Първоначално изпратено от mitko2848
Разгледай мнение
Няма претенции да е най-подробния, беше първия , който излезе. Да ми говориш за подкупи да направиш сина си еничар ... ти добре ли си бе ? Българите сме си запазили вярата 500 години. Ако не друго не ти ли клика че никой няма да си даде детето доброволно да му сменят вярата ? Отделно че в онези години хората са имали много деца зашото им е трябвала работна ръка в семейството и да ти вземат момче е като да ти вземат работник. Говорите колкото да не заспите ... или де да знам, почвам да си мисля че ДеПаСе-то има някакви планове.
Прочети малко за робовладелството . Имало е различни типове в древна Гърция, в Римската империя, после в САЩ и Карибите е било тотално различна система, но си е било робовладелство Примерно в Рим е имало роби от войните , но е имало и римляни които са ставали роби заради дългове. Имало е роби, които са живели по-добре от свободни хора зашото са били прислуга на богати семейства. Имало е роби счетоводители, които са били всъшност за предпочитане от богатите римляни зашото робът няма право на собственост и не може да открадне примерно имот. Често приближените роби са получавали свободата си и дори някакви суми в завешанието на господарите си ... но това не означава че не е имало робство, че не е имало мини и кариери за камъни където робите са измирали като мухи.
Коментар