IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Всичко е по темата !!!. За Успеха....и причините за него. Искате ли да сте успешни?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнение

    Пак . ще се намеся , точно примера с Айнщайн е много интересен. Айнщайн е скъсан на изпитите по всички предмети с изключение на физика и математика и не е приет в учебното заведение за което кандидатства.
    Това е интересно ако е вярно относно темата за Успеха.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение

      Измамник, нищо не си личи на размазаните ти картинки.

      Сметките показват, че водата се загрява с 0.3С в най-добрия случай.

      А и друго да питам - каза ли ти някой, че е забранено чиста и мръсна вода да течат едновременно резделени само от една стена ?



      ПП
      И никой не се интересува имаш или нямаш време. Едно е сигурно - пари нямаш, и няма и да имаш.
      Скоро съдия-изпълнителя ще ти каже какво да правиш...
      аз бих филтрилар топлата вода която искам да я ползвам и ще я върна в бойлера без устройство с максимално КПД, Така и вода ще се пести. Филтъра не го знам колко струва...но пък устроийството така или иначе изисква да се почиства. Ако цената на филтъра издържи икономията ето ти го ефекта. Само че няма смисъл от устройство.

      По принцип си мисля. Не съм специалист.

      Пробелмите на устройството са че е необходимо да ползваш проточен бойлер иначе инсталацията ще е много трудна ...това го казах вече. Обаче как да си сложиш в банята душ дизайнерски за 1000 лв...и да праснеш проточен бойлер да еба.....или проточен бойлер на всяка мивка ...занам че не всеки го прави това ама бая хора държат на дизайна и нямат място скрито да слагат Х на брой проточни бойлери.Ако си в къща....ок...там по е възможно...ама пак зависи от къщата.

      Другото което ме притеснява че устройството поставено на мивка къде миеш чинии ( аз не знам вече кой мие чинии в мивка..щото една съдмиална е 300 лв ама айде ) или си миеш ръцете и то с гореща вода щото аз си ги мия с хладка може да има 100 кпд но съпоставимо с общата консумация на ток това ще е незначителна икономия която даже няма и да я усетиш. Освен ако не бачкаш на строеж и да си миеш ръцете през 10 минути. Колко пъти ще си измиеш ръцете в едно домакинство дето ходи и на работа...незнам. Третото което ме притеснява е че ефективността може да дойде евентуално от къпането. Да кажем двама души се къпят по веднъж на ден за около 5 минути. Това е...квото спестиш спестиш. Обаче как ще върнеш водата от канала в банята нямам идея. Аз например във всичките нас дето имам...т.е 4 места не виждам техническа възможност точно в моя случай да сложа кво да е в банята. Преди няколко години като правих последния ремонт бях ги побъркал да търсят възможно най тънкия дизайнерски сифон да не ми отнемат от височината на душ кабината. Ако някой ми каже....сложи си нешо от долу или отстрани ще го изгоня. Щото тази ефективност във ток не знам колко е...но определено е нищожна част от консумацията . Да не говорим че аз нямам бойлер и в големите градове повечето нямат....щото имат централно топлоснабдяване. Т.е това не е за мен.

      Затова съм скептично настроен по отношение на масовостта на продукта без значение колко ефективен е.

      Коментар





      • Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
        Мисля, че не си прочел добре или не си раzбрал проблема. Образованието в Англия се счита за завършено средно с полагане изпитите по Certificate of secondary education, избират предметите в 9 клас, а се явят на "матура" по тях през 10ти. т.е.2 г.за изпита. По-скоро това е аналога за матура и държавно оценяване за средно образование. Счита се завършено средно образование и може след това да не се учи. Това не са матури по литература и математика за 7 клас, върху целия материал и то през 1 само ден. За което стана дума, но вероятно не си разбрал., Не си се опитал и да се пробваш на задачите за 7 ми клас, които са доста под нивата на AS, IB и AP. Причината за това е че са предназанчени за 7 клас а цитираните от теб платени подготвителни програми за прием и мост към университети, са предназанчени за възраст над 10 клас, а често и над 12. Въпреки, че ти звучи невероятно прорамите по As могат да покажат задълбочени знания, по причина концентрация в само определни дициплини, и за сметка на други, защото се избира в тясна специализция с предмети - който е настроен за техничекси науки избира по-често математика, физика, и нещо по-блзо до тях, може би икономика, химия. Тези които са по социалните науки си избират само социология, психология, т.н. от сорта. т.е. там резултати могат по-лесно да се покажат. Значи подобни програми и платени бординг училища изобщо не могат да се сравняват с проблематиката по матурите за 7 клас. И имаш много сериозна грешка, за цялата математика, Която уж IB замествала с TU. няма да се впускам в подорбности, за да не става отегчително, Но ти си успешен и смел човек, пробвай задачите от 7 клас, засечи си време. Не за 10 клас gcse или 12ти IB, а само за 7 клас от държавните матури у нас, ето и алонсо го направи, после вече сравнявай с другите. Добре би било да минеше и матурата по литераура от предхоидния ден, за да си в същата изходна позиция като всеки седмокласни, но да не прекаляваме, щото много глупости ще ти дойдат наведнъж))) Как беше, покер + work hard & play hard ))) Едва ли смяташ вероятностите като го играеш. но по важното е че предполагам да си добър и там
        Направих само първите 10 задачи от 2 до 11, защото първата я погледнах предварително и не се брои. И направих само 6 правилно с по 3 точки. Всичко за 22 минути.

        Не мога да кажа, че са лесни. И наистина не тестват нищо друго освен бързина. Освен това не мога да си представя колко трудни са за седмокласници. Предполагам за учениците с по-хуманитарна насоченост този тип задачки ще са доста трудни.

        Но въпреки това учениците все пак знаят какво да очакват и съответно се подготвят специално за този тест. След това в цялата работа има известна доза техника, особено при multiple choice - има си хитринки.

        И накрая, викаш чужденците ще ни помислят за глупави. Няма такова нещо. Тестът е еднакво труден за всички, а за чужденците е важно дали си сред първите 5%, първите 10% и т.н. а не абсолютната оценка. Примерно в Белгия максималната оценка е 20 (като минималната е 10), но реално никой никога не получава 20. Ако имаш 18 (което аз имах по един предмет като правих магистратура там) се смята че си се представил невероятно добре, а 16-17 е супер - все едно си отличник.
        Last edited by Money; 25.05.2018, 00:53.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

          А мой познат, колега, яко търчилъжи и ... потресаващ поет. Жалко, само в тефтера си ги пишеше и не знам нещи да е издал. Изкуството, определено, губи от това.
          На теб всичките ти познати и колеги са търчилъжи,
          Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
            https://btvnovinite.bg/bulgaria/vizh...-vii-klas.html

            Без майтап. Пробвайте се. Знания не се искат. Само бързо мислене
            Чак да се пробвам не знам но първите 7 са баламски които ги прегледах

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
              Обзалагам се: Ако стане до посещение на място и проверка - нали се разбрахме, каква? - Импотецият със сигурност, ще намери да се извърти и да не дойде. Събирам доказателства за клевета. Мизата се вдигна на 50 хил.Евро.
              Измамник, никога няма да се стигне до посещение на място.
              За какво ти е посещение? За да покажеш текезесарските маркучи с мръсна вода в тях?
              Доктора ходи, Лорда ходи, разбрах че и Алонсо се е прекарал...
              Първите двама директно те нарекоха Измамник.

              Сигурен съм обаче че посещение ще има: от съдия-изпълнител, който да възстанови справедливостта.

              Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
                Мисля, че не си прочел добре или не си раzбрал проблема. Образованието в Англия се счита за завършено средно с полагане изпитите по Certificate of secondary education, избират предметите в 9 клас, а се явят на "матура" по тях през 10ти. т.е.2 г.за изпита. По-скоро това е аналога за матура и държавно оценяване за средно образование. Счита се завършено средно образование и може след това да не се учи. Това не са матури по литература и математика за 7 клас, върху целия материал и то през 1 само ден. За което стана дума, но вероятно не си разбрал., Не си се опитал и да се пробваш на задачите за 7 ми клас, които са доста под нивата на AS, IB и AP. Причината за това е че са предназанчени за 7 клас а цитираните от теб платени подготвителни програми за прием и мост към университети, са предназанчени за възраст над 10 клас, а често и над 12. Въпреки, че ти звучи невероятно прорамите по As могат да покажат задълбочени знания, по причина концентрация в само определни дициплини, и за сметка на други, защото се избира в тясна специализция с предмети - който е настроен за техничекси науки избира по-често математика, физика, и нещо по-блзо до тях, може би икономика, химия. Тези които са по социалните науки си избират само социология, психология, т.н. от сорта. т.е. там резултати могат по-лесно да се покажат. Значи подобни програми и платени бординг училища изобщо не могат да се сравняват с проблематиката по матурите за 7 клас. И имаш много сериозна грешка, за цялата математика, Която уж IB замествала с TU. няма да се впускам в подорбности, за да не става отегчително, Но ти си успешен и смел човек, пробвай задачите от 7 клас, засечи си време. Не за 10 клас gcse или 12ти IB, а само за 7 клас от държавните матури у нас, ето и алонсо го направи, после вече сравнявай с другите. Добре би било да минеше и матурата по литераура от предхоидния ден, за да си в същата изходна позиция като всеки седмокласни, но да не прекаляваме, щото много глупости ще ти дойдат наведнъж))) Как беше, покер + work hard & play hard ))) Едва ли смяташ вероятностите като го играеш. но по важното е че предполагам да си добър и там
                Прав си, не обърнах внимание че говориш за матурите за 7 ми клас и честно казано нямам идея кви са сега. Дъщеря ми завърши в света софия и само помня че в нас драма около тея изпити нямаше даже и коментари...ходи взе ги с максимума мисля или много близо до него и така. Не си спомням да се е оплаквала от нещо. Запознат съм с IB системата не толкова с английската пак заради дъщеря ми. Аз вече съм забравил сигурно бая неща щото не се занимавам с математика но навремето математиката ми беше много силна. Като учеше дъщеря ми колежа....сме си говорили кво учи даже и обяснявах практическия смисъл на интегрирането и диферинцирането в началото като почваше да ги учи ако не се лъжа в българско изражение около 9 или 10 клас.....но за ИБ хай левъл съм и гледал задачите това беше математически анализ в ТУ...щото аз съм зъвършил и това...въпреки че не съм практикувал и един ден. мен впечетленията ми в тази област са изцяло от нея....може и да съм се объркал нещо но днес преди да напиша поста към селена я питах точно кви изпити за колко време е имала в ИБ. И тя ми каза че ИБ е най тежко щото в А левъл накрая имали само 3 предмета. Ако съм разбрал правилно.

                Не знам...но аз мисля че матури трябва да има така както и дъщеря ми всяка година държеше изпити по всички предмети които е учила в чужбина....не само по математика и литература. Всяка година си беше като ИБ само дето оценяването беше вътрешно за колежа. Тя от как се помня държи изпити всяка година и е и станало рутина. И затова смятам че е нормално....това сега малката ми дъщеря на 6 години ходи на изпит в света софия като в харвард...приемат 12 деца от между 200-300 кандидати. Математика...и там писане ли кво + логически задачи + психологичен изпит. Сметни...аз казах на жена ми че това е безумие да се мъчи това дете на 6 години да ходи на такъв изпит но после прецених че свиквайки да се мобилизира да отиде целенасочено на истински изпит на тая възръст ще и помогне да няма такъв стрес след десетките изпити които я чакат.

                Т.е аз смятам че матурите са ОК. Ако бъркам ...може и да бъркам...щото подоробности наистина не знам.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение

                  Тук се съгласявам с Ив. Има доста красиви хора, които остават без партньор. И въобще хора без партньор. Защо са "неуспешни"?
                  ...в личен план да.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнение


                    Ми то и Нютон може да изглежда съмнителен , няма конкретно изобретение , участва в най - голямата пирамида за времето , като губи значителна сума пари там и също така , до края на живота си се занимава с алхимия. Същото се отнася и за Ван Гог , пияница , пройдоха , връзка с проститутка , пък и накрая си отрязва ухото. Ми ти май не беше чак такъв моралис????
                    А мой познат, колега, яко търчилъжи и ... потресаващ поет. Жалко, само в тефтера си ги пишеше и не знам нещи да е издал. Изкуството, определено, губи от това.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнение

                      Пак . ще се намеся , точно примера с Айнщайн е много интересен. Айнщайн е скъсан на изпитите по всички предмети с изключение на физика и математика и не е приет в учебното заведение за което кандидатства.
                      Ако някой си мисли че, бидейки начетени в дадена област, това прави поставящите оценки безпогрешни, ядец. Всички сме хора, със свойствените грешки. Те също. Задочно, и аз си имам сблъскване с такива и, само, какви нелепици съм чел...от преподаватели в университет. Дотам с почитта към „авторитетите”. Айнщайн, просто, е бил много нива над някои - естествено, че са му скочили. „Тъпчовците” като мен, къде „по-авторитетно” е, да се правиш, че ги няма.
                      Last edited by Pyramid; 24.05.2018, 23:51.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение

                        То такава е приказката за Айнщайн. Иначе аз така и не разбрах, дали има реална полза от неговите теории. Гледах някакво сериалче по нешинъл географик за него. Голям схемаджия го предствиха там. Неговия баща го изрита.Използва бащата на една любовница за да го вкара в университета, където смени любовницата за да му пише трудовете и така общо-взето до края.И при липса на конкретно изобретение съвсем съмнителен ми изглежда. Единственото му гениално, което представиха че съпостави светлина и звук, Демек откри че светлината има скорост като звука и че ако си във влак и едновременно блеснат две светкавици, ще видиш първо тази към която се движиш. Та като говорим за успех, историята на неговият успех изглежда доста интересна.

                        Ми то и Нютон може да изглежда съмнителен , няма конкретно изобретение , участва в най - голямата пирамида за времето , като губи значителна сума пари там и също така , до края на живота си се занимава с алхимия. Същото се отнася и за Ван Гог , пияница , пройдоха , връзка с проститутка , пък и накрая си отрязва ухото. Ми ти май не беше чак такъв моралис????

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнение

                          Пак . ще се намеся , точно примера с Айнщайн е много интересен. Айнщайн е скъсан на изпитите по всички предмети с изключение на физика и математика и не е приет в учебното заведение за което кандидатства.
                          То такава е приказката за Айнщайн. Иначе аз така и не разбрах, дали има реална полза от неговите теории. Гледах някакво сериалче по нешинъл географик за него. Голям схемаджия го предствиха там. Неговия баща го изрита.Използва бащата на една любовница за да го вкара в университета, където смени любовницата за да му пише трудовете и така общо-взето до края.И при липса на конкретно изобретение съвсем съмнителен ми изглежда. Единственото му гениално, което представиха че съпостави светлина и звук, Демек откри че светлината има скорост като звука и че ако си във влак и едновременно блеснат две светкавици, ще видиш първо тази към която се движиш. Та като говорим за успех, историята на неговият успех изглежда доста интересна.
                          Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение

                            Същото е и с нашите матури. Има една задача която не я пише никъде но тя е основната. Притиснат си от времето и не можеш да вземеш всички точки. Така е направено че трябва да си Айнщайн за да се оправиш. Основната ти цел не е да вземеш всички а колкото повече, толкова повече. та задачите, която не пише е да хвърлиш поглед на задачата и да определиш кои са лесните точки и да вземеш първо тях. Най-лесните точки по принцип са първите точки от най-трудната /последната/ задача. Ако караш наред, по принцип губиш, защото се хващаш с най-многото сметки а те вземат много време независимо, че са лесни задачи. Третата задача е от 12 точки. Три етапа по 4 точки. Първия етап са най-лесните задачи от целия модул. Така беше направено че не можеш да решиш трети етап, без да решиш втория етап. На втория етап самия отговор се вижда почти с просто око, но трябва да си Айнщайн за да го докажеш. Затова нацелваш отговора, като вземеш някакви точки за правилен отговор, но губиш точките от самото доказателство. Този начин на мислене ти дава шанс да вземеш още други 4 точки, използвайки решението от втори етап за да решиш трети етап за да вземеш други лесни 4 точки. После се връщаш отново на втория етап и се опитваш да скалъпиш някакво доказателство за да хванеш и последните 3 точки. Там вече е на късмет и ако мине номера Просто казано, дадени са ти 4 задачи а петата трябва да си измислиш сам. Трябва креативност и тактика. Иначе зацикляш, времето не стига и я докарваш до под крушата общо -взето.
                            Пак . ще се намеся , точно примера с Айнщайн е много интересен. Айнщайн е скъсан на изпитите по всички предмети с изключение на физика и математика и не е приет в учебното заведение за което кандидатства.

                            Коментар


                            • Обзалагам се: Ако стане до посещение на място и проверка - нали се разбрахме, каква? - Импотецият със сигурност, ще намери да се извърти и да не дойде. Събирам доказателства за клевета. Мизата се вдигна на 50 хил.Евро.

                              Коментар


                              • Когато казвам някой да дойде да види и да пипне, лошо няма и с прокурор, ако ще. И с всички професори от ТУ, и дори от НАСА, ако ще. Естествено, ако киртакът Импотеций е прав, "измамата" ще бъде зафиксирана, а мойто - вкарано затвор.
                                Тей ли уа, Киртак Импотециев?

                                Коментар

                                Working...
                                X