IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пенсионни Фондове

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение

Миташки аз имам в задължителния фонд 16000 кинта един процент са 160 лева.Отделно всеки месец 6,50 такса или 78 кинта на година.Общо 238 кинта ви плащам за некадърното и крадливо управление.Как да не са много.За мен справедливо е не повече от 50 лева годишно.Другото е пладнешки обир.Ако се докопам до власт просто ще ви закрия на секундата.Това ще е първото нещо което ще направя.Второто е да съборя Пернишката болница и никога да не личи че там е имало сграда.И третото е да закрия завинаги футболния отбор на Левски и да им разруша стадиона
    +1

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение

Гледах си Нъ-Нъ ту преди малко.

Вземат от тази година по 5.85. Демек 4.50%. Не виждам да ми удържат 1%. Може да ги е срам
      Ба срам ги е.Ша ма умориш от смях.Мошеник и срам

Коментар

• Първоначално изпратено от Snipe Разгледай мнение
        Е щом 5% на входа + 1% върху ВСИЧКО ежегодно не ти се струва огромна такса...
        Такси има за всички фондове, но при ПФ в БГ са в пъти по-големи от сходни продукти по света.
        Гледах си Нъ-Нъ ту преди малко.

Вземат от тази година по 5.85. Демек 4.50%. Не виждам да ми удържат 1%. Може да ги е срам

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение

Л. Христов твърди, че това било ПРЕДИ начисляване на таксите, без те да се отчитат... тоест само доходността. Вероятно следващата му крачка е да твърди, че ако турим и таксите, то всеки човек, който е внесъл в ПФ 10 Б (например) сега има 8 Б - само дето аз такова нещо нито съм чул, нито съм видял - сред хората, които се осигуряват от 3 и повече години.

Таксата не може да се каже, че е "огромна", макар е ясно, че трябва да се намали и ЩЕ се намали, това вече е прието по закон. Ясно е и че без такси не може, защото управляващите компании не са благотворителни. Някои казват: такса само като процент от доходността, но тогава всички ще бъдат изкушени да помпат фалшива доходност. Тоест няма схема без недостатъци. Аз мисля - най-добре - плаваща такса според управляваната сума. За суми по партида до 1 Б нека си бъде 1%, за суми над 20 Б да бъде 0.1%, със съответните "стъпала" отгоре надолу от 1 до 20+ Б.

Другото - по отношение на таксите, което е очеизвадно, но враговете на УПФ отказват да го забележат, то е, че върху удръжките по УПФ хората не снасят данъци. Тоест върху вноската ти от 200 лв по УПФ може и да ти удържат 10 кинта такса, но не плащаш 20 кинта данъци - които би платил, ако си получиш тия пари към заплатата, а разликата от 10 кинта ти е таксата управление за още пет години - тоест де факто ти за първите пет години не плащаш никакви такси - в някакъв смисъл ти ги поема г-н горанов.
          Разбира се - човекът не плаща данъци и върху вноските си към Ной и НЗОК... само дето парите по УПФ си остават за него, докато парите, наливани в Ной и НЗОК просто изчезват... и ти мислиш, че си осигурен, но като те пипне рачецът, често ти казват да се оправяш сам, ако влезеш в болница искат да си носиш отвън всичко, освен легло и докторче под мишница, мислиш си и че някой ден ще вземаш пенсия от Ной, ама като наближиш пенсионна възраст всяка година ти казват, че трябва да работиш още и още и още и още и още и още - и така, докато се озъбиш.
          Миташки аз имам в задължителния фонд 16000 кинта един процент са 160 лева.Отделно всеки месец 6,50 такса или 78 кинта на година.Общо 238 кинта ви плащам за некадърното и крадливо управление.Как да не са много.За мен справедливо е не повече от 50 лева годишно.Другото е пладнешки обир.Ако се докопам до власт просто ще ви закрия на секундата.Това ще е първото нещо което ще направя.Второто е да съборя Пернишката болница и никога да не личи че там е имало сграда.И третото е да закрия завинаги футболния отбор на Левски и да им разруша стадиона

Коментар

• Е щом 5% на входа + 1% върху ВСИЧКО ежегодно не ти се струва огромна такса...
            Такси има за всички фондове, но при ПФ в БГ са в пъти по-големи от сходни продукти по света.

Коментар

Огромната такса бре!!!
              Кво се правиш на ударен???
              Л. Христов твърди, че това било ПРЕДИ начисляване на таксите, без те да се отчитат... тоест само доходността. Вероятно следващата му крачка е да твърди, че ако турим и таксите, то всеки човек, който е внесъл в ПФ 10 Б (например) сега има 8 Б - само дето аз такова нещо нито съм чул, нито съм видял - сред хората, които се осигуряват от 3 и повече години.

Таксата не може да се каже, че е "огромна", макар е ясно, че трябва да се намали и ЩЕ се намали, това вече е прието по закон. Ясно е и че без такси не може, защото управляващите компании не са благотворителни. Някои казват: такса само като процент от доходността, но тогава всички ще бъдат изкушени да помпат фалшива доходност. Тоест няма схема без недостатъци. Аз мисля - най-добре - плаваща такса според управляваната сума. За суми по партида до 1 Б нека си бъде 1%, за суми над 20 Б да бъде 0.1%, със съответните "стъпала" отгоре надолу от 1 до 20+ Б.

Другото - по отношение на таксите, което е очеизвадно, но враговете на УПФ отказват да го забележат, то е, че върху удръжките по УПФ хората не снасят данъци. Тоест върху вноската ти от 200 лв по УПФ може и да ти удържат 10 кинта такса, но не плащаш 20 кинта данъци - които би платил, ако си получиш тия пари към заплатата, а разликата от 10 кинта ти е таксата управление за още пет години - тоест де факто ти за първите пет години не плащаш никакви такси - в някакъв смисъл ти ги поема г-н горанов.
              Разбира се - човекът не плаща данъци и върху вноските си към Ной и НЗОК... само дето парите по УПФ си остават за него, докато парите, наливани в Ной и НЗОК просто изчезват... и ти мислиш, че си осигурен, но като те пипне рачецът, често ти казват да се оправяш сам, ако влезеш в болница искат да си носиш отвън всичко, освен легло и докторче под мишница, мислиш си и че някой ден ще вземаш пенсия от Ной, ама като наближиш пенсионна възраст всяка година ти казват, че трябва да работиш още и още и още и още и още и още - и така, докато се озъбиш.
              Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

Между доходността на фондовете и доходността на осигурените.
                Огромната такса бре!!!
                Кво се правиш на ударен???

Коментар

• Първоначално изпратено от LChristoff Разгледай мнение

Разликата между кое и кое?
                  Между доходността на фондовете и доходността на осигурените.

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение

От две пенсии, ще мина на една ( в далечното бъдеще )......
                    Щот' знае, че 2 < 1

Коментар

Хм. И откъде идва разликата?
                      Разликата между кое и кое?

Коментар

Какво ще и менкаш?
                        От две пенсии, ще мина на една ( в далечното бъдеще )......

Коментар

• Първоначално изпратено от LChristoff Разгледай мнение

Може и да е вярно. ГРЕШКА ще стане, ако осигурените в тези фондове си мислят, че това е доходност, която са получили те. Не е - това е доходност на фондовете - както е указано коректно в заглавието на колонките - но не и на осигурените в тях.

Осигурените в УПФ са получили средно следната годишна доходност за 2002-30.06.2016 (сметната върху брутни вноски, т.е. преди отчисляване на таксите):

Номинална +1.74 %
                          Реална +0.40 %

http://bit.ly/2gKKd4l
                          Хм. И откъде идва разликата?

Коментар

При първото ходене по някакъв случай до НАП, ще си менкам партидата !!!

пп От 1 година се каня и все не остава време !
                            Записвам си го в задачите за месеца !
                            Какво ще и менкаш?

Коментар

Аз си мислех, че си пенсионер

Коментар

Това са високо образовани младежи, дето не са губили и един лев на борсата....

пп Демек, всички загуби са или ще бъдат за сметка на клиентите им ....
                                Сега се сетих за един който ходи по телевизиите да обяснява разни работи/финансов консултант- емил хърсев/ как вдовица на банкер/кюлев/ му беше дала няколко милиона и той и направил загуба от около 60%
                                Last edited by v_tin; 17.12.2016, 12:10.

Коментар

Working...
                                X