IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика в България

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение

Добре де:

Ти като най-върлият симпатизант на Слави на партията, с кой мислиш ще се коалират, с дпс или с бсп?

Много държиш на ДПС и все на първо място ги поставяш. Наистина почнах да се съмнявам...

Да повторя: никакъв не съм в политиката и нямам мнение - избрал съм ги и съм до тук.
    По-късно, може би Пешо ще се сети да НИ каже: "Аз ВИ казвах!" (но на протести няма да ходи, разбира се, защото..., ми - по негови лични причини...)
    Всички се водим от лични причини и сглобяваме цялото.

Слави няма да се коалира - така е декларирал пред своите избиратели. Смятам, че ще прокара гласуване намаляване на "партийната субсидия" за 1 лв., но няма КОЙ да я приеме... Ще има (очаквам!) поименно гласуване (неангажиращо мнение) и т.н. Топката си е в ТЯХ. Да не забравяме, че съм никой в политиката, т.е. - никой, с мнение. Такива хора не са добре дошли в никоя партия...
    Мнение - без ангажименти.

Коментар

Добре де:

Ти като най-върлият симпатизант на Слави на партията, с кой мислиш ще се коалират, с дпс или с бсп?

Най-вероятно няма да има коалиции. След като всички принципно се обявиха за политики и казаха, че не искат постове (ти да видиш - ни мога да повервам).

Което значи, че като се тури некой закон на масата и ще почва пазарлъка.

Коментар

• Първоначално изпратено от mikomikov Разгледай мнение

Не, говорим за това, че Дончев каза, че е готов с Плана за възстановяване, но предстоят избори и т.н. и не било коректно... (подкрепям това, но ако имаше диалог в полза на България - можеше да се вземе решение да се изпрати...)

Събитията са отскоро - човек може да си ги припомни, а на мен за тъпотии и еквилибристики не ми се говори...
        Да, така каза.

Аз затова казах, че парламента (май - не съм сигурен) прие решение или имаше намерение да приеме решение, което задължаваше правителството да го внесе и после се завъртя наопаки, че следващите по-добре те.

Коментар

Добре де:

плаващи мнозинства

Коментар

Много грешиш за "най-вътрешния". Коригирай си мерника и не ме отъждествявай с никого, както ти не се отъждествяваш с ДПС (например), нали не греша?
            Добре де:

Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение
              За протокола съм против раздаването на пари, субсидиите, подпомагането, обявяването на сектори за приоритетни, щото така хората пренасочват начина си на мислене. Почват да мислят как да "усвоят" парите вместо да мислят как да предложат качествен продукт или услуга на пазара.

Типичен пример е за спортните стадиони, площадки за игри и пр. в села дето няма деца. Просто ЕС за това даваше парите по онова време, а кметовете ги усвояваха. Ако ги даваха за опери, щяха опери да строят.

Друг типичен пример е земеделието - пари се дават на декар, съответно всичко се насочи към това да обработва колкото се може повече декари. Това става автоматизирано като се сеят съответните култури подлежащи на такъв вид обработка. Затуй навсякъде имаш жита, слънчоглед, царевица и пр. А плодовете и зеленчуците скъпи.

Тази дискусия сме я водили тук - за плодовете и зеленчуците... Свързана е с един друг строй (социализЪма) - за съжаление.

Имам впечатления, като малък..., ръчен труд, каруци между лехите (французите СЕГА - четох някъде!!! - вкарват КОНЕ в грижите за това производство, в масивите..., но те са французи, все пак, а не българите ТУК, което значи - че ще предложат съответното заплащане на българите и така..., но те и сега го правят...)

Коментар

Я кажи сега като най-вътрешен в на Слави партията, с дпс или с бсп ще се коалирате?

Много грешиш за "най-вътрешния". Коригирай си мерника и не ме отъждествявай с никого, както ти не се отъждествяваш с ДПС (например), нали не греша?

Коментар

Говорим за предния дето изкара 1 месец.
                  Не, говорим за това, че Дончев каза, че е готов с Плана за възстановяване, но предстоят избори и т.н. и не било коректно... (подкрепям това, но ако имаше диалог в полза на България - можеше да се вземе решение да се изпрати...)

Събитията са отскоро - човек може да си ги припомни, а на мен за тъпотии и еквилибристики не ми се говори...

Коментар

Хехехеххе... Неговият Парламент никога не му е забранявал, защото той неглижираше Парламента.
                    Я кажи сега като най-вътрешен в на Слави партията, с дпс или с бсп ще се коалирате?

Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

Хехехеххе... Неговият Парламент никога не му е забранявал, защото той неглижираше Парламента.
                      Говорим за предния дето изкара 1 месец.

Коментар

Не го изпрати щото имаше някакви драми. Парламента му забрани, после му заповяда до го внесе (или обратно беше не помня вече). Така и не разбрах последно какво точно реши парламента за тоя план, обаче остана за новото правителство. Което каза че ще го внесе. А сега и парламента трябва да го прочете поне.

Дано не го забатачат в комисия.

Според мен Баце трябваше да го внесе. Но сега щеше да има рев що го е внесъл и щяха да реват още 2 години. Ако парите бяха за това, а не за онова.

Коментар

• За протокола съм против раздаването на пари, субсидиите, подпомагането, обявяването на сектори за приоритетни, щото така хората пренасочват начина си на мислене. Почват да мислят как да "усвоят" парите вместо да мислят как да предложат качествен продукт или услуга на пазара.

Типичен пример е за спортните стадиони, площадки за игри и пр. в села дето няма деца. Просто ЕС за това даваше парите по онова време, а кметовете ги усвояваха. Ако ги даваха за опери, щяха опери да строят.

Друг типичен пример е земеделието - пари се дават на декар, съответно всичко се насочи към това да обработва колкото се може повече декари. Това става автоматизирано като се сеят съответните култури подлежащи на такъв вид обработка. Затуй навсякъде имаш жита, слънчоглед, царевица и пр. А плодовете и зеленчуците скъпи.
                          Last edited by mathematician; 21.07.2021, 19:19.

Коментар

Наистина неадекватен коментар (горе). Все "топките" са ви виновни... Какво излиза? Боко не изпрати Плана в Брюксел, значи нямал топки, ли, или не му остана време от обикалянето по магистралите?
                            Не го изпрати щото имаше някакви драми. Парламента му забрани, после му заповяда до го внесе (или обратно беше не помня вече). Така и не разбрах последно какво точно реши парламента за тоя план, обаче остана за новото правителство. Което каза че ще го внесе. А сега и парламента трябва да го прочете поне.

Дано не го забатачат в комисия.

Според мен Баце трябваше да го внесе. Но сега щеше да има рев що го е внесъл и щяха да реват още 2 години. Ако парите бяха за това, а не за онова.

Коментар

• epicenter.bg
                              Първите законопроекти: Ревизия на Борисов, свалят охраната му от НСО
                              Предлага се и Бюрото за за

Коментар

Това като добра или като лоша новина го пускаш, че се обърках вече

А иначе това е показателен пример за бюрокращината - ние сме го направили, ама някой друг да го одобри, за да не носим отговорност.

Сега парламента ще спретне една комийска и ще го вкара вътре за обсъждане и отиде до Нова година (ама тая или другата не съм сигурен).

После само да не викате някой с топки да го внася в Брюксел.

Наистина неадекватен коментар (горе). Все "топките" са ви виновни... Какво излиза? Боко не изпрати Плана в Брюксел, значи нямал топки, ли, или не му остана време от обикалянето по магистралите?

Твой човек е, не го обиждай така!

Не съм адвокат на Служебното правителство, но са доста адекватни в действията си.
                                Разбира се, че Пеканов има не по-малки основания да иска дискусии с новите партии в парламента, отколкото Боко, когато не изпрати Плана за възстановяване, в края на мандата си, въпреки, че според него бил готов. Това, разбира се беше отново напук на опонентите му: нека оберат пасивите от "забавянето", ако ще причината да бъдат редовни избори - и отново загуба на време и липса на приемственост в действията на бившето правителство и всяко следващо, което не е "нашето" (на Боко)...

Според мен - основателни действия - и на Боко, и на Служебното правителство, но проблемът е, че Боко "управляваше" 12 години, а Янев - в месеците, от съществуването на Служебното, с правомощията, фиксирани в Конституцията и БЕЗ Парламент!

Боко, до сега щеше да е "усвоил" 1.5 милиарда авансово (разминахме се и с това "усвояване" на средства, които щяха да потънат в "магистралите")....

Добре е, че Ст. Янев НЕ прави "усвояването" и избегна "клопката", устроена му от Боко, в последните месеци, преди изборите.

С мнението си не ангажирам никоя политическа сила, но новите в Парламента трябва да работят по въпроса и да поемат своята отговорност - част от отговорностите им в мандата...

Коментар

Working...
                                X