Първоначално изпратено от mirodes
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Политика в България
Collapse
X
-
- 1 like
-
Първоначално изпратено от Kris_ Разгледай мнение
Между другото, миродес,
Трябва да те боли, защото това влиза в бюджета, а после се отразява и на любимото ти БВП.
За 2022г Турция е изнесла оръжия за 4.1 милиарда евро, а България за 2.3 милиарда евро. Въпреки че сме с 13 пъти по-малко население.Last edited by mirodes; 29.05.2023, 17:13.
- 2 Харесвания
Коментар
� -
Ти за пореден път смесваш икономика и национални интереси, макар едното да не противоречи на другото. Не е нужно да сме Турция, но въпреки това в момента има в пъти по-силна икономика, в пъти по-добри отбранителни сили и по-добри бъдещи перспективи от България.
Не мога да си хабя енергията и на теб да ти обяснявам за идиотския показател БВП.
А БВП е показател, който е приет в цял свят за измерване на икономическото развитие на една държава. Това че на теб не ти изнася е друг въпрос.Last edited by mirodes; 29.05.2023, 17:07.
- 4 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение
Боли ме фара дали турците имат дронове или каквито и да е било оръжия. Важното е хората как живеят. А в Турция стандарта на живот е по-нисък от тоя в България. А беше обратното. Лирата беше 1 лв,сега е 10 стотинки.
Естествено, че ще гледам БВП на човек от населението и заплащане на труда.
А не е повод за гордост факта,че са им отказани Ф 35,въпреки че са натовска държава.
Трябва да те бóли, защото това влиза в бюджета, а после се отразява и на любимото ти БВП.Last edited by Kris_; 29.05.2023, 17:04.
Коментар
� -
Ти за пореден път смесваш икономика и национални интереси, макар едното да не противоречи на другото. Не е нужно да сме Турция, но въпреки това в момента има в пъти по-силна икономика, в пъти по-добри отбранителни сили и по-добри бъдещи перспективи от България.
Не мога да си хабя енергията и на теб да ти обяснявам за идиотския показател БВП.
- 2 Харесвания
Коментар
� -
Много хубав виц си събрала в 2 изречения.
П.П. - Това са хора, които доказано не разбират от съвременна икономика, и които нямат един работен ден в живота си.
- 1 like
Коментар
� -
Боли ме фара дали турците имат дронове или каквито и да е било оръжия. Важното е хората как живеят. А в Турция стандарта на живот е по-нисък от тоя в България. А беше обратното. Лирата беше 1 лв,сега е 10 стотинки.
А не е повод за гордост факта,че са им отказани Ф 35,въпреки че са натовска държава.
Коментар
� -
Кои са тия всички?Никой мой познат не е ходил да се лекува в Турция.
И какво като са си поискали парите за отказаните Ф 35.Щом са им отказали най-нормалното нещо на света е да им върнат парите.Това голямо геройство ли е?
И кое й е великото на Турция при положение, че народът мизерства и инфлацията е огромна.Нека да им разрешат да работят в ЕС ,пък да видим колко турци ще емигрират от тая"велика сила '.То и Русия се води велика сила, ама руснаците не са прокопсали от това.
Тука за плазмафереза дето уж ти пречистват 15-20% искат 10к лева за 2 курса (тест дали изобщо има някакъв смисъл). За да има подобрение трябват 5-6 курса, е за "фалшивия ковид" и 2 са достатъчни.
Отиваш, плащаш и получаваш лечение на световно ниво. В ес нанай си, дадоха ми 50к за лечение от фирмата и ги върнах щот не можах да ги изхарча, 500€ из германията за изследвания само си ги платих от джоба.
Граждани на ес - може ама безправни роби или най-много селяни....Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
- 2 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Arana Разгледай мнениеИ мъже да бяха шефовете на ЕЦБ, МВФ и ФР, все тая с оглед твоите утопии. Колкото и да ти е криво това са хора с много повече умствен багаж от теб и затова са там, където са.
П.П. - Това са хора, които доказано не разбират от съвременна икономика, и които нямат един работен ден в живота си.Last edited by Kris_; 29.05.2023, 16:48.
Коментар
� -
Замина деня, миродес.
Който каквото иска да си говори Турция в момента е велика сила, която си отстоява националния интерес по най-добрия начин.
За F35-те - Какво щеше да стане, ако това беше България? Дали нашите щяха да си ги поискат обратно парите или щяха да оставят амриканците с техния маркетингов принцип да си стоят при тях за друга бъдеща поръчка? Знаеш ли как стават договрите с тези фирми като Локхийд Мартин, Боинг и т.н. ? Леко неподготвен се изказваш.
А да сравняваш Русия с Турция също отива в графа шеги и вицове. Турците си направиха много хубава реклама с байрактарите си в Азербайджан и много армии по света чакат на опашка да си ги купят. Аферим комшо!
Когато мога ще публикувам сравнителен коментар, а дотогава може да си гледаш БВП-то колкто искаш.
- 2 Харесвания
Коментар
� -
Точната дефиниция е. И факта, че не успя да ми отговориш рационално, а се тросна и фръцна в златната тема докато го преливаше токсичния си феминизъм от друга тема в темата за златото, и когато ти казах, че тези, на които се възхищаваш не са много за възхищаване, ти почна да ме пращаш да ставам като тях.
Толкова ти е капацитетчето, паячке.
И мъже да бяха шефовете на ЕЦБ, МВФ и ФР, все тая с оглед твоите утопии. Колкото и да ти е криво това са хора с много повече умствен багаж от теб и затова са там, където са.
Това, че защитавам нечие достойно поведение е нещо много по-различно.
Пробвай сега с анализа на Турция. Разкажи ни защо е толкова велика и дали ни препоръчваш по едно фередже и по един фес
- 2 Харесвания
Коментар
� -
яПървоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение
Кои са тия всички?Никой мой познат не е ходил да се лекува в Турция.
И какво като са си поискали парите за отказаните Ф 35.Щом са им отказали най-нормалното нещо на света е да им върнат парите.Това голямо геройство ли е?
И кое й е великото на Турция при положение, че народът мизерства и инфлацията е огромна.Нека да им разрешат да работят в ЕС ,пък да видим колко турци ще емигрират от тая"велика сила '.То и Русия се води велика сила, ама руснаците не са прокопсали от това.
Който каквото иска да си говори Турция в момента е велика сила, която си отстоява националния интерес по най-добрия начин.
За F35-те - Какво щеше да стане, ако това беше България? Дали нашите щяха да си ги поискат обратно парите или щяха да оставят американците с техния маркетингов принцип да си стоят при тях за друга бъдеща поръчка или трампа? Знаеш ли как стават договрите с тези корпорации като Локхийд Мартин, Боинг и т.н. ? Леко неподготвен се изказваш.
А да сравняваш Русия с Турция също отива в графа шеги и вицове.
Турците си направиха много хубава реклама с байрактарите си в Азербайджан и много армии по света чакат на опашка да си ги купят. Аферим комшо! Когато мога ще публикувам един сравнителен коментар, а дотогава може да си гледаш БВП-то колкото искаш.Last edited by Kris_; 29.05.2023, 16:33.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Arana Разгледай мнение
Обиждаш на лична основа, епитетите няма да ги повтарям. Когато имам време евентуално ще те прочета и евентуално ще ти отговоря.
“Токсичен феминизъм” е някаква уникална твоя глупост, която въобще няма да коментирам.
Толкова ти е капацитетчето, паячке.
Коментар
� -
Няма никакъв ad hominem. Да не съм ти някой друг от тука, да не давам примери. Сама си каза на кого си фенка и сама се засегна без никакъв повод, и обърна с токсичния си феминизъм, който блика и се лее като водопад от теб!
За риторичното ти въпросче - не съм забелязал да се натискат, а по-скоро има голям напън от "западните партньори" зорлем да ги натикат. Личи си, че не си ме чела достатъчно, защото въобще нямаше да го задаваш този идиотския въпрос.
“Токсичен феминизъм” е някаква уникална твоя глупост, която въобще няма да коментирам.
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Arana Разгледай мнение
Офффф, за малко те паузирам. Като ми се до четат глупости ще те пусна пак.
В златната тема съм съгласна с повечето неща, които си написал.
Тук издишаш и в главата ти е каша.
Просто и ти както всичките в онази другата тема руско-американската или американо-руската, според зависи личните вкусове и предпочитания, сте едни и същи като мислене. Никаква разлика няма. И едните ме наричат по един начин, а другите по друг, и все не могат да се разберат какъв съм. Определя се по това кое е мнозинството в определен момент и то решава, така че издиша из основи цялата ти теорийка за мен.Last edited by Kris_; 29.05.2023, 22:38.
Коментар
�
Коментар