IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Биткойн

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от barbaron
    Голяма попара има в твоята кратуна.
    Ай сиктер, защо ли си губя времето с иди-ти като теб
    Чао, оставям ви да си дрънкате глупости тук
    Моята кратуна не е промита от разни партиини централи дедовото. На теб ти плащат да плещиш глупости от сутрин до вечер, разбира се няма лошо кой както се уреди
    Чао приятно прекарване

Коментар

• Биткойн е математическо решение на политически проблеми... можеби за първи път историята.

Някой беше попитал по рано дали вярваме в Биткойн. Аз не вярвам дори на очите си, не вярвам в нищо което не може да бъде логически свързано и проверено. Биткойн е едно от малкото истински неща, защото е лесно проверяемо и има вътрешна математическа логика... т.е. не е необходимо някой да има някаква "вяра", всеки може сам да го провери. (Може ли всеки математически да провери банкнотата която държи в ръцете си дали е истинска или фалшива?!... изобщо всичко което ви продават също може да е измама. Но математиката не лъже, затова всеки може да провери дали Биткойна който има е истински.)

Всъщност това което повечето хора вярват, че е най големия коз срещу Биткойн, е най голямото му предимство. Това че не съществува физически и привидно няма "вътрешна стойност" само го прави още по ценен. Блокверигата може да реши проблеми, кото до преди сме смятали невъзможни за решаване. (няма да давам примери, защото така или иначе никой няма да обърне внимание)

Математиката няма никакво физическо съществуване, тя е изцяло абстрактна и въпреки това без математика, нито едно от днешните постижения на човечеството нямаше да бъде възможно.

П.С. В този ред на мисли представяте ли си ако можехте да си купите парче от математиката... колко щеше да струва, може ли изобщо да се измери в пари?!

П.С.2 В някои държави, криптонадпреварата върви с пълна сила докато половината от вас в тази тема повтаряте едни и същи глупости, без да мислите.

П.С.3. Продължавайте да спите:

http://www.investopedia.com/news/bit...r-switzerland/

https://www.cryptoninjas.net/2017/08...-bitcoin-cash/

Last edited by Xman1; 16.08.2017, 15:09.

Коментар

Планетарни пирамиди - много Забравихте ли го Бърнард Мейдоф
        https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%91...B4%D0%BE%D1%84

А биткойна не е пирамида, а просто експеримент на крипто-анархистите либертарианци
        Веднъж да не замесиш Путин и Кремъл. Иначе говориш пълни глупости крипто анархисти и либертарианци. То ще ме извиняваш ама твоята теория е 100 пъти по-глупава от моята,че това чудо се държи от службите с цел лесно финансиране. За какво да се бъхтят с херойн като напечатват малко койни и ги продават на балъци и хоп огромни печалби за нула време с което да финансират мръсни операции предвид новата световна обстановка. Така,че барби с тези твой изказваня може да впечатлиш както ти се изрази някое дете в пясъчника. А във Франция се пази,че там мутантите като нищо ще те понатупат, гледаш ги деца ама като коне

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
          Барабарон, не се напъвам. Ще опитам да изясня, - Колкото и да е прост един алгоритъм, той има детайли, които програмистите приемат наготово като съвършени без да се замислят, Не става дума за каквито и да е изчисления, просто математиката може да бие алгоритъма.
          Ясно е какво искаш да кажеш, но при биткойна се използват точно два крипто алгоритъма: SHA256 и ECDSA. Разбиването на който и да е от двата, ще е проблем за много други системи, включително банкови.

Коментар

• Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнение

Това го знам. Прочел съм го отдавна. Въпросът ми е колко товари процесора и как се държи самият клиент. Трябва да го знам за да преценя мога ли да го пусна на машина, която ползвам за други цели или ще трябва да го изолирам на виртуалка или пък на съвсем отделно желязо. Аз съм човек, който планира всичко и искам да знам какъв хардуер или виртуални ресурси трябва да заделя.
            Може да го инсталираш във виртуална машина, моите портфейли вървят в контейнери. За BTC e необходимо много дисково пространство за блокчейна, върху по-добър storage. Всичко това докато се синхронизира клиента. За останалото - 1 CPU, 2-3 GB RAM, 10мбит интернет (по-бърза скорост не виждам да има значение). Натоварване има откъм disk io, по-малко откъм процесор, но това е само в началото, докато се сваля целия блокчейн.

Коментар

Планетарни пирамиди - много Забравихте ли го Бърнард Мейдоф
              https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%91...B4%D0%BE%D1%84

А биткойна не е пирамида, а просто експеримент на крипто-анархистите либертарианци
              според мен не са само те зад този експеримент... има и по-големи и тъмни сили, но не знам какво целят..доста са оплетени нещата..
              това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
                Почти всички усещаме че койнът е пирамида. ))) Не значи че не може да се печели от него!!! Любопитното за мен е, да го наблююдавам, като първата истински планетарно конструирана пирамида ...............
                Преци, еднакво мислим с теб Тъкмо това за планетарната пирамида ми дойде наум вчера

He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• Първоначално изпратено от Xman1 Разгледай мнение

Като обикновен потребител, не ти е необходим Bitcoin Core. Можеш да използваш т.нар. лайт клиент, например Electrum. Свалянето на цялата блокверига не дава по голяма сигурност.

Правилно си се ориентирал и си изключил онлайн портфейла като възможност.

Сигурноста на портфейла се увеличава с времето в което компютъра е изключен, а не включен към Интернет. Следвайки тази логика пълният клиент е по скоро за защита на Биткойн мрежата, а не за защита на отделния потребител.
                  Четейки тук друго разбирам аз.... https://bitcoin.org/en/choose-your-wallet
                  He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• Защо се напъваш да мислиш за нещо, което не познаваш Алгоритъма на блокчейна е елементарен. Съдържанието на блокчейна е сложно За да "разбиеш" блокчейна и вкараш в него фалшиви транзакции е необходимо да имаш копачки с мощност по-голяма от мощността на половината от цялата мрежа. Сега общата мощност за биткойна е 6,584,026,083 GH/s Цената на 1 GH/s e 0.0000636 BTC Курса на BTC е 4000 USD/BTC Цената на всичките копачки е 1674976235 USD = 6584026083 * 0.00006360 * 4000 Следователно, за да фалшифицираш блокчейна трябва да си купиш копачки за 837,488,118 USD
                    Барабарон, не се напъвам. Ще опитам да изясня, - Колкото и да е прост един алгоритъм, той има детайли, които програмистите приемат наготово като съвършени без да се замислят, Не става дума за каквито и да е изчисления, просто математиката може да бие алгоритъма. Не казвам, че ще го направи а че има такава възможност. Сещам се за поне една такава в случая Мисля че в идеалния вариант (без други ограниячения) с нарастването на цената към безкрайност )))) нараства и вероятността математиката да подкара някои изчисления по съвсем друг начин, а не като очакваните в алгоритъма, подобно на това както Ричард Файнман е подменил определен начин на смятане преди време,- само каато излюстрация за примера го казвам,))) При койнът мисля че пробиива ще е в друга насока а не в "грубата сила" на сметките или нужната изчислителна мощност . Не подценявайте иновациите на математиката, понякога могат да са толкова драстични, че да прескачат вселени )))) (съответно копачки) ))))
                    Не е препоръка... !!!
                    "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Добри Ютро!
                      Първата по-сериозна Българска Криптовалута набира скорост!
                      https://medium.com/the-adex-blog/ade...o-6cd9438810c8
                      remember remember the fifth of november

Коментар

• Почти всички усещаме че койнът е пирамида. ))) Не значи че не може да се печели от него!!! Любопитното за мен е, да го наблююдавам, като първата истински планетарно конструирана пирамида ))))) Тук не става въпрос дали ще се спука а по-скоро, какъв е цикъла, когато става дума за планетарен размер. Може би ще се пълни с въздух докато стане на капитализация от типа на някоя държава в първата десятка брутен продукт!?! А може ли да надхвърли най-големия брутен продукт !?!? Мераклиите ли бяха повече от китайците или обратното !?!?)))) Самия блокчейн не расте ли с всяка транзакция !? Ако трябва да се пази при всеки копач, дали преди да е достигнал трилионите ще бъде лимитиран поради техническа невъзможност да бъде поддържан !?!?! (например ток, огромни процесори, с огромна памет, които са все недостатъчни, и безкрайно растящи - както е расяща и човешката алчност може би) !?!?))) Според мен обаче не бива да се игнорира и още една парадоксална възможност - математиката да разбие алгоритъма още преди да е изпреварил по капитализация всички китайски юани в обръщение))))))
                        Не е препоръка... !!!
                        "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                          Frosty - помпят го защото транзакциите са евтини, но като остане да диша само на транзакции и цената на безплатните - евтини кюфтета ще хвръкне нагоре. Другото е че го помпят към фиатните пари а криптосите той ги изцежда и дали ще може да изцежда криптоси които още не са минирани напълно - едва ли и ще започнат да го бият.
                          Естествено,че това е крайната цел да ги разменят за РЕАЛНИ книжни пари долари,йени,евро. В идеята на биткойна вярват само шепа ненормалници цитиращи сатоши накамото от сутрин до вечер, играчите и спекулантите само спекулират докато не се пукне балона. От сутрин до вечер разни анализатори правят високопарни прогнози от 10 000 до 100 000 бона с една единствена цел да вкарат още повече овце в кюпа и после да ги отстрижат. Щом Голдман и другите почнаха да правят такива прогнози и да промиват мозъци ще се случат интересни неща в близко бъдеще.

И в крайна сметка ще попитам за 100000 път от биткой маняците. Вие вярвате ли в идеята? или просто спекулирате с този койн.

Коментар

• Първоначално изпратено от Skromen Разгледай мнение

Използване на думата "помпят" за ВТС е неуместна. "Да го закарат" - световната конспирация сигурно е намесена. Като не го разбираш ... чети, иначе не ми е ясно каква роля имаш в тази тема.
                            Ако знаеш какви далавери въртят китайските бизнесмени и то сериозни ще ти падне шапката. Напоследък това коментираме и наблюдаваме с разни съмишленици, разбира се става дума за нещо друго, но щом това друго цял свят го следи а те си въртят схемите какво остава за няколко смешни борси и няколко по-големи копача да манипулират цената.

А бай марин май получава оргазми секи път когато хване някоя прогноза, сега тая съм му я записал от 10 бона до края на годината, да видим дали пак ще напомня после. Разбира се няма лошо

Коментар

• Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнение
                              Аз да попитам нещо по-техническо, стига сме дъвкали балон ли е или не, и кога да го шортим.

Някой от тук пишещите да има на свой компютър работещ full bitcoin node? Интересува ме колко ресурси гълта, как се държи и т.н. Питам, щото ако въобще някога реша да имам биткойни, то ще бъде само ако портфейлът ми е под мой пълен контрол, както и транзакциите. А за тази цел трябва да си сложа един full bitcoin node. Вродената ми параноя не допуска вариантите с онлайн портфейл, поддържан от сульо и пульо

Като обикновен потребител, не ти е необходим Bitcoin Core. Можеш да използваш т.нар. лайт клиент, например Electrum. Свалянето на цялата блокверига не дава по голяма сигурност.

Правилно си се ориентирал и си изключил онлайн портфейла като възможност.

Сигурноста на портфейла се увеличава с времето в което компютъра е изключен, а не включен към Интернет. Следвайки тази логика пълният клиент е по скоро за защита на Биткойн мрежата, а не за защита на отделния потребител.

Коментар

• Frosty - помпят го защото транзакциите са евтини, но като остане да диша само на транзакции и цената на безплатните - евтини кюфтета ще хвръкне нагоре. Другото е че го помпят към фиатните пари а криптосите той ги изцежда и дали ще може да изцежда криптоси които още не са минирани напълно - едва ли и ще започнат да го бият.
                                D.Y.F-091066

Коментар

Working...
                                X