На морето пряко сили прочетох "При извора на реката" от Джеймс Оливър Кърууд. Авторът ме привлече, щото като малък съм чел от него "Гризли"и "Долината на мълчаливите". Авторът има незавидна нелепа смърт. Радвам се, че вече съм прочел цели 3 книги от него.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
КНИГИТЕ, които четем
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнение
Авторът е сравнително умерен и рядко заема позиция, колкото да не го погнат. Все пак можеше да има повечко анализ.
Коментар
-
Първоначално изпратено от majnata Разгледай мнениеСтивън Коткин
Сталин. Пътят към властта (1878-1928) ,
Сталин - том 2. В очакване на Хитлер (1929-1941)
Чудесна книга ! Очаквам информация за трета част .
Коментар
-
Първоначално изпратено от majnata Разгледай мнениеСтивън Коткин
Коментар
-
Стивън Коткин
Коментар
-
Първоначално изпратено от grisow Разгледай мнениеАндрей Платонов ("Котлован", "Чевенгур" и мн. др.), набеден антикомунист и набеден добър писател от перестройкаджиите.
В оригинал.
Чета го внимателно, чета и личната му кореспонденция.
Въобще не е антикомунист, а и горните му два романа са просто опит за "пролетарска естетика".
Това, обаче, което ми направи впечатление от живота му е, че е управлявал мелиорацията на Рязанска губерния след гладната смъртоносна суха 1921 година, след която комунистическото правителство е приложило милиони рубли и милионни сили за мелиорация (обводняване и отводняване) в много губернии, та гладът да не се повтори.
Под негово ръководство и лично участие за една година са издълбани стотици кладенци и построени десетки микроязовири в губернията, няколко ВЕЦ-а. Той е бил инженер и комунист, а писател - след това.
Коментар
-
Андрей Платонов ("Котлован", "Чевенгур" и мн. др.), набеден антикомунист и набеден добър писател от перестройкаджиите.
В оригинал.
Чета го внимателно, чета и личната му кореспонденция.
Въобще не е антикомунист, а и горните му два романа са просто опит за "пролетарска естетика".
Това, обаче, което ми направи впечатление от живота му е, че е управлявал мелиорацията на Рязанска губерния след гладната смъртоносна суха 1921 година, след която комунистическото правителство е приложило милиони рубли и милионни сили за мелиорация (обводняване и отводняване) в много губернии, та гладът да не се повтори.
Под негово ръководство и лично участие за една година са издълбани стотици кладенци и построени десетки микроязовири в губернията, няколко ВЕЦ-а. Той е бил инженер и комунист, а писател - след това.Last edited by grisow; 12.09.2019, 18:09.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Ricognito Разгледай мнение
Бях забравил за тоя сайт, пък може и в обедната да си чета малко, че у вечер, нас няма време
Ако знаеш, сподели, моля.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от sirFaith Разгледай мнение
Коментар
-
Антананариву, може и рабиндранаттагор.
Сърфирайте на думите, на фразите, на цели произведения и даже на цели цивилизацьонни схеми.
Ще ми се някой да ми обясни, как ги разбира тези неща през нюхателност, и учи на това даже децата (си).
Ще да има много интелигентен нос, и сигурно му е основният орган на мисленето?Last edited by Жан Бет; 13.04.2019, 15:53.
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениеЗа всички четящи, искам само да спомена че Kindle Paperwhite 10gen. е намален в момента в Амазон.де с 30% на 80Еврака - аз лично поръчах да видя дали ще ни хареса в къщи. Малката принцеса ще оставя на книжки, за да заобича хартията
Така можете и въобще да не четете, но да се хвалите колтурно, че цените миризмата на разтворена книга.
След това предвиждам конкурси за най-добър мирисвач на стари/нови страници и най-добър производител на ароматите.
Културно, интелигентно четене, заедно с Васисуалий Лоханкин.Last edited by Жан Бет; 13.04.2019, 15:24.
Коментар
-
Еее, ако сте чели "Соларис" на полския евреин Станислав Лем - философ, езиковед и фантаст - образът на негърката, възсъзаден от детето-океан за главния герой, е интересен от гледна точка на тая ми гледна точка долу.Last edited by Жан Бет; 08.04.2019, 17:02.
Коментар
Коментар