IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пенсионни Фондове

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
    в България все повече хора могат сами да си управляват парите за пенсия
    не можое да мислим, че само някой от пишещтите във форума са финансово грамотни
    има много много хора, които сами могат правилно да решат и постигнат резултати доста над ПФ
    Кои са тия ного-ного хора? - Малцина са. Масовият човек - дори една КБ да спечели от някоя търканица, след две години макс пак няма да има нищо и само ще се държи за тимберицата и ще се чуди и мае де е дянал толкова пари !!!
    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение

Миташки аз плащам всеки месец 130 кинта на Алианц и отделно още в доброволното осигуряване.И търся доходност на тия пари.Смяташ ли че тая доходност е достатъчна да покрие таксите които вземате?
      Тази година доходността ни на ДПФ-енцето е 3.9%, въпреки че годината не беше добра - ного воатилство и тежък спад в началото. Мисля, резултатът е добър. Освен това сам си казвал, че тия вноски ти ги прави работодателят. Сам ти си неинвеститор - би ли могъл да си направиш по-добра доходност?

Коментар

• Ей го сдъвкано. Последните 2 години са лесни.
        Номинална доходност е това. Ако някой смята, че е грешно - да казва.

Коментар

• Първоначално изпратено от VNM Разгледай мнение

Що бе . Нали има календар. или ти искаш всички стойностти като таблица?
          ъхъ. Ако си намеря моята ще я пусна

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение

Тц. Тук е правено с теслата.
            Що бе . Нали има календар. или ти искаш всички стойностти като таблица?

Коментар

• Първоначално изпратено от VNM Разгледай мнение

Пич пробвай да ги намериш тук ако ги няма , не знам.
              http://www4.fsc.bg/units.asp
              Тц. Тук е правено с теслата.

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
                Пичуе, простете че ви преча да си чешите езиците но имам проблем. Днес се хванах на един бас. Може ли някой да ми даде линк към доходнистите на УПФ от създаването им. Имах си едни таблици, но не мога да ги открия.
                Пич пробвай да ги намериш тук ако ги няма , не знам.
                http://www4.fsc.bg/units.asp

Коментар

• Пичуе, простете че ви преча да си чешите езиците но имам проблем. Днес се хванах на един бас. Може ли някой да ми даде линк към доходнистите на УПФ от създаването им. Имах си едни таблици, но не мога да ги открия.

Коментар

• в България все повече хора могат сами да си управляват парите за пенсия
                    не можое да мислим, че само някой от пишещтите във форума са финансово грамотни
                    има много много хора, които сами могат правилно да решат и постигнат резултати доста над ПФ

Коментар

Миташки аз плащам всеки месец 130 кинта на Алианц и отделно още в доброволното осигуряване.И търся доходност на тия пари.Смяташ ли че тая доходност е достатъчна да покрие таксите които вземате?
                      хич

Коментар

Пари за семки. И не се шегувам

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                          Гледам данните на нашите фондове:

доходността на ДПФ-енцето от началото на годината е 3.9%, на УПФ-енцето: 2.76%.

Не е отлично, но е прилично - при положение че пазарите показаха силно воатилство през втората половина от годината, че подведоха инвеститорите относно Ефектът Доналд и Брекзитът, че в началото на годината имаше ного тежък спад. Относно Ефектът Доналд - както всички - нашите експерти очакваха спад и бяха натрупали доста сухо, за да издебнат пазарите на ниско. Е, да продължават така и да дебнат, до няколко месеца вероятно ще имат възможност да се нагувичат със секси неща като свинки с жълъди в дъбова гора есенно време. И аз така ще действам като частен инвеститор.

Коментар

• Първоначално изпратено от LChristoff Разгледай мнение
                            Аплодирам БАДДПО

https://t.co/NJat01lXHz
                            Христов,Банкеръ май те разбива!!!
                            Last edited by kefala; 15.12.2016, 22:38.

Коментар

• Гледам данните на нашите фондове:

доходността на ДПФ-енцето от началото на годината е 3.9%, на УПФ-енцето: 2.76%.

Не е отлично, но е прилично - при положение че пазарите показаха силно воатилство през втората половина от годината, че подведоха инвеститорите относно Ефектът Доналд и Брекзитът, че в началото на годината имаше ного тежък спад. Относно Ефектът Доналд - както всички - нашите експерти очакваха спад и бяха натрупали доста сухо, за да издебнат пазарите на ниско. Е, да продължават така и да дебнат, до няколко месеца вероятно ще имат възможност да се нагувичат със секси неща като свинки с жълъди в дъбова гора есенно време. И аз така ще действам като частен инвеститор.

Коментар

• С маниакално последователство повтаряте едни и същи мантри, колкото и да ви обясняват очевидното, че проблемът е в Ной и дори не в Ной като структура, а в самата разходо-покривна система по принцип - в държава с катастрофални демографски тенденции и гибелен уклон към хъхризация. В цялата тема - като говоря за Ной, аз не нападам Ной в частност, а самата система.
                                И кой ви каза, че доходността от дългови книжа ще бъде 0.2% годишно? Да ви покажа ли инвестиционен фонд, инвестиращ само в дългови, който има почти 10% доходност от началото на годината - и то след "спукването на облигационният балон"?
                                Кой ви казва тоже, че реалната доходност на европейските акции ще бъде 4.5-6% и защо мислите, че не може да бъде по-висока? Говоря за капиталов ръст+дивиденти, защото сочената от вас доходност може да бъде постигана САМО от дивиденти, които ако бъдат реинвестирани (което е логична), води до натрупване и нарастване на инвестицията в прогресия? Правилното управление на активите е крайно важно - защото може да увеличи доходността именно благодарение на пазарната воатилност.
                                Отчитайки "реална" доходност от втора до 16-а година, вий умишлено разглеждате само инвестицията на осигурените, ударена от тежкият финансов катаклизъм през Осма година. А защо не разгледате доходността на дяловете, закупени от осигурените през Девета година? Защото не ви изнася? А всъщност доходността през последните 4-5 години е ного по-важна, защото човекът, който Осма година - при спадът - е имал например 4 Б в партидата си, 12-а година вече е имал 8 Б.
                                Като грешка отчитам пасивността на пенсионните фондове при пазарни сътресения. Ного пъти съм говорил с нашите шефчета по тоя въпрос.

Коментар

Working...
                                X