If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Всичко е по темата !!!. За Успеха....и причините за него. Искате ли да сте успешни?
А не, обаче. Постулатите са различни. Пак ли ще почваме ?
Мали това дет викаше един колега изпотих се да споря с инженер ...
1. Хъшовете крадат, за да ядат, а ядат, за да са живи и да могат да умрат за родината си. Повечето от тях умират за родината си.
2. В примера на Ив. може да се взема някакъв мъглив милион с тъмен произход с шапка невидимка.
Къде, мама му стара, пак набута хъшовете. Те крадат кокошки, не милиони.
Сайонара от мене засега, туранага сан.
Ясно. Разбрах. трябва да се краде по малко, а не по много Ама то веднага изкача и друг парадокс. То нали по едно време се оказа, че тука всички биха се жертвали за родината си. Значи трябва да ги вземете. Такива чисти души трябва да вземат парите. Ами ако са на враговете на народа, то така ще помагате на врага, ако му оставите тези пари........
Тука взе да става интересно : Значи като написах, че кражбите на хъшовете са лошо нещо всички скочиха отгоре ми. И то кражби, при които се знае от кого точно крадат. И то при положение, че крадат за да се напият с парите. Значи тая кражба е супер добро а да си намериш пари и да не ги вземеш, а да ги оставиш на следващият намерил ги е добро.
А не, обаче. Постулатите са различни. Пак ли ще почваме ?
Мали това дет викаше един колега изпотих се да споря с инженер ...
1. Хъшовете крадат, за да ядат, а ядат, за да са живи и да могат да умрат за родината си. Повечето от тях умират за родината си.
2. В примера на Ив. може да се взема някакъв мъглив милион с тъмен произход с шапка невидимка.
Къде, мама му стара, пак набута хъшовете. Те крадат кокошки, не милиони.
Няма надежда. Избий си го. Той е друг свят, като японците. ! Достатъчно е да ги оставим да намерят себе си. Не бива да им даваме "акъл", а да намерят себе си, с надеждата да успеят *(Чувал ли си сентенцията "Вярвам в тебе господи, .. помогни на вярата ми"!!!) да се вземе в предвид (при тежки случаи на самоповярване) (не важи конкректно за него )
Верно има нещо японско у него . Прецакал се е с това прераждане
Притежавате шапка невидимка. Слагате я и сте тотално невидим. Някъде знаете че има 1 милион долара в брой. Вие не знаете на кого са тея пари.
Можете да сложите шапката невидимка...и без никакъв риск да ви хванат...можете да отидете и да вземете този 1 милион долара като няма да има последствия за вас никакви.
Ще вземете ли парите ?
И по важното...ако ги вземете или не ги вземете защо?
И да добавя представете си че тези пари са адски много и важни за вас.
Категорично - не!Все ми е тая дали са 1 ,10 или 100 млн....Щом не съм се " изпотил" за тях,мисля че тези пари няма да ми донесат нищо добро,и затова те няма да ми донесат нищо добро....Малко съм си суеверен...За да ме раберете напълно ,- по съм склонен да обера банка,отколкото да получа пари наготово...Ако е наследство.......,не съм сигурен точно ,какво ще правя,не съм мислил по тоя въпрос,щото не се сещам да имам някоя богата леля в Америка....
Тука взе да става интересно : Значи като написах, че кражбите на хъшовете са лошо нещо всички скочиха отгоре ми. И то кражби, при които се знае от кого точно крадат. И то при положение, че крадат за да се напият с парите. Значи тая кражба е супер добро а да си намериш пари и да не ги вземеш, а да ги оставиш на следващият намерил ги е добро.
Продължаваш да се правиш на цапнат май. Ми за хотела. ще вкараш малко от грувито. Ще го направиш на готино място и ще слагаш там семки и бонбонки и лебеди от хавлии. Такива работи. Амбицията те кара да им вземаш парите а мечтата те кара да се постараеш да се чувстват добре посетителите. И именно това е парадокса. Когато не го правиш за пари, тогава прибираш парите. А тези амбициозните около теб лапат мухите. Това е положението. То и с акциите е същото за мен. Търся онова груви в продуктите.
Виж, при него, надежда още има.
..................................................
Лека нощ на всички.
Няма надежда. Избий си го. Той е друг свят, като японците. ! Достатъчно е да ги оставим да намерят себе си. Не бива да им даваме "акъл", а да намерят себе си, с надеждата да успеят *(Чувал ли си сентенцията "Вярвам в тебе господи, .. помогни на вярата ми"!!!) да се вземе в предвид (при тежки случаи на самоповярване) (не важи конкректно за него )
В действителност много малко хора качват върхове само за чистия спорт с фикс-идеята за покоряване - което е най-тъпата причина да катериш. Ако направиш анкета съм сигурен, че повечето хора ще кажат, че се качват заради гледката и/или приключението. Но това не изключва "амбицията" и в много случаи тя е примесена с егоцентризъм в различна степен.
Освен това в живота нещата са малко по-сложни. Ако решиш да правиш хотел на морето за приключението много бързо ще разбереш, че има и други "приключенци" и ако не си по-добър то тях те ще те схрускат. Как ще дефинираш приключенско в този случай?
Продължаваш да се правиш на цапнат май. Ми за хотела. ще вкараш малко от грувито. Ще го направиш на готино място и ще слагаш там семки и бонбонки и лебеди от хавлии. Такива работи. Амбицията те кара да им вземаш парите а мечтата те кара да се постараеш да се чувстват добре посетителите. И именно това е парадокса. Когато не го правиш за пари, тогава прибираш парите. А тези амбициозните около теб лапат мухите. Това е положението. То и с акциите е същото за мен. Търся онова груви в продуктите.
Виж, при него, надежда още има. Що е наясно със себе си. Мъката е тук.що наистина, не знам. Друг да е, ще ги похарчи а аз, за две години, бих ги удесеторил...преди да му ги върна удвоени /50% проста лихва, и по хиперинфлацията не даваха/...само не знам, изгубилият тази сума, на какъв е хал сам и може ли да понесе такава загуба. Ако ще,и за две години. И дали, ако при изчезването, инфарктът го подмине, ще го подмине и при връщането. Затова, наистина, не знам. Ама няма да будувам, само отговори на хипотетични въпроси, за да търся. Сега ще спя. Утрото е по-мъдро от вечерта, а и ам истински чуденки и питанки пред себе си.
Лека нощ на всички.
Сетих се за кантонера. Хората са различни. Да се загуби всякаква вяра не е на добро. Лека нощ и спокойна почивка ти желая.
Като казвам много малко хора включвам и професионалните алпинисти. Сред тях още по-голямо мнозинство го правят заради тръпката. Но това някак не изключва и болната амбиция.
Ами съчувствам ти. Няма как да ти помогна. Много е мрачно при тебе.
Виж, при него, надежда още има. Що е наясно със себе си. Мъката е тук.що наистина, не знам. Друг да е, ще ги похарчи а аз, за две години, бих ги удесеторил...преди да му ги върна удвоени /50% проста лихва, и по хиперинфлацията не даваха/...само не знам, изгубилият тази сума, на какъв е хал сам и може ли да понесе такава загуба. Ако ще,и за две години. И дали, ако при изчезването, инфарктът го подмине, ще го подмине и при връщането. Затова, наистина, не знам. Ама няма да будувам, само отговори на хипотетични въпроси, за да търся. Сега ще спя. Утрото е по-мъдро от вечерта, а и ам истински чуденки и питанки пред себе си.
Лека нощ на всички.
Не е върпоса в милиона. Аз и 10 хиляди ще взема. И 1 лев да е пак ще го взема. Ако трябва няма да ги изхарча, а да ги изгоря, но пак ще ги взема Мен хората които ме познават знаят и без да го казвам,че ще го направя Не съм лицемер, бях навремето но сега не.
Нали си наясно, че хишниците, за които говориш ще те изядат и теб, а ако все пак се изкачиш на върха на хранителната верига , всички ще бягат от теб, да не станат за храна. В този смисъл, ако си си самодостотъчен може би животът ти ще е прекрасен...
В действителност много малко хора качват върхове само за чистия спорт с фикс-идеята за покоряване - което е най-тъпата причина да катериш. Ако направиш анкета съм сигурен, че повечето хора ще кажат, че се качват заради гледката и/или приключението. Но това не изключва "амбицията" и в много случаи тя е примесена с егоцентризъм в различна степен.
Освен това в живота нещата са малко по-сложни. Ако решиш да правиш хотел на морето за приключението много бързо ще разбереш, че има и други "приключенци" и ако не си по-добър то тях те ще те схрускат. Как ще дефинираш приключенско в този случай?
Не се прави на луд Нали това казвам. Да се разходиш до връх Вихрен. Защо до горе? Ами за да видиш гледката от там. Ако искаш да се качиш поради амбицията няма да е за да видиш гледката, а за да кажеш на хората че си го качил. Ей това е проблема. Затова много хора не казват че ще вземат парите. Щото "какво ще си кажат хората" ако кажат, че ще ги вземат
За жалост са толкова зле нещата. Нарочно изчаках отговорите преди да пиша. Наистина няма нормални хора. Всеки ще ги вземе ама никой не си признава. Ако не вярваш оставяй не по милион а по 5 лева някъде и стой та гледай дали няма да ги вземе всеки първи, който ги намери. Егати лицемерието. Губя вяра в хората
това с 5те лева е доста по-различно от примера... хората намират и съкровища, разлика има между кражба и да намериш нещо.. за да намериш нещо не ти е нужна шапка невидимка...
И все пак за какво ти е 1 милион кякво ще ти помогне толкова това са точно 5 апартамета в софия примерно в лондон и за 1 може да не стигнат, какво за какво точно са ти? Дайте така поне да са 100 милиона. Че то 1 само още утре ще съм му видял сметката...
Не е върпоса в милиона. Аз и 10 хиляди ще взема. И 1 лев да е пак ще го взема. Ако трябва няма да ги изхарча, а да ги изгоря, но пак ще ги взема Мен хората които ме познават знаят и без да го казвам,че ще го направя Не съм лицемер, бях навремето но сега не.
Коментар