IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пенсионни Фондове

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение

Що да ги нападам?Те не са частна структура.Пенсионния фонд не се съмнявам че мое ни рече имаше рецесия и световна криза много съжаляваме ама парите ти от 50000 станали 25000
    Той и без криза ви го реква Законите били такива, онакива - ама процента им си върви (както и тоя на Импедузата)

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение

Не си им фен, ама тях не ги нападаш, нищо че те те крадат ногократно повече. Сам знаеш: хора около тебе заработили за 1.2 Б пенсия, но получават 900 лева, щото това бил максимумът. Пенсионният фонд няма да ти рече: "Ти Бай Пешо си заработил 318 лева пенсия от УПФ и 284 лева от ДПФ, ама ние ще ти плащаме общо 480 лева, другите ще ги раздадем на хората, дето са внасяли малко и имат ниски партиди заради това, щото те се сърдят и ти завиждат."
      Що да ги нападам?Те не са частна структура.Пенсионния фонд не се съмнявам че мое ни рече имаше рецесия и световна криза много съжаляваме ама парите ти от 50000 станали 25000

Коментар

Ами и мен никой не ме е питал дали искам Ной да ми крадат парите, но те ми ги крадат. И още една малка разлика - с УПФ аз имам договор, а с Ной не - ВЪПРЕКИ ТОВА те ме крадат - и още милиони българи. .........................................
        .............................

Апропо - моята работа е известна и не я крия. На ВАС кой ви плаща да плюете пенсионните фондове и да ръсите лъжи и манипулации по техен адрес? Ако утре разходопокривната пенсионна система се срине съвсем и започне да изплаща абсолютно нищожни и недостатъчни дори за хляб пенсии (нещо ужасно вероятно) - вие ще отговаряте ли пред хората, които подлъгвате да си подарят личните пари на Ной, който ще ги профука до стотинка още следващия месец?
        Апропо и друг път съм те питал - колко точно внесе в НОИ? И тогава се укри, защото не внасяш. Ето я малката разлика между почтените хора и теб, но като се замисля - няма разлика между хъхрю и теб.

Коментар

Миташки тия лекции за НОИ са безсмислени.Не съм им фен.А това ще ми омръзна.навремето ме учеха че ще дойде комунизма после демокрацията пазарната икономика конкуренцията....А нещата стават все по зле.Едни тарикати вместо да работят ми висят в София и ми обират парите услужливо подпомагани от собствената ми държава.Искам аз да си договарям таксите..
          Не си им фен, ама тях не ги нападаш, нищо че те те крадат ногократно повече. Сам знаеш: хора около тебе заработили за 1.2 Б пенсия, но получават 900 лева, щото това бил максимумът. Пенсионният фонд няма да ти рече: "Ти Бай Пешо си заработил 318 лева пенсия от УПФ и 284 лева от ДПФ, ама ние ще ти плащаме общо 480 лева, другите ще ги раздадем на хората, дето са внасяли малко и имат ниски партиди заради това, щото те се сърдят и ти завиждат."
          Last edited by Императорът; 19.12.2016, 10:26.
          Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от retro_69 Разгледай мнение
            Като се вдигне пенсионната възраст до 78 години ,тогава и УПФ ще започнат да ти изплащат "добавката" от тях...Или ти се надяваш да е по-рано?
            УПФ - да - но това не зависи от тях. На УПФ им е все тая дали ще започне да плаща пенсии когато хората станат на 78 или когато станат на 58. Никой няма да им позволи да започнат да плащат пенсии преди Ной, защото така хората ще видят колко струва Ной. От ДПФ обаче мога да си дръпам паричките когато реша, че ми трябват.

Коментар

Ами и мен никой не ме е питал дали искам Ной да ми крадат парите, но те ми ги крадат. И още една малка разлика - с УПФ аз имам договор, а с Ной не - ВЪПРЕКИ ТОВА те ме крадат - и още милиони българи. И трета - пенсионните фондове - в своите договори, си имат конкретни правила - права и задължения на двете страни. Ной правила няма - някакви политици-келеши ги променят както искат "по време на мача". Утре могат да кажат, че пенсионната възраст се вдига на 78 години - какво правиш ти и всички останали?
              Какво си се хванал за 5% такса, а не забелязваш, че Ной ти прибират 100% от вноските? Не-е-е - ти от злобица току заплашваш, че и тия пари, дето са твои - ще ги дадеш на Ной, дето ще ги раздаде на други хора - някои от тях - за разлика от тебе не платили и стотинка осигуровки някога - ами прави каквото искаш.
              А дали сме кадърни или не - както казах - ти нямаш компетентството да прецениш. Скоро един потенциален клиент така ми негодуваше - оказа се че не прави никаква разлика между капиталова и разходопокривна пенсионна система, не знаеше какво са дялови и какво - дългови ценни книжа - ама иначе знаеше да негодува. Все едно слепец да критикува картините на Фюрерът, щото някой му казал, че Хитлер бил ного лош човек.

Л. Христов - за таксите вече обясних - очевидно за всеки непредубеден е как проглушавате ушите на хората с негативните за тях неща (но неизбежни) но си правите оглушки за позитивните. Таксите: 1. Ще бъдат намалени, 2. Няма начин без такси, защото всичко струва пари. Дори инвестирането струва пари само по себе си.

За формулата за смятане - обикновено имате навикът да избирате най-неблагоприятният начин за изчисление - да вземате най-ранните години, защото първите вноски: 1. Са били изложени на инфлацията през цялото време, а тогава имаше по-висока инфлация, 2. Понесли са ударите от грандиозният пазарен срив от Осма година. Всъщност обаче ного по-важен е периодът на последните 4-5 години, защото тогава: 1. Доходността особено 12-14 година бе по-висока, 2. Хората вече са имали доста пари, натрупани по партидите, 3. Инфлацията - поне официално - бе ниска и дори имаше години на официална дефлация. 4. Доходите понарастнаха и хората си внасят повече. Факт е, че партидите на хората набъбнаха значително през последните 3-4 години.

И още нещо, което съм ви казвал неведнъж вече: Демонстративното презрителство и пренебрежителство, целящо директно уязвяване на опонентите и индиректно - принизяване на техните доводи, е стратегия в диспута, позната още от времето на софистите - и отдавна вече не хваща дикиш, поне не и сред разумните хора.

Апропо - моята работа е известна и не я крия. На ВАС кой ви плаща да плюете пенсионните фондове и да ръсите лъжи и манипулации по техен адрес? Ако утре разходопокривната пенсионна система се срине съвсем и започне да изплаща абсолютно нищожни и недостатъчни дори за хляб пенсии (нещо ужасно вероятно) - вие ще отговаряте ли пред хората, които подлъгвате да си подарят личните пари на Ной, който ще ги профука до стотинка още следващия месец?
              Миташки тия лекции за НОИ са безсмислени.Не съм им фен.А това ще ми омръзна.навремето ме учеха че ще дойде комунизма после демокрацията пазарната икономика конкуренцията....А нещата стават все по зле.Едни тарикати вместо да работят ми висят в София и ми обират парите услужливо подпомагани от собствената ми държава.Искам аз да си договарям таксите..

Коментар

• Първоначално изпратено от LChristoff Разгледай мнение

Тъй е :

Разликата между доходност на фондовете и доходност на осигурените идва от 2 места :

1) Таксите : Доходност на фонда се смята от парите във фонда (след такси)
                Доходът на осигурения е доходността върху цялата му вноска (преди таксите)

2) Другата разлика е от формулата за смятане на доходност. Но това ще доде твърде много за ИмпраторЪТ, та да му го обяснявам.

Не му се сърдете на момчето : Неговата работа е да раздели баламите от парите им. И той се старае, прави каквото може.
                Той нищо не може да направи правят го едни крадливи политици.Он само се Фърля на амбразурата аз го разбирам варди си хляба

Коментар

• Като се вдигне пенсионната възраст до 78 години ,тогава и УПФ ще започнат да ти изплащат "добавката" от тях...Или ти се надяваш да е по-рано?

Коментар

Миташки не разбирам що се правиш на клоун.Не става въпрос да работят безплатно.Става въпрос за това че мен никой не ме е питал първо дали искам да се осигурявам в частен фонд и второ аз не съм договарял никакви такси.Смяташ ли че е редно да дойда у вас да ти сменя ключа за лампата в хола и да ти поискам 280 лева?Смяташ ли че е редно да се взимат по тоя начи такси?Това е нагла кражба и деяние което дори и дъртите цигани не биха допуснали.Вземете ги намалете тия такси стига нагли кражби.Не стига че сте некадърни да осигурите доходност ами сте и нагли.Писна ми от наглеци и крадци в тая държава.
                    Ами и мен никой не ме е питал дали искам Ной да ми крадат парите, но те ми ги крадат. И още една малка разлика - с УПФ аз имам договор, а с Ной не - ВЪПРЕКИ ТОВА те ме крадат - и още милиони българи. И трета - пенсионните фондове - в своите договори, си имат конкретни правила - права и задължения на двете страни. Ной правила няма - някакви политици-келеши ги променят както искат "по време на мача". Утре могат да кажат, че пенсионната възраст се вдига на 78 години - какво правиш ти и всички останали?
                    Какво си се хванал за 5% такса, а не забелязваш, че Ной ти прибират 100% от вноските? Не-е-е - ти от злобица току заплашваш, че и тия пари, дето са твои - ще ги дадеш на Ной, дето ще ги раздаде на други хора - някои от тях - за разлика от тебе не платили и стотинка осигуровки някога - ами прави каквото искаш.
                    А дали сме кадърни или не - както казах - ти нямаш компетентството да прецениш. Скоро един потенциален клиент така ми негодуваше - оказа се че не прави никаква разлика между капиталова и разходопокривна пенсионна система, не знаеше какво са дялови и какво - дългови ценни книжа - ама иначе знаеше да негодува. Все едно слепец да критикува картините на Фюрерът, щото някой му казал, че Хитлер бил ного лош човек.

Л. Христов - за таксите вече обясних - очевидно за всеки непредубеден е как проглушавате ушите на хората с негативните за тях неща (но неизбежни) но си правите оглушки за позитивните. Таксите: 1. Ще бъдат намалени, 2. Няма начин без такси, защото всичко струва пари. Дори инвестирането струва пари само по себе си.

За формулата за смятане - обикновено имате навикът да избирате най-неблагоприятният начин за изчисление - да вземате най-ранните години, защото първите вноски: 1. Са били изложени на инфлацията през цялото време, а тогава имаше по-висока инфлация, 2. Понесли са ударите от грандиозният пазарен срив от Осма година. Всъщност обаче ного по-важен е периодът на последните 4-5 години, защото тогава: 1. Доходността особено 12-14 година бе по-висока, 2. Хората вече са имали доста пари, натрупани по партидите, 3. Инфлацията - поне официално - бе ниска и дори имаше години на официална дефлация. 4. Доходите понарастнаха и хората си внасят повече. Факт е, че партидите на хората набъбнаха значително през последните 3-4 години.

И още нещо, което съм ви казвал неведнъж вече: Демонстративното презрителство и пренебрежителство, целящо директно уязвяване на опонентите и индиректно - принизяване на техните доводи, е стратегия в диспута, позната още от времето на софистите - и отдавна вече не хваща дикиш, поне не и сред разумните хора.

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение

Огромната такса бре!!!
                      Кво се правиш на ударен???
                      Тъй е :

Разликата между доходност на фондовете и доходност на осигурените идва от 2 места :

1) Таксите : Доходност на фонда се смята от парите във фонда (след такси)
                      Доходът на осигурения е доходността върху цялата му вноска (преди таксите)

2) Другата разлика е от формулата за смятане на доходност. Но това ще доде твърде много за ИмпраторЪТ, та да му го обяснявам.

Не му се сърдете на момчето : Неговата работа е да раздели баламите от парите им. И той се старае, прави каквото може.

Коментар

Много пъти съм те питал: ти без пари ли работиш, та искаш другите безплатно да ти работят? 78 кинта такса, ама намаляваш данъкът си със 156 лева всяка година, тоест повечето от тия 238 са за сметка на бюджетът. като намалят таксите постепенно, може да се окаже и че си на плюс ВЪПРЕКИ че ти се удържа, ама ти пак ще ревеш и ще наричаш "некадърно" нещо, което въобще нямаш знанията да оценяваш. Баси: нагувичил си се до козирката с пари по двете си партиди - и пак негодуваш.
                        Пък и лефски щял да закрива - а на кого ще се подиграваме после, бе?
                        Миташки не разбирам що се правиш на клоун.Не става въпрос да работят безплатно.Става въпрос за това че мен никой не ме е питал първо дали искам да се осигурявам в частен фонд и второ аз не съм договарял никакви такси.Смяташ ли че е редно да дойда у вас да ти сменя ключа за лампата в хола и да ти поискам 280 лева?Смяташ ли че е редно да се взимат по тоя начи такси?Това е нагла кражба и деяние което дори и дъртите цигани не биха допуснали.Вземете ги намалете тия такси стига нагли кражби.Не стига че сте некадърни да осигурите доходност ами сте и нагли.Писна ми от наглеци и крадци в тая държава.
                        Last edited by power grid; 18.12.2016, 23:01.

Коментар

Много пъти съм те питал: ти без пари ли работиш, та искаш другите безплатно да ти работят? 78 кинта такса, ама намаляваш данъкът си със 156 лева всяка година, тоест повечето от тия 238 са за сметка на бюджетът. като намалят таксите постепенно, може да се окаже и че си на плюс ВЪПРЕКИ че ти се удържа, ама ти пак ще ревеш и ще наричаш "некадърно" нещо, което въобще нямаш знанията да оценяваш. Баси: нагувичил си се до козирката с пари по двете си партиди - и пак негодуваш.
                          Идеята е да се нагушат с узаконена кражба дружествата - туй е повече от ясно. Седни си, благодаря!

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение

Тук е по-добре да смениш шапките - ние не сме благотворителни дружества, че да плащаме за некадърно управление огромни такси - РАЗБРА ЛИ ?????
                            И това с обвързването на таксите с доходността - айде смени малко плочата. Навсякъде заплащането е свързано в работа а не с приказки и обещания. Ти нали получаваш пари за прехвърлен човек и е свързано с големината на партидата му и с броя прехвърлени хора, не с големината на нещо друго - нали??????? Що не ти плащат за преброени звезди с цел да не манипулираш населението????????
                            Чудно - защо в некадърство обвиняват двама души, дето ОБЩО инвестират в 2 или три компании? Ти нито познаваш пазарите, нито нищо... иначе нямаше да кюхаш през цялата си инвеститорска кариера само при нашият патрон О.Д.
                            Сляпото обвързване на таксите с доходността ще стимулира кухото инвестиране, което и сега е проблем - или пък ще кара фондмениджърите да поемат прекомерни рискове, драпайки да докарат по-сосна доходност и повече пари за дружеството. Трябва да има и контрол, ако таковата, ама с това кафене и контробът е изперверзен до крайност... да напомням ли изсмуканата от пръстите афера Каолин?

Коментар

• Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение

Миташки аз имам в задължителния фонд 16000 кинта един процент са 160 лева.Отделно всеки месец 6,50 такса или 78 кинта на година.Общо 238 кинта ви плащам за некадърното и крадливо управление.Как да не са много.За мен справедливо е не повече от 50 лева годишно.Другото е пладнешки обир.Ако се докопам до власт просто ще ви закрия на секундата.Това ще е първото нещо което ще направя.Второто е да съборя Пернишката болница и никога да не личи че там е имало сграда.И третото е да закрия завинаги футболния отбор на Левски и да им разруша стадиона

Коментар

Л. Христов твърди, че това било ПРЕДИ начисляване на таксите, без те да се отчитат... тоест само доходността. Вероятно следващата му крачка е да твърди, че ако турим и таксите, то всеки човек, който е внесъл в ПФ 10 Б (например) сега има 8 Б - само дето аз такова нещо нито съм чул, нито съм видял - сред хората, които се осигуряват от 3 и повече години.

Таксата не може да се каже, че е "огромна", макар е ясно, че трябва да се намали и ЩЕ се намали, това вече е прието по закон. Ясно е и че без такси не може, защото управляващите компании не са благотворителни. Някои казват: такса само като процент от доходността, но тогава всички ще бъдат изкушени да помпат фалшива доходност. Тоест няма схема без недостатъци. Аз мисля - най-добре - плаваща такса според управляваната сума. За суми по партида до 1 Б нека си бъде 1%, за суми над 20 Б да бъде 0.1%, със съответните "стъпала" отгоре надолу от 1 до 20+ Б.

Другото - по отношение на таксите, което е очеизвадно, но враговете на УПФ отказват да го забележат, то е, че върху удръжките по УПФ хората не снасят данъци. Тоест върху вноската ти от 200 лв по УПФ може и да ти удържат 10 кинта такса, но не плащаш 20 кинта данъци - които би платил, ако си получиш тия пари към заплатата, а разликата от 10 кинта ти е таксата управление за още пет години - тоест де факто ти за първите пет години не плащаш никакви такси - в някакъв смисъл ти ги поема г-н горанов.
                                Разбира се - човекът не плаща данъци и върху вноските си към Ной и НЗОК... само дето парите по УПФ си остават за него, докато парите, наливани в Ной и НЗОК просто изчезват... и ти мислиш, че си осигурен, но като те пипне рачецът, често ти казват да се оправяш сам, ако влезеш в болница искат да си носиш отвън всичко, освен легло и докторче под мишница, мислиш си и че някой ден ще вземаш пенсия от Ной, ама като наближиш пенсионна възраст всяка година ти казват, че трябва да работиш още и още и още и още и още и още - и така, докато се озъбиш.
                                Тук е по-добре да смениш шапките - ние не сме благотворителни дружества, че да плащаме за некадърно управление огромни такси - РАЗБРА ЛИ ?????
                                И това с обвързването на таксите с доходността - айде смени малко плочата. Навсякъде заплащането е свързано в работа а не с приказки и обещания. Ти нали получаваш пари за прехвърлен човек и е свързано с големината на партидата му и с броя прехвърлени хора, не с големината на нещо друго - нали??????? Що не ти плащат за преброени звезди с цел да не манипулираш населението????????

Коментар

Working...
                                X