IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пенсионни Фондове

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Boicho Popov Разгледай мнение
    .... "Трябва да се знае, че пенсионно-осигурителните дружества поемат всички разходи по обслужването на сметките на осигурените лица и управлението на активите, дори разходите за най-обикновен пощенски запис, за заплати на администрацията.“ ...
    Това кърти мивки....
    Дайте да ги видим тези разходи за пощенски записи. За заплатите само обобщено ако може , но не настоявам.

това че не са благотворителни д-ва е ясно. те са специално покровителствани от държавата дружества на които е делегирано уникалното правото бидейки частни да събират данък.
    Едно време Бай Ганя искаше само солунската митница горкия, и то за година две.

Коментар

• Първоначално изпратено от 4ervenasgan Разгледай мнение
      КТ "Подкрепа" иска премахване на месечната такса в частните пенсионни фондове

"...По данни от третото тримесечие на тази година активите на частните пенсионни фондове по всички фондове вече са 10.4 млрд. лв. Начислените и удържани такси върху тези пари са почти един милиард лева, или доходност от 8.75 на сто за частните фондове. Тази доходност е сравнима само с търговията с наркотици", каза Димитър Манолов..."

ZZZбогом упефета!
      Обвиненията за високите такси на пенсионно-осигурителните дружества са голословни. Има решение, а и е записано в закона, че вноската ще намалява във времето. Тя вече е по-ниска и ще продължи да намалява във времето за всеки месец, като през 2019 г. ще стане 3,75%, коментира от своя страна за Investor.bg Никола Абаджиев, председател на Българската асоциация на дружествата за допълнително пенсионно осигуряване (БАДДПО).

Според него Димитър Манолов „премълчава някои истини".

Абаджиев обясни, че всяко дружество има собствени методи за определяне на таксите и това зависи от продължителността на членството на осигурения, от натрупването в партидата му на средства, но тенденцията е към намаление на тези такси.

Председателят на БАДДПО поясни, че едната такса, която отива за обслужването на осигурения, е еднократна, като се прави само при вноска като такса за управление.

Абаджиев напомни, че въпросът за таксите беше обсъждан в парламента при изслушването на ПОД и се „стигна до решение, че те трябва да бъдат намалявани плавно, защото пенсионните дружества правят инвестиции и имат разходи, защото не са организации с идеална цел".

„Инвестиционната такса също ще намалява във времето", посочи Никола Абаджиев. "Трябва да се знае, че пенсионно-осигурителните дружества поемат всички разходи по обслужването на сметките на осигурените лица и управлението на активите, дори разходите за най-обикновен пощенски запис, за заплати на администрацията.“
      Въпросът е представен доста популистки от синдиката, заявиха от Асоциацията на пенсионите дружества

Коментар

• Първоначално изпратено от LChristoff Разгледай мнение

Айде, смилих се, да няма съспенс - Да си честит

Може ли да се вярва на ПОК "Доверие"?

БАДДПО – в разнобой дали две пенсии са повече или по-малко от една

ПОК “Доверие” : Две пенсии са повече от една. С 2 лв. на месец. Категорично!
        ПОД “ЕнЕн” : Вярно е, но не са повече, а по-малко и не с 2 лв., а с 200 лв. на месец.

http://bit.ly/2hV8Ugv

Това е сметка от калкулатора им, би следвало някой от NN, ако има във форума и изобщо да каже защо има такава разлика с изчисленията на Доверие. Благодаря Със сигурност сега ще получим още повече информация по темата, може и фонд по фонд. Най-малкото те са си написали - "Полученият резултат се намира в зависимост от предоставените данни. Той не може да послужи, пряко или непряко, като юридически, финансов или данъчен съвет и винаги е необходимо да се обсъди с квалифициран професионалист при вземането на финансови решения. Всяка инвестиция носи риск и миналите резултати не са гаранция за настоящо или бъдещо инвестиционно представяне."

Щото, ся погледнах калкулатора и тази сметка за МОД ми излезе само в случай (сигурно има и други де, но не за средни величини) на 43 годишен мъж с 16000 лв. сума по партидата, ясно че се осигурява на тавана, има 3% нарастване на дохода и 5% доходност. В моя случай сметката е друга, само като си сложа годините и нищо друго не пипам две пенсии са ми повече от една с 264 лв....
        Last edited by konsultant_hr; 20.12.2016, 17:29.

Коментар

• Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение

То и счупения часовник показва два пъти на ден вярно
          ХАХАХА
          вярно е, че Импето не трябва да излиза от форума, или да го назначат на заплата - нещо такова.....

Коментар

• Първоначално изпратено от kefala Разгледай мнение

Не знам Името дали е прав,но ще е прав!!!
            То и счупения часовник показва два пъти на ден вярно

Коментар

• Първоначално изпратено от konsultant_hr Разгледай мнение

Въздъх, това много в стил "Шок", "Плиц" и тн.... Очакване за съспенс има някакво и гръмки заглавия...
              Айде, смилих се, да няма съспенс - Да си честит

Може ли да се вярва на ПОК "Доверие"?

БАДДПО – в разнобой дали две пенсии са повече или по-малко от една

ПОК “Доверие” : Две пенсии са повече от една. С 2 лв. на месец. Категорично!
              ПОД “ЕнЕн” : Вярно е, но не са повече, а по-малко и не с 2 лв., а с 200 лв. на месец.

http://bit.ly/2hV8Ugv

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение

Ами хайде всички да станем полицаи и военни тогава !!! Един друг ще се пазим, а кой ще ни произведе дори един хляб? И всички тия привилегии при положение, че имаме осмата по брой спрямо броя на населението полиция на света, която обаче позволява да ти оберат къщата и 48 пъти без да реагира !!!
                Кретенов - защо да ги слагам тука - още нещо не искаш ли да туря публично?
                Пешов - така твърдят тия тука, защото няма какво друго да ми отговорят. Да мяташ кал по опонента, защото не можеш да обориш доводите му - това е непочтена тактика при дебатите, откак въобще има дебати по света, сигурно от каменната ера. Сега пък и данъци съм укривал - това е твоя принос към измислиците ли? Аз си намалявам данъците възможно най-ного, по начини, определени със съответните закони: и няма нищо извратено в това. Не виждам никаква причина да съм данъчно щедър, за да развъждат с моите пари цигани или да хранят администрация със съмнителна полезност.

Толкова кал ми хвърляте, че вече се чувствам като Доналдът, честно !!!!
                Mиташки знаеш че си приятел.Кал по теб никога не съм хвърлял.Само попитах вярно ли е това което са написали.

Коментар

• Първоначално изпратено от 4ervenasgan Разгледай мнение
                  КТ "Подкрепа" иска премахване на месечната такса в частните пенсионни фондове

"...По данни от третото тримесечие на тази година активите на частните пенсионни фондове по всички фондове вече са 10.4 млрд. лв. Начислените и удържани такси върху тези пари са почти един милиард лева, или доходност от 8.75 на сто за частните фондове. Тази доходност е сравнима само с търговията с наркотици", каза Димитър Манолов..."

ZZZбогом упефета!
                  Да нямат експертиза в търговията с наркотици, че се позовават на нея, че тази в осигуряването им се губи сериозно...

Коментар

• КТ "Подкрепа" иска премахване на месечната такса в частните пенсионни фондове

ZZZбогом упефета!

Коментар

• Първоначално изпратено от LChristoff Разгледай мнение
                      Драги съфорумци !

Весели Коледни и новогодишни празници на Вас и най-билзките Ви !
                      Много ми бяхте полезни със споделените възгледи през изтичащата година, а понякога - и интересни. Благодаря Ви!

За повече хора вече е ясно, че пенсионните фондове изпълняват една и само една функция успешно. Тя е да осигурят охолството на управляващите и представляващите ги преди и след пенсиониране. А също да пуснат по някоя троха на императорстващите. За Ваша сметка, разбира се.

Очаквайте шокиращи новини през януари -
                      Как БАДДПО призна, но не разбра, че ДВЕ ПЕНСИИ СА ПО-МАЛКО ОТ ЕДНА. Категорично.

Весели празници !
                      Въздъх, това много в стил "Шок", "Плиц" и тн.... Очакване за съспенс има някакво и гръмки заглавия...

Коментар

• Първоначално изпратено от VNM Разгледай мнение
                        Не закачайте Императора, ще го изгоните от тука а без него форумът какво е? И кой след време ще ми каже кой ще бъде следващия президент на щатите. И 100 лева да получава - все тая. Не парите правят човека, а Импа е уникат тука.
                        Пък и след като каза че се осигурява в доброволен фонд - значи има покритие в дела и приказки. Т.е. не само хвали фондовете на другите а и сам ги ползва.
                        Не знам Името дали е прав,но ще е прав!!!

Коментар

• Не закачайте Императора, ще го изгоните от тука а без него форумът какво е? И кой след време ще ми каже кой ще бъде следващия президент на щатите. И 100 лева да получава - все тая. Не парите правят човека, а Импа е уникат тука.
                          Пък и след като каза че се осигурява в доброволен фонд - значи има покритие в дела и приказки. Т.е. не само хвали фондовете на другите а и сам ги ползва.

Коментар

• Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение

Ми айде, цяла година те питам за осигуровките ти - сложи ги тук да те видим Лаладжиев.
                            ако получаваш едни мизерни 600-700лв, колко осигуровка може да платиш - нищо
                            ако дивидента ти е 1500лв на година - колко данък ще платиш - нищо
                            еми това е при господина, само тръби, че прави нещо, а си дреме денонощно през компа и драска тук
                            Last edited by fortiss; 20.12.2016, 10:44.

Коментар

• Първоначално изпратено от kony Разгледай мнение
                              Който иска да се пенсионира рано, да не плаща осигуровки от заплатата си и да вземе 20 заплати накуп при пенсиониране да е станал военен или полицай. Ще търпи простотии 20-ина годинки само.
                              Ами хайде всички да станем полицаи и военни тогава !!! Един друг ще се пазим, а кой ще ни произведе дори един хляб? И всички тия привилегии при положение, че имаме осмата по брой спрямо броя на населението полиция на света, която обаче позволява да ти оберат къщата и 48 пъти без да реагира !!!
                              Кретенов - защо да ги слагам тука - още нещо не искаш ли да туря публично?
                              Пешов - така твърдят тия тука, защото няма какво друго да ми отговорят. Да мяташ кал по опонента, защото не можеш да обориш доводите му - това е непочтена тактика при дебатите, откак въобще има дебати по света, сигурно от каменната ера. Сега пък и данъци съм укривал - това е твоя принос към измислиците ли? Аз си намалявам данъците възможно най-ного, по начини, определени със съответните закони: и няма нищо извратено в това. Не виждам никаква причина да съм данъчно щедър, за да развъждат с моите пари цигани или да хранят администрация със съмнителна полезност.

Толкова кал ми хвърляте, че вече се чувствам като Доналдът, честно !!!!
                              Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                                Ти хубаво линкваш, ама четеш ли какво съм написал аз лично под тоя линк, дето си го дал? Правен абсурд е някой да бъде съден, задето се е отказал от нещо, което първо според Основният закон е негово ПРАВО (не задължение), второ - с тоя свой отказ ощетява не други хора, но само себе си. КОЙ ще е ищец в такова дело? Аз сам себе си ли трябва да дам под съд, при положение, че единственият ощетен съм аз?
                                Да не говорим, че в светлината на тоя закон, САМАТА ДЪРЖАВА е много по-голям престъпник, защото не осигурява тези, които е длъжна да осигурява, тоест тя укрива осигуровки не в особено големи, но в ЧУДОВИЩНО големи размери !!! Да не говорим, че по закон гражданите са равни - на какво основание тогава някои лица са освободени от плащането на осигуровки, но държавата им ги плащала? Ушо да не е малолетен, че държавата да му плаща и осигуровките - с моите и твоите данъци?

Разбира се - тук коментираме теоретически. Къде и кога казах, че не съм осигуряван? Да ти изпратя ли някъде разпечатка на партидата ми, дето се виждат редовни вноски от работодател? Дори и да нямах плащани осигуровки, нищо не могат да ми направят - няма правен механизъм за туй. Ако се пробват - аз - дето не юрист - ще ги попилея.
                                Ми айде, цяла година те питам за осигуровките ти - сложи ги тук да те видим Лаладжиев.

Коментар

Working...
                                X