If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Не бе, преди 12-13 години в офиса ми бяха едни пичове от пенсионен фонд. Бяха силно впечатлени, като видяха двата ми пикливи екрана, на които щъкаха котировки. Чудя се, дали се е променило нещо
да, със сигурност
станали са още по-голямата работа от тогава.....
видях ги няколко пъти по ОС ........... повече не искам да им гледам надутите фасони.....
Може и да е вярно. ГРЕШКА ще стане, ако осигурените в тези фондове си мислят, че това е доходност, която са получили те. Не е - това е доходност на фондовете - както е указано коректно в заглавието на колонките - но не и на осигурените в тях.
Осигурените в УПФ са получили средно следната годишна доходност за 2002-30.06.2016 (сметната върху брутни вноски, т.е. преди отчисляване на таксите):
Не бе, преди 12-13 години в офиса ми бяха едни пичове от пенсионен фонд. Бяха силно впечатлени, като видяха двата ми пикливи екрана, на които щъкаха котировки. Чудя се, дали се е променило нещо
Може и да е вярно. ГРЕШКА ще стане, ако осигурените в тези фондове си мислят, че това е доходност, която са получили те. Не е - това е доходност на фондовете - както е указано коректно в заглавието на колонките - но не и на осигурените в тях.
Осигурените в УПФ са получили средно следната годишна доходност за 2002-30.06.2016 (сметната върху брутни вноски, т.е. преди отчисляване на таксите):
и за тези никакви +0,4% на година, плащам 1% от активите и на входа 5%???????????????????????????????????????????????? ?????????????????????????????????????????????????? ??????????????????????????????????????????????
Дрън дрън.
Какво се правиш, че знаеш какво са мислили да правят
Абе много ми е интересно имат ли вече великите ни пенсионни фондове зали с екрани на които да следят акциите.
Нещо таквоз
О
Ей го сдъвкано. Последните 2 години са лесни.
Номинална доходност е това. Ако някой смята, че е грешно - да казва.
Ами нали има ограничения по класове активи... а и нашите тоже вярваха на световните анализатори (проклетидаса), че пазарите ще се сринат, ако Доналд победи. Заложиха на Доналд, разпродадоха всичко-всичко в Америка и държаха към 20-25% в кешовица, та като паднат пазарите, да се нагувичат. Ама те не паднаха. Ако бяха играли срещу Доналд и/или срещу анализаторите, можеха да напечелят и повече.
Дрън дрън.
Какво се правиш, че знаеш какво са мислили да правят
Абе много ми е интересно имат ли вече великите ни пенсионни фондове зали с екрани на които да следят акциите.
Нещо таквоз
О
Знам ли....
DAX в същото време е около 6% нагоре. Дау около 12-13%, SOFIX гони 25%.
Та кво кайш за доходността?
Ами нали има ограничения по класове активи... а и нашите тоже вярваха на световните анализатори (проклетидаса), че пазарите ще се сринат, ако Доналд победи. Заложиха на Доналд, разпродадоха всичко-всичко в Америка и държаха към 20-25% в кешовица, та като паднат пазарите, да се нагувичат. Ама те не паднаха. Ако бяха играли срещу Доналд и/или срещу анализаторите, можеха да напечелят и повече.
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Тази година доходността ни на ДПФ-енцето е 3.9%, въпреки че годината не беше добра - ного воатилство и тежък спад в началото. Мисля, резултатът е добър. Освен това сам си казвал, че тия вноски ти ги прави работодателят. Сам ти си неинвеститор - би ли могъл да си направиш по-добра доходност?
Знам ли....
DAX в същото време е около 6% нагоре. Дау около 12-13%, SOFIX гони 25%.
Кои са тия ного-ного хора? - Малцина са. Масовият човек - дори една КБ да спечели от някоя търканица, след две години макс пак няма да има нищо и само ще се държи за тимберицата и ще се чуди и мае де е дянал толкова пари !!!
Коментар