Време е да командироваме професор Каро на MTGOX. Има на какво да ги научи. Мастъре, надявам се да излезеш от биткойна в правилния момент. В случай, че вече си излязаъл ти свалям шапка. Успех.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Биткойн
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от simo.smo Разгледай мнениеМежду другото, ето я и корекцията
Коментар
-
The plot to criminalize bitcoin
How do you criminalize bitcoin? The same way you get guns banned: Plan an attack, make sure lots of people get hurt, roll out all the victims in front of the cameras, then use the sob stories as moral justification to crack down with oppressive new laws.
This is the agenda being planned right now with bitcoin. The recipe works like this:
Step 1) Central banks buy up massive quantities of bitcoin currency, driving the prices into the stratosphere and encouraging millions of people around the world to jump on board the "get rich" bandwagon.
Step 2) Once bitcoin valuations reach a sufficient level of insanity, start a massive selloff by dumping the bitcoins you already bought onto the market, offering them for sale at any price (i.e. sell into falling prices, accelerating the loss in valuations).
Step 3) Watch panic take hold as the bitcoin crash accelerates, ending in a catastrophic wipeout of "valuation" of all bitcoins.
Step 4) Find "victims" of the bitcoin crash who can tell a good sob story for the mainstream media about how they invested little Johnny's college money in bitcoin and lost it all. Roll them out on CNN and MSNBC where they cry on camera and talk about how they were ripped off by bitcoin and now they only trust the government from now on.
Step 5) Demonize bitcoin by characterizing it as a "libertarian pyramid scheme." Lash out against both decentralized currencies and libertarians.
Step 6) Once the demonization gains traction, have traitors in the U.S. Congress announce a "Consumer Currency Protection Act" that outlaws non-central bank currencies such as bitcoin. It's all "for your safety," of course. Shut down all online bitcoin wallets and exchanges, calling them "criminal pyramid schemes" and arrest a few people using bitcoin to send a warning message to the rest.
Mission accomplished! You've now made bitcoin look like a "pyramid scheme," you've scared the public into being wary of "anti-government currencies," and you've criminalized their use by consumers.
Learn more: http://www.naturalnews.com/039850_bi...#ixzz2Q5NpD0Jv
Коментар
-
Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнениеПовече ме притеснява следния въпрос:Мнението ми води до фалит !
Коментар
-
Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнениеПовече ме притеснява следния въпрос:
Повечето тук твърдите, че биткойните имат някаква стойност. Каква е тази валута, която има стойност, а пък с нея не може нито да си платиш данъците, нито да се платиш сметките, нито да си купиш каквато и да е реална стока. Ето да вземем един пример:
Примерно обявил съм, че си продавам БМВ-то за 30 000 евро. Появява се купувач, който ми предлага да ми плати цената в биткойни. Аз се съгласявам да приема заплащането в биткойни. По сегашен курс това са 177 биткоина.
За да прехвърля собствеността на автомобила на негово име, той трябва да ми преведе биткоините. След като ми прехвърли 177 биткойна от неговия портфейл в моя, аз трябва да му прехвърля колата. Обаче аз решавам да му покажа среден пръст и му казвам да си гледа работата, и да се омита докато не съм му строшил главата.
Тогава какво може да направи собственика на биткойните, какви са му възможностите???
а) ще отиде в полицията и ще каже: Помощ, измамиха ме със 177 биткойна!
б) ще отиде в банката и ще каже: Помощ, източиха ми сметката с виртуални биткоини, направете нещо!
в) ще отиде в съда и ще каже: Искам да заведа дело за кражба на биткойни срещу Фрости!
г) ще отмени превода и ще си върне изпратените виртуални биткоини обратно?
Много искам да чуя мнението на привържениците на биткойните по горния въпрос.
Биткойна, поради своята анонимност е перфектното средство за измами. Но не става за покупко-продажба на реални стоки. Най-вероятно ще бъдат използвани само от разни престъпни организации за изпиране на пари, търговия с наркотици и други престъпления. Никой не знае, дали самите борси не са перачници на пари от наркотици...
Коментар
-
Първоначално изпратено от panterata na pop folka Разгледай мнениеБАЛОН4ЕТО КАЗА ПУККККККККНе е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Коментар
-
Повече ме притеснява следния въпрос:
Повечето тук твърдите, че биткойните имат някаква стойност. Каква е тази валута, която има стойност, а пък с нея не може нито да си платиш данъците, нито да се платиш сметките, нито да си купиш каквато и да е реална стока. Ето да вземем един пример:
Примерно обявил съм, че си продавам БМВ-то за 30 000 евро. Появява се купувач, който ми предлага да ми плати цената в биткойни. Аз се съгласявам да приема заплащането в биткойни. По сегашен курс това са 177 биткоина.
За да прехвърля собствеността на автомобила на негово име, той трябва да ми преведе биткоините. След като ми прехвърли 177 биткойна от неговия портфейл в моя, аз трябва да му прехвърля колата. Обаче аз решавам да му покажа среден пръст и му казвам да си гледа работата, и да се омита докато не съм му строшил главата.
Тогава какво може да направи собственика на биткойните, какви са му възможностите???
а) ще отиде в полицията и ще каже: Помощ, измамиха ме със 177 биткойна!
б) ще отиде в банката и ще каже: Помощ, източиха ми сметката с виртуални биткоини, направете нещо!
в) ще отиде в съда и ще каже: Искам да заведа дело за кражба на биткойни срещу Фрости!
г) ще отмени превода и ще си върне изпратените виртуални биткоини обратно?
Много искам да чуя мнението на привържениците на биткойните по горния въпрос.
Биткойна, поради своята анонимност е перфектното средство за измами. Но не става за покупко-продажба на реални стоки. Най-вероятно ще бъдат използвани само от разни престъпни организации за изпиране на пари, търговия с наркотици и други престъпления. Никой не знае, дали самите борси не са перачници на пари от наркотици...Last edited by Frosty; 10.04.2013, 21:52.( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби
Коментар
-
Мастър аз искам пък да те питам цялото време вече ли си отделил на биткойна
и непрестанното навлизане в материята като цяло , ново инфо , материали , статии и т.н
или го съчетаваш с форекса и фондовите борси , по скоро процентен отговор между тези трите би ми дал най точна представа . Благодаря !Last edited by ВУЙЧО; 10.04.2013, 21:27.Мнението ми води до фалит !
Коментар
-
Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнениеПо твоята логика, защо тогава въобще хората ще се бъхтят да ходят на работа? След като всеки един би могъл да инвестира в по една карта за 500 лева и за един месец ще има изкопан 1 коин, който по ваши думи ще струва по милион. Значи за един месец всички ще станем милионери. Тоя филм вече съм го гледал. Никой няма да иска да ходи на работа. Само ще набиваме пари да купуваме още карти които да копат монети. Какво ще се случи с икономиката тогава?
Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнениеОбаче ми е по-интересен един друг въпрос. Сега курса е 220 долара, а тук твърдите, че според руснаците в края на есента курса ще достигне до 800 долара/биткойн. Но я ми отговорете на следния въпрос:
Тези биткойни нямат реална стойност и с тях не може да се купи никаква реална стока извън борсите. Тоест те имат някаква стойност само за биткоинаджиите и могат да се продават само на тези борси. Какво ще стане с стойността им, ако ако по една или друга причина всички борси ударят кепенците. Никой няма реална информация кой ги контролира и кои реално стои зад тези борси. Днес може да ги има, утре не. Нямат никакви законови гаранции и покритие.
Тогава нито ще можете да продадете някъде биткоините си, нито да си купите реална стока с тях, освен само да си ги менкате помежду си.
Бих ти препоръчал все пак когато разсъждаваш върху даден проблем да се въздържаш от обобщения от сорта:
"... всеки един би могъл да инвестира в по една карта..."
"... всички ще станем милионери ..."
"Никой няма да иска ..."
"Само ще набиваме пари ..."
"... с тях не може да се купи никаква реална ..."
"... могат да се продават само на тези борси."
"... всички борси ударят кепенците."
"Никой няма реална информация ..."
Това ти го казвам съвсем добронамерено, просто сам поставяш разсъжденията си в нереална плоскост. Не е реално да очакваш, че "всички" или "никой" ще направят нещо си.Last edited by simo.smo; 10.04.2013, 21:13.
Коментар
Коментар