If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Питам от любопитство понеже гледам сега SPY се търгува на $247 а може да се продаде пут опция за 0.01 на $232 изтичаща утре в сряда. Котировките ги гледам от тук https://finance.yahoo.com/quote/SPY/options?p=SPY и се чудя дали са реални.Другата далавера ми се вижда да продадеш пут опция 15миути преди да изтичането. Засичъл съм пут опциите да се търгуват с премия 0.01 на бида 1 2 долара под моментната стойност на SPY
Продажба на нейкид опции ми се струва много рисково, но нека да кажат хората с реален опит!
Питам от любопитство понеже гледам сега SPY се търгува на $247 а може да се продаде пут опция за 0.01 на $232 изтичаща утре в сряда. Котировките ги гледам от тук https://finance.yahoo.com/quote/SPY/options?p=SPY и се чудя дали са реални.Другата далавера ми се вижда да продадеш пут опция 15миути преди да изтичането. Засичъл съм пут опциите да се търгуват с премия 0.01 на бида 1 2 долара под моментната стойност на SPY
Някой пробвал ли да шорти опции на SPY със стойност 0.01. Единственото място където видях да има смисъл от това е Interactive Brokers. При всички останали брокери комисионните са по високи от премията на опцията . Поне на демото при интерактива излизаш на плюс дори и да шортнеш един контракт само ама искат много дебел маргин.
При този отговор,аз мисля,че теб просто те е страх да поемаш риск,който не можеш да изчислиш.
В което няма лошо,всеки си има праг на страха.
Успех с опциите,остави койните,и стига плю по тях.
ти четеш ли, ко прайш ?! аз ти писах че тва нема никви регулации от никъде при никой и всичко е едно към гьотере на пълен въздух.... Ко да сложа 20 бона на биткойна тъй ли ?! утре борсата гръмнала, или котировките се сменили 168 пъти в диапазон от 40% или поредния измислен хакер думнал парите и черта .... То вие немате усещане за риск, аз мнооо добре го имам даже ....
моля пак заповядай, но не баш супер лесно и режи па яж нали ? ..... Ако ти се занимава избери си брокер, прочети малко кво е що е опция, стратегиите при какви обстоятелства на пазара коя е най-подходяща, какво се случва като се увеличи волатилността, как влияе времето на опцията, кво е rollover, настройки така наречените adjustments ако в един момент стане мяу и се окажеш от обратната страна на медала как съм аз в момента, как да избегнем пълна загуба на поръчката или минимизиране загубата до 0 и т.н. ....
Оставам с впечатлението, че стратегията ти включва и къси позиции в опции, което, преведено на нормален език, би трябвало да означава, че или имаш топки от стомана, или солидна експертиза и финансов гръб.
моля пак заповядай, но не баш супер лесно и режи па яж нали ? ..... Ако ти се занимава избери си брокер, прочети малко кво е що е опция, стратегиите при какви обстоятелства на пазара коя е най-подходяща, какво се случва като се увеличи волатилността, как влияе времето на опцията, кво е rollover, настройки така наречените adjustments ако в един момент стане мяу и се окажеш от обратната страна на медала как съм аз в момента, как да избегнем пълна загуба на поръчката или минимизиране загубата до 0 и т.н. ....
Благодаря за съвета! Чел съм малко за опциите. Ако почна да търгувам с тях съм решил да е само "дълго" за начало.
При твоя брокер каква е минималната сума за сделка?
ей тука споменават нещо от Chicago Board Option Exchange, като това стане и пуснат нещата плюс регулации и брокерите на които софтуера им да позволява да се пускат до 4/5 крака опции наведнъж в комбинация, както е при всички останали опции - тогава ще погледна и може да се пробвам, до тогава на някакви си вятърничеви борси листнати в Полски Тръмбеж, където ги "хаква тоя и оня" или някакви CFDта при брокери като Plus500 с измислени квоти - забрави, просто забрави ......
иначе биткойна лети с 30% за нема нищо това за някой опционни стратегии се е утепало .....
При този отговор,аз мисля,че теб просто те е страх да поемаш риск,който не можеш да изчислиш.
В което няма лошо,всеки си има праг на страха.
Успех с опциите,остави койните,и стига плю по тях.
Ако един проблем може да се реши с пари,той не е проблем-той е разход.
ей тука споменават нещо от Chicago Board Option Exchange, като това стане и пуснат нещата плюс регулации и брокерите на които софтуера им да позволява да се пускат до 4/5 крака опции наведнъж в комбинация, както е при всички останали опции - тогава ще погледна и може да се пробвам, до тогава на някакви си вятърничеви борси листнати в Полски Тръмбеж, където ги "хаква тоя и оня" или някакви CFDта при брокери като Plus500 с измислени квоти - забрави, просто забрави ......
Става много интересно. И в Русия ще правят борса на криптовалутите с лиценз от централната им банка. Да припомня, че в САЩ до края на годината ще стратира първата официална, която е под наззора на SEC. По своята същност има видимо противоречие между "лиценз" за търговия на кроптовалути и тяхната основна характеристика - децентрализация. Да де, но от друга страна това ще вкара много институционални играчи. Нека хората си говорят колко измислени са криптофинансите. Здраво напредват и отхапват все по-големи парчета от традиционните финанси. Колкото по-рано прогледне човек, толкова по-бързо ще се приспособи към новите реалности...
вие обаче се едно говоря на патагонски. Криптовалута не може да скача 5000 пъти, следователно това е някакъв вид финансов инструмент за спекула, но не и валута за разплащане. Да крипто разплащания и крипто борси ще има, Киро няма да пуска инфо че продава/купува извънборсови акции на Астика пиво в Инвестора, логва се в някакъв хъб/платформа плаща се с определен криптиран ключ, Киро си прибира парите или акциите на криптофайл ако ще банката/брокера да фалират, акциите/парите остават криптирани в къщи на паметта скътана в мазето. От посредници като Карол, Елани, Fidelity, Interactive Brokers може би няма да има нужда защото всеки ще има директен достъп до обменната платформа, която ще е криптирана с 256/512/1024 и т.н. бита. Блокчейн технология ще остане, развие и може би наложи като стандарт, но сегашните тестови продукти като биткойна и останалите глупости ще изгорят ......Това е и целта на директните закодирани плащания, като платформите за сваляне на филми навремето, спряха ги, после се пръкна торента, пак ги блокираха, след което излезе Magnet Link пак криптиран файл с криптирана информация която свързва директно потребителите за обмен на информация независимо къде се намират .....
Чак сега разбирам, че си умен, даже разумен
Ще си още по-симпатичен, ако спреш да се лигавиш на твоя бебешки език
ама незнам що си мислите че ви ебавам и подигравам с тоя биткойн ве хора, аз ви казвам нещо където има регулации има борса, брокери където не ги хакват, вие си определяте шанса който да не е само 50/50 и т.н. Но вие не та не, карти ше копаме, ше търгуваме BTC на мардижн с шанс 50/50, тва за мене е малоумна работа, но ок хубаво .....
Един пример : аз съм сега в грешна посока на борсата, short но пазара си бичи, това ако си на борса със CFD на биткойна си чао ама аламинут, с опцията слагаш му максимум загуба и удължаваш времето - толкоз, дървото е плащането за роловъра - тва е, по някое време като спихне борсата прибираш си максималната фиксирана печалба и готово, толкоз, друго нема
незнам брачед, не съм имал личен опит с тях, но трябва да са ок. Виж по американските форуми те там си дискутират кое става и кое не. До колкото знам има бая народ където търгуват и с Optionsxpress, Optionshouse, Fidelity и т.н. Трябва човек да прочете насам натам оценки да си отвори акаунт да поцъка малко на демото да види софтуера ок ли е или не, кви са таксите и много важно дали изискват много марджин, тва е най-важното !!!
Кво иам предвид под изисквания за марджин ? Например пускаш поръчка за Iron Credit Condor с фиксирана печалба 200 / загуба 300 обаче брокера ти взима 1000 като залог защото е cash acount и не позволява по-малко, а би трябвало да ти вземе само 300$ колкото ти е пълната загуба щот ти не можеш да загубиш повече и такива работи ......
P.S. ето едно произволно review за Optionsxpress от което разбирам, че са ги продали на Schwab (които също са брокер) и от там са тръгнали проблеми
Коментар