If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Доколкото знам, язидите са кюрди. Разпилени са из голяма част от територията на бивша Персия. Почитат слънцето и религията им има нещо общо с древния зороастризма и суфизма. Май имат нещо и от юдеизма, не съм сигурна.
Живият в затворени общности, женят се само помежду си. Ако сключат брак с човек от друг етнос, автоматически биват отлъчвани. Те са като евреите - язид се раждаш. Не може да станеш чрез брак или осиновяване.
Виждала съм иранка, със светла кожа и аквамаринови очи. После разбрах, че е язид.
Наздраве!
Да. Видях снимки в мрежата. Мацката е точно такъв тип.
Доколкото знам, язидите са кюрди. Разпилени са из голяма част от територията на бивша Персия. Почитат слънцето и религията им има нещо общо с древния зороастризма и суфизма. Май имат нещо и от юдеизма, не съм сигурна.
Живият в затворени общности, женят се само помежду си. Ако сключат брак с човек от друг етнос, автоматически биват отлъчвани. Те са като евреите - язид се раждаш. Не може да станеш чрез брак или осиновяване.
Виждала съм иранка, със светла кожа и аквамаринови очи. После разбрах, че е язид.
Наздраве!
Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
По-скоро има някаква връзка с язидите. Те са светлооки и със сравнително светла кожа. В Армения почти няма малцинствени групи, но язидите имат присъствие там.
Наздраве!
Тя ми каза, че имало някаква зона в Армения, в която били такива. Ако питаш мен, все пак са бивша руска република ...
По-скоро има някаква връзка с язидите. Те са светлооки и със сравнително светла кожа. В Армения почти няма малцинствени групи, но язидите имат присъствие там.
Наздраве!
Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Арменците наподобяват евреите-женят се основно за хора от своята общност.Поне впечатленията ми от пловдивската арменска общност са такива.Но винаги има изключения.
Като се замисля по манталитет наш Евго идеално пасва. Значи ще командироваме просто в Пловдив .
Арменците наподобяват евреите-женят се основно за хора от своята общност.Поне впечатленията ми от пловдивската арменска общност са такива.Но винаги има изключения.
На времето имах един плакат на стената, на който съм запомнил написаното: но лос олвидаремос, куеридос и ентранаблес амигос! /и друго имаше..., поздрав към младежи за някакъв симпозиум.../ , няма как да съм точен, де... но помня нещо... ))
Искат да живеят малко по на запад от Армения основно, но имат какво да предложат като ценности за разлика от рускини и украинки, които в 80% от случаите (съжалявам, но масово когато рускинята се добере до Испания зарязва българина и го подменя с испанец, след това като отиде в Италия го подменя с италианец и так далее, а разводите ги правя аз.... Нищо лично. Емпирични наблюдения). Мило изключение са жените от Беларус. Красиви и с по-чисто излъчване.
не искат много. темата за арменки щеше да е кратка.
На времето имах един плакат на стената, на който съм запомнил написаното: но лос олвидаремос, куеридос и ентранаблес амигос! /и друго имаше..., поздрав към младежи за някакъв симпозиум.../ , няма как да съм точен, де... но помня нещо... ))
Коментар