едната няма да я кажа, защото според мен само малка част от хората трябва да имат достъп до такова знание, а другата е Зеленият крал.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
КНИГИТЕ, които четем
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Ricognito Разгледай мнениеЛюбопитно ще ми бъде някой да сподели мнение за Дан Браун и книгите му.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Ve6ter Разгледай мнение
Комерсиални и малко еднообразни, но вършат работа за губене не време. И аз ги определям като средна работа.
Вратата, автор Марта Сабо - много силна бтв!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Ve6ter Разгледай мнение
Комерсиални и малко еднообразни, но вършат работа за губене не време. И аз ги определям като средна работа.
А на мен хич не ми се нравят преекспонирани неща. Макар че винаги от всяко нещо може да научиш нещо ново.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Ricognito Разгледай мнениеЛюбопитно ще ми бъде някой да сподели мнение за Дан Браун и книгите му.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Copacabana Разгледай мнениеПопаднах случайно на книгата "Един американец в Европа" на Бил Брайнсън. Разказът е от началото на 90-те, много е интересно как американецът вижда Европа от това време. А частта за България - ще ви разсмее и натъжи едновременно.
Коментар
-
Като цяло стават, но не са върха на сладоледа.
- 1 like
Коментар
-
"Връщане от СССР" на Андре Жид
и
"Москва, 1937" на Лион Фойхтвангер.
И двете са репортажни, описващи впечатленията им от СССР.
Първата е много скептична, макар и А. Жид да е социалист, дотогава топло приеман автор в СССР.
Втората излиза след първата и е нащо като пропаганден контраудар. В нея Фойхтвангер, също социалист и даже философ, слави Съветския Съюз. През 1937...
Независимо от фамилията си Жид не е жид, евреин.
А Фойхтвангер е.
Коментар
-
Първоначално изпратено от sinbad Разгледай мнениеЕй това ми хареса:
-Следващата есен, когато видите гъските да тръгват да зимуват на юг, литнали под формата на буква „V", помислете за причината, която науката твърди, че ги кара да се придържат към тази форма. Когато всяка птица размаха криле, тя създава на птицата зад себе си възходяща струя въздух. Летейки във формата на буква „V", цялото ято изминава поне със 71 процента по-голямо разстояние отколкото ако всяка птица лети сама.
Хората, които вървят в една посока с усещането за принадлежност към дадена общност, стигат целта си много по-бързо и лесно, защото пътуват благодарение на помощта на другите.
Когато някоя птица се отдели от ятото, внезапно чувства притеглянето и съпротивлението при опита си да се справи сама - и бързо се връща обратно в него, за да се възползва от повдигащата сила на предната птица.
Ако имаме разум колкото една гъска, ние ще останем в ятото заедно с хората, които вървят в същата посока като нас.
Когато летящата отпред гъска се умори, тя изостава назад, а на нейно място застава друга.
Много е разумно да се редуваме, когато вършим изтощителна работа, независимо дали сме хора или отлитащи на юг гъски.
Гъските отзад крякат, за да насърчават тези отпред и да им помагат да поддържат скоростта.
Какви послания изпращаме ние, когато „крякаме" изотзад?
И накрая - това е много важно - когато някоя гъска се разболее или я улучи сачма на ловец и тя се отдели от ятото, с нея отлитат още две гъски, за да й помогнат да кацне и да я защитават. Те остават с пострадалата гъска, докато тя се възстанови или докато умре; едва тогава отлитат сами или с друго ято, за да настигнат групата си.
Ако имаме разум колкото една гъска, и ние ще се държим един за друг по този начин.
------
Из книгата "Пилешка супа за душата''
Не, не искам да политизирам, но само обсъждам хората/човечеството.
Имаш много добра възможност да продадеш тази идея на настъпващия западен комунизъм - като вдъхновяващ образ, лозунг и лого. Вместо роза или сърп-чук - упътен надалеч в небето клин на жерави*. (или екип колоездачи на една фирма)
Сетих се за къс стих от времето на Съветския съюз във формата на "речовка" при марш на пионерския отряд:
Серп да мóлот, молот-серп!
Это наш советский герб!
Хóчешь- сей, хочешь - куй,
Все равнó полýчиш хуй.
(добавих ударенията на интонацията, за да се почувства ритъма на марша)
- - - - - -
* - а е и джендървключващ и идеологемнотолерантен: сред дивите гъски, жеравите и пеликаните са забелязвани мъжки хомо-двойки. Това са "лузъри", неуспели по никакъв начин в мъжката конкуренция за женски. И следват природния инстинкт за създаване на поколение по този начин.
Щот са се смирили, че са лузъри.Last edited by grisow; 19.09.2019, 17:59.
Коментар
-
Ей това ми хареса:
-Следващата есен, когато видите гъските да тръгват да зимуват на юг, литнали под формата на буква „V", помислете за причината, която науката твърди, че ги кара да се придържат към тази форма. Когато всяка птица размаха криле, тя създава на птицата зад себе си възходяща струя въздух. Летейки във формата на буква „V", цялото ято изминава поне със 71 процента по-голямо разстояние отколкото ако всяка птица лети сама.
Хората, които вървят в една посока с усещането за принадлежност към дадена общност, стигат целта си много по-бързо и лесно, защото пътуват благодарение на помощта на другите.
Когато някоя птица се отдели от ятото, внезапно чувства притеглянето и съпротивлението при опита си да се справи сама - и бързо се връща обратно в него, за да се възползва от повдигащата сила на предната птица.
Ако имаме разум колкото една гъска, ние ще останем в ятото заедно с хората, които вървят в същата посока като нас.
Когато летящата отпред гъска се умори, тя изостава назад, а на нейно място застава друга.
Много е разумно да се редуваме, когато вършим изтощителна работа, независимо дали сме хора или отлитащи на юг гъски.
Гъските отзад крякат, за да насърчават тези отпред и да им помагат да поддържат скоростта.
Какви послания изпращаме ние, когато „крякаме" изотзад?
И накрая - това е много важно - когато някоя гъска се разболее или я улучи сачма на ловец и тя се отдели от ятото, с нея отлитат още две гъски, за да й помогнат да кацне и да я защитават. Те остават с пострадалата гъска, докато тя се възстанови или докато умре; едва тогава отлитат сами или с друго ято, за да настигнат групата си.
Ако имаме разум колкото една гъска, и ние ще се държим един за друг по този начин.
------
Из книгата "Пилешка супа за душата''
- 2 Харесвания
Коментар
Коментар