IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Xman1 Разгледай мнение



    За съжаление на Българина му липсва постоянство, а и повечето не разбират опасноста.

    Другия проблем е че този който е глава на семейството трябва да взема трудните решения, които не са популярни и за които после могат да го обвиняват, че се заблудил и че е "глупак" и тн. Затова повечето хора като видяха, че няма "планини от трупове" по улицата, решиха да му "отпуснат края". Но сега не му е времето да се отпускаме, трябва да се радваме, че за сега минаваме с малко жертви и да продължаваме внимателно напред.

    Както в държавата така и в семейството, има един човек който носи отговорността... а това не е лесно. За щастие, аз много от рано предупредих жена ми, че това идва насам, на 4-ти Февруари още и казах, че Ухан ще дойде и тук ако не спрат международните полети. Кошмара буквално се разиграваше през цялото време пред очите ни, с безумните действия на всички правителства и тн. та в нашето семейство няма никакъв "разнобой" по въпроса, макар че на нея тогава и изглеждаше до голяма степен нереално. Сега е тук... при нас, буквално най-лошия сценарии се разиграва до тук, единственото по-лошо нещо може да бъде, хората да започнат масово да се заразяват... малко ли е, че е тук... и това не е грип, няма нищо общо с грипа, това превръща белите дробове на хората в "стъкло". Мисля че когато Генерал Мутафчийски е видял това нещо е разбрал, че това не е "грип" мисля че затова се промени мнението им, но те трябваше да го знаят, преди да го видят. Китайските доктори го описваха това нещо, още през Януари и началото на Февруари, част от информацията беше публична, аз не знам защо никой не обърна внимание тогава.


    Относно т.нар. "бързи тестове", те показват дали човека е прекарал заболяването, това наистина не е необходимо, колко хора са "прекарали" заболяването може да се екстраполира от общата смъртност, а те тази цифра я знаят. Освен това бързите тестове са много неточни, по-малко от 20% точност, което е много зле.... т.е. ще хвант най-много 20 на 100, които са го преболедували, но в България едва ли толкова много хора са се разболели, защото щеше да се види.... няма държава в света където хората масово да са се разболели и да не се е видяло. Та докато не открият по-добри бързи тестове е безмислено да хвърлят много пари за тези. По-добре парите да се дават за други по-нужни работи, като например, маски и предпазни облекла и много по-сигурните PCR тестове, които хващат болестта в момента. Бързите тестове хващат болестта на "преболедувалите" а те са ниска цифра в момента, защото още не сме "започнали", дано така и да си останем или да вървим бавно нагоре докато не се открие лекарство.
    Интересно мнение Xman1! Защо твърдиш следното, цитирам:
    "Сега е тук... при нас, буквално най-лошия сценарии се разиграва до тук, единственото по-лошо нещо може да бъде, хората да започнат масово да се заразяват."
    Наистина, считам за тревожен факта, че броят на заразените в България нараства, макар и бавно. Но, не мисля, че това е най-лошият възможен сценарий. само помисли, ако не бяха вети ограничителните мерки и сега болниците бяха изправещи пред огромна вълна от хора в напреднал стадий на болестта. Това би бил най тежкият сценарий, а не това което става в България в момента. Аз не съм математик, но при общо 611 души установено, доказано заразени с COVID-19 и починали 30 души до момента, то броят на починалите/да, имали са хронични заболявания, но именно коронавирусът изиграва ролата на КАТАЛИЗАТОР на леталния изход/ . Излиза, че съотношението на починали, спрямо общият брой на установено заразените е 4.9 %, т.е. по 5 човека на 100 заразени умират! Това е висока смъртност! Дано не се окаже, че заразяването ще се проточи с месеци, дори години...Ако се запази досегашната тенденция "смъртност-заразяване"/, излиза „е 5% умрели от установено заразените не ни мърдат.
    о пак казвам, ДОРЕ „Е СЕ ВЪВЕДЕ КАРАНТИНА! БЕЗ карантина, в момента България щеше да бъде по-зле от Италия! Жалко е, че много хора не разбират смисъла и целта на ограничителните мерки и не си дават ясна сметка, какво причиняват с лигавото си и безотговорно поведение и отношение!

    Коментар


    • Днес Щабът отговори на настоятелния въпрос на един от колегите тука, този за хилядате проби на полицаите.

      За утре Мутафа се закани да отговори и на моя въпрос, този за сравнение на общата смъртност преди Ковида – и сега с Него (малко тържествуващ ми се стори гласа му, сигурно ще е в "тяхна" полза... )

      Хе-хе, май четат този форум?

      Коментар


      • Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
        Твоята аксиома каква е? Че ние българите сме особени човеци и нас вируса не ни лови?


        Моята критика към логиката ти не е съвсем стабилна... както и твоята към Гигов

        Коментар


        • Първоначално изпратено от бай Стамен Тракториста Разгледай мнение
          От днес, обърнете внимание на изказа в последното изречение - думата "гърлобол", ех, Оруел колко си бил прав в "1984" за новговор-а

          https://m.24chasa.bg/novini/article/8429945
          Е, тази дума я помня отдавна, само май напоследък не се използва(ше).

          Коментар


          • Първоначално изпратено от alex1001111 Разгледай мнение

            Ето още една теория.

            Икономическия модел се изчерпа!
            Връзката не ти работи. Иначе съм съгласен с тезата.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение

              Гигов аз на младежа му имам пълно доверие все пак е колега а щерката е предупредена да не пипа такива работи...Тия капепета са пълно безумие пълно..Трябва да се мисли как да се научим да живеем с този вирус и малко нещата да се поотлабят..Или поне тия капепета да са извън 15км зона около големите градове...
              Пешо, доверие и аз му имам, ама опитът и знанията са друго нещо. Монтира готварска печка и чел, че трябва кабел 6 квадрата....
              Ама 6 квадрата е за 60 ампера ток, пък печката пряко сили я достигне 30, я не. И то ако включиш на макс фурната и 2-3 котлона едновременно.
              Добре че ми звънна, та му казах да сложи 4 квадрата. Предостатъчно е.
              Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение

                Само тези ли?
                Ами ресторанти, кафенета, барове, закусвални, фризьори, бизнес пътувания, конференции, спортни срещи, театър, опера, концерти, фитнес, сватби, погребения, разходки, пазаруване в молове и т.н.?
                Ами да отидеш да видиш близките си в друг град? Да разпуснеш малко на село през уикенда? КППта, проверки, полиция, жандармерия. Че това създава стрес! Доскоро стресът не беше ли най-големият убиец?
                Ами аз не мога да отида да си дооправя апартамента във Варна. Поръчали сме кухня, спални, мебели.... Трябва да се монтира едно-друго. Полилеи, ширм.... а бе всякакви таквиз неща, които искат техничарство и опит. Синът ми оставен сам да се оправя, ама он си е програмист, компютърджия, не може да пробие стената и да изкара контакт на балкона например. Не се сеща как. Ще се научи, ама след години.

                А пък той, туризма щеше да си спре съвсем сам. След такова наплашване......
                Гигов аз на младежа му имам пълно доверие все пак е колега а щерката е предупредена да не пипа такива работи...Тия капепета са пълно безумие пълно..Трябва да се мисли как да се научим да живеем с този вирус и малко нещата да се поотлабят..Или поне тия капепета да са извън 15км зона около големите градове...

                Коментар


                • Решава логиката

                  Смъртността от заразата на един круизен кораб зависи от това къде корабът акустира, след като се разбере, че е плъзнала зараза. Ако акостира в Монако, смъртността ще е висока. В Япония ще е доста по-ниска, ама пусто защо проклетият кораб не акостира в Китай, че смъртността да подне още повече

                  Логиката реши

                  Цялата ви работа е такава, ей!


                  Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение

                  Ами не ви знам колко кораба има Диамантената принцеса. Япония има население над 120 милиона.
                  Last edited by Money; 09.04.2020, 09:27.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
                    Никой не е спирал държавата да работи. Тя си работи и в момента. Спрян е туризма и авиопревозвачите, но те щяха да си спрат и от самосебе си.


                    Само тези ли?
                    Ами ресторанти, кафенета, барове, закусвални, фризьори, бизнес пътувания, конференции, спортни срещи, театър, опера, концерти, фитнес, сватби, погребения, разходки, пазаруване в молове и т.н.?
                    Ами да отидеш да видиш близките си в друг град? Да разпуснеш малко на село през уикенда? КППта, проверки, полиция, жандармерия. Че това създава стрес! Доскоро стресът не беше ли най-големият убиец?
                    Ами аз не мога да отида да си дооправя апартамента във Варна. Поръчали сме кухня, спални, мебели.... Трябва да се монтира едно-друго. Полилеи, ширм.... а бе всякакви таквиз неща, които искат техничарство и опит. Синът ми оставен сам да се оправя, ама он си е програмист, компютърджия, не може да пробие стената и да изкара контакт на балкона например. Не се сеща как. Ще се научи, ама след години.

                    А пък той, туризма щеше да си спре съвсем сам. След такова наплашване......
                    Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Xman1 Разгледай мнение


                      Бързите тестове показват дали човека е преболедувал Коронавируса. (може и без симптоми да го е преболедувал или с леки симптоми)

                      Изграждането на специализирани антитела означава бързо излекуване, т.е. човека ако е изградил вече антитела, няма да остане за дълго болен (това в случай, че не е много тежко болен) или дори изобщо да се разболее. Тези антитела остават известно време налични и по този начин се разбира дали, човек го е преболедувал.
                      Антителата започват да се изграждат почти веднага, след като вируса навлезе в тялото. За няколко дена концентрацията им нараства и те вече могат да бъдат засечени от бързите тестове. Това обаче не означава, че човек се е излекувал. Точно обратното - това означава, че в следващите 10-15 дена организма ще изгражда все повече и повече антитела, а вируса все повече и повече вируси, и те ще водят битка един с друг, в която битка ще победи този, който успее да създаде числено превъзходство.

                      Така че антителата си ги има през цялото време на болеста, и продължава да ги има известно време след като болеста приключи. От тука идва и яснотата какво откриват бързите тестове - ами откриват както болни, така и оздравели хора.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
                        http://epicenter.bg/article/Gen--Mut...vo-/213142/2/0

                        Генерал Годжи изглежда доста скръбен, щото има само един умрял, пък и той с рак на белия дроб. Излекуваха го от Короната, пък той се гътна от рака. Вижда се колко е СТРАШЕН тоя вирус, дето не може да убие един 70 годишен, болен от рак в последния стадий.
                        Ама го брои умрял от Вируса !?!?
                        Деба и олигофрените както казва Киро брейка. Тоя кефи максимално
                        https://www.youtube.com/watch?v=ig1ujWpDhYo
                        Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
                          Изглежда нещо си се объркал за бързите тестове. Те не показват дали човека е прекарал заболяването, а дали има антитела против коронавируса. Такива антитела обаче се появяват дори и когато човек е болен, дори и преди сиптомите му да се развият с пълна сила. Следователно бързите тестове показват ДАЛИ ЧОВЕК Е БОЛЕН В МОМЕНТА или ДАЛИ Е ПРЕБОЛЕДУВАЛ.

                          Бързите тестове показват дали човека е преболедувал Коронавируса. (може и без симптоми да го е преболедувал или с леки симптоми)

                          Изграждането на специализирани антитела означава бързо излекуване, т.е. човека ако е изградил вече антитела, няма да остане за дълго болен (това в случай, че не е много тежко болен) или дори изобщо да се разболее. Тези антитела остават известно време налични и по този начин се разбира дали, човек го е преболедувал.

                          Има и още нещо, ако човек вече е болен от пневмония, дори да има антитела и да пребори вируса, след това от усложненията заради пневмонията, може да умре, дори вече "чист" от самия вирус.
                          Last edited by Xman1; 09.04.2020, 09:08.

                          Коментар


                          • От днес, обърнете внимание на изказа в последното изречение - думата "гърлобол", ех, Оруел колко си бил прав в "1984" за новговор-а

                            https://m.24chasa.bg/novini/article/8429945

                            Коментар


                            • http://epicenter.bg/article/Gen--Mut...vo-/213142/2/0

                              Генерал Годжи изглежда доста скръбен, щото има само един умрял, пък и той с рак на белия дроб. Излекуваха го от Короната, пък той се гътна от рака. Вижда се колко е СТРАШЕН тоя вирус, дето не може да убие един 70 годишен, болен от рак в последния стадий.
                              Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                              Коментар


                              • Остави ти аксиомити и дай да гледаме емпирическите данни. Имаш Италия, Исапния, Франция, UK и САЩ. Всички подцениха вируса, клатеха си краката и после клекнаха и въведоха карантина. Това какво ти говори?

                                Коя аксиома ти каза, че при нас няма да стане така?

                                Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
                                Твоята аксиома каква е? Че ние българите сме особени човеци и нас вируса не ни лови?


                                Коментар

                                Working...
                                X