If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
абе що не питаме Еврокомисарчетата, слънцето разрешено ли е да го ползваме за безплатна енергия? - да го уточниме отрано, да си немаме недоразумения насетне, /както се оказва с всичко що е европейско /
Доволен съм от решението да бъде премахната , мненията са достатъчно красноречиви какво е становището относно въпросното решение ако такова въобще съществува!
В София съм виждал поне няколко автобуса на градския транспорт, на които гордо пише че са на природен газ. Съмнява ме да са нови и фабрично произведени на това гориво. Мислите ли че са много опасни и може да им гръмнат бутилките? Въпроса е малко реторичен.
може и да са нови, специалистите тр да кажат. големите дизелови двигатели (като на автобусите) могат да се пригодят за работа с метан (за разлика от двигателя на моята кола).
а като коментар за автобусите - преди 2 години (мисля) имаше решение на върховния съд на индия, забраняващо нафтата на колите на градския транспорт в делхи и позволяващо само метана. стана ми интересно тогава
Анкетата е ментарска и мненията..истинските са само против.
Сутринта като видях темата за пръв път, отговорите "Не" бяха около 50 и представляваха почти 80% от гласовете, отварям пак след час и гледам в промеждутъка +200 гласа сложени за "Да"....
Надявам се модератора да не ми трие мнението пак.
Някой е регистрирал много нови никове и е гласувал много пъти, бог знае защо е имал интерес да манипулира. Може би е акционер в дружество което ще спечели от тази мярка.
Изтриваме анкетата.
Отговорите не след като привлякох истински гласове бяха станали два пъти повече , онези ДА бяха ментарски но сега намериха начин да вкарат много "ДА" така че трябва да търся начин да им вкарам много "НЕ".Някаква идея по въпроса ?
Анкетата е ментарска и мненията..истинските са само против.
Сутринта като видях темата за пръв път, отговорите "Не" бяха около 50 и представляваха почти 80% от гласовете, отварям пак след час и гледам в промеждутъка +200 гласа сложени за "Да"....
Мнооого се съмнявам такава идея да се осъществи в Европа - по екологична, финансова и петролна причина.
В БГ , който я предложи пада от власт - инфлация + 10%, удар по джоба на 60% от реално каращите.
Безопастност - преди много години, когато се стимулираше употребата на газ, излизна от КАТ шеф и показа статистика - запалвания 50 на 50.
Аз съм сменил три коли, все на газ.С парвите две имам леки катастрофи и нямам проблеми с бомби и запалвания.
С тази за 3.4г имам 137000 км - икономия от 15-на хил. лв - за какво говорим..
ЛОБИТА ВСЯКАКВИ...
[quote=gaco]Толкова глупости скоро не бях виждал написани накуп!
Тия от "европейската комисия" че чавка им е изпила мозъка това ясно.
Подбудите им са ясни - икономически интереси...
Ама не разбирам наивитета и неосведомеността на някои хора тук.
Първоначално изпратено от "Setver
Изцяло съм за. Може и да е е по-евтино на газ и на метан, за това колко е по-екологично спрямо бензина може да се спори (виж ако говорехме за водород е друга работа), но аз бомба в колата си не слагам. Най-малкото, ако оставя колата на слънце в ден като днешния, ще има постоянно да си мисля дали всичко е наред. За колата както и да е, ще я прежаля, но ако съсипя и други коли на паркинга около нея, или недай си да обия някого заради някой и друг спестен лев, е с това много трудно бих живял.
Ако е с фабрично АГУ, и самият автомобил е проектиран за АГУ, бих си помислил, но самоделки не слагам, нито пък реномирана АГУ в самоделен сервиз. И в двата случая е зле.[/quote
Вие в кой свят живеете???
Пак се сещам за вица: защо в ада при казана с българи няма нужда от дявол да ги пази...
Тръгнали за водорода да ми говорят - да, той е горивото на бъдещето заедно с ядрения синтез, НО тази технология
все още не е развита и обезопасена!
Докато LPG за леките автомобили е изключително добра и безопасна.
Какви бомби, какво чудо ви е в главата не мога да разбера?
Съществуват системи за безопасност и се монтират такива дори и в гаражите при "самозваните" монтьори, за който дори не подозирате.
Също така и разбирача Setver нека да ми обясни каква е разликата между фабрично монтирана АГУ и монтирана допълнително в сервиза? Какво си предтавя като казва самоделка...? мммууухахахахаха :-)
Вземета да прочете поне едно списание за LPG/метан и тогава коментирайте - бомби, безопасности, водород, екология, цени и съсипване на автомобили!!!
http://www.mdi.lu/eng/affiche_eng.php?page=coordonnees ето такива коли бихме си купили нови защото си заслужава не тези боклуци които караме в момента при които и новите по нищо не се отличават от старите , писнало ни е от този петрол и от интересите им аман пък трябвало да улесним и в сметките им сега.
Логиката на това решение на ЕК, че не може да се прогнозира производството на фракции от петрола.
Според шефа на Лукойл Б-я в момента цената на дизел е висока, защото търсенето е с около 18 млн. литра повече от колкото произвеждат рафинериите в Европа, а бензина е с 10 млн литра в повече от колкото се търси. Този дисбаланс не се нрави на рафинериите и лобито в ЕК се е задействало за да се приеме тази наредба.
Сега в рафинериите знаят колко коли се произвеждат за работят с бензин, но в доста случаи се закупуват "бензинови" коли и се преустроиват на газ /пропан-бутан или природен газ/, това води до изкривяване на продажбите на деривати и рафинериите нервничат...
Извинявай, но това звучи като приказка за добрата фея. Никой не си бие главата, че не може да угоди на негово величество клиента. Нито пък негово величество е коварен вредител, който иска да обърка баланса на бедните нервни рафинерии. Просто евтино гориво няма. Ако направят двигател с чешмяна вода, ще има умрели от жажда. Ако направят с морска вода - ще оградят морето с кльон и ще се стреля на месо. Нищо лично - бизнес!
Определно не разбирам гласувалите със "ЗА". Абе вие добре ли сте? Искате бензин по 5 лева литъра и хляб по3 лева килото!!!
Карате на бензин или дизел и ви е яд, че ви излиза скъпо ли а? Нафтаджии
Колега, не сме ние нафтаджиите заинтересовани да гласуваме "ЗА", ако ни излиза скъпо! Помисли, ако ти и всички газ-ари станете нафтаджии по принуда, тя нафтата ще скочи до небето (по закона за търсенето и предлагането), а за малкото легитимни газ-ари любимото гориво ще е море и без пари.
Но наистина хлябът ще стане скъп в пъти, защото трактори, комбайни и камиони на метан няма, а всичко е по технически причини на дизел.
Коментар