IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Биткойн

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Някой би ли казал как стои технически въпроса с BTG.Когато е била вилицата съм имал BTC в два портфейла - Bread на телефона и JAXX на компютъра.Гледам днес че търговита на Bittrex върви.Въпроса ми е как да си получа и закарам BTG на Bittrex, за да ги продам примерно?
    Благодаря предварително за евентуалната помощ.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
      честито, и аз ви честитя, но казах, че няма никаква стойност. само спекулативна съставка (сиреч дори и стохастичната е гола вода), фундамент нула. Това не значи че няма навитаци, които искат да го купят, просто защо го купуват ако ги питаш., ще видиш, как гледат в тавана
      Те така са говорили и за интернета,че няма стойност,и е така сам по себе си,но възможностите които дава????

      защо си мислите,че не е ли физическо,не може ли да го пипнете или папате няма стойност?

      стойността се измества от материалното,към услугите.

      сега,че някои не могат да махнат капаците,и повтарят мантрически-те такова жиуотно нема,пирамида е,балон е- си е негов проблем.

      темата е тук,няма да избяга,ще си говорим след няколко години,като започне крипто да навлиза в ежедневието ви.
      Ако един проблем може да се реши с пари,той не е проблем-той е разход.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от vankata89 Разгледай мнение
        Само да ви кажа колко са компетентни данъчните в моя областен град. На няколко пъти купувах акции на един фонд и имам един дивидент от него отидох в данъчното да питам как се попълва приложение номер 8 за акции и дивиденти и онези ме гледаха като извънземен. Казаха ми такъв случей не сме имали до сега баси квантовата механика е това явно .
        Ако си купил дялове от договорен фонд на БФБ - нищо не декларираш. Емитентът на дяловете/акциите има грижата да удържи данък дивидент и да го внесе. А данък при продажба на акции на БФБ или друга европейска борса - няма.

        Ако фондът е установен в друга държава (не е български) - тогава се декларират притежаваните дялове в чужбина, независимо дали имаш дивиденти от тях или не (и дали си ги продал или не). Освен това при декларирането на дивидентите има една особеност, наскоро имаше промени в закона и май по стария закон трябва да предоставяш едни невъзможни за изваждане удостоверения за платени данъци в чужбина... Но ако си платиш данъка в пълен размер без да отразяваш, че имаш удържани данъци върху дивидента мисля, че няма да те тормозят много.

        Сега се опитваха да правят промени в закона - вместо "удостоверение" ще искат "доказателства", ама настана един рев - как така доказателства, да не сме престъпници... Не знам какво гласуваха в крайна сметка.

        Обърни внимание, че това са дялове, а не акции (ако става въпрос за договорен фонд).

        Най-добре прочети внимателно ЗДДФЛ и особено тези части, където се срещат думичките "акции", "дялове" и "дивиденти".

        И не забравяй да си декларираш притежаваните акции или дялове, независимо дали имаш доход от тях (ако са на емитенти, установени извън България).
        Last edited by vstoykov; 21.11.2017, 22:39.
        Два прости метода за легално намаляване на данъците

        Коментар


        • Първоначално изпратено от vstoykov Разгледай мнение

          Не е "продажба на дялове", а е продажба на "други" финансови активи. Така е според НАП.

          Ако няма документи, с които да се удостовери покупната цена се приема, че е нула (вж. "документално доказана цена за придобиване").

          Нещо такова беше .... Има си счетоводители за тази работа.
          И Да - всичкото Приход ми се води Печалба защото не съм ги купувал ами съм ги "изкопал". Няма проблеми, последните години - не се оплаквам, за разлика от 2014, 2015 г.
          remember remember the fifth of november

          Коментар


          • Първоначално изпратено от marin1 Разгледай мнение
            Относно декларирането на приходи от Биткоин - декларирал съм такива за 2015 и 2016 в графата "продажба на дялове", но повече подробности не знам а и не ме интересува, защото си имам счетоводители за тази работа.
            Не е "продажба на дялове", а е продажба на "други" финансови активи. Така е според НАП.

            Ако няма документи, с които да се удостовери покупната цена се приема, че е нула (вж. "документално доказана цена за придобиване").


            Два прости метода за легално намаляване на данъците

            Коментар


            • честито, и аз ви честитя, но казах, че няма никаква стойност. само спекулативна съставка (сиреч дори и стохастичната е гола вода), фундамент нула. Това не значи че няма навитаци, които искат да го купят, просто защо го купуват ако ги питаш., ще видиш, как гледат в тавана
              Не е препоръка... !!!
              "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

              Коментар


              • Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
                койнът няма никаква стойност уважаеми лейди и жентълмени .............
                Я Пак???
                Срещу всеки Биткоин който ПРИТЕЖАВАМ - получавам над 13.000 лева!!! https://crypto.bg/
                Сега, Веднага, В Брой, В Кеш или На Ръка - както ти е изгодно!!!
                + Долното:
                Jameson Lopp‏Потвърден профил @lopp Bitcoin average DAILY value change:
                2010: +0.82%
                2011: +0.76%
                2012: +0.26%
                2013: +1.11%
                2014: -0.25%
                2015: +0.09%
                2016: +0.22%
                2017: +0.66%
                Найс а???
                На Печелившите ЧЕСТИТО!!!
                На другите - още не е късно да се качите на влака, ама вие си знаете най-добре.....
                remember remember the fifth of november

                Коментар


                • койнът няма никаква стойност уважаеми лейди и жентълмени Просто поредица числа. Не само никакъв фундамент, но дори и като алгоритъм няма кой знае каква стойност, особено на тази която го оценяват. Винаги ще има подобрения. А 21 милиони койни постоянно растат...докога, докато има кандидат милионери да пускат фишове и разбира се други неща, но това е само твърде грубо казано
                  Last edited by precakanoto; 21.11.2017, 21:16.
                  Не е препоръка... !!!
                  "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

                  Коментар


                  • vankata89 - по принцип си прав, но по принцип това което за едната страна е приход за другата е разход. Хайде сега да вми обясниш как ще стане работата с разхода ако си купя койни.
                    D.Y.F-091066

                    Коментар


                    • Наивник реших да предупредя човека като разбрах каква сума има ако реши да продава. Не знаех че е счетоводител. За такава сума ти гарантирам че по - добре си подготвен предварително и да значеш какво да правиш.Има вариянт да си извади карта от някоя борса и така да си тегли парите само че тия борси имат една глупост KYC/AML и ти искат личните данни и не се знае дали мястото където са регнати няма да ги пристнат утре да клюкрят където трябва нищо че примерно днес не клюкарят. Иначе вище за 100лева какво може да ви се случи http://www.sobstvenik.com/danchna-pr...ichesko-litse/
                      http://www.proflashgame.com

                      Коментар


                      • Наивник - че и си ги плаща по някаква схема. Всичко е схема - ако продадеш на някоя борса койни за десетки хиляди тя ще удари кепенците за да не ти ги купи, но нищо чудно някои да успяват пък и данъци да успеят да им платят. Иначе има хора които имат пари с които искат да участват я по евро програми, я по други програми - измами и пусто нямат приходи с които да оправдаят притежанието на сумата и със сигурност се натискат да платят заветните 10%. Никаква изненада ако през койни искат да перат пари, сигурно и борса която да направи преводите ще се намери, като си сменя 100 евро за долари никаква печалба не декларирам защото нямам и дори губя.
                        D.Y.F-091066

                        Коментар


                        • Бонвиван - тази работа с поразяването с криптовирус е много съмнителна, за да се криптира информация в голям обем трябва доста време. Колкото и да си зле с компютрите ще го спреш, а ти не си. Сигурен ли си че имаш портфейл в който има биткойни, да не е някаква вътрешна атака - измама.
                          D.Y.F-091066

                          Коментар


                          • Човек и добре да живее, идва vankata89 и почва да му говори за данъци

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Бонвиван Разгледай мнение

                              Абе така е, ама не баш така:-)

                              Преди време един от компютрите ми бе поразен от криптовирус. Хакера, предполагам от Латвия поиска 6 биткойна за да ми даде декриптиращ ключ. Понеже в компа имаше доста счетоводна информация + снимки, закупих тези 6 биткойна с цела да му платя. Койна бе с цена 360лв/бр и преглътнах загубата.Закупих ги! Молех се след превовода на койните хакера наистина да ми изпрати ключ на имейла.

                              Обаче, докато се замотах, счетоводителя възстанови 95% от информацията ( изгубихме само данните за последният месец) Прежалих сумата от над 2000 лв и пак бях готов да заплатя за снимките.

                              Обаче, около 75% от снимките ги намерих в карти памети на фотоапарати, телефони и флашки.

                              В крайна сметка напсувах на 3 езика хакера, чрез ел. писмо и не му преведох койните.

                              Сега имам 6 биткойна в портфела си закупени за 2160 лв и се чудя какво да ги правя!!!
                              Ха-ха-ха-ха: каза ли му, че е лумпенпролетарско-анархистическа свиня? Ама май сега вярно заслужава благодарност - бъди справедлив и му прати едно биткойнченце подарък.
                              Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

                              Коментар


                              • Относно декларирането на приходи от Биткоин - декларирал съм такива за 2015 и 2016 в графата "продажба на дялове", но повече подробности не знам а и не ме интересува, защото си имам счетоводители за тази работа. За 2017 ще декларирам пак.
                                Сега за цената на Биткоин:
                                Jameson Lopp‏Потвърден профил @lopp Bitcoin average DAILY value change:
                                2010: +0.82%
                                2011: +0.76%
                                2012: +0.26%
                                2013: +1.11%
                                2014: -0.25%
                                2015: +0.09%
                                2016: +0.22%
                                2017: +0.66%
                                Найс а???
                                На Печелившите ЧЕСТИТО!!!
                                На другите - още не е късно да се качите на влака, ама вие си знаете най-добре.....
                                Last edited by marin1; 21.11.2017, 19:23.
                                remember remember the fifth of november

                                Коментар

                                Working...
                                X