If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Който иска да се пенсионира рано, да не плаща осигуровки от заплатата си и да вземе 20 заплати накуп при пенсиониране да е станал военен или полицай. Ще търпи простотии 20-ина годинки само.
Ти хубаво линкваш, ама четеш ли какво съм написал аз лично под тоя линк, дето си го дал? Правен абсурд е някой да бъде съден, задето се е отказал от нещо, което първо според Основният закон е негово ПРАВО (не задължение), второ - с тоя свой отказ ощетява не други хора, но само себе си. КОЙ ще е ищец в такова дело? Аз сам себе си ли трябва да дам под съд, при положение, че единственият ощетен съм аз?
Да не говорим, че в светлината на тоя закон, САМАТА ДЪРЖАВА е много по-голям престъпник, защото не осигурява тези, които е длъжна да осигурява, тоест тя укрива осигуровки не в особено големи, но в ЧУДОВИЩНО големи размери !!! Да не говорим, че по закон гражданите са равни - на какво основание тогава някои лица са освободени от плащането на осигуровки, но държавата им ги плащала? Ушо да не е малолетен, че държавата да му плаща и осигуровките - с моите и твоите данъци?
Разбира се - тук коментираме теоретически. Къде и кога казах, че не съм осигуряван? Да ти изпратя ли някъде разпечатка на партидата ми, дето се виждат редовни вноски от работодател? Дори и да нямах плащани осигуровки, нищо не могат да ми направят - няма правен механизъм за туй. Ако се пробват - аз - дето не юрист - ще ги попилея.
така е
само дето ти почти нищо не плащаш като данъци - нямаш данъчна основа - не пиша за нещо като джобните ми пари......
Ти хубаво линкваш, ама четеш ли какво съм написал аз лично под тоя линк, дето си го дал? Правен абсурд е някой да бъде съден, задето се е отказал от нещо, което първо според Основният закон е негово ПРАВО (не задължение), второ - с тоя свой отказ ощетява не други хора, но само себе си. КОЙ ще е ищец в такова дело? Аз сам себе си ли трябва да дам под съд, при положение, че единственият ощетен съм аз?
Да не говорим, че в светлината на тоя закон, САМАТА ДЪРЖАВА е много по-голям престъпник, защото не осигурява тези, които е длъжна да осигурява, тоест тя укрива осигуровки не в особено големи, но в ЧУДОВИЩНО големи размери !!! Да не говорим, че по закон гражданите са равни - на какво основание тогава някои лица са освободени от плащането на осигуровки, но държавата им ги плащала? Ушо да не е малолетен, че държавата да му плаща и осигуровките - с моите и твоите данъци?
Разбира се - тук коментираме теоретически. Къде и кога казах, че не съм осигуряван? Да ти изпратя ли някъде разпечатка на партидата ми, дето се виждат редовни вноски от работодател? Дори и да нямах плащани осигуровки, нищо не могат да ми направят - няма правен механизъм за туй. Ако се пробват - аз - дето не юрист - ще ги попилея.
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
....
ВНМ - много ясно. Човекът трябва да мисли за бъдещето си, особено когато знае, че от Ной няма да получи нищо. Тъкмо оня ден смятах: колко съм внесъл, колко такси са ми очесани, колко имам сега в партидата, колко съм очесал аз от г-н горанов - и нямам причини да бъда недоволен от това, че имам ДПФ.
Ами поздравления значи. Мислех че като всички тук бачкаш за собствен пенсионен фонд.
1. криминално е да укриваш вноски
2. колко внасяш - на ен-ти път? а мишкуне?
...а не е криминално Ушев да не внася и стотинка, а да се пенсионира на 46 с моите пари - дето аз поради изискуеми възраст и особено стаж твърде вероятно няма да се пенсионирам никога? Според Конституцията осигуряването е право, никъде не пише за задължение - а тя е основен закон и другите не могат да и противоречат. Дали внасям и дали не внасям, това си е моя работа, когато трябва - внасям, когато мога - не внасям. Ти си мишкунь.
ВНМ - много ясно. Човекът трябва да мисли за бъдещето си, особено когато знае, че от Ной няма да получи нищо. Тъкмо оня ден смятах: колко съм внесъл, колко такси са ми очесани, колко имам сега в партидата, колко съм очесал аз от г-н горанов - и нямам причини да бъда недоволен от това, че имам ДПФ.
А, значи почтените хора са тия, дето се оставят да ги крадат? Да изброявам ли всички, които НЕ внасят, ама получават - и то сосно? Внасял съм, но предпочитам да не правя това. Както ти например имаш избор да си внасяш само в Ной, аз искам да имам избор да внасям само в ПФ.
От Ной не искам нищо.
1. криминално е да укриваш вноски
2. колко внасяш - на ен-ти път? а мишкуне?
А, значи почтените хора са тия, дето се оставят да ги крадат? Да изброявам ли всички, които НЕ внасят, ама получават - и то сосно? Внасял съм, но предпочитам да не правя това. Както ти например имаш избор да си внасяш само в Ной, аз искам да имам избор да внасям само в ПФ.
От Ной не искам нищо.
Имп.
Ти наистина ли внасяш в ДПФ? Доброволно? Хммм.
Last edited by VNM; 19.12.2016, 16:51.
Причина: Към лаконичност
Весели Коледни и новогодишни празници на Вас и най-билзките Ви !
Много ми бяхте полезни със споделените възгледи през изтичащата година, а понякога - и интересни. Благодаря Ви!
За повече хора вече е ясно, че пенсионните фондове изпълняват една и само една функция успешно. Тя е да осигурят охолството на управляващите и представляващите ги преди и след пенсиониране. А също да пуснат по някоя троха на императорстващите. За Ваша сметка, разбира се.
Очаквайте шокиращи новини през януари -
Как БАДДПО призна, но не разбра, че ДВЕ ПЕНСИИ СА ПО-МАЛКО ОТ ЕДНА. Категорично.
Весели празници !
2 ще е по-малко от 1, защото от Ной ще получите Хой.
Весели празници и на Вас.
Весели Коледни и новогодишни празници на Вас и най-билзките Ви !
Много ми бяхте полезни със споделените възгледи през изтичащата година, а понякога - и интересни. Благодаря Ви!
За повече хора вече е ясно, че пенсионните фондове изпълняват една и само една функция успешно. Тя е да осигурят охолството на управляващите и представляващите ги преди и след пенсиониране. А също да пуснат по някоя троха на императорстващите. За Ваша сметка, разбира се.
Очаквайте шокиращи новини през януари -
Как БАДДПО призна, но не разбра, че ДВЕ ПЕНСИИ СА ПО-МАЛКО ОТ ЕДНА. Категорично.
Апропо и друг път съм те питал - колко точно внесе в НОИ? И тогава се укри, защото не внасяш. Ето я малката разлика между почтените хора и теб, но като се замисля - няма разлика между хъхрю и теб.
От Ной не искам нищо.
Чудно - защо в некадърство обвиняват двама души, дето ОБЩО инвестират в 2 или три компании? Ти нито познаваш пазарите, нито нищо... иначе нямаше да кюхаш през цялата си инвеститорска кариера само при нашият патрон О.Д.
Сляпото обвързване на таксите с доходността ще стимулира кухото инвестиране, което и сега е проблем - или пък ще кара фондмениджърите да поемат прекомерни рискове, драпайки да докарат по-сосна доходност и повече пари за дружеството. Трябва да има и контрол, ако таковата, ама с това кафене и контробът е изперверзен до крайност... да напомням ли изсмуканата от пръстите афера Каолин?
Апропо и друг път съм те питал - колко точно внесе в НОИ? И тогава се укри, защото не внасяш. Ето я малката разлика между почтените хора и теб, но като се замисля - няма разлика между хъхрю и теб.
внесъл той - дръжки
той никога не е бил много задължен на НОИ, никога..... - просот няма от къде да е
ако е имал да внася 50лв данъци на година, скрил 5лв и издраска форума
Коментар