IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Направо я разбиха и парадоксално всичко е с краката нагоре дори там където няма никакви бойни действия.
    D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение

А сега се замисли защо не го правят в Украйна....Нещо им пречи....Като разрушат инфраструктурата мостове ж.п.линии подстанции централи язовири Украйна е втасала...
      Украйна свърши във вида, в който, я познавахме. Не знам, колко точно ще остане от нея но, че я върнаха 50 години назад онези дебили край Зеленски, е факт. "Слава на Украйна"? Йебем и "славата".

Коментар

• national power, Русия няма да загуби войната, предполагам че скоро и двете страни ще се кротнат, иначе добрия Путин си отива и на негово място идват такива които не се свенят да използват междуконтинентални ракети. Лошия Путин и идиота Байдън просто са несравними, ще дойде някой наистина лош и онзи психопат не знам къде ще бяга от Америка, като го погнат американците. В Америка напоследък торнадота, бури, разбити къщи, хората се чудят какво да правят и централната власт въобще, ама въобще не им обръщала внимание. Дядото е луд, той е се е фиксирал да вкара във всяка украинска къща оръжие. Там обаче има доста нормални хора и скързат със зъби, тази Псаки която изглежда като изкарана от ковчега на собственото си погребение само дето не им показва среден пръст като гласуваха в конгреса оръжието за Украйна. То е луда работа там, Доналд Тръм който имаше остър език в сравнение с тези е като гений умственно.
        Last edited by supertrader; 15.05.2022, 19:46.
        D.Y.F-091066

Коментар

• Selena, има алтернативи на петрола и газта, но не се развиват и по скоро ще започнат сериозно да се развиват чак като свършат петрола и газта. Причината - хората са като тока, вървят по пътя на най ниското съпротивление и не че алтернативите са нещо много сложно, а така. Какви неща има и никой дори внимание не им обръща !
          D.Y.F-091066

Коментар

Понеже и ти си един от големите разбирачи дай да видим кой ще победи в тая война...Казвай за да знам.Аз твърдя че Ръсия ще е крайният победител а Запада ще подвие опашка...
            Бежанците от Украйна само руски говорят. 2-3- жени в Слънчев бряг съм чул да говорят на украйнски. Това е гражданска война. Така че очевидно ще победят руснаците- те са от 2те страни на конфликта...който и да победи все е руснак..

Коментар

А сега се замисли защо не го правят в Украйна....Нещо им пречи....Като разрушат инфраструктурата мостове ж.п.линии подстанции централи язовири Украйна е втасала...
              Те опитах човек. Край Киев, след поражението там и сега край Харков, където пак бяха победени. Оставят хиляди убити и поразена техника. Не само техниката и стратегията им е погрешна. Ако бяха изчакали и бяха нападнали Украйна сега - в средата на май, имаха шанс за победа дори бърза, макар, че после украинците щяха да минат в партизанска война, но с това нападение през февруари, направо изумиха дори монголските сержанти. То само с крадене не става, трябва и акъл!

Смяташ ли, че Бойко би спечелил една война с Македония, начело с Деса К)рвата и други от крадливата му шайка? Ни мозък, ни капацитет, освен късмета, че са се добрали до властта да крадат. Същото е и с Путин. Крал-крал и решил, че дори светът му е длъжен и трябва да му плаща. Но е само една мишка от НСО, станала президент и то защото друг го е посочил, а министърът му на войната, дори не е служил войник, щото бил комсомолски секретар. Иначе със звание генерал

Лошото е, че с тази война Путин закопа Русия за десетилетия!
              Last edited by Jay Gould; 15.05.2022, 19:00.
              http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

Ха ха ха качо чета Украйна вече превзема Владивосток Москва отдавна е паднала....Хи хи хих ....
                явно не разбираш това, което четеш.
                Украйна не е нападнала Русия нито има амбиция да я превзема. Това, за което говорим е, че русите дават изключително много жертви и губят страшно много техника, която се оказа голям боклук в по-голямата си част.

Да факт е, че имат модерни оръжия, но нещо са кът и явно са за малки операции, а не за пълномащабна война за територия по-голяма от Германия.
                Колко кинжала имат според теб? Модерни модерни, но струват пари, а за да завладееш територия се иска модерна и адекватна пехота.
                Last edited by X_Y; 15.05.2022, 19:15.
                това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Начините за водене на война се променят в последните десетилетия скоростно и се добавят нови фактори, като дроновете заменящи скъпите самолети, но основните тактически стратегии не са се променяли от хиляди години. Това съм го качвал в История, но ей ви го и тук. Заменете Тойота с джипове Хъмви и ефекта би бил зашеметяващ.

21 април ·

Войната на Тойота (леката кавалерия в края на 20 и началото на 21 век)

На 2 януари 1987 г. се състои Битката при Фада, която е повратната точка на войната на Либия срещу Чад. Качени на пикапи Тойота, съоръжени с леки противотанкови (MILAN, произведени от Euromissile, днес част от Airbus SE) и противосамолетни ракети, чадските сили нанасят решителен удар над либийската армия, като унищожават 92 танка Т-55, 33 БМП-та и пленяват 13 танка и 18 машини на пехотата. В битката са убити 784 либийци, 81 са пленени, а Чад губи само 18 войници и 3 джипа.

През март чадските сили атакуват либийската въздушна база в Уади Дум, която е защитена от 5000 войници и минно поле. Чадците открили, че ако карат с висока скорост над мините, те не се взривяват. Голям брой танкове, бронетранспортьори, артилерия, самолети и хеликоптери с заловени или унищожени. Над 3000 либийски войници губят живота си в първите месеци на годината, но това е само началото.

Другата голяма битка се състои на 5 септември 1987 г. срещу либийската ВВС база Маатен ес-Сара. Чадското командване приема като най-голямо предизвикателство способността на Либия да извършва почти безнаказано въздушни удари по територията на Чад от Либия и решава да парира част от възможностите на Кадафи. Отново качени на Тойота, войниците влизат на либийска територия, движейки се в ниските части на терена, извършват обход с който заблуждават либийската отбрана и атакуват от невероятна за либийците посока с невероятна за танковете и БМП-та скорост. Въпреки, че базата е сериозно укрепена, Либия претърпява зашеметяващи жертви. 1713 либийци са убити, 300 са взети в плен, а стотици други са принудени да избягат в пустинята. Чадските войници унищожават цялото оборудване, което не могат да отмъкнат обратно в този рейдърски поход. Унищожени са 26 либийски самолета, между които и 8 изтребителя, 70 танка, 30 машини на пехотата, ракетни установки и други, а после без светлини, колоната с чадските джипове се прибира в Чад.

Загубите от началото на годината са 7500 убити за либийците и унищожена техника на стойност за $ 1.5 млрд. На 11 септември Либия и Чад подписват прекратяване на огъня, а конфликтът официално приключи през октомври 1988 г., когато Чад възобнови официални дипломатически отношения с Либия.

Командващи силите на Чад са Хасан Джамус, братовчед на тогавашния президент, един от майсторите на маневрената война и Идрис Деби, способен командир, по-късно президент на Чад, убит в битка, докато предвожда войските си през 2021 г.

За разлика от танковете и машините на пехотата, пикапите имат в пъти по-голям обхват заради ниския разход на гориво. Водачите им не се нуждаят от специално обучение, много по-бързи и маневрени са и са малки и трудни за улучване. На Тойота може да се качи почти всякакво оръжие; лека картечница или КПВТ, противотанкови оръжия, ракетна установка или дори лека артилерия. За разлика от машините на пехотата са евтини и лесно заменими. Те се доказаха в много войни в Северна и Централна Африка, но голямата си известност в последните години постигнаха с победите на Ислямска държава над въоръжената с тежка техника сирийска и иракска армия само за броени седмици или тази на талибаните в Афганистан. Означава ли това, че могат да заменят тежката техника? Не, не могат и загубите на ИДИЛ от кюрдите в Северна Сирия и Ирак, дори по време на апогея на Халифата показват, че не могат, но правилното им използване или неглижиране винаги има последици.

Last edited by Jay Gould; 15.05.2022, 18:54.
                  http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

Аз не знам кога Русия ще победи но ще победи.Може да е след 20г но ще победи...Казвал съм ви много пъти като сте такива разбирачи заложете 100000 евро и кажеъе кога Запада ще победи...Зимъска като останеш на тъмно и студено ще видиш кой е победил
                    Стига де, Пеше, енергиите та енергиите. Много ми е интересно ако се намерят алтенативи за какво са ни тези?

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

С "даването" на оръжие, Западът, Е намесен. Със санкциите, Западът, Е намесен. С подкрепата на нацистите, Западът, Е намесен.
                      Съответно, ще жъне и последствия.
                      Бъди сигурен, че ако Украйна беше нападнала Русия, "запада" щеше да помогне на Путлер по същия начин!

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
                        Руснаците в Сирия почти не са влизали в битка, освен с артилерия, ракети и авиация. Техни пехотни часто почти не са се били там, с изключение на наемници от частни фирми, като Вагнер и други. Но дори те въоръжени с руски превозни средства бяха пометени от кюрдите, когато в един момент бяха опитали да вземат контрол срещу тях и около 300 бяха убити.

Коментар

Ти още малко и фашист ще вземе да ме наричаш, но дори не си прочел Толстой или Достоевски. Да не говорим, че в Русия имам повече приятели, отколкото сигурно ти роднини с които си говориш.
                          ...И сега какво, да ти прегърна възгледите? Трудна работа. А, че си пристрастен, е факт.

Коментар

Руснаците в Сирия почти не са влизали в битка, освен с артилерия, ракети и авиация. Техни пехотни часто почти не са се били там, с изключение на наемници от частни фирми, като Вагнер и други. Но дори те въоръжени с руски превозни средства бяха пометени от кюрдите, когато в един момент бяха опитали да вземат контрол срещу тях и около 300 бяха убити.
                            Ясно. Благодаря на всички за отговорите.

Коментар

• Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнение

Дай прогноза кога самая магучая ще победи Украйна като начало. Ти в началото на войната не оплю ли русия че е нападнала уж братята си украинци?
                              Аз не знам кога Русия ще победи но ще победи.Може да е след 20г но ще победи...Казвал съм ви много пъти като сте такива разбирачи заложете 100000 евро и кажеъе кога Запада ще победи...Зимъска като останеш на тъмно и студено ще видиш кой е победил

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
                                русофоби...
                                Ти още малко и фашист ще вземе да ме наричаш, но дори не си прочел Толстой или Достоевски. Да не говорим, че в Русия имам повече приятели, отколкото сигурно ти роднини с които си говориш.

Коментар

Working...
                                X