IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
    mitko2848, относително е всичко, ако си в тази група и живееш под наем а наема не е като в България..обаче като нямаш пари и 5 долара да ти е наема пак е непосилно голям. Истината е в липсата на безработица и доход който позволява на всички да имат спестявания макар и с различен размер. Обаче как да стане в Свят който се обединява, глобализира и в който има хора на които годишната заплата на президента на държавата няма 2000 долара.
    В US зле са само утайките на обществото- наркомани, алкохолици и т.н., но и за тях се гружат сума ти църковни и благотворителни организации, отделно има социални наеми( щата ти плаща наема) отделно сума ти stimulus checks им раздадоха ( безплатни пари за пандемията) Безработицата в момента им беше под 4%. . Не че и там всичко е цветя и рози и си нямат проблеми, но ние да им говорим за бедност е все едно някой от Бангладеш или Афганистан да ни казва на нас българите, че сме бедни

    Коментар


    • Gerasim_Burgaski, понеже си наясно с танкерите газовози, да знаеш случайно как е решен въпроса с повишаването на налягането в криогенен тип резервоари. Да поясня понеже перфектна, идеална топлоизолация няма в горивото сигурно прониква топлина и това би трябвало да повиши налягането. Питам понеже съм разглеждал от любопитство какво дават като техническа информация за други криогенни резервоари и как е решен този проблем с клапан който се отваря периодично при дадена стойност на налягането и с изпускане в атмосферата на гориво се сваля температурата на оставащото вътре в резервоара. Направо - изпуска ли се метан в атмосферата ?
      D.Y.F-091066

      Коментар


      • mitko2848, относително е всичко, ако си в тази група и живееш под наем а наема не е като в България..обаче като нямаш пари и 5 долара да ти е наема пак е непосилно голям. Истината е в липсата на безработица и доход който позволява на всички да имат спестявания макар и с различен размер. Обаче как да стане в Свят който се обединява, глобализира и в който има хора на които годишната заплата на президента на държавата няма 2000 долара.
        D.Y.F-091066

        Коментар



        • СУЕПР
          Click image for larger version

Name:	272414800_1037176540165222_2989427339612955436_n.jpg
Views:	1
Size:	21.6 КБ
ID:	3864435

          ДОБРА НОВИНА
          Израелски медии съобщиха, че Съединените щати се прехвърлят от базите си в Саудитска Арабия в Украйна UF Global Hawk RQ-4.
          И Израел осигурява коридор за това във въздушното си пространство.
          Ето няколко характеристики на този Global Hawk, който е най-големият по размер и масов сериен UAV в света:
          Таванът е почти 29 километра.
          Радиусът на действие е 9500 километра с 24-часов престой в зоната на дестинацията.
          Разстоянието на полета е над 21 500 км.
          Максималното полетно време е 96 часа.
          И няколко думи за плънката:
          Радар със синтетичен отвор е предназначен за работа при всякакви климатични условия. В нормален работен режим гарантира, че получавате радио-локационно изображение на зоната с разрешение ПОЛОВИН метър.
          На ден може да се получава изображение с площ 138 хил. km2 на разстояние 500 км.
          Точен режим (режим "прожектор"), заснемане на площ 2 х 2 км, за 24 часа могат да се получат повече от 1900 изображения с разрешението на 0.3 м.
          Global Hawk разполага с широколентов сателитен комуникационен канал и комуникационен канал в зоната на директна видимост.
          Подсистемата SAR/MTI работи в X-обхват и осигурява:
          - Сканиране и откриване на движещи се цели в радиус от 500 км;
          - Комбинираният SAR/MTI режим осигурява възможност за наблюдение с разрешение 6 метра над 37 км широка ивица и дължина от 20 до 110 км;
          - Подробен режим радарът осигурява резолюция от 1.8 метра на територията 10 кв.м. км.
          Как точно ще се извършва поддръжката на тези UAVS на украинска територия, както и обработването и събирането на данни все още не е съобщено.
          Засега, започвайки през 2016 г., тези ястреби периодично летят по брега на Крим и фронтовата линия на Донбас.
          ТИК ТАК
          ТИК ТАААААААААААААААААК

          Коментар


          • Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
            Руската Македония - това е Украйна.
            Интересна тема повдигаш. Божо е историк, но историята на Божо разделя, а не обединява.

            Аз ще се опитам да напиша утре нещо в темата хистория за изкуствената етногенеза. Украйна и Македония са аналогични случай.

            Пред очите ни Батко създаде един нов народ, народа на Косова и Метохия, който рано или късно ще има аналогична съдба, както народите на Македония и Украйна

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Макс Разгледай мнение

              Байдън каза че гладуващите американци са 37млн
              Докъде стигнахме- представител на най- бедната държава в ЕС да се е загрижил за жителите на най- голямата икономика в света където социалната помощ е по- голяма от средната заплата в България.....

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Имхотеп

                ще ошамарят Батко?

                Россия перенесёт район учений ВМФ за пределы исключительной экономической зоны Ирландии

                https://russian.rt.com/world/news/95...a-vmf-irandiya

                «В ответ на просьбы правительства Ирландии, а также обращения Ассоциации южных и западных производителей рыбы Ирландии министр обороны Российской Федерации Сергей Шойгу принял решение перенести район запланированных на 3—8 февраля учений ВМФ России за пределы исключительной экономической зоны Ирландии с целью не создавать помех нормальной работе ирландских рыболовов в традиционных районах промысла», — говорится в заявлении.

                Ранее посол России в Ирландии Юрий Филатов провёл встречу с ирландскими рыбаками, в ходе которой обсудил учения российского военно-морского флота.

                Примката се затяга, тук учение, там учение.

                Аз очаквам Батко да ползва любимия си инструмент, сваляне на пътнически самолет... независимо дали ще бъде свален по погрешка от хамериканците или ще бъде инсценирана провокация и да бъде обвинена Русия


                Коментар


                • Руската Македония - това е Украйна.
                  През 1954 г. един пияница даде Крим - една руска територия, заедно с руското ѝ население, на една измислена държава, на една Македония. Руската Македония - това е Украйна. Хайде да си говорим истината

                  Коментар


                  • Не завиждам на гладуващите. Никак.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от 000 Разгледай мнение

                      Според американското минестерство преди ковида над 37млн американци гладуват/получават помощи за храна/.Сега са над 50млн.
                      Байдън каза че гладуващите американци са 37млн

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение
                        Абе блядки, я кво четем:

                        Идеальный шторм на рынке госдолга разорил российские банки на полтриллиона рублей


                        ...
                        За 2021 год кредитные организации понесли 283 млрд рублей убытка на переоценке своих портфелей долговых бумаг, в том числе ОФЗ общим объемом 9,726 триллиона рублей.

                        В январе, когда обвал рынка ускорился, а доходности коротких ОФЗ подскочили выше 10% годовых, потери достигли еще 200 млрд рублей, сообщил ЦБ РФ в пятницу в обзоре «О развитии банковского сектора».

                        Накопленным итогом за 13 месяцев в убыток обратился практически каждый третий рубль, вложенный в покупку ОФЗ в прошлом году: банки нарастили портфель на 1,58 триллиона рублей, а потеряли на переоценке 482 млрд.
                        ...

                        Май на пригожин рецептите се изчерпват?

                        В големите руски компании западняците имаха голям дял. С падането на фондовия им пазар русаците си ги придобиха на безценица.
                        ИЗГЛЕДАЙ ГО
                        https://www.youtube.com/watch?v=XCYlLdwR2xg

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от fon Разгледай мнение
                          То кой не би подивял при тези условия

                          [ATTACH=CONFIG]n3864394[/ATTACH]
                          Според американското минестерство преди ковида над 37млн американци гладуват/получават помощи за храна/.Сега са над 50млн.

                          Коментар


                          • Чичко Путин пак почна да се чуди какво да и прави паричките:

                            Руската експортна марка петрол “Урал” поскъпна от 92 долара за барел за първи път от есента на 2014 г. Надмина дори еталонния петрол “Брент”, което е необичайно.

                            В сряда борсовата цена на руския експортен петрол “Урал” продължи да расте след “Брент”, в района на Средиземно море достигна 92,38 долара за барел, а в Северозападна Европа - 91,25 долара, като и двете стойности бяха най-високите от 1 октомври 2014 г. насам, разказва Диана Мухамезянова, ръководител на отдела за износ на петрол на международната ценова агенция “Аргус”.

                            При евентуален конфликт в Украйна се очаква цената на петрола да се изстреля в диапазона 150 - 200 долара за барел ...
                            Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

                            Коментар


                            • То кой не би подивял при тези условия

                              Click image for larger version

Name:	rs1.jpg
Views:	2
Size:	38.7 КБ
ID:	3864394

                              Коментар


                              • Абе блядки, я кво четем:

                                Идеальный шторм на рынке госдолга разорил российские банки на полтриллиона рублей

                                ...
                                За 2021 год кредитные организации понесли 283 млрд рублей убытка на переоценке своих портфелей долговых бумаг, в том числе ОФЗ общим объемом 9,726 триллиона рублей.

                                В январе, когда обвал рынка ускорился, а доходности коротких ОФЗ подскочили выше 10% годовых, потери достигли еще 200 млрд рублей, сообщил ЦБ РФ в пятницу в обзоре «О развитии банковского сектора».

                                Накопленным итогом за 13 месяцев в убыток обратился практически каждый третий рубль, вложенный в покупку ОФЗ в прошлом году: банки нарастили портфель на 1,58 триллиона рублей, а потеряли на переоценке 482 млрд.
                                ...

                                Май на пригожин рецептите се изчерпват?


                                Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                                Коментар

                                Working...
                                X