Груев много е тревожно, че футбола ще загуби стотици милиарди, но щерката ме успокои. Вика тате ми хората няма ли да ги спестят/спечелят тези пари. Не знам как да и отговоря. Идеи?
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?
Collapse
X
-
https://m.24chasa.bg/novini/article/8428828 1/3 предимно млади изграждат прекалено малко антитела. Колективен имунитет не работи. От днес инфото https://novini.bg/zdrave/bolesti/592154, все още не е ясно изгражда ли се изобщо имунитет.Last edited by pepe1234; 09.04.2020, 11:35.
Коментар
-
Ето подробна информация за тестваните 1000 полицаи.
Обяснено е значението на видовете антитела и моментите на тяхната поява.
Проф. Кантарджиев: Рано е за намаляване на тежестта на мерките за физическа дистанция
Най-после и аз да чуя изказване от водещ специалист, което да отговаря на моето виждане за т.н. дистанция. От самото начало винаги и пред всички казвам, че в условия на потенциална тежка зараза, хората трябва да спазват ФИЗИЧЕСКА ДИСТАНЦИЯ, което е доказателство и мерило за тяхната СОЦИАЛНА БЛИЗОСТ и ОТГОВОРНОСТ.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
За 1 година при 60+ годишните колко е смъртността?
Средната е 1/80. За възрастните поне 4-5 пъти повече - демек 5-6%. На месец 0,5%*2000 (55% от 3700) = 10-ма.
Ама те умрели цели 11. Брех брех ЦЯЛ 1 повече от КОРОНАТА.
Мор невиждан 1 човек умря в повече
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
Тъй, тъй, тикво, а видя ли, че 55% от тези на Принцесата са над 60 години? А видя ли, че са имали идеалната среда да се заразят? Ма айде полвайте ги тези глави и за мислене де
Средната е 1/80. За възрастните поне 4-5 пъти повече - демек 5-6%. На месец 0,5%*2000 (55% от 3700) = 10-ма.
Ама те умрели цели 11. Брех брех ЦЯЛ 1 повече от КОРОНАТА.
Мор невиждан 1 човек умря в повечеНямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
Тъй, тъй, тикво, а видя ли, че 55% от тези на Принцесата са над 60 години? А видя ли, че са имали идеалната среда да се заразят? Ма айде полвайте ги тези глави и за мислене де
карантина и затова всички са така уплашени и правят едно и също.Last edited by Grosss; 09.04.2020, 11:09.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнениеМного е просто. Поглеждате Диамантената Принцеса. 712 заразени, 11 умрели (за сега! има още хора в интензивното). Смъртност 1.5% и то при здравно обслужване на макс, в Япония при непретоварена система.
Смятате ли, че на Принцесата и без КОВИД-19 щяха да умрат тези 11 човека, че и повече даже?
Абе, главанци! Абе, тикви!
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Xman1 Разгледай мнение
За съжаление на Българина му липсва постоянство, а и повечето не разбират опасноста.
Другия проблем е че този който е глава на семейството трябва да взема трудните решения, които не са популярни и за които после могат да го обвиняват, че се заблудил и че е "глупак" и тн. Затова повечето хора като видяха, че няма "планини от трупове" по улицата, решиха да му "отпуснат края". Но сега не му е времето да се отпускаме, трябва да се радваме, че за сега минаваме с малко жертви и да продължаваме внимателно напред.
Както в държавата така и в семейството, има един човек който носи отговорността... а това не е лесно. За щастие, аз много от рано предупредих жена ми, че това идва насам, на 4-ти Февруари още и казах, че Ухан ще дойде и тук ако не спрат международните полети. Кошмара буквално се разиграваше през цялото време пред очите ни, с безумните действия на всички правителства и тн. та в нашето семейство няма никакъв "разнобой" по въпроса, макар че на нея тогава и изглеждаше до голяма степен нереално. Сега е тук... при нас, буквално най-лошия сценарии се разиграва до тук, единственото по-лошо нещо може да бъде, хората да започнат масово да се заразяват... малко ли е, че е тук... и това не е грип, няма нищо общо с грипа, това превръща белите дробове на хората в "стъкло". Мисля че когато Генерал Мутафчийски е видял това нещо е разбрал, че това не е "грип" мисля че затова се промени мнението им, но те трябваше да го знаят, преди да го видят. Китайските доктори го описваха това нещо, още през Януари и началото на Февруари, част от информацията беше публична, аз не знам защо никой не обърна внимание тогава.
Относно т.нар. "бързи тестове", те показват дали човека е прекарал заболяването, това наистина не е необходимо, колко хора са "прекарали" заболяването може да се екстраполира от общата смъртност, а те тази цифра я знаят. Освен това бързите тестове са много неточни, по-малко от 20% точност, което е много зле.... т.е. ще хвант най-много 20 на 100, които са го преболедували, но в България едва ли толкова много хора са се разболели, защото щеше да се види.... няма държава в света където хората масово да са се разболели и да не се е видяло. Та докато не открият по-добри бързи тестове е безмислено да хвърлят много пари за тези. По-добре парите да се дават за други по-нужни работи, като например, маски и предпазни облекла и много по-сигурните PCR тестове, които хващат болестта в момента. Бързите тестове хващат болестта на "преболедувалите" а те са ниска цифра в момента, защото още не сме "започнали", дано така и да си останем или да вървим бавно нагоре докато не се открие лекарство.
"Сега е тук... при нас, буквално най-лошия сценарии се разиграва до тук, единственото по-лошо нещо може да бъде, хората да започнат масово да се заразяват."
Наистина, считам за тревожен факта, че броят на заразените в България нараства, макар и бавно. Но, не мисля, че това е най-лошият възможен сценарий. само помисли, ако не бяха вети ограничителните мерки и сега болниците бяха изправещи пред огромна вълна от хора в напреднал стадий на болестта. Това би бил най тежкият сценарий, а не това което става в България в момента. Аз не съм математик, но при общо 611 души установено, доказано заразени с COVID-19 и починали 30 души до момента, то броят на починалите/да, имали са хронични заболявания, но именно коронавирусът изиграва ролата на КАТАЛИЗАТОР на леталния изход/ . Излиза, че съотношението на починали, спрямо общият брой на установено заразените е 4.9 %, т.е. по 5 човека на 100 заразени умират! Това е висока смъртност! Дано не се окаже, че заразяването ще се проточи с месеци, дори години...Ако се запази досегашната тенденция "смъртност-заразяване"/, излиза „е 5% умрели от установено заразените не ни мърдат.
о пак казвам, ДОРЕ „Е СЕ ВЪВЕДЕ КАРАНТИНА! БЕЗ карантина, в момента България щеше да бъде по-зле от Италия! Жалко е, че много хора не разбират смисъла и целта на ограничителните мерки и не си дават ясна сметка, какво причиняват с лигавото си и безотговорно поведение и отношение!
Коментар
-
Днес Щабът отговори на настоятелния въпрос на един от колегите тука, този за хилядате проби на полицаите.
За утре Мутафа се закани да отговори и на моя въпрос, този за сравнение на общата смъртност преди Ковида – и сега с Него (малко тържествуващ ми се стори гласа му, сигурно ще е в "тяхна" полза...)
Хе-хе, май четат този форум?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнениеТвоята аксиома каква е? Че ние българите сме особени човеци и нас вируса не ни лови?
Коментар
-
Първоначално изпратено от бай Стамен Тракториста Разгледай мнениеОт днес, обърнете внимание на изказа в последното изречение - думата "гърлобол", ех, Оруел колко си бил прав в "1984" за новговор-а
https://m.24chasa.bg/novini/article/8429945
Коментар
-
Първоначално изпратено от alex1001111 Разгледай мнение
Ето още една теория.
Икономическия модел се изчерпа!
Коментар
-
Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение
Гигов аз на младежа му имам пълно доверие все пак е колега а щерката е предупредена да не пипа такива работи...Тия капепета са пълно безумие пълно..Трябва да се мисли как да се научим да живеем с този вирус и малко нещата да се поотлабят..Или поне тия капепета да са извън 15км зона около големите градове...
Ама 6 квадрата е за 60 ампера ток, пък печката пряко сили я достигне 30, я не. И то ако включиш на макс фурната и 2-3 котлона едновременно.
Добре че ми звънна, та му казах да сложи 4 квадрата. Предостатъчно е.Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
Само тези ли?
Ами ресторанти, кафенета, барове, закусвални, фризьори, бизнес пътувания, конференции, спортни срещи, театър, опера, концерти, фитнес, сватби, погребения, разходки, пазаруване в молове и т.н.?
Ами да отидеш да видиш близките си в друг град? Да разпуснеш малко на село през уикенда? КППта, проверки, полиция, жандармерия. Че това създава стрес! Доскоро стресът не беше ли най-големият убиец?
Ами аз не мога да отида да си дооправя апартамента във Варна. Поръчали сме кухня, спални, мебели.... Трябва да се монтира едно-друго. Полилеи, ширм.... а бе всякакви таквиз неща, които искат техничарство и опит. Синът ми оставен сам да се оправя, ама он си е програмист, компютърджия, не може да пробие стената и да изкара контакт на балкона например. Не се сеща как. Ще се научи, ама след години.
А пък той, туризма щеше да си спре съвсем сам. След такова наплашване......
Коментар
-
Решава логиката
Смъртността от заразата на един круизен кораб зависи от това къде корабът акустира, след като се разбере, че е плъзнала зараза. Ако акостира в Монако, смъртността ще е висока. В Япония ще е доста по-ниска, ама пусто защо проклетият кораб не акостира в Китай, че смъртността да подне още повече
Логиката реши
Цялата ви работа е такава, ей!
Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
Ами не ви знам колко кораба има Диамантената принцеса. Япония има население над 120 милиона.Last edited by Money; 09.04.2020, 09:27.
Коментар
Коментар