Първоначално изпратено от moviestar4
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Пенсионни Фондове
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнениеТи в кой фонд работиш?
Коментар
-
Първоначално изпратено от moviestar4 Разгледай мнениеАз съм за частните пенсионни фондове и ще ви кажа защо. Всички тук сме капиталисти и до известна степен либертарианци, т.е. обичаме риска, но не и глупавия риск. Точно за това преди да си избера частен пенсионен фонд се зачетох сериозно за всичките и си избрах този който ми допада. И както императорът каза проблемът не е в свързаността, а в кухостта, което в интерес на истината, като човек, който е чел за всички не можах да намеря достатъчни доказателства кой е кух, и кой не е. Но в крайна сметка предпочитам да рискувам и да очаквам да съм оцелил правилния ЧПФ, отколкото да отиват в черната дупка наречена НОИ.
Коментар
-
Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнениеМите след случая с немските каруци и поканата на Меркел нещо митът Германия се срина.Как да вярвам на Алианц?Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Аз съм за частните пенсионни фондове и ще ви кажа защо. Всички тук сме капиталисти и до известна степен либертарианци, т.е. обичаме риска, но не и глупавия риск. Точно за това преди да си избера частен пенсионен фонд се зачетох сериозно за всичките и си избрах този който ми допада. И както императорът каза проблемът не е в свързаността, а в кухостта, което в интерес на истината, като човек, който е чел за всички не можах да намеря достатъчни доказателства кой е кух, и кой не е. Но в крайна сметка предпочитам да рискувам и да очаквам да съм оцелил правилния ЧПФ, отколкото да отиват в черната дупка наречена НОИ.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеПрехвърлил си партидата си...заради под 1% инвестиция в едно определено дружество, при това активно търгувано на БФБ, тоест оценено в активите на ПФ по реалната си пазарна стойност ???
Твоя работа щом си решил, но по мое мнение това е смешно.
Тони - ПФ на Алианц НЕ инвестират в компанията майка - именно за да не бъдат обвинени в такива неща. Второ - това, че Желев е директор в Алианц, не означава, че той определя де да се инвестират парите. Трето - ако имаше някакво източване - от компанията майка щяха да вземат мерки при редовните (два пъти в годината) инспекции в България.
Пак питам - ЗАЩО ПОД Алианц да не инвестира в Индустриален Холдинг - и то минимална част от активите си - и то отчитайки тия активи по пазарни стойности? Аз не виждам проблем.
Форти - кой знае - както виждаш, това е някакъв анонимен сайт. Всеки може да напише каквото си поиска в интернет, особено като е анонимен.
Коментар
-
Проблем не е свързаността, но: КУХОСТТА.
Когато един ПФ инвестира в стабилна публична компания, при това в мащаб, съизмерим с другите инвестиции - това да е проблем: защо?
Проблем: когато някой ПФ инвестира в реално абсолютно неликвидна компания, оценявайки примерно на 5 лв нейните акции, при положение, че реализираната печалба на акция е (примерно) 0.8 стинки.
Пример - една от основните инвестиции на доста от инвестиционните фондове на Allianz Мюнхен са акциите на самият Allianz... и не съм чул някой да прави проблем от това - а от подобно инвестиране по-голяма свързаност - който може - да измисли.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнениетова наистина ли е така???
И така е абсолютно навсякъде по света!!!
Да не мислиш, че пенсионните фондове на Дженерал Илектрик например не инвестират а ценни книжа на Дненерал Илекстрик и свързани с нея компании???
Коментар
-
Първоначално изпратено от GenCho Разгледай мнение...е те точно затова миналата година си прехвърлих партидата от Алианц в Инг
Твоя работа щом си решил, но по мое мнение това е смешно.
Тони - ПФ на Алианц НЕ инвестират в компанията майка - именно за да не бъдат обвинени в такива неща. Второ - това, че Желев е директор в Алианц, не означава, че той определя де да се инвестират парите. Трето - ако имаше някакво източване - от компанията майка щяха да вземат мерки при редовните (два пъти в годината) инспекции в България.
Пак питам - ЗАЩО ПОД Алианц да не инвестира в Индустриален Холдинг - и то минимална част от активите си - и то отчитайки тия активи по пазарни стойности? Аз не виждам проблем.
Форти - кой знае - както виждаш, това е някакъв анонимен сайт. Всеки може да напише каквото си поиска в интернет, особено като е анонимен.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение"Човека на Алианц, Димитър Желев е една от водещите фигури в застраховането. Заедно с жена си Данета Желева контролират "Индустриален холдинг България" който контролира голяма част от корабостроенето и корабоплаването в България. Химимпорт размъти водатата на семейство Желеви като изкупи над 10% от акциите на ИХБ. и затрудни тоталното превземато на холдинга от Желеви и по този начин защити интересите си в морския бизнес."
Митко мойте уважения, вярно е че си нов в Алианц, но не бъди така наивен. Човека е изпълнителен директор на алианц и контролира ИХ България, а ти си много далече и от двете неща в Софармите.
И пак казвам ти препоръчваше компанията като неинвестираща в свързани е НЕ Е ВЯРНО Не ме интересува лихвата 4 или 6% е и дали облигациите са сини или зелени и това че са пуснали 5-6 емисии или че инвестират и в майката в Германия. Тук има само "да" и "не". Инвестират ли в свързани - ДА!
п.п. май като се замисля чиста от такова побългаряване е само НН? Там не знам за кусури, което не значи че няма!
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениеМите не искам да споря с теб. Всички знаят за слабоста на ПОК Алианц към ИХ България. В което случайно или не управник и акционер е пак Димитър Георгиев Желев.
Та каква става тя - има един Алианц, който се управлява в Мюнхен, ама тук другия БГ се управлява от г-н Желев и когато ИХ България има нужда от пари издава облигации, които яко се изкупуват от ПОК Алианц в който случайно пак г-н Желев е акционер.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеТони: само където първо - Желев е миноритарен акционер и в двете дружества (по твоята логика свързани с Алианц са Софарма и Софарма Трейдинг например - чрез мен )
- и второ - акциите на ИХ в протфейлът на Алианц са си пазарно оценени... а не като някои други, които пенсионните компании си ги оценяват на колкото решат, защото реално с тях няма сделки на БФБ, освен между самите ПФ в групата. Що се относя за облизвациите - странно ли намираш един пенсионен фонд да инвестира в облизвации с 5% лихва, емитирани от дружество с толкова сериозни активи?
1% (и по-малко) за нас може да е доста като сума, но нима ние сме виновни, че сме могъщи? Процентът е по-важен - защото утре ако ИХ изгърми - колко ще загубят клиентите ни - по няма и 1 стотинка на дял?
Митко мойте уважения, вярно е че си нов в Алианц, но не бъди така наивен. Човека е изпълнителен директор на алианц и контролира ИХ България, а ти си много далече и от двете неща в Софармите.
И пак казвам ти препоръчваше компанията като неинвестираща в свързани е НЕ Е ВЯРНО Не ме интересува лихвата 4 или 6% е и дали облигациите са сини или зелени и това че са пуснали 5-6 емисии или че инвестират и в майката в Германия. Тук има само "да" и "не". Инвестират ли в свързани - ДА!
п.п. май като се замисля чиста от такова побългаряване е само НН? Там не знам за кусури, което не значи че няма!Last edited by tony1975; 28.09.2015, 07:03.
Коментар
-
Konsultant
Първоначално изпратено от Стоянчо Разгледай мнениеАз говорих за военни и полицай,Като е толкова хубаво стани и ти такъв.Пък като направиш някой друга мисия, пак се прави на интересен.Ама пусти страх.Друго си е да мърмориш и правиш на умен в София, съвсем друго да се занимаваш с талибанчета.
Отиди си в панчето, там са от твоята кръвна група.
Нито съм те карал да ставаш военен, нито да ходиш на доброволни мисии /само за връзкари/ за по 100 евро на ден + двойна заплата!
Не мисля повече да коментирам, нито да комуникирам, НО внимавай с квалификациите и се опитай да се АРГУМЕНТИРАШ ако знаеш значението на думата!
Коментар
-
Тони: само където първо - Желев е миноритарен акционер и в двете дружества (по твоята логика свързани с Алианц са Софарма и Софарма Трейдинг например - чрез мен )
- и второ - акциите на ИХ в протфейлът на Алианц са си пазарно оценени... а не като някои други, които пенсионните компании си ги оценяват на колкото решат, защото реално с тях няма сделки на БФБ, освен между самите ПФ в групата. Що се относя за облизвациите - странно ли намираш един пенсионен фонд да инвестира в облизвации с 5% лихва, емитирани от дружество с толкова сериозни активи?
1% (и по-малко) за нас може да е доста като сума, но нима ние сме виновни, че сме могъщи? Процентът е по-важен - защото утре ако ИХ изгърми - колко ще загубят клиентите ни - по няма и 1 стотинка на дял?Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Стоянчо Разгледай мнениеАз говорих за военни и полицай,Като е толкова хубаво стани и ти такъв.Пък като направиш някой друга мисия, пак се прави на интересен.Ама пусти страх.Друго си е да мърмориш и правиш на умен в София, съвсем друго да се занимаваш с талибанчета.Last edited by tony1975; 28.09.2015, 00:34.
Коментар
Коментар