IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Биткойн

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Явно от тук нататък ще има откази от банки да ни превеждат пари от и към борсите.Трябва да си направим регистър някакъв и да си споделяме къде е ОК,къде не.Аз имам преводи към Coinbase и Kraken от Прокредит .Без проблем за сега.Имам и превод на 1 евро ,за верификация на сметката ми в ДСК ,също без проблем.Имам и преводи от Coinbase към ДСК ,засега пак без проблем.Който има някъде проблеми да драсне тука някой ред ,да не се набутваме да откриваме и закриваме сметки в банките.Може би има значение и големината на сумите,моите бяха под 5 к евро.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнение

      Мрежата няма да се смалява, просто би достигнала някакъв максимум, оттам и съответния брой койни. Математическият ред на нарастване на блоковете е сходим, има си граница именно заради все по-увеличаващата се децентрализация и невъзможността за по-нататъшен добив. Накрая няма да има копачи, защото необходимият ресурс за копане би клонял към безкрайност. Какво би се случило по-нататък? Дори при златото имаме 1.5% добив на година, а упреците към него са, че няма достатъчно от него, за да покрие всички стоки и услуги, което не е вярно, разбира се, но това е друга тема. Следва, че може да има и други криптовалути. Но при това обстоятелство как ще бъде борена инфлацията, като във всеки един момент може да бъде емитирана нова криптовалута? Остават съмнения за възможности за манипулация чрез някакви своеобразни криптоколичествени улеснения си остават. Да не говорим, че тези, които са против блокчейна като технология - великите централизирани планировчици, няма да стоят със скръстени ръце. Какъв би бил отговорът им - знае само куцото магаре на съседа ми.
      Ресурсът за копане клони към безкрайност, но мощта на копачите също се увеличава с бързи темпове. Ако нямаше изкуствен лимит, хора щяха да продължат да копаят много след 2140 година вместо да започнат да спират много преди нея. Златото го копаят от хилядолетия и продължава да има 1.5% добив на година, а биткойнът понеже е много хитър си слага изкуствен таван за няма и 150 години още в началото. Емитирането на нови криптовалути винаги ще е проблем, защото са изяцло човешко творение без някакви вградени физически ограничения, така че единственият начин е да се наложи една или най-много няколко криптовалути, които да са с най-добри качества и да се използват от най-много потеребители. Това ще ограничи сериозно емитирането на всякакви нови криптоси, освен ако не са значително по-качествени от съществуващите, защото само така потребителите ще имат стимул да се прехвърлят. Биткойнът, обаче, е метнал каруцата пред коня и обслужва трейдъри за сметка на потребители, и цената му расте докато броят на онлайн търговци които го приемат намалява, и то още в самото начало на развитието си.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
        тук някой от пишещите купува ли биткойн с кеш или само копаете и продавате?

        за мен това са 2 различни неща и не бива да се бъркат. Копачите зимата се топлят и тока им излиза безплатен.. спекулантите... или печелят или губят.
        Купувам, но не биткойн, а предимно етер и лайт. Не копая. Засега печеля, но като цяло играя със дребни суми, че иначе много емоции ще станат с тия суингове по 20% на ден в посока. Това реално ме ограничава, особено при тия цени в момента. Проблем се явяват спиранията на търговията от бъкетите и сривовете на борсите в моментите на силни движения.
        А току-що от ОББ ми звъннаха, че ми отказват превод към Coinbase без особени обяснения. Явно някаква яка кампания върви за блокаж на тия преводи.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от Gaki
          Така си е,Преци.Балон е,който в момента се надува.Далече е от срив...
          Животинската лакомия е нещо като идеален порок, генерале! Колкото и да се надува, все не е достатъчно
          Не е препоръка... !!!
          "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

          Коментар


          • Първоначално изпратено от barbaron
            Печелившата стратегия е в Златната Среда - и да копаеш (реално и виртуално) и да спекулираш (с добре подбрана колекция от криптовалути). А още по-добре е да овладееш технологията на блокчейна и да продаваш знанията си на банки и осигурители
            +++ Поздравеления за отиграването. Дано повечето играчи у нас се поучат от твоя подход.
            Не е препоръка... !!!
            "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

            Коментар


            • Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
              внимание - балон!!! (както казваше някога Батя)
              Така си е,Преци.Балон е,който в момента се надува.Далече е от срив...

              Коментар


              • внимание - балон!!! (както казваше някога Батя)
                Не е препоръка... !!!
                "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

                Коментар


                • Първоначално изпратено от marin1 Разгледай мнение
                  Може, някой слънчев петък, на 36-тата или 37-мата дата от месеца, ама не се сещам кой месец ..... Ако можеш да ни подскажеш???
                  Около 1000 койна на цена под 100$ има, бай Марине! Може и повече да са.
                  Мнението ми е погрешно и води до загуби.

                  Коментар


                  • barbaron - всъщност ти си го разбил на периоди - как трудността всъщност зависи от скоростта на хардуера а не от цената. Направи ли ти впечатление - ирационалността на твърдението на монопола. Най много койни съм продал аз от списващите

                    D.Y.F-091066

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от marin1 Разгледай мнение
                      Може, някой слънчев петък, на 36-тата или 37-мата дата от месеца, ама не се сещам кой месец ..... Ако можеш да ни подскажеш???
                      Ееее,не очаквай подсказване.Ако се следи кой какво казва,то песимистичната прогноза е,че през 2018 г. цената на бикойна ще нарасне до към 35000 щ.д.Оптимистичната прогноза е много по-висока...

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                        ........ след някой и друг месец цената му може да е 100долара..примерно.
                        Може, някой слънчев петък, на 36-тата или 37-мата дата от месеца, ама не се сещам кой месец ..... Ако можеш да ни подскажеш???

                        remember remember the fifth of november

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от diskmanv Разгледай мнение
                          Инфо от тази сутрин. Крипто.бг си оперира нормално и в двете посоки и с големи суми. Вярно е че спреда е голям, ноооо който иска...
                          аз лично не бих минал през подобна структура.... при първата по-сериозна криза и критично отношение от страна на притеснен клиент си пожелаха да се видят в съда (с усмивчица)... това за мен е показателно.

                          и най-смешното е, че постоянно се тръби как банките са излишни и койна е панацея, но никой не предупреждава канарчетата, които сега купуват койн, че след някой и друг месец цената му може да е 100долара..примерно.

                          това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Abnell Разгледай мнение

                            Но за разлика от oil and metals, функционалността на биткойн е обвързана с добива. Колкото повече транзакции с биткойн има, толкова повече потвърждения се изискват от мрежата, така че ако мрежата се смалява в резултат на повишена трудност и понижена възвръщаемост, ще имат проблем всички които използват биткойн като валута, не само копачите.

                            Казано по друг начин, заложеният таван от 21000000 биткойна съществува единствено за да обслужи цената на биткойн, и е в пряк конфликт със самата му функция. Биткойн вече си има вграден механизъм за борба с инфлацията чрез постепенно повишаваща се трудност на добив и децантрализация. Кому е нужно да има и изкуствен таван? Друг парадокс е, че цената на биткойн расте с голяма волатилност, въпреки че това направо обезсмисля единствената му функция. Притеснително е, че тези леки спънки се игнорират от толкова много хора.
                            Мрежата няма да се смалява, просто би достигнала някакъв максимум, оттам и съответния брой койни. Математическият ред на нарастване на блоковете е сходим, има си граница именно заради все по-увеличаващата се децентрализация и невъзможността за по-нататъшен добив. Накрая няма да има копачи, защото необходимият ресурс за копане би клонял към безкрайност. Какво би се случило по-нататък? Дори при златото имаме 1.5% добив на година, а упреците към него са, че няма достатъчно от него, за да покрие всички стоки и услуги, което не е вярно, разбира се, но това е друга тема. Следва, че може да има и други криптовалути. Но при това обстоятелство как ще бъде борена инфлацията, като във всеки един момент може да бъде емитирана нова криптовалута? Остават съмнения за възможности за манипулация чрез някакви своеобразни криптоколичествени улеснения си остават. Да не говорим, че тези, които са против блокчейна като технология - великите централизирани планировчици, няма да стоят със скръстени ръце. Какъв би бил отговорът им - знае само куцото магаре на съседа ми.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от IvanTerziev Разгледай мнение
                              https://prnt.sc/hlr0bu
                              Toва СВОЕ тъй не разбрах какво е било, ама се препънало още преди да стартира.
                              Това е уебстраницата им. По принцип дават там котировки със 10 мин закъснение. Може и да се е преебало от цъкащи китайчета, но няма нищо общо с търговската им система.

                              Коментар


                              • https://prnt.sc/hlr0bu
                                Toва СВОЕ тъй не разбрах какво е било, ама се препънало още преди да стартира.
                                Мнението ми е погрешно и води до загуби.

                                Коментар

                                Working...
                                X