IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Край на спора, нито chloroquine, нито неговото производно l'hydroxychloroquine са ефикасни за лечението на ковид-19. неговите молекули увеличават дори риска за смъртост. Това излиза в петък, 22 май, в пристижното медицинско издание The Lancet на базата на едно широко изследвне на около 15.000 болни. Това е първото сериозно и мащабно изследване. Ха сега да видим жива ли е медицинската мисъл в България и как ще реагира обществото. Преди седмица счетоводилят-министър за всичко подписа заповед, че го разрешава, а някаква фирма близка до власта обяви, че започва производството му.
    https://www.thelancet.com/journals/l...180-6/fulltext

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение

Всъщност идеята е прекрасна! Прокопаваш тунел надолу до центъра на Земята и после нагоре до Нова Зеландия.

И налягането на земната маса долу ще е малко височко... ама нейсе.
      Може да е малко парадоксално, но в центъра на Земята би трябвало да си в безтегловност.
      Обграден си отвсякъде с приблизително еднакво количество маса на Земята, която те притегля, и така в центъра гравитацията се анулира, конпенсирайки се.

Коментар

• Първоначално изпратено от Вълчо-34 Разгледай мнение

Стига де, аз до скоро си мислех, че най-прекия път до Ню Зееланд е като се прокопае тунел през центъра на земята, ама ми обясниха, че нямало да може да се проветрява - чак като пуснат електриките, тогава.
        Всъщност идеята е прекрасна! Прокопаваш тунел надолу до центъра на Земята и после нагоре до Нова Зеландия. Трябва да е абсолютно права линия. Тунелът трябва да е под вакуум, за да може влакът-капсула да се спусне надолу без съпротивление и да излезе близо до повърхността от другата страна по инерция. Почти безплатно. Матеев, подарявам ти я! Може да я развиеш в тема.
        Само дето има някои дребни технически трудности-температурата на земното ядро е над 3000 градуса, та малко ша са опечем. И налягането на земната маса долу ще е малко височко... ама нейсе.
        Тая идея е за "Бисери ...", също като сканирането на Земята рентгенови лъчи.
        Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow

................................................., които правят рентгенова снимка на Земята. ................................................ и гама лъчите от Космоса.
          Стига де, аз до скоро си мислех, че най-прекия път до Ню Зееланд е като се прокопае тунел през центъра на земята, ама ми обясниха, че нямало да може да се проветрява - чак като пуснат електриките, тогава.
          И това ще мине ...

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
            Е тЕ това им е "пандемията" на нааканите от страх дечица.

Нали това тръбя и аз от сума време. Щом няма повишена смъртност, значи няма епидемия. Има дребна незначителна от медицинска гледна точка зараза.
            Както и[/SIZE]огромна политико-медийна манипулация.
            Абсолютно грешно логичско разсъждение, базиращо се на сбъркано логическо мислене. Неведнъж сме обсъждали факта, че корелацията не дава гаранция за причинно-следствени връзки. Разбира се разни болни мозъци могат да си измислят такива, но това не означава, че са верни.

Според мене намалената смъртност се дължи на карантината и въобще на всеобщата информираност дори и преди карантината, в резултат на което не можаха да умрат възрастните хора, които иначе поради неинформираност щяха да умрат от грипове и пневмонии. Също така намаля смъртноста от ПТП-та, и от редица други направления по причина, че хората си стояха заключени по домовете си.

Коронавируса има много малка връзка с тази намалена смъртност, така че не виждам защо въобще се споменава от разни платени червени тролове и фатмаци с едноцифрено IQ.

Коментар

• Е то оставаше и 120 души да обърнат статистиката ебаси… Сега ми е интересна руската "статистика", че за там друго се пише...

Коментар

• Е тЕ това им е "пандемията" на нааканите от страх дечица.

НСИ отчита 4% спад на смъртността по време на корона кризата

Няма големи промени в смъртността по време на корона кризата у нас в сравнение със същия период на предходните 3 години, стана ясно от данни, предоставени от здравния министър Кирил Ананиев в рамките на парламентарния контрол днес. През първите четири месеца на тази година са регистрирани 37 808 смъртни случая при 39 529 за първото четиримесечие на 2019 г. Намалението е 4%, като данните за тази година са предварителни заради късното отчитане на някои случаи, обясни Ананиев. Статистиката е на НСИ. За първите четири месеца на 2017 г. смъртните случаи са 40 825, а за същия период на 2018 г. - 38 603.

Нали това тръбя и аз от сума време. Щом няма повишена смъртност, значи няма епидемия. Има дребна незначителна от медицинска гледна точка зараза.
                Както и
                огромна политико-медийна манипулация.

Коментар

• Апокалиптичката леля Вселена (тази с ледените пързалки-морги в Мадрид), има нов любим философ:
                  Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение
                  2. Учтивост - има един френски философ - за мен беше откритие - ето я тука една негова добра книжка
                  https://kibea.net/book/500
                  Това е Андре Конт-Спонвил.

Его части от негово интервю за Коронапаниката:

- Какво мислите за начина, по който нашите общества реагират на пандемията на коронавируса?
                  Това, което ме тревожи обаче, е несъразмерността между сериозността - реална, но ограничена - на тази пандемия и подлудяването, което изглежда е обзело медиите, а заедно с тях и част от населението.

Сякаш нашите журналисти изведнъж откриват, че сме смъртни. Говорите за сензационна новина! Ден след ден аудиовизуалните медии ни дават отчет за жертвите на пандемията. Във Франция имаме 15 хил. починали. Това е много. Прекалено много. Но, в крайна сметка, трябва ли да напомняме, че в нашата страна всяка година умират 600 хил. души, от които 150 хиляди от рак например, а сред тях няколко хиляди деца, юноши и млади възрастни? С какво 15 хиляди, починали от Covid-19, чиято средна възраст е 81 г., заслужават повече нашето състрадание или интерес от останалите 600 хиляди?

Младите хора не смеят много да говорят за това, от страх да не изглежда така, сякаш не се интересуват от по-възрастните. Но аз, който съм на 68 г., мога и дори трябва да го кажа: повече се притеснявам за бъдещето на децата ни - и за дълга, който ще им оставим - отколкото за здравето ми на почти седемдесетгодишен!

- Някои ще ви кажат, че е неприлично да говорите за икономика, когато е застрашено здравето.
                  - Ще сгрешат! Мизерията убива всеки и то повече от вирусите. 9 млн. души умират всяка година от недохранване, като 3 милиона от тях са деца. Представете си, че предстоящата икономическа криза увеличи само с 10 процент тази цифра: това би означавало смъртта на още 900 хил. души, които няма да имат нужда от вирус, за да агонизират.

- Нашите съвременници по-мъдри ли са от древните хора пред смъртта?
                  - За останалото, мъдростта винаги е изключение. Но независимо от епохата тя не минава без приемане на смъртта. Монтен го е казал в едно изречение: “Не умираш от това, че си болен, умираш от това, че си жив”. Колкото повече приемем тази истина, толкова повече ще обичаме живота, защото ще осъзнаем по-ясно неговата краткост, крехкост, стойност

- Ще стане ли здравето водеща ценност?
                  - Опасявам се! Това наричам панмедикализация: идеология, дори цивилизация, която превръща здравето във върховна ценност (на мястото, например, на справедливостта, свободата или любовта) и която следователно е склонна да прехвърли на медицината не само управлението на нашите заболявания, което е нормално, но и на нашите живот и общества, което е много по-тревожно! Да не изпадаме в “здравен ред”, нито в “здравна коректност”! В една демокрация народът е суверен, неговите представители правят законите, не експертите.
                  Внимавайте да не вземем Китай за модел. Когато политиката се разтвори в технокрацията, която е царство на експертите, демокрацията умира.

http://epicenter.bg/article/Frenski-...t-/214155/11/0
                  17 апр. 2020

Лелче, взимай пример от новия си любим философ!

Коментар

• Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
                    Ми сега общо умрелите от короната са 335 053. И то с лъжливите данни от Русия.
                    Толкова са умрелите според лъжливите данни от Италия, Франция, Испания, Великобритания, Белгия, САЩ и т.н.
                    Във всички тези страни типосват умрелите на вируса без да се правят изследвания. Виж в Германия и Австрия записват за умрели от Короната, само ония, на които Короната действително е помогнала да умрат и са доказано носители на вируса. Затова Италия отчита починали 0,054% от цялото население, Испания отчита 0,059% от цялото население, а Германия- 0,010% и Австрия дори по-малко- 0,007% от цялото население.
                    Някой лъже. Не може в държави със сходно икономическо развитие, сходен генотип (Австрия и Италия), с много развити здравни системи, държави от Първия свят, да има разлика 5-7 ПЪТИ в процента на починалите. Някой мами. И това са ония с нереално високата смъртност.
                    Словения например, граничеща с Италия, население, което си е "мешало капите" с италианци много векове, тя има 10 ПЪТИ по ниска смъртност от Италия, 0,005% от цялото население.

Коментар

• Първоначално изпратено от Xman1 Разгледай мнение
                      Има едино видео което показва сравнение между Короната и грип за САЩ...

https://www.youtube.com/watch?v=1rEO8iJB45A
                      Видеата си ги гледайте вие.

Аз мога да мисля сам и съм с добра познавателна инерция, дадена ми от семейството и средното образование, още преди вие милениалчетата, драстично свалящи общото познавателно ниво на човечеството, да сте били дори предвидени от тъпите ви родители.

Коментар

• Ми сега общо умрелите от короната са 335 053. И то с лъжливите данни от Русия.

Коментар

• Първоначално изпратено от 78-10 Разгледай мнение
                          Xman,
                          виж числата за т.н. свински грип, доста пъти пускани тук и подминавани от вас с пълно мълчание. Те са по-големи – 500 000 умрели и 1 400 000 000 (да, милиард и четиристотин милиона) заразени.

Кажи, защо тогава нямаше този ваш любим страх, медиите не бяха полудели да ви подлудяват?

Ако можеше да смяташ, щеше сам да си отговориш... 500 хиляди умрели... при 1,4 милиарда заразени.... Короната ще стигне 500 хиляди умрели преди да достигне 10 милиона заразени.

Освен това свинския грип не е толкова силно заразен, COVID 19 е по-заразен от кой да е грип. Ти колко хора мислиш умират от грип през Май месец на ден в България... .

Има едино видео което показва сравнение между Короната и грип за САЩ...

https://www.youtube.com/watch?v=1rEO8iJB45A

Коментар

• Човечеството е познавало много епидемии,и пандемии.Броя на заразените и починалите от коронавирус в света,като процент,не отговаря за стандартите,по които се въвежда пандемия и се взимат такива драконовски мерки.

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
                              В момента започват са излизат данни как правителствата са плашили хората и са преувеличавали заплахата от коронавируса.Коронавируса е обикновен грип.Той беше използван.
                              За Австрия със сигурност. Имаше политически скандал.

Коментар

• В момента започват са излизат данни как правителствата са плашили хората и са преувеличавали заплахата от коронавируса.Коронавируса е обикновен грип.Той беше използван.

Коментар

Working...
                                X