Първоначално изпратено от Ender
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от alphaomega Разгледай мнениеНяма различни гледни точки. Няма разследваща журналистика, няма мнения на реални независими експерти... Всичко идва от "централата".
Архитектите на кризата даже не се и крият вече! Те съвсем открито си проведоха пресконференциите и показаха планът си за действие, имат си даже сайт където е описана програмата още през Октомври миналата година. Това е поне 1 месец преди да се появи "заразата" в Китай.
Сценарият на събитието 201
Събитие 201 симулира огнище на нов зоонотичен коронавирус, предаван от прилепи на прасета на хора, който в крайна сметка става ефективно преносим от човек на човек, което води до тежка пандемия. Патогенът и заболяването, което причинява, се моделират до голяма степен при ТОРС, но е по-преносим в общността в хора с леки симптоми.
Заболяването започва в свинефермите в Бразилия, в началото тихо и бавно, но след това започва да се разпространява по-бързо в здравните заведения. Когато започне да се разпространява ефективно от човек на човек в нискодоходните, гъсто опаковани квартали на някои от мегаполисите в Южна Америка, епидемията избухва. Първо се изнася с въздушно пътуване до Португалия, САЩ и Китай, а след това в много други страни. Въпреки че в началото някои страни са в състояние да го контролират, той продължава да се разпространява и въвежда отново и в крайна сметка никоя държава не може да поддържа контрол.
Няма възможност ваксина да е налична през първата година. Има измислено антивирусно лекарство, което може да помогне на болните, но не значително да ограничи разпространението на болестта.
Тъй като цялото човешко население е податливо, през първите месеци на пандемията кумулативният брой случаи нараства експоненциално, удвоявайки се всяка седмица. И с натрупването на случаите и смъртта икономическите и социалните последици стават все по-тежки.
Сценарият завършва на 18-месечна точка със смъртта на 65 милиона. Пандемията започва да се забавя поради намаляването на броя на чувствителните хора. Пандемията ще продължи с известна скорост, докато няма ефективна ваксина или докато не бъдат изложени 80-90% от световното население. От този момент нататък вероятно това е ендемична детска болест.
Това което аз построих , вие не може даже да го боядисате
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от безимeн Разгледай мнение
Някакъв що-годе "разум" .
Простак съм Азъ - Непобедим !!!
Коментар
� -
Първоначално изпратено от marketleverage Разгледай мнение
Марсианецът е добър ако харесваш такива филми и е базиран на доста наука и е филм за оцеляване не за умиране
Ако става дума за хора от Земята, които "оцеляват" на Марс - това не е наука, а фантазии. Ако пък решат и да се връщат със съвременната техника - това вече са големи фантазии...
Някакъв що-годе "разум" биха проявили единствено, ако си вземат еднопосочен "билет".
Коментар
� -
Първоначално изпратено от marketleverage Разгледай мнение
Марсианецът е добър ако харесваш такива филми и е базиран на доста наука и е филм за оцеляване не за умиране
И коняка е добър. Пропих, мамка му! Ще ги съдя ония от НОЩ, ако пукна от пиене, а не от Ковида!Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
- 2 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от marketleverage Разгледай мнениеМарсианецът е добър ако харесваш такива филми и е базиран на доста наука и е филм за оцеляване не за умиране
- 3 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнениеЗомбирането от екрана на ТВто върви с пълна сила:
По БНТ- "Подводницата К-19" - ужасии за ядрена авария на съветска подводница.
По БТВто - някакъв марсианец. И той ша мре, ама може и да оцелее. Ще има май хепиенд.
По Диема - други ужасии. Война на американци и японци. Горят хора с огнемети, откъснати глави, ръце, крака и купища трупове.
По Дискавъри - нещо за края на света. Няма бензин, храни, масова паника и порция ужасии.
Май ще взема да си сипя един коняк. ЕБАСИ!
Стига бе!
А, по Евроспорт2 снукър. Старо, повтарят нещо, ама все пак.
И световното отложиха гадовете. Айде ще погледам Джъд Тръмп. Само дето знам как ще завърши....
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнение
Време ти е да навксаш. С вакса и пълен комплект за химическа отбрана. Щото много наивно това вашето поколение.ако положението стане много зле ще останат достатъчно от нас да отмъстим на комунистически китай за вас
Иначе се почва
Japan to pay firms to leave China, relocate production elsewhere as part of coronavirus stimulus
https://www.scmp.com/news/asia/east-...elsewhere-part
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
Ааа, недей така! Остави за жената да има, докато ти си разсейваш вниманието от нея.Пък и не ме излагай, точно те похвалих, че си здраво стъпил на земята, сега да ходя да си трия мнението ли
))
То и аз толкова пия, но няма лошо, а и кво по-тематично Да си здрав! И за да не кихаш без маска, пак профилактично - наздраве))
И ще си наруша табуто-налях си някаква Метакса 7 звезди и някаква стара кока-кола, стои в хладилника от Нова година.
Само и само да избегна "минуса" на Ретрото.Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
- 2 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от ТАТО Разгледай мнениеТвърде интересно е, че на 20-ти Март 2020 година на Пресконференция за „Коронавируса“ в Белия дом Държавният секретар и бивш Директор на ЦРУ Майкъл Помпео, в присъствието на Президента Тръмп от дясната си страна, изплюва камъчето заявявайки: „Тук сме на упражнение на живо“ (We’re in a live exercise here), а Тръмп коментира: „Трябваше да ни уведомите“ (You should’ve let us know). Така че, „Коронавирус“ е упражнение на живо, тоест учение, а не пандемия! Според военната терминология: „упражнение на живо е упражнение, в което участват действителни военни сили“. Следователно, това уж „неволно изпускане“ на Държавния секретар Помпео, трябва да покаже на „вътрешните посветени хора“, че Специалната операция на Световните Тайни служби върви по план и те не бива да се притесняват за нищо!. нали и аз това казвам ама то страха е голяма работа.
Много по лесно е да излъжеш хората отколкото да ги убедиш че са били излъгани. Веднъж повярват ли в една лъжа, и то мащабно цялото стадо, после няма спиране. Нали и затова медиите синхронизирано повтарят абсолютно едни и същи новини и скалъпени истории и стъкмистики. Няма значение кой вестник, сайт, или телевизия гледаш, новините са едни и същи и то по целият свят. Няма различни гледни точки. Няма разследваща журналистика, няма мнения на реални независими експерти... Всичко идва от "централата".
Архитектите на кризата даже не се и крият вече! Те съвсем открито си проведоха пресконференциите и показаха планът си за действие, имат си даже сайт където е описана програмата още през Октомври миналата година. Това е поне 1 месец преди да се появи "заразата" в Китай.
http://www.centerforhealthsecurity.org/event201/about
Всичко това е финансирано от фондацията на Бил Гейтс. А пък новият бизнес на Бил Гейтс е разработката и продажбата на ваксини. Човека вече даже официално напусна Microsoft и започна да инвестира десетки милиарди в това последните години.
Ето ги и последните му инвестиции на тоя убавец. Въпрос на време е да го думнат някъде из америките.....Last edited by alphaomega; 12.04.2020, 00:45.
- 4 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнениеМа, Начеви аз не съм съгласна с теб. Само по кръчми ходиш, а мен ме подстрекаваш пъртини да прокарвам в тежката зима.
И направо си ме е страх, кат помня как ме навика за едни 80% ентелигенти))
Наздраве
Май ме бъркаш с някого!
Вярно е - понякога злоупотребявам, хойкам и не пея ентусиазирано песни в прослава на партията и нейните ръководители, както настойчиво ни се предписва, но раницата си я нося сам.
Как така съм те пращал да прокарваш пъртина?! Че то тази година нямаше зима
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
А чекай чекай малко, Защо плашачи? Та още откога ви успокоявам, че зорът е межжду 20 и 30 април?! Ама пусто не можете да устискате и една седмица. Да сте малки деца - разбирам, ама сте от бабаитите, дето не взимат от дума и гледате света разделен на черно и бялоСлучайно чух веднъж такъв детски лаф" - "Чарли чаплин се напил ... и жена си той набил." Представи си, откъде и как са го съчинили децата, Гоолям бабаитлък са видели, няма що
Остава сега да кажете, че заради Чернобил сме "имунизирани" срещу ковида
ps. ще ти кажа за един "опит" на мой приятел войник, химически войски, вдигнали ги по тревога да мерят радиация, като я мерили той се сащисал от показанията и не вярвал на уредите, но пък затова изрично ги предупредили никаква информация да не излиза.Е той им теглил майните и избягал за да се обади на бременната си сестра. Още в първата година на демокрацията - хвана чужбината с думите - "е*аси държавата"" - нещо, което много често го чуваме сред вашия лагер, Грую например отдавна е теглил майните и на българското черноморие
Това не пречи да сте истински патриоти, за което ви поздравявам
явно нямате какво са кажете за грипчето, за да се оправдаят малоумщините на простия шапкар генералгоджи, затива почнахте с измислиците на килограм. Не ви прави чест!
а да, утре ще пробия блокадата и ще събера децата и родителите ми без маски на село - те така, щото съм олигофрен и не се плаша от един грип. Баси!
ай, наздраве - от утре с маски, честито, станахме ислямска държава доброволно - направо да раздават бурките! Народе????
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 1 like
Коментар
� -
Зомбирането от екрана на ТВто върви с пълна сила:
По БНТ- "Подводницата К-19" - ужасии за ядрена авария на съветска подводница.
По БТВто - някакъв марсианец. И той ша мре, ама може и да оцелее. Ще има май хепиенд.
По Диема - други ужасии. Война на американци и японци. Горят хора с огнемети, откъснати глави, ръце, крака и купища трупове.
По Дискавъри - нещо за края на света. Няма бензин, храни, масова паника и порция ужасии.
Май ще взема да си сипя един коняк. ЕБАСИ!
Стига бе!
А, по Евроспорт2 снукър. Старо, повтарят нещо, ама все пак.
И световното отложиха гадовете. Айде ще погледам Джъд Тръмп. Само дето знам как ще завърши....Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
- 3 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
Съни, стига с това "наздраве" бе! От близо две години не пия, а пък барчето пълно с всякакви квалитетни питиета (жената порка и купува да има). Та както много ме страхуват, ще взема пак да пропия, да му се не види!
- 1 like
Коментар
�
Коментар