IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Биткойн

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от simo.smo Разгледай мнение
    Не разбирам защо реагираш така нервно и първосигнално. В един момента ако биткойна започне да се използва масово как мислиш, дали цените ще са с по 7-8 нули отпред? Много ли е трудно да се приеме, че десетичната запетая е някъде другаде и да се показват само значимите цифри?
    По твоята логика, защо тогава въобще хората ще се бъхтят да ходят на работа? След като всеки един би могъл да инвестира в по една карта за 500 лева и за един месец ще има изкопан 1 коин, който по ваши думи ще струва по милион. Значи за един месец всички ще станем милионери. Тоя филм вече съм го гледал. Никой няма да иска да ходи на работа. Само ще набиваме пари да купуваме още карти които да копат монети. Какво ще се случи с икономиката тогава?

Обаче ми е по-интересен един друг въпрос. Сега курса е 220 долара, а тук твърдите, че според руснаците в края на есента курса ще достигне до 800 долара/биткойн. Но я ми отговорете на следния въпрос:

Тези биткойни нямат реална стойност и с тях не може да се купи никаква реална стока извън борсите. Тоест те имат някаква стойност само за биткоинаджиите и могат да се продават само на тези борси. Какво ще стане със стойността им, ако по една или друга причина всички борси ударят кепенците. Никой няма реална информация кой ги контролира и кои реално стои зад тези борси. Днес може да ги има, утре не. Нямат никакви законови гаранции и покритие.

Тогава нито ще можете да продадете някъде биткоините си, нито да си купите реална стока с тях, освен само да си ги менкате помежду си.
    Last edited by Frosty; 10.04.2013, 21:28.
    ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

Коментар

• Първоначално изпратено от padre Bonaventura Разгледай мнение
      Мастер, чудя се, кой ги сече истинските монетки на койна. Чел ли си нещо за тях ?
      При такова здраво поскъпване, как мислиш, дали няма да се окаже на сметка, някой да пусне физическите ментета !?
      Казва се Майк Колдуел. Но това е за сувенир, не за истинска употреба. Съдържа частния ключ под холограмната лепенка. Разлепяш, внасяш си ключа в портфейла и го ползваш. Другият вариант ако не си достатъчно грамотен да преобразуваш форматите на частния ключ, е направо да използаваш биткойн сметката си в някоя от борсите и да осребриш частния ключ и те автоматически ще ти се заверят по твоята сметка в борсата.

С една дума, физическите биткойни не са удобни за обичаен паричен оборот! Те са сувенири. Имат стойност защото съдържат биткойни, но са създадени да бъдат сувенири. Вероятността от ментета е огромна. Единственият начин да провериш дали не е менте е като разлепиш лепенката и провериш баланса по частния ключ, но тогава пък унищожаваш целостта на паричката.
      Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Мастер, чудя се, кой ги сече истинските монетки на койна. Чел ли си нещо за тях ?
        При такова здраво поскъпване, как мислиш, дали няма да се окаже на сметка, някой да пусне физическите ментета !?

Коментар

• http://www.businessinsider.com/what-...o-crash-2013-4

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
            Амииии, не мога да знам, какво точно и кога осъзнаваш нещо. Виждам, че ти е голяма боза в главата. Виждам също така, че се давиш в злоба. А си и мързелив на всичкото отгоре... Вместо да седнеш да прочетеш нещо предпочиташ да драскаш глупости та белким някой ти каже някаква полезна информация за биткойн.
            Здрасти Мастъре,

Не съм писал отдавна, но при така създалата се ситуация с биткойн не мога да не те поздравя! Помня как гледах/ ме с надсмешка на идеите ти за златото и биткойн. С последното обаче наистина си направил удар. Браво, и следващите пъти ще приемам по-сериозно идеите ти!

Коментар

• Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение
              (Сега всъщност осъзнах, че повечето биткоинаджии се надявате на това)
              Амииии, не мога да знам, какво точно и кога осъзнаваш нещо. Виждам, че ти е голяма боза в главата. Виждам също така, че се давиш в злоба. А си и мързелив на всичкото отгоре... Вместо да седнеш да прочетеш нещо предпочиташ да драскаш глупости та белким някой ти каже някаква полезна информация за биткойн.
              Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Първоначално изпратено от Dr.Who Разгледай мнение
                Тогава всички ние - всеки за себе си - избираме кой software да си свалим, да инсталираме. Един вид гласуваме за съответната група/партия.

.
                нещо не видях някои да ми предлага да избера коя версия да си сложа
                напротив ,спусната е ОТГОРЕ една версия и ако искаш инсталирай ако искаш недей

Коментар

• Тези дни мои познати от Русия, който имат контакти на изклиучително високо ниво ми споделиха че е имало тайна среща на Путин с високопоставени лица от Венецуела , на която се е обсъждало от края на лятото петролът да се продава вече и срещу биткойн, а от началото на 2014-та - само срещу биткойн!!!!!

Е сега вече им се разказа играта на тъпите хамериканци, ха-ха, някой ще духат супата май. А с доларчетата ще могат само да си бършат дебелите задници.
                  А биткойните ще се изстрелят нагоре като балистична ракета Топол!

Опичайте си акъла и копувайте биткойнчета, както ви светна Мастера, докато има и докато са на промоция!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Коментар

И колко ще струва едно кило домати в биткойни? Може ли да ми изчислиш? Или като си купувам дъвка от бензиностанцията ще трябва да се зверя в сметка с 12 цифрено число само с нули отпред? По-големи глупости не бях чувал...
                    Една дъвка - 25 сатоши.
                    Как ти звучи?
                    Виждането на големи глупости не е лесна работа - ще трябва да се напънеш повече.

Тоест ти се надяваш, че със спестените си 10 биткоина ще бъдеш милионер тогава?

Точно на това се надявам аз лично.
                    А ти на какво се надяваш? Цената на BTC да стане 0 !?

Коментар

И колко ще струва едно кило домати в биткойни? Може ли да ми изчислиш? Или като си купувам дъвка от бензиностанцията ще трябва да се зверя в сметка с 12 цифрено число само с нули отпред? По-големи глупости не бях чувал...

Не разбирам защо реагираш така нервно и първосигнално. В един момента ако биткойна започне да се използва масово как мислиш, дали цените ще са с по 7-8 нули отпред? Много ли е трудно да се приеме, че десетичната запетая е някъде другаде и да се показват само значимите цифри?

Коментар

Биткойн стотинката се казва сатоши.
                        На биткойн "стотинката" е 10mBTC
                        А сатошито е не "стотинката", а стомилионинката
                        Don't work hard, work smart!

Коментар

Биткойн стотинката се казва сатоши. Та ако вемеш цялата парична маса в света и я превърнеш в долари то горе долу на 1 сатоши ще се паднат по 2 цента. Така че, седи мирен и гледай мача. Биткойн стинки ще има за всички...

Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
                          След десетичната запетая биткойн има не 2 знака, а цели 8. Така че в 1 биткойн има не 100 "стотинки" а цял 1 милион от по 100 "стотинки".

Коментар

При положение, че биткойните могат да са само 21 милиона, това означава, че за страна като нашата се падат по ТРИ СТОТИНКИ НА ЧОВЕК.
                            След десетичната запетая биткойн има не 2 знака, а цели 8. Така че в 1 биткойн има не 100 "стотинки" а цял 1 милион от по 100 "стотинки"...

Биткойн стотинката се казва сатоши. Та ако вемеш цялата парична маса в света и я превърнеш в долари то горе долу на 1 сатоши ще се паднат по 2 цента. Така че, седи мирен и гледай мача. Биткойн стинки ще има за всички...

Коментар

Тука некои хора много ги притеснява, че не могат да пипнат биткойните.
                              Красотат е в това, че биткойна много лесно може да премине в реалния свят.

http://bit.ly/12JOrgp

Т.е. дори и баба Пена ще може да си пазарува в магазина с биткойни.
                              Глупости, биткойна никога няма да се използва като валута в реалния свят. И никога няма да бъде признат за официално платежно средство. Това са само болни надежди да биткоинаджиите.

Каква е основната пречка?
                              Това е ограниченото количество на биткоините, което привържениците им постоянно изтъкват като предимство.

При положение, че биткойните могат да са само 21 милиона, това означава, че за малка страна като нашата се падат по ТРИ СТОТИНКИ НА ЧОВЕК. И то при положение, че никой друг в останалия свят не притежава биткойни.

Какво остава ако сметнем държави като Русия, Щатите(70 милиона население), Китай и Индия? Тогава на човек ще се пада сигурно една милиардна част от биткойна. Тогава какво правим като не можем да печатаме нови бройки, може би ще трябва да го обезценим?

Затова на всеки който има поне малко акъл в главата, му е ясно, че тая глупост никога няма да стане официално платежно средство. Биткойните нямат бъдеще като официално платежно средство и никога няма да имат.

Както каза Джей, ще си остане винаги нелегално средство за спекулации, защото е анонимна и става за изпиране на
                              пари от престъпни групировки, укриване на данъци, търговия с наркотици, спекулации и незаконни дейности.
                              Last edited by Frosty; 10.04.2013, 18:54.

Коментар

Ама не схванах защо ще фалират, нали пазар, вдига се цената и толкова.
                                Тя цената хубаво се вдига, ама ти нямаш златото което си обявил че го имаш. Взел си златото на десетки други държави да им го пазиш от лошите комунисти. След това си го изхарчил за да финансираш войната във Виетнам, надпреварата във въоръжаването и надпреварата в Космоса. Продал си чуждото злато тайно с надеждата че те вечно ще го държат при теб на съхранение и няма да си го потърсят... Де Гол ги надуши и им разказа играта... Преди да отменят златния стандарт през 1971 по признание на самите хамериканци са им оставали само 2 седмици преди да обявят фалита поради изчерпани златни резерви!

Бил Клинтън стана президент благодарение на това, че като губернатор на Арканзас надуши опитите за масово производство на златни кюлчета със сърцевина от волфрам в поделението на Фед в Арканзас! За да му запушат устата от финансовия олигопол го направиха президент на САЩ.

Коментар

Working...
                                X