзка м/у БВП и доходи определено има)

[не споря заради самия спор - тезата която аз защитавам е че реалната средна заплата в София е над 1000 лв - малко , но отгоре, примерно 1100-1200; там наякъде е нормалното възнаграждение ( а и разходите )за типичен средно(не високо) квалифициран служител с 8-10-12 г стаж, някакъв що годе език + "умението" да пуска Word/Excel & IE- или еквивалентен специалист, бачкатор или "майстор"... и не говоря за ИТ,финанси, мениджърче или подобно
      + на средния държавния служител доходите са по ниски]
      927 лева брутно възнаграждение прави 733 лева нето.
      В София едно семейство с двама работещи и нетен месечен доход 1500 лева е на ръба на бедността. Еле па ако имат и деца. Тези пари стигат точно за ежемесечно оцеляване. Забравете за ипотеки и кредити при подобен доход.
      Never underestimate the predictability of stupidity

Коментар

• Какво понижение очаквате на жилищните имоти?

Рейтинговата агенция Fitch понижи късно в четвъртък рейтинги на седем от най-големите банки в света. Решението се дължи на "нарасналите предизвикателства на финансовите пазари", съобщи Ройтерс.
        Neznam!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от megamind Разгледай мнение
          Вярно ли е че щели да повишават цените на имотите? Аз тъкмо мислех да бутам циганската колиба и да се българея в нова гарсионера!
          Absolut-но верно е!
          Наздраве.

Коментар

• Вярно ли е че щели да повишават цените на имотите? Аз тъкмо мислех да бутам циганската колиба и да се българея в нова гарсионера!

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
              имам 2 приятелки дето бачкаха на гише в клонове на голяма банка в софия (от гръцките) и заплатата чисто им беше 600(+/-30) кинта

.
              Който иска повече да си ходи......
              Балдъзата ми е на гише и е толкова....

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
                Няма смисъл да спорим.Моя първа братовчедка работи кака на гише именно в София и като и казах какъв списък съм видял ми каза да бате навсякъде е така.Това с 1000+ за София са митове и легенди както в другата тема че на Запад веднага чистят и шосетата са винаги на асфалт.Казвал съм и преди колко получават лекарите професорите в университета член кореспондентите на БАН.По форумите и кръчмите всеки разправя небивалици.
                имам 2 приятелки дето бачкаха на гише в клонове на голяма банка в софия (от гръцките) и заплатата чисто им беше 600(+/-30) кинта

в провинцията заплата в офис на Глобул в центъра на малък подбалкански град...под 400 кинта чисто за пълен работен ден.
                това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Съжалявам, че се пошегувах с бебе Груйчи на тема отбора му.

Но гоним, следващия мач и не знам кога ще успея да чета пак тая тема:

Демек мача свърши - Поздрав/Прегръдка и Целувка от мИня и песньовката за прошка с пожелание за нови срещи:

Dire Straits - Brothers in arms

http://vbox7.com/play:9409de61

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
                    маранди, поздравления за поста - много истини си сложил в него, макар да знаеш мнението ми принципно за блоговете - избиване на комплекси, но ти си знаеш. Само мога да те критикувам за едно нещо - нещата в Родината ни са почти на 100% необратими и или са стигнали Point of no return Или сме много близо до нея, за съжаление. Най-голямият проблем в страната ни е, че хората не виждат бъдеще, а децата се разждат с една основна цел - за да се изпратят да емигрират в чужбина. Много ми е гадно, че го казвам, но е факт. Още веднъж - поздравления за труда ти.
                    Благодарско

и мерси за "стреличката" за комплексите. Все пак си Левскарче, а аз ЦСКА-арче, но няма лошо - все сме ми братя по оръжие

Point of no return - ми е любимата кауза, точно защото изглежда, че 100% всичко е загубено и ще се мре.

Аз като прост конструктор навремето съм обучен, че "няма начин - да няма начин"? Демек, к'вот ти се зададе изядаш асфалта и гониш срокове. Както и да е

П.П. Предполагам, че ще успея другата седмица да пусна другата статия, дет' ще хокам нашите с любов и малко да побачкат и те - поне 3-4 месеца ще им стигнат. И после почвам цялото Кълбенце, че и там сте на Point of no return, а не само БГ-то. Та, Point of no return ми е любимата тема

Бъди здрав, братле!

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
                      Напротив, много си в грешка - има огромна разлика в заплащането на среден банков служител в софия и в страната. ИНаче принципно инфото ти за страната най-вероятно е вярно - на 'село" само шефа взема 1000+ (то все пак си зависи и кое е селото, де). А кака на гише в централите в София на която и да е банка от топ 10, да не кажа на която и да е банка въобще, гаранция е 1К+, особено ако сметнеш и разните там бонусчета Дълго време не си бил в София и си позабравил някои неща - ако не бяха така нещата. нямаше да има такова избиване за 'софийско жителство".....
                      Няма смисъл да спорим.Моя първа братовчедка работи кака на гише именно в София и като и казах какъв списък съм видял ми каза да бате навсякъде е така.Това с 1000+ за София са митове и легенди както в другата тема че на Запад веднага чистят и шосетата са винаги на асфалт.Казвал съм и преди колко получават лекарите професорите в университета член кореспондентите на БАН.По форумите и кръчмите всеки разправя небивалици.

Коментар

• Е ти остави адвокатите...

Ами спрямо архитектите ??? Прави си някой пълно преустройство без консултация и проект от архитект за около 1000 лева и после се чуди, защо апартамента е зле...

Ами строителните фирми по време на бума!?... понеже всичко се продаваше наемаха някой току що дипломиран да им работи без пари и да прави глупости... После защо не можели да си продадат копторите...
                        Мнението не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа.

Коментар

• ами то затова се гледа какво се подписва бе, берти. И ако не можеш сам, даваш го на някой, дето може. Винаги съм се удивявал на 2 неща при покупката на имот от българина:

- способността му да даде 100К евро (за изтегли кредит за тях) без да се консултира с адвокат за некви 500 кинта или 0,25% от общата сделка - пренебрежимо малко пари и след това да реве как няма закони в тази държава и банките/собственика/нотариуса го бил преебал
                          - удивителната мисъл - купи си имот, ни хляб иска, ни вода - ами иска, иска , брайно и то много иска - като вдигнат имотните данъци и съвсем ще заиска, ама то простотията по хората ходи, нали......
                          Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Апартхотелите са голямо, качествено...дърво. За едно що годе изгодно студио в един момент ти искат 600лв на година за подръжка, а след някоя и друга година 'таксата' става 1200 (примерно)..и нямаш как да им противостоиш. Преди време ме бяха оферирали за едно такова студио на морето (първа линия) за никакви пари...добре, че не го взех. Собствениците на въпросния апартхотел са си направили тънката смекта таксите, които дерат от балалайките купили студиа да са достатъчни за подръжката не само на сградата, но и на хотела...и после цената на нощувката да им идва чиста печалба... Един собственик на такива 4 студия..понеже не ги ползва не беше плащал такса .. тази година реши да ги пусне под наем, но са му спрели тока докато не си плати старите задължения (няколко хиляди)...и сега си има 4 пещери с изглед към плажа. Реално не могат да му откажат достъп, но като му резнат вода, ток то е същото.. А иначе хотела си бачка и не е да кажеш нещо недовършено.

поздрави
                            това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от Oscar de la Hoya Разгледай мнение
                              Абе къде ги гледате тея обяви за ЧСИ???Дайте линк нещо, особено по морето ако има за 20 бона верно
                              А иначе за зимните курорти знам случаи от първа ръка -купуваш си имот в апартхотел, твой си е, всичко е ОК по документи, обаче нищо не работи -няма рецепция, няма ресторант, няма ток, няма вода, зверски студ, тръбите наистина са замръзнали -не знам какви са били., абе трябва да отидеш на свещи примерно да си запалиш газова печка и да караш ски.Както казваше един приятел -БЕЗ ХИГИЕНА -От г.за в устата!
                              И най якото в случая е, че всичко е напълно законно и никой не може да каже копче на инвеститора.А хотелът се отвори с фанфари, коктейли и т.н.
                              ама ти наистина ли не знаеш къде са обявите - http://sales.bcpea.org/ - enjoy. Иначе с апартхотелите е малко сложна работата - на хартия ВиК не могат да ти спрат водата, ако ти си плащаш, а блока не, но..... Иначе от гъза в устата си е много хигиенично даже, дори е по-хигиенично от обикновената целувка - устата е най-мръсното място в човешкия организъм
                              Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
                                Не е в София.Годината е 2011.А банката няма да ти кажа щото не е коректно.Но е от топ 10 според класацията на вестник Банкер.От роднини и приятели които работят в банки знам че една кака дето е на гише взема 600-700 кинта.И няма разлика между София и Пловдив да речем или Варна.

Напротив, много си в грешка - има огромна разлика в заплащането на среден банков служител в софия и в страната. ИНаче принципно инфото ти за страната най-вероятно е вярно - на 'село" само шефа взема 1000+ (то все пак си зависи и кое е селото, де). А кака на гише в централите в София на която и да е банка от топ 10, да не кажа на която и да е банка въобще, гаранция е 1К+, особено ако сметнеш и разните там бонусчета Дълго време не си бил в София и си позабравил някои неща - ако не бяха така нещата. нямаше да има такова избиване за 'софийско жителство".....

Коментар

Working...
                                X