IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

НЛО, Извънземни, Световни конспирации, Необясними загадки в миналото и днес

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Frosty, съществува антигравитация, както съществува антиматерия. Също и огледален образ на вселената, може да са безкрайно много, но за всяка има още една. Физическия свят е устроен така - за да съществува нещо, то от някъде се взема и там ще липсва. Ще може да се постигне антигравитация, но ние дали ще стигнем до там имам сериозни съмнения.
    D.Y.F-091066

Коментар

• - Щом гравитацията не е сила на привличане, такова нещо като "анти-гравитация" не може да съществува никога. Освен във филмите...

- Ако няма време - няма да има и гравитация.

- Друга странност за която се сещам, е че за някой който живее на първия етаж на блок времето ще тече по-бавно(ще живее по-дълго),
      спрямо друг, който живее на 10-тия етаж на блок. За него времето ще тече по-бързо и ще живее по-кратко... (Или пък е обратно???)
      ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

Коментар

• Първоначално изпратено от troika Разгледай мнение

Добре обяснено. Може и да е вярно.
        "Може и да е вярно... "
        Човекът(Айнщайн) е спечелил нобелова награда по физика...
        А пък аз не мога да обяснявам много добре.

То и без това е много трудно да обясниш нещо толкова сложно, с прости примери.

Ето един друг пример, който ми хрумна.
        Защо тежките тела "привличат" по-леките ?? "Привличат" не е точна дума. По правилно е да се каже защо по-леките тела се отклоняват към по-тежките ??

Представете си, че с левия си крак можете да крачите само със скорост 1 метър в секунда.
        А с десния си крак можете да крачите само с 50 сантиметра в секунда. Вдясно от вас има стена.
        С такъв темп ако се опитате да вървите по права линия, успоредно на стената, естествено няма да ви се получи. Ще се движите само по крива линия и накрая ще се блъснете в стената. За външен наблюдател изглежда един вид стената ви е привлякла....

Всяко масивно тяло(примерно планета) изкривява не само пространството, но изкривява и времето около себе си....
        Най-голяма е кривината на времето където е центъра на масата на тялото, Изкривяването на време и пространство намаляват с отдалечеване от центъра на тежестта...

Ако имаме произволен предмет попаднал в изкривената област,
        заради изкривеното време, часовниците не текат еднакво за горната и долната част на този предмет, следователно и траекторията му на движение ще се изкривява в посока към по-масивното тяло. Това само изглежда като привличане(гравитация).
        На нас като наблюдатели стоящи на повърхността на планетата ще ни се струва, че по-тежкото тяло привлича по-лекото, но всъщност по-лекото тяло отклонява траекторията си към по-тежкото тяло заради изкривеното време(и пространство)....

Last edited by Frosty; 19.12.2024, 23:04.
        ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
          mirodes, виждаш ли как не ти вярват ?
          Дреме ми дали ми вярват.Важното е,че снощи хеликоптер мина близо до едното НЛО,а тази вечер близо до другото.Т.е хората, от които зависи да се грижат за сигурността ни се отнасят напълно сериозно към този въпрос.
          Last edited by X_Y; 19.12.2024, 23:01.

Коментар

• Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение

Грубо казано - гравитацията не е никакво привличане между две тела,
            а е видимият ефект от изкривяването на времето, проявен в триизмерно пространство...

Ако стоим като наблюдатели на земната повърхност ни се струва, че Земята привлича телата и те падат към центъра и.
            Илюзията, че телата имат някакво тегло и падат към Земята се дължи на две неща:
            Двете топки се движат надолу по улея с една и съща скорост.
            Тъй като улеят е крив, след известно време малкото леко топче ще се плъзне от ръба на улея към средата на улея и ще се удари в голямата топка.
            На някоя бактерия-наблюдател, живееща на повърхността на голямата топка ще и се струва, че малкото топче е привлечено от голямата топка и пада към нея....
            Голямата топка представлява планетата Земя.
            Малкото топче представлява произвоелен предмет, "привлечен" от Земята
            Улеят представлява изкривеното от масата на телата пространство и време
            Движението надолу по улея представлява движението във времето със скоростта на светлината на всички предмети...

Най-просто това е обяснението за илюзията на гравитацията...
            Добре обяснено. Може и да е вярно.

Коментар

• Ето къде са пристигнали на 28 февруари 1968 г. извънземните

https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%90...B2%D0%B8%D0%BB

Last edited by barbaron; 19.12.2024, 22:48.

Коментар

• Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
                Да. Аз съм инж. к.м.н. ст.н.с.
                Хеле. Абе знаех си аз, квацилифиран си.

Коментар

• mirodes, виждаш ли как не ти вярват ?
                  D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение
                    Повечето от тия отвличания са измислици или бълнувания на психично болни хора.Но тия два случая имат голяма степен на достоверност ,щото при случая с отвлечения дървар е имало още 5 човека с него. И полицията е подозирала, че са го убили, когато изчезва в резултат на което ги разпитват много сериозно включително с детектор на лъжата. И те издържат всички разпити,още повече се оказва, че тоя е бил жив и ако са се шегували е нямало да им се случи кой знае какво от страна на правосъдието. Но всички потвърждават версията за отвличането. А пък в случая с летящата чиния пред училището извънземните са видяни от десетки деца и няколко учители. Няма как тия деца да се наговорят всички да лъжат,а и да лъжат лесно ще ги уличат в лъжа.
                    А това е едно от НЛО-а,които висят няколко нощи поред на няколко километра от дома ми.Снимах го преди няколко минути.
                    Браво Ама много грапаво небето над твоето село! Защо така?

П.П. Сетих се! Снимал си стадион на някоя далечна синя планета,
                    и се виждат различни парцели около стадиона
                    Last edited by barbaron; 19.12.2024, 19:39.

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                      barbaron, ти разбираш ли ги тези формули, кое какво е. Питам, не се заяждам..уточнявам.
                      Да. Аз съм инж. к.м.н. ст.н.с.

Коментар

Повечето от тия отвличания са измислици или бълнувания на психично болни хора.Но тия два случая имат голяма степен на достоверност ,щото при случая с отвлечения дървар е имало още 5 човека с него. И полицията е подозирала, че са го убили, когато изчезва в резултат на което ги разпитват много сериозно включително с детектор на лъжата. И те издържат всички разпити,още повече се оказва, че тоя е бил жив и ако са се шегували е нямало да им се случи кой знае какво от страна на правосъдието. Но всички потвърждават версията за отвличането. А пък в случая с летящата чиния пред училището извънземните са видяни от десетки деца и няколко учители. Няма как тия деца да се наговорят всички да лъжат,а и да лъжат лесно ще ги уличат в лъжа.
                        А това е едно от НЛО-а,които висят няколко нощи поред на няколко километра от дома ми.Снимах го преди няколко минути.
                        Тези са идвали СПЕЦИАЛНО за теб. вЕрвай ми.

Коментар

• Първоначално изпратено от danetha Разгледай мнение

Присвяткай им с нещо да те видят и като слезнат ги посрещни по бг обичай с хляб и сол.Може да са добронамерени

Каза, че има пищоФ. М'ое и да гръмне да го чуят...

Ама ако излезе с точилката... не знам...
                          Last edited by X_Y; 19.12.2024, 19:21.

Коментар

• mirodes, астрономите се оплакват че не могат да гледат в Космоса от такива неща. Тенденцията е да стават повече и това е съвсем още в началото. Прогнозата е всеки жител след години да си има по едно собствено. Сега са още трудни, но са измислили да тръгват от платформи които да се издигат на височина 30 -50 км., точно над Екватора и от там с много по нисък енергоразход ще достигат скоростта която им трябва за да са в орбита. Една платформа ще качи хиляди, колкото са сега на само няколко пъти.
                            Last edited by supertrader; 19.12.2024, 19:15.
                            D.Y.F-091066

Коментар

• https://www.investor.bg/a/519-ekolog...renie-na-kitay, не се притеснявайте, дори да слязат да видят после много бързо ще избягат. Тази цивилизация едно говори, друго става - точно обратното.
                              D.Y.F-091066

Коментар

Присвяткай им с нещо да те видят и като слезнат ги посрещни по бг обичай с хляб и сол.Може да са добронамерени

Коментар

Working...
                                X