Първоначално изпратено от fortiss
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Пенсионни Фондове
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениеабе не съм съгласен с теб и това е!
1. Не скатаваш от данъци, защото осигурителната ти база пада и в НОИ реално се води че си внесъл по-малко и накрая когато държавата почне да ти дава....
2. Не скатаваш данъци, защото като ги изтеглиш(аз а и много мои приятели не са си направили ДПФ за да го изтеглят чак на 65) си връщаш скатаните данъци. Виж ПФ е на далавера щото лапа такса върху вноска без данъци, ама накрая като се разделяте когато ти връщаш дданъци на държавата те не ти връщат част от вноските.
3. Не скатаваш от данъци, защото вървим към развития свят а там данъциите са 20-30-40% и сега си скатал 10% ама ако решиш да излизаш след 10години и тогава данъка е прогресивен в размер на 35% така си го накатаваш, че нищо не скатаваш!
СТИГА СТЕ ЗАБЛУЖДАВАЛИ СТАДОТО!
ДЪРЖАВАТА НЕ Е ТОЛКОВА ГЛУПАВА ДА СЕ МИНЕ 2-3МЛН(ОСВЕН АКО НЕ СА РОМИ) ДА НЕ СИ ПЛАЩАТ ДАНЪЦИТЕ. ЩЕ ГИ ПЛАТИМ ЧЕ ДАЖЕ В ПОВЕЧЕ!
Скатаните данъци - плюс това - можеш да ги РЕинвестираш и тогава дори да си дръпнеш парите преди 60 (няма нужда да чакаш до 65 при сегашната възраст на пенсиониране), ще върнеш върнатото ти от НАП, не доходността от реинвестирането - на практика държавата ти дава дългосрочен безлихвен заем с цел инвестиция. Няма значение колко ще бъде данъкът след 20 години, защото държавата не ти налага данък върху парите, които вземаш от ДПФ, но ти удържа това, което ти е върнала.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнениекато не достигат парите - жертваш се за децата, какво друго можеш да направиш?
на пенсия ще караш с това от НОИ - както много други сега
като имаш дете, което не можеш да издържаш, но си внасяш в ДПФ - така става ли???
Лесно ти е да го речеш - ама ако се стигне до там да легнеш и да умреш от глад и студ, друго ще казваш.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеНякои може да имат "почти нула", но някои - не. Има хора с по 13-15 Б в пенсионната си партида - и то хора, дето възрастта за пенсиониране им е още далече - тоест тия пари ще растат... това нула ли е?
+1 за Импа. Аз съм типичен пример за това. Имам 12 г. Трудов стаж и над 40 к натрупани по 3 те партиди и то само за сметка на работодателя ми и съобразно изискуемите проценто по закон. И нямам никакво желание гербаджиите да ми ги вземат и бутнат в НОИ и да деля по равно с чернокраките. Докат аз съм си бил главата над книгите и съм си скъсвал задника от работа да се реализирам по някакъв начин и да деля с мързеливия цивкав получовек .......нема как
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениеабе не съм съгласен с теб и това е!
1. Не скатаваш от данъци, защото осигурителната ти база пада и в НОИ реално се води че си внесъл по-малко и накрая когато държавата почне да ти дава....
2. Не скатаваш данъци, защото като ги изтеглиш(аз а и много мои приятели не са си направили ДПФ за да го изтеглят чак на 65) си връщаш скатаните данъци. Виж ПФ е на далавера щото лапа такса върху вноска без данъци, ама накрая като се разделяте когато ти връщаш дданъци на държавата те не ти връщат част от вноските.
3. Не скатаваш от данъци, защото вървим към развития свят а там данъциите са 20-30-40% и сега си скатал 10% ама ако решиш да излизаш след 10години и тогава данъка е прогресивен в размер на 35% така си го накатаваш, че нищо не скатаваш!
ДЪРЖАВАТА НЕ Е ТОЛКОВА ГЛУПАВА ДА СЕ МИНЕ 2-3МЛН(ОСВЕН АКО НЕ СА РОМИ) ДА НЕ СИ ПЛАЩАТ ДАНЪЦИТЕ. ЩЕ ГИ ПЛАТИМ ЧЕ ДАЖЕ В ПОВЕЧЕ!
Коментар
-
Попитай го как смята данъчните облекчения на УПФ !!!!Last edited by fortiss; 04.10.2015, 21:25.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеОк, какво прави бедният човек като стане дрът? Ще легне да мре ли?
на пенсия ще караш с това от НОИ - както много други сега
като имаш дете, което не можеш да издържаш, но си внасяш в ДПФ - така става ли???
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеТоя "изключителен професионалист" продължава упорито да забравя, че в моментът на внасянето осигуряващият се не е назад с 5% заради таксите, а е напред с 5%, просто защото върху тая вноска не плаща данъци (10%-5%=5%) и продължава все така усърдно да тръгва от презумпцията, че всички пари са внесени едновременно в началото на периода.
Иначе как можем да си обясним фактът, че упорито продължава да изкарва ПФ губещи, а в същото време никой не е видял партида, открита преди няколко години, която да е на минус? Умишлено е написал някакъв невероятно сложен анализ - а реалното състояние може да бъде изчислено и от дете. Всеки може да си отвори партидата - да види колко е внесъл и колко има сега, да си добави и еднократно 10% към всяка вноска (защото 15% са спестени данъци, а от вноската е удържана 5% такса. Какво сложно има? Друг въпрос е, че ако човекът има ДПФ, то входящата му такса няма да е 5%, но по-малко.
ДЪРЖАВАТА НЕ Е ТОЛКОВА ГЛУПАВА ДА СЕ МИНЕ 2-3МЛН(ОСВЕН АКО НЕ СА РОМИ) ДА НЕ СИ ПЛАЩАТ ДАНЪЦИТЕ. ЩЕ ГИ ПЛАТИМ ЧЕ ДАЖЕ В ПОВЕЧЕ!Last edited by Amsterdamm; 04.10.2015, 21:24.
Коментар
-
Първоначално изпратено от kony Разгледай мнениеhttp://idfk.org/доходност-на-осигурените-в-пенсионни/
Четеш анализа, който е изключително професионален и разбираш какво ни чака при пенсионирането...
Иначе как можем да си обясним фактът, че упорито продължава да изкарва ПФ губещи, а в същото време никой не е видял партида, открита преди няколко години, която да е на минус? Умишлено е написал някакъв невероятно сложен анализ - а реалното състояние може да бъде изчислено и от дете. Всеки може да си отвори партидата - да види колко е внесъл и колко има сега, да си добави и еднократно 10% към всяка вноска (защото 15% са спестени данъци, а от вноската е удържана 5% такса. Какво сложно има? Друг въпрос е, че ако човекът има ДПФ, то входящата му такса няма да е 5%, но по-малко.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнениеБеден човек ще гледа преди всичко да осигури ядене на децата си, да им осигури образование. Това на първо място. Той няма да мисли за себе си след 20-30 години, а сега за малките си деца. Няма да има пари за ПФ. Ако не му ги вземат насила - както сега - ще останат само само само тези с ДПФ-тата, а ти знаеш, че те са малко като брой и няма как да изкарвате заплатите само от тях.
Не пиши за тези 3 хилки, защото повечето хора са на заеми с доста по-висока лихва от доходността на ПФ - значи и това няма как да стане - не е икономически изгодно.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от kony Разгледай мнениеhttp://idfk.org/доходност-на-осигурените-в-пенсионни/
Четеш анализа, който е изключително професионален и разбираш какво ни чака при пенсионирането...
Коментар
-
Коментар
-
http://idfk.org/доходност-на-осигурените-в-пенсионни/
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеХубаво - ама като станеш дрът: какво правиш? Ако си богат - ок, ама ако си небогат? И преди съм ти казвал - ти разсъждаваш само от своя гледна точка - но огромната част от хората нямат нито средства, нито време, нито знания, за да инвестират самостоятелно. Тоест нямат друг избор, освен да си турят някъде едни пари - та някой да им ги управлява и увеличава поне малко от малко за времето когато вече няма да имат сили да се трудят.
разбира се - още по-добре е родителите да правят това за децата си - поради наличието на повече време за растеж на инвестицията - мисля съм разказвал - за да осигури родителят на новороденото си дете една пожизнена месечна пенсия от 1.3 Б в далечното бъдеще (които съобразно нормална инфлация, ще са равни на около 200-250 кинта днес), е необходимо да вложи еднократно само около 3 Б сега.
Не пиши за тези 3 хилки, защото повечето хора са на заеми с доста по-висока лихва от доходността на ПФ - значи и това няма как да стане - не е икономически изгодно.
Коментар
-
Хубаво - ама като станеш дрът: какво правиш? Ако си богат - ок, ама ако си небогат? И преди съм ти казвал - ти разсъждаваш само от своя гледна точка - но огромната част от хората нямат нито средства, нито време, нито знания, за да инвестират самостоятелно. Тоест нямат друг избор, освен да си турят някъде едни пари - та някой да им ги управлява и увеличава поне малко от малко за времето когато вече няма да имат сили да се трудят.
разбира се - още по-добре е родителите да правят това за децата си - поради наличието на повече време за растеж на инвестицията - мисля съм разказвал - за да осигури родителят на новороденото си дете една пожизнена месечна пенсия от 1.3 Б в далечното бъдеще (които съобразно нормална инфлация, ще са равни на около 200-250 кинта днес), е необходимо да вложи еднократно само около 3 Б сега.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
Коментар