IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Всичко е по темата !!!. За Успеха....и причините за него. Искате ли да сте успешни?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• И за какво точно ви е един милион? Ще осъзнаете, че е малко като го имате, а дали това ще ви направи по-щастливи???? Имаше една притча или приказка за изпинанито на 100те жълтици за султана и шивача....

Коментар

• Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение

Пак не. Незнам чии са. В реални ситуации съм връщала чанта с доста пари вътре при известен собственик.

Такава сума води до усложнения. Не.
      Не. - ОК
      Защо? - не рзбрах.

Води до усложнения т.е те е страх?

Коментар

• Не дефинираш каква е разликата между мечта и искам да докажа на себе си?

Мечтата да не би да е: правя го докато е лесно и приятно, а иначе се отказвам?

Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
        Мале мале. То излиза. че под една и съща дума, всеки разбирал по различни начини. Ще трябва пак да филосвствам.
        Ако имам желание да кача примерно връх Ком, за мен може да има две причини:
        1.Ако искам да го кача за да доказвам нещо на някой или не себе си. Това е амбицията. Амбицията е гоненето на резултата на всяка цена. Препядствията по пътя ми биха били пречка, защото ще ми пречат да си постигна целта. Прекаленото желание да се кача там горе, ще ми носи отрицателни емоции при срещане на непредвидени препятствия. Тези отрицателни емоции ще ми пречат да се кача. Даже и по-лошо. Има вероятност да ме откажат от това да гоня върха. Освен това, дори да стъпя на този връх аз дори няма да се огледам да видя гледката. Вече ще мисля за следващият връх. Все едно съм машина, създадена за да свърши някаква работа или докаже, че е по-добра от другите машини.
        2. Ако искам да го кача, за да изпитам чувството да кача въпросния връх, то това е за мен мечтата. Самите трудности, не само че няма да ми поречат а ще направят изживяването още по-приятно. Демек ще предпочета пътя пред целта и тогава хем ще се кача, хем ще изпитвам удоволствие по целият път. Пък и да не се кача до горе, голям праз. Важното е че ще съм се забавлявал през целият път.
        3. Ако не искам да излизам от зоната си на комфорт и да седя пред телевизора и да гледам левски цска, то тогава няма да имам желание за никави върхове и ще обвинявам за това американците и руснаците.
        1 е желанието а 3 е нежеланието. То затова онзи будист казал че единственото което ни пречи е желанието и нежеланието

Коментар

• Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение

Пише....че не знаеш нищо за тях. Имаш само два вариянта без условности...помагащи да се измъкнеш от въпроса))

Да или не и защо?
          Може ли да взема толкова колкото ми трябват и да оставя поне половината и евентуално след това да ги върна. Но определено, ако трябва да спася живота си или живота на близки хора ще ги взема. Защото , на този на когото са парите , може и да не са му живото спасяващи.

Коментар

Пише....че не знаеш нищо за тях. Имаш само два вариянта без условности...помагащи да се измъкнеш от въпроса))
            Да или не и защо?
            Пак не. Незнам чии са. В реални ситуации съм връщала чанта с доста пари вътре при известен собственик.

Такава сума води до усложнения. Не.

Коментар

Представете си следната хипотетична ситуация.

Притежавате шапка невидимка. Слагате я и сте тотално невидим. Някъде знаете че има 1 милион долара в брой. Вие не знаете на кого са тея пари.
              Можете да сложите шапката невидимка...и без никакъв риск да ви хванат...можете да отидете и да вземете този 1 милион долара като няма да има последствия за вас никакви.

Ще вземете ли парите ?

И по важното...ако ги вземете или не ги вземете защо?

И да добавя представете си че тези пари са адски много и важни за вас.
              8. Не кради

Коментар

Притежавате шапка невидимка. Слагате я и сте тотално невидим. Някъде знаете че има 1 милион долара в брой. Вие не знаете на кого са тея пари.
                Можете да сложите шапката невидимка...и без никакъв риск да ви хванат...можете да отидете и да вземете този 1 милион долара като няма да има последствия за вас никакви.

Ще вземете ли парите ?

Осмата божия заповед : Не кради !

Коментар

• Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение

Не. Не са мои. Ако са ничии да, ще ги взема.

Да или не и защо?

Коментар

Бакарди....бях забравил че същестува)
                    Пиенето на ром ми е мил спомен от студентските години.
                    Наздраве!
                    Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
                    Мечо

Коментар

Ще вземете ли парите ?
                      Не. Не са мои. Ако са ничии да, ще ги взема.

Коментар

• Представете си следната хипотетична ситуация.

Ще вземете ли парите ?

Last edited by Iv_max; 28.05.2018, 22:45.

Коментар

• Първоначално изпратено от mia11 Разгледай мнение

Толкова съм търпелива, че никога не зарязвам дори по-малко интересна книга, само дето вече много бавно и старателно подбирам това, което чета. Едно зрънце да науча повече, съм благодарна на автора, защото в този момент е мой учител, пък макар и да не съм в унисон с повечето неща, които пише.

Прочети /ако вече не си я чела/ - "Писма до Клаудия" на Хорхе Букай - и ще получиш /научиш/ поне няколко нови зрънца..., дори и да не си в унисон... и т.н.....

Коментар

• Важно е всичко да е точно....)))

https://www.youtube.com/watch?v=e1HrZAuIzKU&t=87s

Коментар

https://www.youtube.com/watch?v=87000-0Ide8
                              На звършването на дъщеря ми изпяха тази песен две нейни съученички.
                              Това в каква връзка го постваш? Аха, разбрах.

Коментар

• https://www.youtube.com/watch?v=87000-0Ide8

На звършването на дъщеря ми изпяха тази песен две нейни съученички.

Коментар

Working...
                                X