Първоначално изпратено от tnm
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Всичко е по темата !!!. За Успеха....и причините за него. Искате ли да сте успешни?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от prectical Разгледай мнение
Ще взема парите, ако мога ще взема и още. Такъв е живота. Аз съм отраснал сред хищници и ще бъда такъв до края. Видях,че доброто не струва. Колко добро и услуги съм правил за хора които после ми плюха в лицето. Ако аз не ги взема, на мен ще ми ги вземат. Предпочитам да съм с крачка пред останалите.
Много бих искал всички да кажат. На теб и на Селена и на пепе засега - благодаря.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение
Вярвам в кармичните взаимовръзки.
...
3 unlimited!!
Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Коментар
-
Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнениеЩе напиша пак предния коментар.
За да не отиде много назад защото е много важен.
Тази постановка е част от 10 въпроса мое дело които дават много неподозирани отговори.
Прочетете внимателно въпроса си представете ситуацията и отговорете честно ако е възможно. Пък и да не е честно отговорете) Пак е полезно ако кажете защо.
Представете си следната хипотетична ситуация.
Притежавате шапка невидимка. Слагате я и сте тотално невидим. Някъде знаете че има 1 милион долара в брой. Вие не знаете на кого са тея пари.
Можете да сложите шапката невидимка...и без никакъв риск да ви хванат...можете да отидете и да вземете този 1 милион долара като няма да има последствия за вас никакви.
Ще вземете ли парите ?
И по важното...ако ги вземете или не ги вземете защо?
И да добавя представете си че тези пари са адски много и важни за вас.. Не бих могла да му отнема подобна радост, като заработването на финикийските знаци.Няма да е добре за самочувствието му.
П.П. Ако трябва да съм сериозна - пак ще отговоря с "тцъ". Един от стълбовете на възпитанието ми е, да не вземам неща, които не ми принадлежат. Това е дълбоко вкоренено в съзнанието ми и аз винаги с асоцииарам кражбата с насилствена смърт.Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
-
Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнениеЩе напиша пак предния коментар.
Тази постановка е част от 10 въпроса мое дело които дават много неподозирани отговори.
Прочетете внимателно въпроса си представете ситуацията и отговорете честно ако е възможно. Пък и да не е честно отговорете) Пак е полезно ако кажете защо.
Притежавате шапка невидимка. Слагате я и сте тотално невидим. Някъде знаете че има 1 милион долара в брой. Вие не знаете на кого са тея пари.
Можете да сложите шапката невидимка...и без никакъв риск да ви хванат...можете да отидете и да вземете този 1 милион долара като няма да има последствия за вас никакви.
Ще вземете ли парите ?
И да добавя представете си че тези пари са адски много и важни за вас.Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.
Коментар
-
Ще вземете ли парите ?
И да добавя представете си че тези пари са адски много и важни за вас.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнениеЗначи не трябва да обичаш евреите))) Щото те правила не спазват
))
Добре разбрах те.Без коментар.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение
Не е страх. Вярвам в кармичните взаимовръзки.
Знам, че една птичка пролет не прави. Вярвам, че е важен личният пример във всяко нещо.
Това, което ме докарва до бяс е не спазването на правилата по една много проста причина. Ако никой не спазва никакви правила се връщаме директно в пещерите и джунглите. Знаеш какво работя. Аз избрах да работя каквото работя и поради тази причина.
Представи си футболен мач без рефер. Представи си, че утре сгазят твоето дете докато пресича на пешеходна пътека. Вържи го с теорията за счупените прозорци и престъпността.
Ако отидем на макс, престъпниците са най-успешните индивиди. Нямат морал, който да им пречи. Sky is the limit.
Проблемът е какво става ако всички станем престъпници ...))) Щото те правила не спазват
))
Добре разбрах те.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pepe1234 Разгледай мнениеС шапка невидимка не, благодарене на собствените ми усилия и труд да...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнениеНе. - ОК
Защо? - не рзбрах.
Води до усложнения т.е те е страх?
Знам, че една птичка пролет не прави. Вярвам, че е важен личният пример във всяко нещо.
Това, което ме докарва до бяс е не спазването на правилата по една много проста причина. Ако никой не спазва никакви правила се връщаме директно в пещерите и джунглите. Знаеш какво работя. Аз избрах да работя каквото работя и поради тази причина.
Представи си футболен мач без рефер. Представи си, че утре сгазят твоето дете докато пресича на пешеходна пътека. Вържи го с теорията за счупените прозорци и престъпността.
Ако отидем на макс, престъпниците са най-успешните индивиди. Нямат морал, който да им пречи. Sky is the limit.
Проблемът е какво става ако всички станем престъпници ...
Коментар
-
С шапка невидимка не, благодарене на собствените ми усилия и труд да... както са казали по-долу ще е кражба. Преди години намерих портмоне с немалко пари, щяха да ми свършат много добра работа, че бях се вкарал в едни ремонти. Честно казано изпитвам голямо удовлетворение когато видя протокола от рпу-то в което го занесох.... може би всеки си има цена... но милион са за джобни...
И все пак зависи за какво са важни ако са за спасяване на човешки живот, да ще ги взема. Но ако мога някога бих ги върнал..Last edited by pepe1234; 28.05.2018, 23:47.
Коментар
-
Ще напиша пак предния коментар.
Ще вземете ли парите ?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнениеПредставете си следната хипотетична ситуация.
Ще вземете ли парите ?
Коментар
-
Първоначално изпратено от pepe1234 Разгледай мнениеИ за какво точно ви е един милион? Ще осъзнаете че е малко като го имате а дали това ще ви направи по щастливи. Имаше една притча или приказка за изпинанито на 100те жълтици за султана и шивача....))
Коментар
-
Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнение
Може ли да взема толкова колкото ми трябват и да оставя поне половината и евентуално след това да ги върна. Но определено, ако трябва да спася живота си или живота на близки хора ще ги взема. Защото , на този на когото са парите , може и да не са му живото спасяващи.
Виждате ли какво означава човешката психика?
Тръгваш...с "ако"....няма ако....има да или не и защо?
Трудно ли е това решение?
Коментар
Коментар