IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
    напълно те подкрепям. 5К за семейство с 1-2 малки деца в София са достатъчни за изплащне на кредити до 1-1.5К и норамлен живот. Е, има си времена и времена - аз съм имал периоди, преди да срешна жената, дето по 2к не ми стигаха месечно (това преди 8 години),а в момента не мога (не че не мога, ама), абе вмествам се в 2К с разходите (включително минимум 2 екскурзии на минимум 1000 км от Бг годишно), а останалото - е, останалото съм като Джордж бест - половината си пари пропилях по курви и алкохол, а другата половина - за глупости
    Е... Човек знае 2 и 200. Аз пък съм минал по точно обратния път. Когато през 2005-а се роди големият ни син и жена ми излезе по майчинство, нетният ни месечен доход беше 1300 лева. Като извадиш 300 лева наем и 100 лева, които плащахме по един заем, чисто на месец ни оставаха има-няма 900 лева. И пак се оправяхме, не бих казал че нещо е липсвало на нас или на детето.
    Много е важно човек да не се самозабравя и винаги да помни откъде е тръгнал.
    Never underestimate the predictability of stupidity

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
      Грую в централите могат и да вземат ма в клоновете не.В София освен централи има и клонове.Хората работещи в централите са пренебрежимо малко в сравнение с останалите.Съгласен съм че има хора които получават огромни заплати и дай Боже повечко да са но се огледай хубаво около теб и виж мизерията.Какви са доходите на учители лекари пенсионери държавни и общински служители полиция военни?Само не ми казвай че имало хирурзи и частни уроци.Хората с големи заплати са под 1%.Огледай се и виж мизерията мръсотията ровещите по кофите смърдящите на пикня и чесън пенсионери.А колко взема една продавачка?
      прав си, пеше, има и огромна мизерия, ама нея я има във всеки град. Сега нали бях на екскурзия до Ню Йорк - ами там има повече просяци, отколкото в Бг. Е, ровещите по кофите са по-малко, поне така ми се стори. Нека всички да са добре, какво по-хубаво от това, но и сам знаеш, че е това е утопия. да, в София се живее горе-долу добре, но в останалата част от страната наистина е повсеместна леш - жалко, но факт. няма да забравя думите на един клошар от Луковит, дето ровеше по кофите в софия и спеше в кашон, а в Луковит си има къща (по негови думи) и Карбовски го пита, що е дошъл в софия, а мангалът отговори - ами щото софийския боклук е богат, а при нас нищо не остава в боклука. те така....
      Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• напълно те подкрепям. 5К за семейство с 1-2 малки деца в София са достатъчни за изплащне на кредити до 1-1.5К и норамлен живот. Е, има си времена и времена - аз съм имал периоди, преди да срешна жената, дето по 2к не ми стигаха месечно (това преди 8 години),а в момента не мога (не че не мога, ама), абе вмествам се в 2К с разходите (включително минимум 2 екскурзии на минимум 1000 км от Бг годишно), а останалото - е, останалото съм като Джордж бест - половината си пари пропилях по курви и алкохол, а другата половина - за глупости

Първоначално изпратено от Crux Разгледай мнение
        Е, това е леко прекалено - 5-6 хиляди лева месечен доход са предостатъчно за нормален живот в София. С такъв доход можеш преспокойно да плащаш ипотека за добро жилище. Или да спестяваш по 1500 - 2000 лева на месец. Или, ако си мераклия, да карате нови коли с жена ти, да ходите по екскурзии, да си пазарувате маркови парцалки и играчки и т.н.
        Аз бих казал, че едно семейство с деца може да живее прекрасно в София с 3000 лева на месец. Това при условие, че не изплаща ипотека. Ако имат ипотека, нещата стават по-сложни.
        Но си напълно прав за едно - повечето хора, като се видят с малко повече пари, и се самозабравят. И се почва - апартамент в Лозенец, нова кола от магазина, почивка на Канарските острови, уикенд турове по моловете за парцалки и по кръчмите и клубовете... Е така и с 10 000 лева на месец няма да се справиш!
        Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

Момци, имам странното чувство, че огромната част от вас нямат никаква представа за ситуацията в София, хеле пък за банките. Тъй като имам доста близък човек, който баш с такива неща се занимава, мога да ви дам твърда гаранция, че в София, като се включат и бонусите, в централите (подчертавам в Централите), поне в половината банки, касиерките са на 1К+ месечно. Разбирайте го както искате - със злоба, със завист, с недоверие, с насмешка - просто това са фактите. Виж по "селата", както и извън централите, нещата са малко по други и наистина в прованса 5-600 кинта са си бая добра заплатка. Реалии, к'во да правиш....

Чиче, аз пък познавам човечец дет и сега си взема 15К+ и ако ти кажа с какво обезщетение си тръгна от предната работа, ще те заболи главата, но такива хора са наистина единици - радостно е, че има и такива, никога не съм им злобял за парите, които вземат.

Бате Пешо и той се изказа, принципно му харесвам писаниците, хеле пък за земеделието, ама сега е неподготвен. Били го осигурявали на 500 кинта - ами то на колко те осигуряват и колко вземаш са 2 коренно различни неша за сигурно 80% от частните фирми в милата ни татковина. Пък и сега инджинерините не се харчат много-много.

Аз продължавам да съм на мнението, че средната заплата в Сф е над 800 чисти. като тук вкарвам и чистачиките с по 120 кинта и менаджеро с 100К+. да не давам лични примери, че ще е некоректно, ама само си задайте въпроса кой прави задръстванията по празниците на Кулата и по магистралите в петък вечер към морето лятос и бая неща ще ви се изяснят. Колкото и да псувам Боко, в София (не казвам в Бг, а в София) все още се живее не лошо...
          Грую в централите могат и да вземат ма в клоновете не.В София освен централи има и клонове.Хората работещи в централите са пренебрежимо малко в сравнение с останалите.Съгласен съм че има хора които получават огромни заплати и дай Боже повечко да са но се огледай хубаво около теб и виж мизерията.Какви са доходите на учители лекари пенсионери държавни и общински служители полиция военни?Само не ми казвай че имало хирурзи и частни уроци.Хората с големи заплати са под 1%.Огледай се и виж мизерията мръсотията ровещите по кофите смърдящите на пикня и чесън пенсионери.А колко взема една продавачка?

Коментар

• Първоначално изпратено от ivo111 Разгледай мнение
            Това от този форум http://forum.imoti.net/read.php?6,343698,page=8

146 кв. 80 400 Евро -http://wagner-es-tarsa.ingatlan.com/4695676
            100 кв. м. 44 700 Евро http://ingatlan.com/elado+tegla-epit...+100m2/5684094

вижте цените в Будапеща и после коментирайте
            Бах мама му....., ако се сравняваме с Будапеща, цените на 90 % от жилищата в София , не трябва да надвишават 200Е на м2.......

Коментар

• Това от този форум http://forum.imoti.net/read.php?6,343698,page=8

146 кв. 80 400 Евро -http://wagner-es-tarsa.ingatlan.com/4695676
              100 кв. м. 44 700 Евро http://ingatlan.com/elado+tegla-epit...+100m2/5684094

вижте цените в Будапеща и после коментирайте

Коментар

• Първоначално изпратено от Ov4ar4eto_KaliTko Разгледай мнение
                Аз пък не мога да разбера какъв е тоя спор дали средната заплата е 800лв или 1000 лв. И в двата случая хората на такава заплата все са в киреча. Замислете се в евро ако в лева не схващате : де е 400 евро на месец там са и 600...
                Та, хората в нашата страна имат тотално сбъркани разбирания за заплата.
                Аз лично немога да си представя как бих могъл да гледам семейство (да речем четиричленно) ако нямам сигурен поне 5-6к лева месечен доход - ама минимум!!! И това, за да водя живот без никакъв лукс. За нещо повече си е нужно двойно. (В момента имам тези доходи само, проблема е, че са макар от напълно легален, но несигурен източник и за в бъдеще ако трябва да разчитам на заплата... незнам ) Иначе за сам човек без собствено жилище са му необходими 1.5-2к лева за да се справя нормално без да пести.
                Другия много странен момент е, че масово хора с мега могъщата четирицифрена заплата от 1200 лв примерно си правят сметка, че са големи играчи.... Знаете как е парцалки, телефони, коли (на кредит, на лизинг). И докато проблема с това, че масово хората си купуват неща над стандарта им е пределно ясен за мен по очудващото е самочувствието дето вадят!!! Еле пък някой да порехвърли 2к лева заплата и вече се не говори с него. Малеееее - а не осъзнава, че взима заплатата на една чистачка в Австрия примерно.
                По темата: според мен наистината средната за София е там някъде 800-1000-1200 според зависи за кои професиии. Баш средната е по-скоро в долния край на рейнджа, който съм задал поради многото "невидими" работещи на по 500лв. Те са невидими, защото са от дома на работа и от работа у дома. Тези хора хич, ама хич не са малко!!!
                Като цяло мизерията е голяма и сме много, много далеч от нормалните доходи.
                Идеята ми е, че щом средната е далече от 3к лева няма голямо значение дали е 800 или хиляда.
                Е, това е леко прекалено - 5-6 хиляди лева месечен доход са предостатъчно за нормален живот в София. С такъв доход можеш преспокойно да плащаш ипотека за добро жилище. Или да спестяваш по 1500 - 2000 лева на месец. Или, ако си мераклия, да карате нови коли с жена ти, да ходите по екскурзии, да си пазарувате маркови парцалки и играчки и т.н.
                Аз бих казал, че едно семейство с деца може да живее прекрасно в София с 3000 лева на месец. Това при условие, че не изплаща ипотека. Ако имат ипотека, нещата стават по-сложни.
                Но си напълно прав за едно - повечето хора, като се видят с малко повече пари, и се самозабравят. И се почва - апартамент в Лозенец, нова кола от магазина, почивка на Канарските острови, уикенд турове по моловете за парцалки и по кръчмите и клубовете... Е така и с 10 000 лева на месец няма да се справиш!

Коментар

Момци, имам странното чувство, че огромната част от вас нямат никаква представа за ситуацията в София, хеле пък за банките. Тъй като имам доста близък човек, който баш с такива неща се занимава, мога да ви дам твърда гаранция, че в София, като се включат и бонусите, в централите (подчертавам в Централите), поне в половината банки, касиерките са на 1К+ месечно. Разбирайте го както искате - със злоба, със завист, с недоверие, с насмешка - просто това са фактите. Виж по "селата", както и извън централите, нещата са малко по други и наистина в прованса 5-600 кинта са си бая добра заплатка. Реалии, к'во да правиш....

Чиче, аз пък познавам човечец дет и сега си взема 15К+ и ако ти кажа с какво обезщетение си тръгна от предната работа, ще те заболи главата, но такива хора са наистина единици - радостно е, че има и такива, никога не съм им злобял за парите, които вземат.

Бате Пешо и той се изказа, принципно му харесвам писаниците, хеле пък за земеделието, ама сега е неподготвен. Били го осигурявали на 500 кинта - ами то на колко те осигуряват и колко вземаш са 2 коренно различни неша за сигурно 80% от частните фирми в милата ни татковина. Пък и сега инджинерините не се харчат много-много.

Аз продължавам да съм на мнението, че средната заплата в Сф е над 800 чисти. като тук вкарвам и чистачиките с по 120 кинта и менаджеро с 100К+. да не давам лични примери, че ще е некоректно, ама само си задайте въпроса кой прави задръстванията по празниците на Кулата и по магистралите в петък вечер към морето лятос и бая неща ще ви се изяснят. Колкото и да псувам Боко, в София (не казвам в Бг, а в София) все още се живее не лошо...
                  Точно така е. Аз даже смятам, че средната заплата в София е около 1000 лева чисти. Което не значи, че няма хора и на по 300 лева.

Коментар

• Аз пък не мога да разбера какъв е тоя спор дали средната заплата е 800лв или 1000 лв. И в двата случая хората на такава заплата все са в киреча. Замислете се в евро ако в лева не схващате : де е 400 евро на месец там са и 600...
                    Та, хората в нашата страна имат тотално сбъркани разбирания за заплата.
                    Аз лично немога да си представя как бих могъл да гледам семейство (да речем четиричленно) ако нямам сигурен поне 5-6к лева месечен доход - ама минимум!!! И това, за да водя живот без никакъв лукс. За нещо повече си е нужно двойно. (В момента имам тези доходи само, проблема е, че са макар от напълно легален, но несигурен източник и за в бъдеще ако трябва да разчитам на заплата... незнам ) Иначе за сам човек без собствено жилище са му необходими 1.5-2к лева за да се справя нормално без да пести.
                    Другия много странен момент е, че масово хора с мега могъщата четирицифрена заплата от 1200 лв примерно си правят сметка, че са големи играчи.... Знаете как е парцалки, телефони, коли (на кредит, на лизинг). И докато проблема с това, че масово хората си купуват неща над стандарта им е пределно ясен за мен по очудващото е самочувствието дето вадят!!! Еле пък някой да порехвърли 2к лева заплата и вече се не говори с него. Малеееее - а не осъзнава, че взима заплатата на една чистачка в Австрия примерно.
                    По темата: според мен наистината средната за София е там някъде 800-1000-1200 според зависи за кои професиии. Баш средната е по-скоро в долния край на рейнджа, който съм задал поради многото "невидими" работещи на по 500лв. Те са невидими, защото са от дома на работа и от работа у дома. Тези хора хич, ама хич не са малко!!!
                    Като цяло мизерията е голяма и сме много, много далеч от нормалните доходи.
                    Идеята ми е, че щом средната е далече от 3к лева няма голямо значение дали е 800 или хиляда.

Коментар

• Не си спомням кой ми го каза, но важи с пълна сила за състоянието на държавата ни - Когато средната заплата в БГ мине 200 долара, идва кризата.....

Коментар

• Бъди здрав и ти марандич - искрено се радвам, че има такива хора в татковината ни. успех и ще чакам и продължението.

Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                        Благодарско

и мерси за "стреличката" за комплексите. Все пак си Левскарче, а аз ЦСКА-арче, но няма лошо - все сме ми братя по оръжие

Point of no return - ми е любимата кауза, точно защото изглежда, че 100% всичко е загубено и ще се мре.

Аз като прост конструктор навремето съм обучен, че "няма начин - да няма начин"? Демек, к'вот ти се зададе изядаш асфалта и гониш срокове. Както и да е

П.П. Предполагам, че ще успея другата седмица да пусна другата статия, дет' ще хокам нашите с любов и малко да побачкат и те - поне 3-4 месеца ще им стигнат. И после почвам цялото Кълбенце, че и там сте на Point of no return, а не само БГ-то. Та, Point of no return ми е любимата тема

Бъди здрав, братле!

Коментар

• Момци, имам странното чувство, че огромната част от вас нямат никаква представа за ситуацията в София, хеле пък за банките. Тъй като имам доста близък човек, който баш с такива неща се занимава, мога да ви дам твърда гаранция, че в София, като се включат и бонусите, в централите (подчертавам в Централите), поне в половината банки, касиерките са на 1К+ месечно. Разбирайте го както искате - със злоба, със завист, с недоверие, с насмешка - просто това са фактите. Виж по "селата", както и извън централите, нещата са малко по други и наистина в прованса 5-600 кинта са си бая добра заплатка. Реалии, к'во да правиш....

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
                            Чиче не мога да рабера само защо някои като седнат у кръчмата и почнат едни големи приказки колко са големи заплатите у София.по форумите също.Говоря с роднините те ми показват фишове а там друго пише.Племеника ми е инженер.Много умно кротко и работливо дете.Три работи смени навсякъде 700-800 кинта чисто.Осигуряваха го на не повече от 500кинта.Питам го как е а той вика вуйчо най ме е яд че толкова работа върша а шефа всеки ден в края на работното време праща някой за бутилка уиски и сядат да пият.Аз съм с колата и не пия.За две години работа веднъж или два пъти му е давал по 100 кинта на ръка.Това е истината.Не казвам че няма хора които вземат повече от 1000 кинта но те са малцинство.
                            Защото са комплексари , бате Пешо......И като пишат писмо до "мама на село", пак така пишат......
                            Масовката е с толкова...И аз познавам човек, който вземаше 15 000 лв на месец !!!!!!! заплата.....но 2 години....сега пак е на 3 К
                            Да не говорим за сегашното състояние на фирмите.( строителство, търговия, услуги - най-вече водопроводните).....МОР......
                            Само държавните са добре - хем заплати вземат , хем цицат от бизнеса - питай един от форума, той знае.....

Коментар

• За София 500 -600лв. трябва да е прицелна стойност , ако искаме сценарий различен от гръцкия.
                              За провинцията 300-400
                              За необразованите - безработица и мин. раб запл.при тежък физически труд.

Коментар

• Обслужващият персонал в София (касиери в банки вкл.) наистина мизерства. Но има фирми, за които обикновеният гражданин не е и чувал, не знае, че съществуват или не е влизал в досег с тех, за да разбере, че възможностите за нормален живот в София изобилстват, ама не всеки има потенциал да се намаже на такава филия.

В много сектори и в момента има глад за кадърни хора, ама тва са 0.2% от населението.

Коментар

Working...
                                X