Първоначално изпратено от Императорът
Разгледай мнение
ДПФ наистина решава нещата, защото никога няма да си изтегля парите то там, защото никога няма да ги набутам там !!!!!!!
Има една друга теория за целесъобразното използване на парите.
Примерно сега съм млад, работя и печеля добре. Знам какво правя и докарвам нещата така, че да имам и други доходи извън тези от заплата. Точно тях ще използвам за пенсия. ПФ не ми трябва в този случай.
Друг казус - сега съм млад, работя ,но не печеля много. Трудно ми стигат за издръжка на семейството. Не мога да отделям пари за инвестиции още повече да подаръци на някой некадърен ПФ с високи такси. А и защо да го правя примерно 45 години подред и да се лишавам от малкото, което имам?? За да мога след това да получа още по-малко в последните години от живота си ли? Защо да лишавам децата си от още някой лев за някаква келява пенсия, която я стане, я не. И това ще го получа в последните години от живота си. По-добре да го изхарча през първите 45 години, отколкото през последните 5-10-15 години.
Значи ако съм богат - не ми трябва ПФ. Ако съм беден - още по-малко ще ми трябва.
Нали ПФ така и така чудеса не правят. Уж колкото дадеш, толкова ще вземеш, т.е. пазят те от инфлация - това показаха данните за последните 12 години. Ако изхарчвам всичко на момента - пак няма да ме хване инфлацията - фифти - фифти.
Коментар