Първоначално изпратено от mirodes
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Политика в България
Collapse
X
-
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнениеНе знам зашо се мъчиш д аме убедиш, че Русия не ни е приятел - ми аз това отлично го знам. Както знам и че САЩ не ни е приятел, Франция, Англия, Германия и които там други лицемери се сетиш. Да напомням ли как нашата най-приятелска държава Германия ни го заби троен с декларацията за севернофиромския език и идентичност? А за френското предложение, което е изцяло хой за нас, ма добре че онези от Вардара са по-тъпи и от нашите, та не го осъзнават? А за това, че ни накараха да си нарежем ракетите, за да влезем в НАТО? А за закриването на 4 реактора на Козлодуй? А за Ф-16 на чертежи, които платихме предварително и т.н., и т.н. И не, не искам да ми постваш оркистанските простотии като контрапункт - както ти казах, и едните, и другите си гледат интереса и не им пука за нас.
Затова търговия, търговия, търговия и нищо даром. Пък какво си правят руснаци и украинци - не ми пука, ако могат, да се изтребят взаимно, ще е най-добре (то май и САЩ точно това искат)
България винаги е прецакана в търговията с Русия .
А от тази война България има полза ,щото военните заводи работят на макс,даже пуснаха завод,затворен преди 30 години.Last edited by mirodes; 21.07.2023, 16:05.
- 1 like
Коментар
-
Не знам зашо се мъчиш д аме убедиш, че Русия не ни е приятел - ми аз това отлично го знам. Както знам и че САЩ не ни е приятел, Франция, Англия, Германия и които там други лицемери се сетиш. Да напомням ли как нашата най-приятелска държава Германия ни го заби троен с декларацията за севернофиромския език и идентичност? А за френското предложение, което е изцяло хой за нас, ма добре че онези от Вардара са по-тъпи и от нашите, та не го осъзнават? А за това, че ни накараха да си нарежем ракетите, за да влезем в НАТО? А за закриването на 4 реактора на Козлодуй? А за Ф-16 на чертежи, които платихме предварително и т.н., и т.н. И не, не искам да ми постваш оркистанските простотии като контрапункт - както ти казах, и едните, и другите си гледат интереса и не им пука за нас.
Затова търговия, търговия, търговия и нищо даром. Пък какво си правят руснаци и украинци - не ми пука, ако могат, да се изтребят взаимно, ще е най-добре (то май и САЩ точно това искат)Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнениеТова, разбира се, не е съвсем вярно - и Русия, и САЩ, и нашата любимка Германия, а да не говорим за държави като Франция и Англия многократно са били против българските интереси, но си има хора, които им се кланят. И сам си стигнал до извода, че соросоидите и копейките са еднакво вредни.
Дали Русия е бита карта, също е доста спорен въпрос, само дето не върви ние, магарето, да си подлагаме задника там, дето се ритат атовете - да напомням ли за една салфетка и как именно сегашните ни мастъри ни хвърлиха директно под руския/съветския ботуш с едни 90%, без да им мигне окото? Що си мислиш, че сега ще е различно? Затова търговия и да се оправят, както казват продавачките по села и паланки - доверие всекиму, вересия никому.
Номче, да, всеки си гледа интереса и не разбирам защо се сърдим на този или онзи, че си гледа интереса (включително с трол бригади и в този форум), като ние не си гледаме нашия. А нашият интерес е основно един - силна, родолюбива и просперираща България, която да си увеличава населението - нито една друга страна няма да ни го даде даром, ако ние самите не си го извоюваме, тип Унгария или Полша. Но, както каза един приятел днес:
Гласуваш за ПП и ДБ, получаваш ББ и ДП - кво да правиш, дребна техническа грешка, така да се каже
На англичаните освен футбола не съм забелязал някой в България да им харесва нещо.
Ситуацията в момента няма нищо общо с 1944г,когато съветската армия е била на път към Берлин. Така че няма кой да ни хвърли към руската сфера на влияние .
А и България е доста обрана до този момент. Досега не бяхме изпратили и един български патрон в Украйна. Фактът,че някои купуват български оръжия и ги дават на Украйна ,не е проблем на България
Не спряхме транзита на руски газ по Балкански поток. Нито на руски нефт към Лукойл.И за благодарност Русия ни обяви за неприятелска държава и ни спря газът.
Пак враждебно действие от тяхна страна, което не е провокирано от България. А Турция, която прати дронове на Украйна се води приятелска държава на Русия.
А че Русия е бита карта е вън от съмнение. И бунта на Пригожин най-ясно го показва. Тепърва ще има вътрешни противоречия в Русия, възможно е и да има гражданска война.Last edited by mirodes; 21.07.2023, 15:20.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение
Какво има да се спори-естествено,че всяка държава си гледа интересите. И въпреки, че МНОГОКРАТНО Русия е действала против българските интереси,има хора в България, които им се прекланят.Което не може да се каже за никоя друга държава.
Същевременно в наши дни какъвто и да е съюз с Русия няма да е от полза за България. А и няма как да водим политика спрямо Русия, различна от тази на ЕС.
Русия в краткосрочен и дългосрочен план е бита карта.Колкото по-малко общо с тях, толкова по-добре.
Дали Русия е бита карта, също е доста спорен въпрос, само дето не върви ние, магарето, да си подлагаме задника там, дето се ритат атовете - да напомням ли за една салфетка и как именно сегашните ни мастъри ни хвърлиха директно под руския/съветския ботуш с едни 90%, без да им мигне окото? Що си мислиш, че сега ще е различно? Затова търговия и да се оправят, както казват продавачките по села и паланки - доверие всекиму, вересия никому.
Номче, да, всеки си гледа интереса и не разбирам защо се сърдим на този или онзи, че си гледа интереса (включително с трол бригади и в този форум), като ние не си гледаме нашия. А нашият интерес е основно един - силна, родолюбива и просперираща България, която да си увеличава населението - нито една друга страна няма да ни го даде даром, ако ние самите не си го извоюваме, тип Унгария или Полша. Но, както каза един приятел днес:
Гласуваш за ПП и ДБ, получаваш ББ и ДП - кво да правиш, дребна техническа грешка, така да се кажеNever argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнениеБааа, ще се учим на история лиДОбре, имам 10 минути свободни - с две думи - никой не го еве за България, всеки си гледа интересите, а те понякога съвпадат с нашите:
1. Освободителна война за нас (в Румъния ѝ викат Война за националната независимост, а в Сърбия - Сръбско-Турска война), а за света - поредната Руско-Османска. Случва се въпреки, повтарям въпреки желанието на Цар Александър Две да НЕ воюва. Бисмарк го надхитря с идеята да разбие съюза му с франция и Англия. И успява
2. Берлински договор - на никого не му пука за нас, но е факт, че Русия спасява София от попадане в османски (и преди това с сръбски ръце), пак Русия заменя Варна за поречията на Места и Струма (добре ли е, зле ли е - всеки да си каже), и пак Русия много държи да де Пиротско на Сърбия. Англия е почти на 100% против всяко бг облагодетелстване, те се интересуват само от малякия, на която дават територии, нищо че самите маляки имат 0 принос в тази война
3. Сръбско-Българска война 1885 - подкладена от Австро-Унгария (която я и спира, когато българите стигат Ниш), Русия умишлено маха офицерите си от България, Англия за пръв и единствен път е на наша страна (за д анами руското влияние тук). Не е вярно, че имаме само капитани, има и майори
4. Илинденско-Преображенско въстание - най-голямата ни грешка и грях е, че не подкрепяме официално с война срещу османците нашите братя в Македония. Не ги подкрепяме, защото Русия (а и Австро-Унгария) ни забранява, тъй като си има драма в Далчения Изток с Япония и после ще яде хойта там
5. Балкански войни - ние сами сме си виновни с глупостта си - няма как да искаме всичко и от всички. Няма и такова нещо като официално признаване на Спорна и Безспорна зона от Сърбите, то е много готино формулирано, че биха били съгласни, но само с арбитража на Русия, а не предварително. Ние сами викаме сърбите при Одрин (да, великата ни победа е постиганата с 1/3 сърби на наша страна и цялата тежка артилерия там е изцяло сръбска), сами не ги подкрепяме за излаз на Адриатическо море в Албания, сами не сключваме договор с Маляките и гоним Венизелос, когато ни предлага всичко без Солун, сами се дъляме с мамалигите (аферата Братовану или там , акк беше за техния убит от нашите журналист в Букурещ) и т.н. Да, и Русия не си мърда пръста не само да спре мамалигите, даже им дава понтони, ми и манафите, когато превземат без бой всичко до харманли
та такива неща набързо - който иска, може да поспорим. Но с факти и научно, иначе става простотия
Същевременно в наши дни какъвто и да е съюз с Русия няма да е от полза за България. А и няма как да водим политика спрямо Русия, различна от тази на ЕС.
Русия в краткосрочен и дългосрочен план е бита карта.Колкото по-малко общо с тях, толкова по-добре.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнениеБааа, ще се учим на история лиДОбре, имам 10 минути свободни - с две думи - никой не го еве за България, всеки си гледа интересите, а те понякога съвпадат с нашите:
та такива неща набързо - който иска, може да поспорим. Но с факти и научно, иначе става простотия
Та целия рев днес е видиш ли що някой казал, че посолството и придворните му сателити не направили нищо преди 120 години. Провокативен въпрос, кво да правим, че шматките се вързаха.
Коментар
-
Бааа, ще се учим на история лиДОбре, имам 10 минути свободни - с две думи - никой не го еве за България, всеки си гледа интересите, а те понякога съвпадат с нашите:
1. Освободителна война за нас (в Румъния ѝ викат Война за националната независимост, а в Сърбия - Сръбско-Турска война), а за света - поредната Руско-Османска. Случва се въпреки, повтарям въпреки желанието на Цар Александър Две да НЕ воюва. Бисмарк го надхитря с идеята да разбие съюза му с франция и Англия. И успява
2. Берлински договор - на никого не му пука за нас, но е факт, че Русия спасява София от попадане в османски (и преди това с сръбски ръце), пак Русия заменя Варна за поречията на Места и Струма (добре ли е, зле ли е - всеки да си каже), и пак Русия много държи да де Пиротско на Сърбия. Англия е почти на 100% против всяко бг облагодетелстване, те се интересуват само от малякия, на която дават територии, нищо че самите маляки имат 0 принос в тази война
3. Сръбско-Българска война 1885 - подкладена от Австро-Унгария (която я и спира, когато българите стигат Ниш), Русия умишлено маха офицерите си от България, Англия за пръв и единствен път е на наша страна (за д анами руското влияние тук). Не е вярно, че имаме само капитани, има и майори
4. Илинденско-Преображенско въстание - най-голямата ни грешка и грях е, че не подкрепяме официално с война срещу османците нашите братя в Македония. Не ги подкрепяме, защото Русия (а и Австро-Унгария) ни забранява, тъй като си има драма в Далчения Изток с Япония и после ще яде хойта там
5. Балкански войни - ние сами сме си виновни с глупостта си - няма как да искаме всичко и от всички. Няма и такова нещо като официално признаване на Спорна и Безспорна зона от Сърбите, то е много готино формулирано, че биха били съгласни, но само с арбитража на Русия, а не предварително. Ние сами викаме сърбите при Одрин (да, великата ни победа е постиганата с 1/3 сърби на наша страна и цялата тежка артилерия там е изцяло сръбска), сами не ги подкрепяме за излаз на Адриатическо море в Албания, сами не сключваме договор с Маляките и гоним Венизелос, когато ни предлага всичко без Солун, сами се дъляме с мамалигите (аферата Братовану или там , акк беше за техния убит от нашите журналист в Букурещ) и т.н. Да, и Русия не си мърда пръста не само да спре мамалигите, даже им дава понтони, ми и манафите, когато превземат без бой всичко до харманли
та такива неща набързо - който иска, може да поспорим. Но с факти и научно, иначе става простотияNever argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнениеИ Николай Втори ги присъжда на Сърбия. Веднъж предава България и втори път я предава като не спира Румъния да нападне България.
Препоръчвам на русоробите да прочетат И за Цариградската конференция. По- долу е картата на хипотетичната нова държава според британското предложение, което Игнатиев и руската дипломация провалят, за да реализират първоначалните си планове за разпокъсване на българското землище, засвидетелствани в Райхщадската спогодба и Будапещенските договори. Дори на Берлинският конгрес, където българска делегация не е допусната по настояване на Русия, а присъства бошняшката, арменска и др подобни, Русия иска още по- лимитирано българско княжество - между Дунав и Стара планина, но без Софийски и Варненски санджак. Варненския санджак Русия иска за себе се, за да си осигури път към Цариград.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от бай Митьо Разгледай мнение
Не е било никакъв фактор тогава, в същата година са установени дипломатическите отношения с България. За другите посолства не може да се каже същото:
Ама четете я малко от малко тая история...
- 1 like
Коментар
-
В иновативна българска кръчма внесли японски роботи - сервитьори.
Роботът сервитьор се приближил към първия клиент и вместо да му предложи меню, го попитал:
- Вашето IQ, моля?
- 190.
Роботът донесъл бутилка френско шампанско, сипал му и подхванал разговор за класическа музика и абстрактна живопис.
Влязъл втори клиент. Роботът-сервитьор се приближил към него и пак го попитал:
- Вашето IQ, моля?
- 80.
Роботът извадил една бира, седнал до клиента и почнал:
- Кажи сега, браточка, кой ще бие в мача довечера?
След малко дошъл трети клиент. Роботът пак го питал:
- Вашето IQ, моля?
- 20.
Роботът сипал една Карнобатска гроздова и пляснал клиента по врата:
- Гласувахме за ПП/ДБ на последните избори, нали? Ама сега сме разочаровани и се стягаме за Вгъзраждане да гласуваме, май?
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнение
А 30-ина години по-рано след Съединението, когато войските ни са на юг и чакат нападение от Турция, каквото не се случва, в гръб ни напада "братска' Сърбия. И какво прави Русия?Изтегля цялото ръководство на българската армия.Та се налага капитани да воюват срещу сръбските генерали. Спасибо "братушки".
Но договора от Сан Стефано е бил предварителен,а не окончателен и не е пораждал никакви последици.И това руснаците са го знаели много добре. На Берлинския конгрес по никакъв начин не защитават границите на България според този предварителен договор.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Сибирския Бръснар Разгледай мнение....как Русия ни е била враг...
Life won't wait for you.
- 1 like
Коментар
-
Русия е искала Санстефанска България за да има голяма славянска страна, в която тя да има влияние. Да има Задунайска губерния, която да и помогне да завладее в по-късен етан Констинопол. По същата причина западняците не искали това да стане и са разпарчетосали България на Берлинския конгрес. От тогава Русия действа на принципа "Щом няма да е наша, няма да е ничия". И това е хладнокръвната геополитическа логика. Всичките 'велики сили' по това време, а и сега, са си имали свои интереси и България и другите балкански страни са били само средство за постигане не тези интереси. Нашия проблем, е че влагаме прекалено много емоции а не мислим с акъла си.Last edited by B.Graham; 21.07.2023, 08:58.Life won't wait for you.
Коментар
Коментар