Първоначално изпратено от 13ADROL
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
КНИГИТЕ, които четем
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от majnata Разгледай мнение
мерси ... това все пак е някаква оценка ...
Чета Алвин Тофлър, Бжежински, Фукояма и други геополитици и футуролози. Това колко обиколки са над краля-слънце, а "La ultima frontera" на Алфредо Фернандез?
Коментар
-
Първоначално изпратено от grisow Разгледай мнение
Това не съм чувал.
Разкажи що е?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнениеПомня едно дебело македонско издания за Македонския литературен кръжок в София от края на 30-те - Вапцаров, Сматракалев и пр.
Разкажи що е?
Коментар
-
Дръжте ме уста, се казва.
Или "Умря циганската, дето ме хвалеше".
По приятели, по библиотеки, туй-онуй, нелош избор класика за нас, юношите бледни, се събираше.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнение
"Идън" си беше добре за юношеска. Каква световна класика като за младеж? Балзак ли? Бях нагънал Лондон, Хемингуей, Сенкевич, Чапек и май ги поизчерпих каквото имаше в кварталната. И добрите фантастики и криминалета, естествено. На като се напънах на Зола, "Жерминал", към 35 с. ми се обърнаха червата и душата, та се върнах към по лека литература - Цвайг и Ман.
Дръжте ме уста, се казва.
Или "Умря циганската, дето ме хвалеше".
По приятели, по библиотеки, туй-онуй, нелош избор класика за нас, юношите бледни, се събираше.Last edited by grisow; 18.09.2019, 17:18.
Коментар
-
Е, той има и по-"възрастни" произведения, Мартин Идън, например.
Имаше за четене – цялата световна класика. И сега я има
Коментар
-
Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнение
Това ми беше юношеското увлечение. Навремето нямаше много кво да се чеге.
Имаше за четене – цялата световна класика. И сега я има
Коментар
-
Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнениеИ понеже стана въпрос за приключенска литература. на Американска тематика .
Джек Лондон
Коментар
-
Първоначално изпратено от majnata Разгледай мнениеАрхипелаг Гулаг ...Солженицин
Тежко за четене ... ама това е положението .
Коментар
-
Първоначално изпратено от 13ADROL Разгледай мнение
Има разлика. Винету е произведение на любимия ти Карл Май, който, докато го е писал, не е стъпвал в Америка. В моят случай, чета американски писател. Все си мислех, че си обективен, но ти се оказа обикновен руски шпионин....
Коментар
-
Първоначално изпратено от majnata Разгледай мнение
Бравос ...водиш поне 2 обиколки на премиера-слънце !
Коментар
-
Първоначално изпратено от 13ADROL Разгледай мнениеНа морето пряко сили прочетох "При извора на реката" от Джеймс Оливър Кърууд. Авторът ме привлече, щото като малък съм чел от него "Гризли"и "Долината на мълчаливите". Авторът има незавидна нелепа смърт. Радвам се, че вече съм прочел цели 3 книги от него.
Коментар
Коментар