If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел
Ти още не си разбрал че, курсът на акциите НЕ Е фактическо, а имагинерно "богатство" и че, фактическо е онова, дето ти е по сметките. Дори Мъск, за който се говори, че бил имал 263 милиарда долара, ги "има" само според борсови оценки, а не на ръка. Да, хубаво е но, сам виждаш : Без (възприеман като сигурен от акционерите) пазар, "оценката" на компаниите - дори при неизменна производствена мощ и човешки ресурс, е крайно волатилна.
Няма проблеми, прочее, аз при тези, акции нямам.
А курсът на златото не е ли по борсови оценки? Я изкарай половината злато да кажем на русия на борсата и виж ко става с цената.
Не си учил уроците по история на България в 10-11 клас
През 1945-46 на масата за преговири между САЩ, СССР и Великобритания никога не стояла възможнаста да вземат от България земи около Пловдив. Единственото, което евентуално можеше да загубим е Южна Добруджа.
Да, на стари години станах пак студент и за една година направих второ висше, бакалавър по икономика в лондонски университет. Нещо което обиконевно се прави за 3-4 години. Хем и сам си го финансирах, а и разходите се компенсираха на 100% от инвестиции в акции. Яко беше
Казах ти че си учил само това от училище , както и оня 4д .
Не става въпрос за отнемане на земи от България след 45та . Още преди 9ти септември Турция се готви за влизане на страната на Антантата .
Като условието е било да не и се пречи да усвои колкото може от България при нападение . Англия и САЩ са разрешили като условието е това до Пловдив -Бургас ( и англосаксите си знаят интереса ) . Русия единствена не се съгласява и недвусмислено заявява че ако стане ще нападне Турция независимо че е готова да се бие срещу Германия .
Турция се забавя и на 9 септември Русия влиза в България , като една от причините е именно това осуетяване на турското нападение .
Намери мемоарите на Никола Гешев . На него ли да вярвам или на студент 36 семестър . Още повече не е комунист , дори напротив .
За да приемеш, че НАТО е нападнало Русия в Киев означава, че според теб Украйна е руска територия и такова нещо като украинска държава не е съществувало, не съществува и никога няма да съществува. За да приемем, че НАТО е нападнал Русия, то военните действия трябва да са на руска територия а такива не е имало. Тогава остава варианта Русия да е нападнала Украйна, което е очевидно за целият свят или Русия да е нападнала НАТО на украинска територия. Втората теза има два недостатъка. Първо Украйна не е НАТО и руското нападение срещу Украйна няма как да се е срещу НАТО. Второ ако приемем, че Русия е нападнала НАТО в Украйна, то къде са натовските войски срещу които воюва Русия. За сега имаме над двадесет хиляди жертви от руска страна и нито един от страна на НАТО. Как е възможно това? Нима военното превъзходство на НАТО е толкова потресаващо че да даде резултат двадесет хиляди на нула? Та очевидно е, че Русия нападна Украйна през 2014 г. И войната продължава до ден днешен. Няма да свърши докато украинската армия не изтласка окупатора от територията си.
Така си мислиш ти. Много повече и по-влиятелни хора мислят друго и нямам основание да се съмнявам в гледната им точка, доколкото сам, виждам същото. А, относно жертвите, има доста признаци за преувеличение.
Бих се съгласил и с тази хипотеза, но нали разбираш, до какво води тя.
В първия случай - до задължителна употреба на ОМП.
Във втория случай - до създаване на една почти напълно разрушена от войната, непризната и изолирана
поне от Европа и поне за десетилетие република /Новорусия/.
Никой няма нужда да я признава- тя ще се присъедини към русия. Разбира се ти лично може да кажеш след присъединяването, че това пространство е непозната земя и може да идеш да го колонизираш, ще бъде интересен пътеписа ти
За да приемеш, че НАТО е нападнало Русия в Киев означава, че според теб Украйна е руска територия и такова нещо като украинска държава не е съществувало, не съществува и никога няма да съществува. За да приемем, че НАТО е нападнал Русия, то военните действия трябва да са на руска територия а такива не е имало. Тогава остава варианта Русия да е нападнала Украйна, което е очевидно за целият свят или Русия да е нападнала НАТО на украинска територия. Втората теза има два недостатъка. Първо Украйна не е НАТО и руското нападение срещу Украйна няма как да се е срещу НАТО. Второ ако приемем, че Русия е нападнала НАТО в Украйна, то къде са натовските войски срещу които воюва Русия. За сега имаме над двадесет хиляди жертви от руска страна и нито един от страна на НАТО. Как е възможно това? Нима военното превъзходство на НАТО е толкова потресаващо че да даде резултат двадесет хиляди на нула? Та очевидно е, че Русия нападна Украйна през 2014 г. И войната продължава до ден днешен. Няма да свърши докато украинската армия не изтласка окупатора от територията си.
Не!
Множество погрешни предпоставки, водещи до погрешни изводи.
Не знам дали се коментират тук, но руснаците подготвят документи за дело срещу всички държави които са блокирали техните пари- на руската банка. До сега са блокирани 2 пъти такива резерви- на иран и на венецуела , като и двата пъти лидери на това са сащ и останалите натовски държави
Всъщност може да се каже че нато е блок за защита на сегашния финансов свят- дали и доколко това е правилно не мога да кажа. Но ако има според говедарите 52 пола, защо да няма и 52 финансови системи
Приходите от продажби на енергоносители на Русия са най-високите от 2015 насам.
Макар да се очаква ембарго на руския петрол (с газа е по-сложно) буквално до седмица-две, Русия днес печели от износ на петрол и газ по 1.4 млрд. долара на ден, от тях 800 млн. долара дневно от износ към ЕС.
Русия вече компенсира около половината от замразените 300 млрд. долара резерви на централната банка.
Тази война ще продължи дълго. И ще промени живота на всички ни.
Глупости. Нападението започна в Украйна и вече трае с години. То трябваше и получи отпор и аз се чудя дори, защо толкива закъсня. И НАТО, особено тарторът, САЩ, знаят за тези си дела от самото им начало. И сега, продължават, като снабдяват фашунгерите с пари и оръжие - за победа малко, за поддържане на напрежението - достатъчни.
Aми аз ти предложих в края на годината да засечем дали ще имам отрицателна цена- ще си публикувам фактурата, но не видях ти да си се съгласил . Ако си съгласен, а аз не съм видял- дай линк към твоя пост. И ще договорим всичко
цени фактура и цени борса, се различават подобно както мярка обем литър и мярка обем галон...
Групичката разбирачи кукаречихте "къде са отрицателните!!!???", като им ги посочиш почват да килифарчат.
Съвпадък ли е, че всички от същата групичка сте антибългари/путлерчета?
Украйна не може да си позволи такъв мир защото след няколко години Русия пак ще ги нападне. Вероятно в кратък срок Украйна ще се опита да си разреши проблема по военен път. За мен това, че руските орки ще бъдат изтласкани от украинска територия, включително окупираните от Русия през 2014 региони на Донбас, не подлежи на съмнение. В момента съдбата на Крим е неясна. Все още руснаците имат възможност да го запазят, но часовника тиктака, времето минава и ако не направят нещо ще го загубят завинаги.
Какво трябва да направят руснаците за да запазят крим и какво трябва да направят украинците за да завземат малкото ново бижу на русия според теб. А после може да поспорим дали е възможно едното или другото
Сега прочетох отново какво си писал. Само няколко факта, които най вероятно няма да коментираш/ по договор ти е забранено/- след 2014г са инвестирани- за твое съжаление чрез заеми, в сухопътната армия на украйна 23 милиарда- и това се признава от няколко официални лица. Тези 23 милиарда са дадени за обучение и различна техника, като част от висше стоящите инструктори са били натоварени със задачата да следят как се използуват парите. Има различни сведения кой колко пари дава на украйна- като лидерът на нато дава в пъти повече на украйна- може би около 7-8пъти повече от втория, извинявам се ето ти графиката
Има видеа в които се казва точно- вчера аз пуснах едно такова- самолетите на украйна са базирани на румънски летища- каква изненада румъния е в нато/ може би???/ И натовските страни въпреки че казват ние не даваме самолети- реално дават своите мигове и су-та на украинците
На 10 млн ако раздадат кремъл ще падне за 1 ден. Руснаците искат да имат фейсбук, ютуб, искат да работят за западни фирми (за повече паре), искат да могат да протестират, искат да ходят в милано, париж, барселона, искат да гледат зенит-челси в лондон. Искат да са на слъчака и златните, искат да дойдат тук в летните си имоти за 2 месеца.. и т.н.
А ти тези неща не ги ли искаш- всеки ги иска, ама дали му стиска
Я има напредък - Да, те са факт, затова и се ушумули от баса. (и не са мои тия цени )
Алтернативната история няма изначално шанса да бъде факт.... (та поизпожи се пак)
Aми аз ти предложих в края на годината да засечем дали ще имам отрицателна цена- ще си публикувам фактурата, но не видях ти да си се съгласил . Ако си съгласен, а аз не съм видял- дай линк към твоя пост. И ще договорим всичко
Ти още не си разбрал че, курсът на акциите НЕ Е фактическо, а имагинерно "богатство" и че, фактическо е онова, дето ти е по сметките. Дори Мъск, за който се говори, че бил имал 263 милиарда долара, ги "има" само според борсови оценки, а не на ръка. Да, хубаво е но, сам виждаш : Без (възприеман като сигурен от акционерите) пазар, "оценката" на компаниите - дори при неизменна производствена мощ и човешки ресурс, е крайно волатилна.
Няма проблеми, прочее, аз при тези, акции нямам.
Коментар