Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
Не отричам нищо такова. Отричам твоето твърдение, че полицаите не са по-рискова група. И не приемам твърдението ти, че са добре защитени. Знам че вирусът не се предава по въздуха, ами е по въздушно-КАПКОВ път. Ама нали тези капки попадат все пак по маската. Да не би полицаите да ги сменят всеки час? Фантазия!
Те СА по-рискова група, доколкото професионалните има задължения ги принуждават да стоят по 8 и повече часа в среда, в която другите граждани прекарват само половин или един час на ден. И въпреки по-големият риск, те не са заразени. Не са. Аз си вадя заключение, че другите групи население са заразени още по-малко от полицаите, а пък ти си вадиш други заключения. Твоя си работа. Стой си по цял ден в къщи и излизай със скафандър за биологична защита. На мен не ми пука и спазвам мерките само до толкова, че да не нарушя забраните.
Впрочем, ако полицаите не са по-рискова група, защо точно тях изследват?
ето ми цитат от поста
че в среда на ниска концентрация на вируса маските ((някой от плат дарени на полицайте) и дори доброто старо българско МП-70 какото доста от полциайте носят - те могат да избират каква маска да сложат ) води до по добра 91% ефикасност ами дори надвхъля 99%
ПП Изследването върху полицайте може да послужи един ден като база за златен стандарт изследване върху ефикасността на маските в среда на ниска концетрация сред обещствотоLast edited by marketleverage; 10.04.2020, 13:08.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от 78-10 Разгледай мнение
Тези съотношения нямат общо с понятието епидемия и пандемия, за които говори уважаемият опонент в цитирания от мен негов пост.
Ако ги взема от една болница – кво, имаме епидемия или пандемия в болницата?
Винаги при съобщаване на даден показател трябва задължително да се обяснява, какво точно се визира и резултат на какво е.
Матеев примерно, човекът вложи огромен труд за да разшифрова и обясни смисъла и обвръзките на големите таблици-чаршафи.
Ама те са за професионалисти, които се движат в една строго дефинирана среда.
На мен, като физическа персона и краен потребител на информация, често не ми вършат работа, объркват ме.
В поредното свеждане на данни има нов подход, нови формално подвеждащи невнимавалите данни и подход.
Нищо особено не виждам.
В тази ситуация сме просто давещи се и съдбата ни е само в нашите ръце.
Имаме и алтернатива: верваме на БХ и приказката за звяра, който напада с невиждана в човешката история ярост и ... толкова!Last edited by nachev; 10.04.2020, 13:04.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от marketleverage Разгледай мнение
1. Вируса не се носи свободно във въздуха дупките не трябва да са по малки от вируса а трябва да са по малки от капчиците така че да не погълнеш много
Отричаш могократно потвърдено медицинско изследване (базирано на 6 други изследвания - то им е препотвърждението) показващо ефективноста на мерките за защита при SARS 1 .
....
Полицаите не са във среда на висока концентрация - те са периодично изложени тук там затова казвам мерките са сработили 99 процента за такава среда
Те СА по-рискова група, доколкото професионалните има задължения ги принуждават да стоят по 8 и повече часа в среда, в която другите граждани прекарват само половин или един час на ден. И въпреки по-големият риск, те не са заразени. Не са. Аз си вадя заключение, че другите групи население са заразени още по-малко от полицаите, а пък ти си вадиш други заключения. Твоя си работа. Стой си по цял ден в къщи и излизай със скафандър за биологична защита. На мен не ми пука и спазвам мерките само до толкова, че да не нарушя забраните.
Впрочем, ако полицаите не са по-рискова група, защо точно тях изследват?Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение
Ако отворят ресторантите ще заведеш ли семейството на ресторант да хапнете или ще се съберете ли с компания да пийнете по една бира и да гледате мача? Или па на кино и театър?
Аз го зададох и на Груйчеца тоя въпрос и на другите дето са против олабването. Ама никой не отговаря.
Доста неща си работят. И според мен ограниченията са строги, но това е щото материала не ги спазва.
Ако хората разбираха не се събирайте на групи - парковете щяха да бъдат отворени. Ама на събират се.
Ма вие, апокалиптиците, не отгвориихте на нито един въпрос, като например:
- докога ще е така - дата, а не, ми докогато трябва
- какво правим, след като вирусът не е отминал и няма да отмине най-вероятно никога
- евем ли майката на туризма за форевър
- за всяко следващо грипче ли ще се карантинираме
- евем ли майакат на свободното придвижване на стоки и хора
- колко народ очаквате да почине по света и у нас
Ей, такива нещица, щото напоследък чувам само мантри какви сме олигофрени, как не мислим за родителите си (ние, дето останахме в "територията" и не избягахме, да плащаме пенсиите и на емигрантските родители, дето ни поучават) и как било много добре , че ръсим със захар, иначе хората щели сами да измират по улиците, щото съм гледал едно клипче в тубата по въпроса. Та те на това отговори, пък после пак задавай въпроси - щото аз отговор винаги давам, при това ясен и категоричен, но отсреща получавам само нови въпроси, мрънкане и мантри!
Апропо, имаш ли куче и емигрант ли си?Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение
Ако отворят ресторантите ще заведеш ли семейството на ресторант да хапнете или ще се съберете ли с компания да пийнете по една бира и да гледате мача? Или па на кино и театър?
Аз го зададох и на Груйчеца тоя въпрос и на другите дето са против олабването. Ама никой не отговаря.
Доста неща си работят. И според мен ограниченията са строги, но това е щото материала не ги спазва.
Ако хората разбираха не се събирайте на групи - парковете щяха да бъдат отворени. Ама на събират се.
И в моя постинг го има този рефрен - за да се наложи някакъв желан (необходим) пакет от мерки, официално обявяваш и опитваш да прокараш нещо в далеч по-хард вид.
По-скоро сега реагирам заради думата "материал". В устата на БХ тя стои нормално.
На входа на форума няма цедка и тук ги имаме всякакви, но в отделни важни моменти, колективното творчество вдига резултатите до странно високо ниво. Искам да кажа, че това ниво може да ни подведе в известен уклон към елитарност. Не е упрек към теб, към всички ни е, аз също съм вътре и не се изключвам. В бързината човек всичко може да изплещи всичко.
Колективно сме материал!
Доколкото си спомням, живял си в чужбина - немил-недраг.
Знаеш за какво говоря.
Съдба, ние сме тук, това са даденостите и Господ е отредил най-доброто място за нас в общия случай!
Дописах, че нещо замина недоправено поради кьопаво натиснат клавишLast edited by nachev; 10.04.2020, 12:50.
Коментар
-
Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
Разбрах те. Полицаите не са високорискова група. Те са защитени с маски и ръкавици. И тези маски изобщо, ама изобщо не пропускат вируса, въпреки че вирусът е десетки пъти по-малък от дупките в тъканта на маските. И ръкавиците са им за еднократна употреба и ги сменят на всеки час, старите естествено ги хвърлят в кошче за опасни отпадъци. И докато са на работа не пипат документите на шофьорите, прословутите декларации ги вземат със щипци и ги стерилизират преди да ги приберат в колата си. И не се пипат нито по лицето, нито по косата, нито никъде с евентуално заразените си ръкавици. Работят като хирурзи в операционна. Друг им облича защитните облекла и друг им слага ръкавиците и ги маха.
Те са по-нискорискови от пенсионерите, дето ходят веднъж на два дни до магазина и от работещите, които се срещат също с десетки хора на ден.
Я да питам. А метрото спряно ли е? Автобусите в София пътуват ли? А?
А да? А полицаите пазаруват ли? С маски и ръкавици и със защитно облекло?
Отричаш могократно потвърдено медицинско изследване (базирано на 6 други изследвания - то им е препотвърждението - това на запад наричат златен стандарт изслеване) показващо ефективноста на мерките за защита при SARS 1 (което показва че спазващите мерките дори и среда на висока концетрация на вирус (грижа за болни) и обикновенни маски имаме 91% ефикасност на мерките за предпазване
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2190272/
Полицаите не са във среда на висока концентрация - те са периодично изложени тук там затова казвам мерките са сработили 99 процента ефикасност за такава среда
2. Има нещо наречено инфекциозна доза ниска инфекциозна доза няма да те зарази 1 вирус или 100 000 обикновенно трябват милярди ... Дори и да те зарази при ниска инфекциозна доза медицинската наука казва че ще го караш леко
Използването на маски от здрави хора е абсолютно полезно и препоръчително, особено на обществени места, и то затворени - градски транспорт, хранителни магазини и аптеки. Маските съдействат за намаляване на приетата инфекциозна доза, а това не е маловажно. За да се развие инфекция, е необходимо приемане на определено количество вирус, и то сравнително голямо количество - това е т.нар. минимална инфектираща доза. Ето защо намаляването на приета вирусна доза при носенето на маски намалява риска от заразяване. Важно е да се знае и че нивото на инфекциозната доза пряко влияе върху самото протичане на заболяването. Има пряка зависимост между инфекциозната доза и прогнозата и тежестта на заболяването, което настъпва. Висока инфекциозна доза е равно на кратък инкубационен период, бързо протичане, по-тежка клиника и по-неблагоприятна прогноза - затова е важно да се избягва близкият контакт с болни/заразени хора и ползване на затворени обществени пространства с малък обем като асансьори и пр. в които концентрацията на вирусните частици е висока.
Д-р Георги Желев е преподавател в Тракийския университет, доказан специалист в епидемиологията, инфекциозните болести и превантивната медицина.
Last edited by marketleverage; 10.04.2020, 12:56.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнение
Очевидно съпоставя Тотал Дедс към Тотал кейсис. Получава се 2,2 %
Ако ги взема от една болница – кво, имаме епидемия или пандемия в болницата?Last edited by 78-10; 10.04.2020, 12:43.
Коментар
-
Първоначално изпратено от absfresh Разгледай мнение
Ясно, че не очаквам, просто се подигравам на ситуацията и на себе си, като част от раята дето безропотно слушка, папка и изпълнява.
Коментар
-
Първоначално изпратено от 78-10 Разгледай мнение
Като четох определенията за епидемия, там ставаше въпрос за процент от населението, само че на заболелите.
Твоят процент на кое е, от населението на Германия ли?
Коментар
-
Първоначално изпратено от marketleverage Разгледай мнениеНемците вчера достигнаха 2.1 процента смъртност което значи епидемия от най високия клас в инструкцията на NSA
Твоят процент на кое е, от населението на Германия ли?
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
O, няма проблем, гладът ще победи всички и всичко, още повече пък това смешно вирусче, раздуто до истерия. Отново напомням да се гледа соц филмът "Кит" - уникален във всяко отношение за сегашната ситуация. Също така и великата реплика (ма ни помня филма, цитирам по памет) - значи за кучета и котки може (да се разхождат в забранените уж паркове), а за прасета не може (за деца - също). Генералгоджи в действие, сър!
Апропо, вчера минах по Атанас Узунов - покрай парка - нароооод, ама нароооод, въртят обиколки по асфалт и между паркиралите коли, вътре в парка - кучкар на групички, доволни и щастливи, че те са привилигировани, няма я раята да им се мота в краката с малоумните си деца.
Кучетата, кучетата, те да са живи, а децата - кучета ги яли. Благодарим ти, генералгоджи!
Същото и за кокошките, които не снасят.
Еволюцията на културния процес върви бавно и келяво.
Допълнително се мразим и не си вярваме, а има и защо!
И като дойде време нещо да се прави заедно - хайде нещата в киречя.
Оттам се налага властта да развърти сопата и ... всичко започва да се въпроизвежда от самото начало, в същия уродлив сценарий..
И аз ги гледам същите картинки.
Обаче, в последните два дни се забелязва тихомълком промяна в обстановката и средата.
Първият аргумент е строго личен и разбираемо няма да обяснявам подробности. Получи се ясна индикация, че след празника възобновяват плановите операции. От устата на доктора излезе една доста интересна фраза при опит да обясни промяната.
Вторият. Милиционерските патрули, които пазеха парковете доста мотивирано преди, сега оредяха и започнали по странен начин да обръщат гръб на "нарушителите".
Едва доловимо е духнал нов ветрец. Това не се казва и е напълно обяснимо. По нашите земи е така - колчем отпуснеш чатала от гушата и ордите плъзват.
Разбираемо препоръчително е, от форума да НЕ излизат сигнали за насърчаване н а безчинствата.
Трайте си моля! Това беше чисто приятелско споделяне.
Поради важни обществени причини, властта в нашата държава обективно се е налагало да е по-корава. Е, не чак като в огромните страни.Last edited by nachev; 10.04.2020, 12:33.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от absfresh Разгледай мнение
Ясно, че не очаквам, просто се подигравам на ситуацията и на себе си, като част от раята дето безропотно слушка, папка и изпълнява.Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
Коментар