Първоначално изпратено от majnata
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
КНИГИТЕ, които четем
Collapse
X
-
Стивън Коткин
Сталин. Пътят към властта (1878-1928) ,
Сталин - том 2. В очакване на Хитлер (1929-1941)
Чудесна книга ! Очаквам информация за трета част .
Коментар
-
Първоначално изпратено от grisow Разгледай мнениеАндрей Платонов ("Котлован", "Чевенгур" и мн. др.), набеден антикомунист и набеден добър писател от перестройкаджиите.
В оригинал.
Чета го внимателно, чета и личната му кореспонденция.
Въобще не е антикомунист, а и горните му два романа са просто опит за "пролетарска естетика".
Това, обаче, което ми направи впечатление от живота му е, че е управлявал мелиорацията на Рязанска губерния след гладната смъртоносна суха 1921 година, след която комунистическото правителство е приложило милиони рубли и милионни сили за мелиорация (обводняване и отводняване) в много губернии, та гладът да не се повтори.
Под негово ръководство и лично участие за една година са издълбани стотици кладенци и построени десетки микроязовири в губернията, няколко ВЕЦ-а. Той е бил инженер и комунист, а писател - след това.
Коментар
-
Андрей Платонов ("Котлован", "Чевенгур" и мн. др.), набеден антикомунист и набеден добър писател от перестройкаджиите.
В оригинал.
Чета го внимателно, чета и личната му кореспонденция.
Въобще не е антикомунист, а и горните му два романа са просто опит за "пролетарска естетика".
Това, обаче, което ми направи впечатление от живота му е, че е управлявал мелиорацията на Рязанска губерния след гладната смъртоносна суха 1921 година, след която комунистическото правителство е приложило милиони рубли и милионни сили за мелиорация (обводняване и отводняване) в много губернии, та гладът да не се повтори.
Под негово ръководство и лично участие за една година са издълбани стотици кладенци и построени десетки микроязовири в губернията, няколко ВЕЦ-а. Той е бил инженер и комунист, а писател - след това.Last edited by grisow; 12.09.2019, 18:09.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Ricognito Разгледай мнение
Бях забравил за тоя сайт, пък може и в обедната да си чета малко, че у вечер, нас няма време
Ако знаеш, сподели, моля.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от sirFaith Разгледай мнение
Коментар
-
Антананариву, може и рабиндранаттагор.
Сърфирайте на думите, на фразите, на цели произведения и даже на цели цивилизацьонни схеми.
Ще ми се някой да ми обясни, как ги разбира тези неща през нюхателност, и учи на това даже децата (си).
Ще да има много интелигентен нос, и сигурно му е основният орган на мисленето?Last edited by Жан Бет; 13.04.2019, 15:53.
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениеЗа всички четящи, искам само да спомена че Kindle Paperwhite 10gen. е намален в момента в Амазон.де с 30% на 80Еврака - аз лично поръчах да видя дали ще ни хареса в къщи. Малката принцеса ще оставя на книжки, за да заобича хартията
Така можете и въобще да не четете, но да се хвалите колтурно, че цените миризмата на разтворена книга.
След това предвиждам конкурси за най-добър мирисвач на стари/нови страници и най-добър производител на ароматите.
Културно, интелигентно четене, заедно с Васисуалий Лоханкин.Last edited by Жан Бет; 13.04.2019, 15:24.
Коментар
-
Еее, ако сте чели "Соларис" на полския евреин Станислав Лем - философ, езиковед и фантаст - образът на негърката, възсъзаден от детето-океан за главния герой, е интересен от гледна точка на тая ми гледна точка долу.Last edited by Жан Бет; 08.04.2019, 17:02.
Коментар
-
Замислих се и се осмелявам да пусна неизпечен резултата, в твърде спартанска форма:
Четенето на книги "едно време" започваше с или идваше от желание за впечатления, получени отизвън физическото ежедневие, което е ограничено по начало.
С развитието на комуникационните (общувателни) технологии вече няма недостиг на такива впечатления - обратното, толкова са много и излишни, че се обезценяват ("девалвират", на български).
По това допущение - ако е правилно - се предвижда нататъшна загуба на интерес към четене на книги (в смисъл "авторски произведения") от масите.Last edited by Жан Бет; 08.04.2019, 15:56.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Dali Разгледай мнение
За съжаление няма как да избягаме от тенденциите на времето, в което живеем. Време на социални мрежи, сторита, бумеранги и т.н. След 10 години и това ще е демоде и ще има друго, така върви светът. Всичко тече, всичко се променя.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Васил Илиев Разгледай мнение
Безспорен факт!
- 1 like
Коментар
Коментар